ΝΕΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Παπα... σταμάτης(ε) την υπέροχη ΑΕΛ

* ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ 1-0 ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΙΒΙΤΣ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΦΑΟΥΛ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2009 0:25 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:53
Των απεσταλμένων της «Ε»
ΣΩΤΗΡΗ ΚΕΛΛΑ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗ
Για μια ακόμα φορά τη φετινή σεζόν η ΑΕΛ έπεσε θέμα διαιτητικής αδικίας καθώς στο χθεσινό αγώνα που έγινε στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ έχασε με 1-0 αλλά αφού έβαλε τη... σφυρίχτρα του ο διαιτητής κ. Παπασταμάτης του Συνδέσμου Αθηνών, μία απόφαση του οποίου ήταν αρκετή να σταματήσει την υπέροχη λαρισινή ομάδα. Συγκεκριμένα στο 4’ αγνόησε επιθετικό φάουλ του Βιεϊρίνια στον Μπουκουβάλα και στη συνέχεια αυτός κερδίζει καθαρό πέναλτι από τον Μάλαρτζ το οποίο μετέτρεψε σε τέρμα ο Ίβιτς.
Στο δεύτερο ημίχρονο γίνεται ακόμη μια φάση που επηρεάζει την εξέλιξη του αγώνα. Ο Λαρισαίος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Κώστας Χαλκιάς πέφτει σε μια φάση και ο Παπασταμάτης βλέπει ότι τον χτύπησε ο Κάσας και του δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα ενώ λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα σε μια αψιμαχία του με τον Τσίριλο.
Η λαρισινή ομάδα στο χθεσινό παιχνίδι έπιασε πολύ καλή απόδοση παρότι είχε να αντιμετωπίσει εχθρική διαιτησία και την ψυχρολουσία να δεχθεί γκολ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού αλλά για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι λείπουν δύο παίκτες από τους «βυσσινί», ένα δεξί μπακ καθώς στην πλευρά του «κουρασμένου» Μπουκουβάλα από τις συνεχείς υποχρεώσει σε ΑΕΛ και Εθνική έκανε πάρτι ο Λίνο με τον Βιεϊρίνια και ένα σέντερ φορ που θα αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται.
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ έχει βελτιώσει σημαντικά την αμυντική της λειτουργία, παίζει πολύ καλά αλλά της λείπει ο παίκτης-γκολ κάτι που θα βρεθεί από το νέο χρόνο καθώς η διοίκηση κινείται για απόκτηση σέντερ φορ.
Όταν σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή της Τούμπας η ομάδα με αντίξοες συνθήκες καταφέρνει να παίζει τόσο καλά τότε πιστεύουμε ότι έχει ελπίδες για σημαντική αγωνιστική ανάκαμψη.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική - έκπληξη καθώς άφησε το 4-2-3-1 και προτίμησε το 4-4-2 έχοντας και δύο αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με αυτήν που παράταξε στα παιχνίδια με Καβάλα, Εργοτέλη καθώς τις θέσεις των Ρομέου και Μετίν πήραν ο Κυριακίδης με τον Γιαννακόπουλο. Δηλαδή ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μάλαρτζ στην άμυνα τους Μπουκουβάλα (δεξιά), Νταμπίζα, Μελίσση (σέντερ μπακ), Κατσιαρό (αριστερά), αμυντικά χαφ ήταν ο Ιγγλέσιας με τον Κυριακίδη και πιο μπροστά ήταν ο Τουάμα (αριστερά) και ο Γιαννακόπουλος (δεξιά) ενώ στην επιθετική γραμμή ο Αμπουχατζίρα με τον Κάσας.
Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος έπαιξε με το κλασικό σύστημα που ακολουθεί το 4-3-3 και τον Φωτάκη τελικά αντί του Αμπουμπακάρι στην ενδεκάδα. Ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε κάτω από τα γκολπόστ τον Χαλκιά, δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Αραμπατζής και αριστερά ο Λίνο. Το κεντρικό δίδυμο αποτελούσαν οι Κοντρέρας και Τσιρίλο. Στα χαφ ήταν ο Βιτόλο και πρώην παίκτης της ΑΕΛ Γιώργος Φωτάκης και λίγο πιο μπροστά ο Ιβιτς. Δεξιά στην επίθεση έπαιξε ο Βιεϊρίνια και αριστερά ο Κουτσιανικούλης ενώ στην κορυφή της αγωνίστηκε ο Μουσλίμοβιτς.
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν με ένα γκολ από τα... αποδυτήρια με τη βοήθεια του διαιτητή Παπασταμάτη καθώς μόλις στο 3ο λεπτό κερδίζει πέναλτι ο Βιεϊρίνια, αφού προηγουμένως κάνει επιθετικό φάουλ στον Μπουκουβάλα, από τον Μάλαρτζ που εκτελεί εύστοχα στο επόμενο λεπτό ο Ίβιτς και κάνει το 1-0. Το τέρμα αυτό έδωσε ψυχολογική ώθηση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που δεν περίμεναν καλύτερο ξεκίνημα αλλά η ΑΕΛ αντέδρασε ψύχραιμα και άρχισε να βγαίνει στην επίθεση κερδίζοντας είτε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή είτε δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Χαλκιά ενώ ο ΠΑΟΚ είχε να επιδείξει απλά ένα εντυπωσιακό αριθμό κόρνερ (πέντε έναντι ενός των «βυσσινί») που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα.
Η ΑΕΛ κατάφερε δύο φορές, μία με τον Κάσας και μια με τον Αμπουχατζίρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες αλλά και οι δύο ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν κατάφεραν από ευνοϊκή θέση να ευστοχήσουν. Τέτοιες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος δεν δημιούργησαν οι γηπεδούχοι... που όμως όπως προείπαμε προηγήθηκαν με 1-0 χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Ίβιτς που κέρδισε ο Βιεϊρίνια από τον Μάλαρτζ και ενώ προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του Βιεϊρίνια στον Μπουκουβάλα που δεν είδε ο διαιτητής κ. Παπασταμάτης.
Στις αρχές του δευτέρου μέρους η ΑΕΛ χάνει τον Κάσας, που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο 54’.
Η ΑΕΛ παρότι με δέκα παίκτες παίζει ανοιχτά όπως κι ο ΠΑΟΚ αλλά η λαρισινή ομάδα ενώ δημιούργησε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Νταμπίζα και τον Μετίν (χάρη και στην έμπνευση στου Ουζουνίδη να παίξει με αριστερό χαφ τον Βενετίδη όταν μπήκε στη θέση του Τουάμα και αριστερό μπακ τον Κατσιαρό) απέναντι σε αντίστοιχες του ΠΑΟΚ που είχε πρωταγωνιστή τον Μουσλίμοβιτς.
Γενικά η χθεσινή ΑΕΛ ήταν πολύ καλή και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να χάσει από τον ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το παιχνίδι και αυτός με δέκα παίκτες καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μουσλίμοβιτς.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
3’-4’: Καταπληκτική μπαλιά του Μουσλίμοβιτς που βγάζει τον Βιεϊρίνια (που κάνει όμως επιθετικό φάουλ στον Μπουκουβάλα) τετ-α-τετ με τον Μάλαρτζ και ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ ανατρέπει τον παίκτη της ομάδας της Θεσσαλονίκης και ο διαιτητής Παπασταμάτης καταλογίζει πέναλτι δείχνοντας ταυτόχρονα κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα της λαρισινής ομάδας. Το εκτελεί ο Ίβιτς και κάνει το 1-0.
9’: Σουτ του Αρμαπατζή λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και στέλνει την μπάλα άουτ αρκετά μέτρα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρτζ.
11’: Ο Γιαννακόπουλος από καλή θέση (λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή απέναντι από την εστία του Χαλκιά) εκτελεί φάουλ αλλά το σουτ που κάνει βρίσκει το «τείχος» των παικτών και επανέρχεται στον Γιαννακόπουλο του οποίου το νέο σουτ καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλκιά.
30’: Εκτέλεση φάουλ του Τουάμα από δεξιά, κεφαλιά του Νταμπίζα μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Κάσας από κοντά στέλνει την μπάλα άουτ.
39’: Μακρινό σουτ του Αμπουχατζίρα στέλνει την μπάλα άουτ.
40’: Ο Βιεϊρίνια έξω από τη μεγάλη περιοχή και από τα δεξιά πιάνει δυνατό σουτ αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρτζ.
45’: Ο Κάσας από δεξιά τροφοδοτεί τον Αμπουχατζίρα που από το σημείο του πέναλτι πιάνει δύσκολο σουτ αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
50’: Σουτ του Μουσλίμοβιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
60’: Από δεξιά ο Φωτάκης κάνει σέντρα και ο Κουτσιανικούλης από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρτζ.
64’: Σουτ του Τουάμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Χαλκιάς.
65’: Καταπληκτική μπαλιά του Ίβιτς στον Μουσλίμοβιτς που στο σημείο του πέναλτι βγαίνει μόνος προ του Μάλαρτζ αλλά το σουτ που κάνει είναι άσχημο καθώς προσπαθεί να το κάνει ψηλοκρεμαστό και η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
70’: Από αριστερά ο Κατσιαρός εκτελεί μακρινό πλάγιο άουτ και ο Νταμπίζας νικώντας όλους τους αντιπάλους του στον αέρα πιάνει κεφαλιά που αποκρούει εντυπωσιακά ο Χαλκιάς σε κόρνερ.
73’: Σουτ του αμαρκάριστου Μουσλίμοβιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μάλαρτζ.
77’: Δυνατό σουτ του Παπάζογλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρίσκει στον Νταμπίζα και καταλήγει κόρνερ για ελάχιστα εκατοστά από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
82’: Μετά από πλάγιο άουτ του Κατσιαρού και σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΟΚ η μπάλα φθάνει στον Μετίν που σε καλή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλκιά.
90’: Εκτέλεση φάουλ από καλή θέση του Ίβιτς στέλνει την μπάλα μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρτζ.
90’+2’: Σουτ του Λίνο από το ύψος της μεγάλης περιοχής στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ καλύτεροι οι αμυντικοί Νταμπίζας, Μελίσσης και Κατσιαρός (για τον Μπουκουβάλα αναφερθήκαμε παραπάνω για την αγωνιστική πτώση του). Ο Ιγγλέσιας κέρδισε πολλές μάχες ενώ ο Τουάμα ήταν εξίσου καλός όπως και ο Βενετίδης που τον αντικατέστησε. Ο Κυριακίδης έδειξε να επηρεασμένος από τη μεγάλη αγωνιστική απραξία αντίθετα με τον Ρομέου που ήταν πολύ καλύτερος. Ο Μάλαρτζ δεν χρειάστηκε να επέμβει αφού τα σουτ του ΠΑΟΚ δεν πήγαιναν ποτέ προς αυτόν.
Ο Αμπουχατζίρα δεν φάνηκε ενώ ο Κάσας πάλεψε. Λίγα πράγματα ο Γιαννακόπουλος και ο Μετίν που πήρε τη θέση του σαφώς υπέρτερος.
Από τον ΠΑΟΚ καλύτεροι οι Χαλκιάς (έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο), Λίνο, Βιεϊρίνια και Κοντρέρας.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Για τον διαιτητή κ, Παπασταμάτη (Αθηνών) τα είπαμε στην αρχή, αδίκησε κατάφωρα την ΑΕΛ και έδειξε κίτρινες κάρτες στους Μάλαρζ, Ιγγλέσιας, Νταμπίζας - Κοντρέρας, Μουσλίμοβιτς, Τσιρίλο ενώ απέβλε τον Κάσας και με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μουσλίμοβιτς.
Σωστοί στις υποδείξει στους οι δύο βοηθοί Τρύφων (Δράμας) και Καρατζίκας (Αθηνών).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΟΚ (Φ. Σάντος): Χαλκιάς, Βιεϊρίνια (89’ Σαβίνι), Ιβιτς, Μουσλίμοβιτς, Κουτσιανικούλης (82’ Μουν), Βιτόλο, Αραμπατζής, Λίνο, Φωτάκης (66’ Παπάζογλου), Τσιρίλο, Κοντρέρας
ΛΑΡΙΣΑ (Μ. Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Γιαννακόπουλος (63’ Ρομέου), Κυριακίδης (64’ Μετίν), Μελίσσης, Κάσας, Τουάμα (77’ Βενετίδης), Νταμπίζας, Μπουκουβάλας, Κατσιαρός, Ιγκλέσιας, Αμπιχατζίρα.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
* Στον αγώνα και ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ και νυν της Ελασσόνας Αλέξης Παγκαρλιώτας που λόγω της τιμωρίας του δεν αγωνίζεται στο σημερινό παιχνίδι της Ελασσόνας με τον Αγρότη Λιανοκλαδίου.
* Έντονα αποδοκιμάστηκαν ο διαιτητής Παπασταμάτης και οι βοηθοί Τρύφων και Καρτατζίκας κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση.
* Το παιχνίδι έγινε με θερμοκρασία 14-15 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με το ηλεκτρονικό θερμόμετρο του γηπέδου.
* Πολλά τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη όχι βέβαια για τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΛ αλλά για τη σημερινή επέτειο από τη δολοφονία του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου.
* Άψογη ήταν η εξυπηρέτηση των συναδέλφων της Θεσσαλονίκης προς τους Λαρισαίους και ιδιαίτερα του Γιάννη Βοϊτσίδη αδελφού του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας και Θράκης Μάκη Βοιτσίδη (οικογενειακή η προσφορά στο χώρο του Τύπου αλλά και στους συναδέλφους...).
* Ο νεαρός Σάββας Σιατραβάνης ήταν ο μόνος που έμεινε εκτός δεκαοκτάδας.
* Ένα πανό που έγραφε ΠΑΟΚ-ΛΑΡΙΣΑ ήταν στο γήπεδο για να κάνει τους παίκτες της λαρισινής ομάδας αλλά και όσους Λαρισαίους ήταν στην Τούμπα να αισθανθούν άσχημα.
* Και τα μεγάφωνα του γηπέδου παίζουν ρόλο στην εμψύχωση των παικτών της ομάδας της Θεσσαλονίκης.
* Σεβασμό εμπνέει ο γενικός διευθυντής διοίκησης της ΑΕΛ Γιάννης Τζήμας που είχε ιδιαίτερες συνομιλίες με εκπροσώπους του Τύπου της Θεσσαλονίκης πριν την έναρξη του αγώνα.
* Οικονομία κάνει ο ΠΑΟΚ καθώς έχει καταργήσει το επίσημο πρόγραμμα του αγώνα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass