ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΟΝΙΟ ΝΤΕ ΝΙΓΚΡΙΣ

Η άλλη πλευρά του δράματος

* ΚΑΙ Η 25ΧΡΟΝΗ ΣΟΝΙΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ * ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΣΠΑΣΕ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΑΝΤΟΝΙΟ, ΑΝΤΟΛΦΟ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2009 22:41 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:47
Ο ξαφνικός θάνατος του 31χρονου ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Λ. Αντόνιο Ντε Νίγκρις την περασμένη Δευτέρα ενώ κοιμόταν με τη γυναίκα του, ήρθε να συγκλονίσει το λαρισινό αθλητισμό, αλλά και ολόκληρο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, μια και ο αδικοχαμένος παίκτης αγωνίστηκε σε πολλές αμάδες στην Ευρώπη, στη Λατινική Αμερική αλλά και στην Ασία (Τουρκία).
Παράλληλα, όμως, ήρθε να αναδείξει και ένα μεγάλο ζήτημα της ιδιωτικής ασφάλισης, που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, η οικογένεια του Αντόνιο Ντε Νιγκρις, μετά το ξαφνικό σοκ, ζήτησε να πληροφορηθεί τι είναι να λαμβάνει από τις υπηρεσίες που πρόσφερε ο ποδοσφαιριστής και μάλιστα ανέθεσε σε Αθηναίο νομικό σύμβουλο, μέσω του Λαρισαίου Ντανιέλ Χιλ, να διεκπεραιώσει κάθε νομικό θέμα που αφορά στον Αντόνιο.
Ο Ντε Νίγκρις θα πληρωθεί από την Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ., όπως προβλέπεται, όλο το ποσό του συμβολαίου του (ήταν για δύο χρόνια αντί 600.000 ευρώ) μέχρι την ημέρα που ήταν εν ζωή.
Από κει και πέρα υπάρχει ιδιωτική ασφάλιση τη Σούπερ Λίγκα, αλλά η συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρία περιλαμβάνει κάλυψη παθολογικών και ορθοπεδικών καλύψεων, αλλά δεν υπάρχει κάλυψη σε περίπτωση απώλειας ζωής. Το οξύμωρο είναι ότι υπήρχε κάλυψη για απώλεια ζωής (πληροφορίες αναφέρουν ότι το ασφάλιστρο ήταν 70.000 ευρώ), αλλά φέτος, επειδή οι ποδοσφαιριστές συμμετέχουν θεωρητικά στην κάλυψη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου με 1/3, αποφασίστηκε από τη Λίγκα να μην πληρώνουν το ασφαλιστήριο ζωής, αλλά μόνο της υγείας, και αν ήθελαν κάποιοι παίκτες μπορούσαν να προσθέσουν το σχετικό όρο.
Πληροφορίες θέλουν η Σούπερ Λίγκα να έχει ευαισθητοποιηθεί για το θέμα του θανάτου του Αντόνιο Ντε Νίγκρις και να κάνει κάποια κίνηση βοήθειας προς την οικογένεια.
Στο μεταξύ, η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. έδειξε έμπρακτα τη συμπαράστασή της, καθώς ανέλαβε τα έξοδα της μεταφοράς της σορού από τη Λάρισα στο Μεξικό και τα εισιτήρια των έξι ατόμων που θα πήγαιναν (περίπου 15.000 ευρώ), δηλαδή του αδελφού του, της γυναίκας του, της κόρης του, των γονέων, της γυναίκας και ενός φίλου του αδελφού του.
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Η 25ΧΡΟΝΗ ΣΟΝΙΑ
Στο μεταξύ, τραγική φιγούρα του δράματος ήταν η 25χρονη γυναίκα του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, Σόνια, που από την πρώτη μέρα δεν ήθελε να πιστέψει ότι έφυγε από τη ζωή ο άντρας της.
Η ίδια, αν εξαιρέσουμε τη μέρα που βγήκε να πάρει πένθιμα ρούχα για να πάει στο Μεξικό και το βράδυ που άρχισε το ταξίδι της σορού από τη Λάρισα προς την Αθήνα, παρέμεινε στην οικία.
Η ίδια δεν ήθελε να βγει καμία φωτογραφία της, αλλά και του παιδιού της, τόσο στη Λάρισα όσο και όταν πήγε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για να αναχωρήσει από την Ελλάδα για το Μεξικό και οι φωτογράφοι ήταν σε όλο το χώρο.
Η ίδια ζήτησε από το Λαρισαίο φίλο της οικογένειας Νταμιάν Χιλ να γράψει το ευχαριστήριο προς την Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. στο ταξίδι από τη Λάρισα προς την Αθήνα, ενώ παράλληλα θεωρεί η οικογένεια χρέος να ευχαριστήσει την KLM που διέθεσε ειδικό χώρο για την οικογένεια πριν ταξιδέψει, ενώ επέτρεψε και το μεγάλο όγκο των αποσκευών (25 βαλίτσες φορτώθηκαν).
Η σύζυγος του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, με τον οποίο συνδεόταν με επτάχρονη σχέση, είχε τελειώσει σχολή διακοσμητών, ενώ με τα άπταιστα αγγλικά που ήξερε βοηθούσε σημαντικά τον Αντόνιο σε όλες τις μεταγραφικές κινήσεις του.
ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ
Εντύπωση έκανε το ξέσπασμα του αδελφού του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, Αντόλφο, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όταν βγήκε από το νεκροτομείο της Λάρισας και οι βολές που έριξε προς την Ομοσπονδία του Μεξικού ότι αδιαφορεί για το νεκρό αδελφό του. Η αιτία ήταν ότι δεν μπορούσε να γίνει αεροπορικώς η μεταφορά της σορού από το Μέξικο Σίτι, την πόλη που θα έφθανε μέσω Άμστερνταμ το αεροπλάνο της KLM, στο Μοντερέι και έπρεπε να πάει οδικώς. Τελικά το πρόβλημα το έλυσε η ομάδα της Μοντερέι, η οποία ανέδειξε τον Ντε Νίγκρις, νοικιάζοντας αεροπλάνο για να τον μεταφέρει.
ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Καθημερινά στην εφημερίδα έφθαναν συλλυπητήριες ανακοινώσεις από φορείς και θεσμικούς παράγοντες για το θάνατο του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, τα οποία λόγω έλλειψης χώρου δεν μπόρεσαν να δημοσιευτούν όλα. Από τους πρώτους που έστειλε ήταν και ο δήμαρχος Λαρισαίων, Κώστας Τζανακούλης, που τόνισε ότι η απώλεια του Ντε Νίγκρις συγκλόνισε την πόλη της Λάρισας και τους φίλους της Α.Ε.Λ., μια και η πόλη έχει θρηνήσει πολλά θανατηφόρα περιστατικά από αθλητές και ελπίζει το συνεχιζόμενο κακό να σταματήσει. Παράλληλα, είπε ότι θα κάνει μια κίνηση για την οικογένεια του θανόντος για τον οποίο είπε ότι παρά τη σύντομη παρουσία του στην ομάδα της Α.Ε.Λ. ήταν αγαπητός για το πάθος του, ενώ θεωρεί πικρό ότι «έφυγε» και με την αίσθηση της αδικίας από την άδικη αποβολή του στον αγώνα με τον Άρη.
Επίσης, συλλυπητήριες ανακοινώσεις έστειλαν ο Γυμναστικός - Ολύμπια, ο Φοίνικας, ο Απόλλωνας Λάρισας, τα Τρίκαλα και η Λαμία.
Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Χθες οι παίκτες της Α.Ε.Λ. έκαναν προπόνηση το πρωί η οποία περιελάμβανε τρέξιμο και κύριο χαρακτηριστικό ήταν οι πολλοί παρόντες ενώ πάλι κανείς δεν είχε όρεξη για πολλά λόγια. Δεν πήραν μέρος οι τραυματίες Αμπουχατζίρα (έχει πρόβλημα στους κοιλιακούς και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στον αγώνα της Κυριακής με την Καβάλα), Ρομέου, Σίμιτς, Ντέλσον (τραυματίες), Σιατραβάνης (ίωση) ενώ δεν ήταν στη διάθεση του Ουζουνίδη και οι νέοι Κολοβέτσιος, Μπαλής και Καρανίκας που είχαν υποχρεώσεις με την ομάδα νέων της Α.Ε.Λ. (έπαιξε στην Κρήτη και ηττήθηκε από τον Εργοτέλη με 3-1).
Σήμερα θα υπάρχει ρεπό ενώ από αύριο οι προπονήσεις θα γίνονται πάλι πρωί με εξαίρεση την Τετάρτη που οι ποδοσφαιριστές θα προπονηθούν το απόγευμα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass