ΠΡΩΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΘΑ

Σε κάθε περίπτωση ντροπή τους

* ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΚΡΙΤΙΚΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2009 2:13 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:38
Το ποτήρι της οργής κατά της διαιτησίας «γέμισε» με τη διαιτησία του Ηλία Σπάθα (Συνδέσμου Πειραιά) στον αγώνα Α.Ε.Λ. - Άρη και ξεχείλισε προχθές το βράδυ με το γνωστό κριτικό αμειβόμενο καθηγητή διαιτησίας Παναγιώτη Βαρούχα που αν και πρόεδρος του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών κρίνει συναδέλφους του και γνωμάτευσε ότι ο Σπάθας ορθά απέβαλε το Ντε Νίγκρις στη φάση του 43’ σε μονομαχία με τον ποδοσφαιριστή του Άρη Φερνάντεζ και δεν είπε κουβέντα για τα όσα έκανε ο παίκτης του Άρη Φερνάντεζ μετά την επίμαχη φάση (ανάγκασε αν και είχε καλή απόδοση τον Μαζίνιο, τον προπονητή του Άρη να τον κάνει αλλαγή).
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα είπε ο κ. Βαρούχας έκαναν έξω φρενών τον κ. Πηλαδάκη, που έδωσε «πράσινο φως» για πρώτη φορά μετά από ενάμιση χρόνο να βγει ανακοίνωση κατά της διαιτησίας, αλλά και κατά του αμειβόμενου καθηγητή Παναγιώτη Βαρούχα (με λεφτά μάλιστα των Ελλήνων φορολογούμενων).
Η ανακοίνωση της Α.Ε.Λ. αναφέρει τα ακόλουθα:
«Ο Τύπος σύσσωμος έγραψε:
- «Άδικη απευθείας αποβολή»,
- «Αποβολή χωρίς λόγο»,
- «Αποβολή σε ανύπαρκτο φάουλ»
και άλλα πολλά, σύμφωνα με το κοινό αίσθημα που προκαλεί η κοινή εικόνα στον κοινό νου.
Οι καθηγητές - τηλεκριτικοί διαφώνησαν:
- «Η ενέργεια του παίκτη δεν επισύρει κάποια ποινή» είπε ο κ. Βασιλάκης,
- «Η θέση των χεριών συνιστά επικίνδυνο παιχνίδι», είπε ο κ. Τεβεκέλης, ο οποίος δεν δίστασε να δει και πέναλτι σε «ανατροπή» (!) του Κόκε, αλλά και να μας ζητήσει συγγνώμη που δεν ξέρει τίποτα για το... έγκλημα (σ.σ. συγγνώμη, το μη καταλογισμό φάουλ στην επίμαχη φάση και τη μετέπειτα συμπεριφορά του Φερνάντεζ).
Ο κανονισμός της FIFA (σελ. 10) λέει:
«ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΟΤΑΝ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ:
- Γίνεται με απρόσεκτο τρόπο
- Γίνεται με απερίσκεπτο τρόπο
- Χρησιμοποιείται υπερβολική δύναμη
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ
- Καμία πειθαρχική ποινή αν η πράξη γίνεται με απρόσεκτο τρόπο
- Παρατήρηση (κίτρινη κάρτα) αν γίνεται με απερίσκεπτο τρόπο
- Απευθείας αποβολή, αν χρησιμοποιηθεί υπερβολική δύναμη ή αν με τη συγκεκριμένη πράξη ο αμυνόμενος στερεί από τον επιτιθέμενο προφανή ευκαιρία για γκολ, χρησιμοποιώντας τρόπο που χαρακτηρίζεται ως «απρόσεκτος» ή «απερίσκεπτος»
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
- Ερμηνεία του όρου «υπερβολική δύναμη»: Όταν ο ποδοσφαιριστής έχει υπερβεί κατά πολύ τη χρήση της απαιτούμενης δύναμης και θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του αντιπάλου του.
- Ερμηνεία του όρου «απρόσεκτος»: Όταν ο ποδοσφαιριστής δεν δείχνει την απαιτούμενη προσοχή ή ενδιαφέρον όταν προβαίνει στην ενέργεια της σωματικής επαφής, ή λειτουργεί χωρίς προφύλαξη
- Ερμηνεία του όρου «απερίσκεπτος»: Όταν ο ποδοσφαιριστής δρα με απόλυτη άγνοια για τον κίνδυνο, ή τις συνέπειες αυτού, που δημιουργεί για τον αντίπαλό του».
(Σ.Σ.: Θεωρούμε περιττό να σταθούμε εξίσου αναλυτικά στις σελίδες 65, 68, 81 που ορίζεται γιατί δεν υπάρχει πλεονέκτημα σε παράβαση που επισύρει αποβολή και γιατί πρέπει να αποβάλλεται αμέσως όποιος επιδεικνύει υβριστική συμπεριφορά, όπως στην προκειμένη περίπτωση ο Φερνάντεζ).
Αφήσαμε τελευταίο τον κ. Βαρούχα... Ξεχνιέται ο Βαρούχας, ο υπεράνω ακόμη και των διεθνών κανονισμών, ακόμη και του κοινού νου; Είπε λοιπόν κι αυτός με τη σειρά του και τι δεν είπε:
- Ότι «ναι μεν δεν υπήρχε πρόθεση, αλλά υπήρξε επικίνδυνο παιχνίδι κι ορθώς αποβλήθηκε» (σ.σ. Ακούσατε τίποτα για υπερβολική δύναμη; Εμείς όχι).
- Ότι «προφανώς στην επίμαχη φάση δεν υποδείχθηκε φάουλ γιατί υπάρχει πλεονέκτημα ακόμη και σε παράβαση που επισύρει κόκκινη κάρτα» (σ.σ. κι ας έγινε κάτοχος της μπάλας παίκτης μας κι ας κινδυνεύει σοβαρά ο αντίπαλος απ’ το χτύπημα που δέχτηκε κι ας έχει τη δυνατότητα ο υπό αποβολή παίκτης να πετύχει ακόμη και γκολ στην εξέλιξη της φάσης, μέχρι να έρθει η φυσική διακοπή του αγώνα για να αποβληθεί;).
- Ότι – επίσης – δεν ξέρει τίποτα για το... έγκλημα (σ.σ. τη συμπεριφορά του Φερνάντεζ) και τέλος το ξεδιάντροπο...
- Ότι «ο Ντε Νίγκρις παραδέχθηκε πως χτύπησε τον αντίπαλο», όταν όλη η Ελλάδα έχει ακούσει τον ποδοσφαιριστή μας να μεταφέρει με απορία στην κάμερα τα λόγια με τα οποία ο διαιτητής δικαιολόγησε την αποβολή του!
 Αν όλα αυτά δεν αποτελούν ένα φαιδρό σκηνικό πρόχειρης προσέγγισης των γεγονότων, τότε δημιουργούνται υπόνοιες που θα πρέπει να μας ανησυχήσουν ακόμη περισσότερο. Για να μην διστάζουν κάποιοι να προκαλούν τόση αγανάκτηση, είναι φανερό πως δρουν με συγκεκριμένες κατευθύνσεις.
Σε κάθε περίπτωση, ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!
Κι αν κάτι πρέπει τελικά να προβληματίζει όσους διαθέτουν τσίπα, είναι το γεγονός ότι μια ομάδα σαν την ΠΑΕ Α.Ε.Λ., με συγκεκριμένη ήπιων τόνων φιλοσοφία, ένιωσε σήμερα την ανάγκη να εκδώσει αυτή την ανακοίνωση».
ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από δω και πέρα είναι φανερό ότι η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ., αλλάζει πολιτική για τη στάση της απέναντι στη διαιτησία και γίνεται επιθετική μια και τα κρούσματα σε βάρος της ομάδας φέτος έχουν ξεπεράσει το όριο του τυχαίου. Δεν μπορεί από τους εννέα αγώνες στους επτά η διαιτησία να είναι σε βάρος της λαρισινής ομάδας που με μία άλλη αντιμετώπιση η ομάδα θα μπορούσε να βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και να δημιουργεί εσωστρέφεια και σημαντικά ψυχολογικά προβλήματα στους παίκτες.
Ας ελπίσουμε ότι η νέα πολιτική που εγκαινιάζει η λαρισινή ΠΑΕ θα φέρει το 50- 50 που είναι το ζητούμενο σε όλα τα παιχνίδια.
ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΤΕ ΝΙΓΚΡΙΣ
Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ., στο μεταξύ, είναι αποφασισμένη να δώσει μάχη στην Πειθαρχική Επιτροπή να μην υπάρξει ποινή τριών αγωνιστικών στον Ντε Νίγκρις, με βάση τα όσα γράφει στο φύλλο αγώνα ο Σπάθας, αλλά μία. Αυτό θα φανεί, αν επιτευχθεί, την Παρασκευή.
Η ουσία είναι ότι, ενόψει του παιχνιδιού με την Α.Ε.Κ., ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ντε Νίγκρις και Τουάμα, κάτι που σημαίνει ότι θα παρατάξει την ομάδα με αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τον Άρη.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass