ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΡΟΧΘΕΣ Η Α.Ε.Λ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ

Έξω από το κύπελλο με την... πρώτη

* ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΝΕΥΡΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ * Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΝΤΑΚΟΣ ΤΙΝΑΞΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2009 1:50 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:37
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Α.Ε.Λ. αποκλείεται από το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας με την... πρώτη, καθώς πέρυσι αποκλείστηκε από τον Πανσερραϊκό χάνοντας με 1-0 και φέτος από τον Ολυμπιακό Βόλου με 2-1 και για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια αποκλείεται από ομάδα Β’ Εθνικής (καθώς πριν δύο χρόνια είχε χάσει εντός και εκτός έδρας από τον Θρασύβουλο που είχε επίσης προπονητή τον Τσιώλη, όπως προχθές ο Ολυμπιακός Βόλου).
Συνεχίστηκε, λοιπόν, η παράδοση που θέλει την Α.Ε.Λ. να χάνει συνήθως στο Βόλο από τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς έχει να κερδίσει από το Μάιο του 1990 στο Βόλο (τότε ήταν υποβιβασμένος στη Β’ Εθνική ο αντίπαλός της), ενώ η μονομαχία των δύο πόλεων συσπειρώνει κάθε φορά το γηπεδούχο, όπως έγινε χθες που το Δημοτικό Στάδιο Βόλου είχε 7.000 Βολιώτες.
Στο παιχνίδι, που κατά παράδοση είναι ντέρμπι, δεν παίχτηκε καθόλου καλό ποδόσφαιρο, καθώς κυριάρχησαν τα νεύρα (που εκμεταλλεύτηκε και ο διαιτητής Ντάκος, του Συνδέσμου Ξάνθης, για να αποβάλει άδικα δύο παίκτες, έναν από κάθε ομάδα, τον Νταμπίζα και τον Πλιάγκα) και η δύναμη.
Τελικά, ο νικητής, που ήταν η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου χρειάστηκε και τη βοήθεια της τύχης, καθώς στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων το σουτ του Χαβιέρ Ούμπιντες κατέληξε στα δίχτυα του Σερεμέτ, αφού πρώτα η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Μελίσση. Το ίδιο είχε κάνει και πριν λίγες μέρες στον αγώνα που έδωσε η βολιώτικη ομάδα με τον Ιωνικό και είχε χαρίσει πάλι τη νίκη.
Η Α.Ε.Λ. αναγκάστηκε να παραταχθεί στο παιχνίδι με αρκετές αλλαγές στην άμυνα και συγκεκριμένα στα πλάγια όπου ο Ουζουνίδης ακολούθησε τακτική... Ρέικιαβικ, καθώς έπαιξε δεξί μπακ ο Τριποτσέρης και αριστερό ο Μπουκουβάλας, μια και οι Κατσιαρός και Βενετίδης δεν μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Σαν να μην έφθανε αυτό, ήρθε πολύ νωρίς και το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων με γκολ του Ροτζέριο στο 5’. Η λαρισινή ομάδα ισοφάρισε με τη βοήθεια της τύχη στο 41’ με αυτογκόλ του Κακαρά, αλλά τον πιο σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα έπαιξε η αποβολή του Νταμπίζα που δημιούργησε εκνευρισμό στην ομάδα, ενώ ο Ουζουνίδης αναγκάστηκε να βάλει σέντερ μπακ και παράλληλα να προσέξει τα μετόπισθεν αλλάζοντας τους Τουάμα και Μετίν.
Και σε ένα παιχνίδι που η παράταση ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα για όσους το παρακολουθούσαν, ήρθε το τυχερό τέρμα του Ούμπιντες και άφησε την Α.Ε.Λ. εκτός κυπέλλου.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με τη συμπλήρωση του πρώτου μόλις πενταλέπτου. Το 1-0 έγινε με την κεφαλιά του Ροτζέριο, με το Βραζιλιάνο να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την σέντρα του Κοτίτσα και τον Σέρεμετ να μην καταφέρνει να αποσοβήσει την παραβίαση της εστίας του.
Η Α.Ε.Λ. μετά την ψυχρολουσία του 1-0, όπως ήταν φυσικό, «ανοίχθηκε» και πίεσε για την ισοφάριση. Στο 7’ σουτ του Τουμέρ κατέληξε άουτ, ενώ στο 25’ λίγο έλειψε να γίνει το 1-1. Ο Ντε Νίγκρις έκλεψε την μπάλα από τον Ροτζέριο, ο Μεξικάνος πάσαρε στον Σίμιτς, ο οποίος όμως παρότι βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γλύκο, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ευκαιρία και σούταρε άουτ.
Στο 35’ ο Κοντέων τροφοδότησε τον Ροτζέριο, ο οποίος ερχόταν από πίσω του. Ωστόσο, η φάση δεν είχε συνέχεια για το Βραζιλιάνο μέσο μετά το μαρκάρισμα του Νταμπίζα, με τον Ροτζέριο να καταλήγει στο έδαφος και τον Ολυμπιακό να διαμαρτύρεται για πέναλτι (ο Ντάκος έδωσε συνέχεια στο ματς). Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο. Ο Μόνχε «τσίμπησε» την μπάλα από τον Ρομέου, πάσαρε στον Ροτζέριο κι αυτός με τη σειρά του στον Κοντέων, ο οποίος επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σέρεμετ.
Η ισοφάριση για τη Α.Ε.Λ. ήρθε στο 41ο λεπτό. Ο Τουμέρ Μετίν προσπάθησε να βρει τον Ντε Νίγκρις και ο Κακαράς στην προσπάθειά του να απομακρύνει, πέτυχε αυτογκόλ. Το 1-1 ήταν γεγονός για την Α.Ε.Λ., χαλώντας τα σχέδια του Ολυμπιακού να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος στο σκορ…
Ο αγώνας στο δεύτερο ημίχρονο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με τον Ολυμπιακό να προσέχει, κυρίως, τα… νώτα του και τη Λάρισα να μην καταφέρνει να διασπάσει την αμυντική γραμμή των Βολιωτών.
Η πρώτη καλή στιγμή του ματς στην επανάληψη ανήκε στους «ερυθρόλευκους», με τον Σέρεμετ να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα στο σουτ του Ψυχογιού. Στο 57’ ο Σίμιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Νταμπίζας με κεφαλιά δεν ανησύχησε τον Γλύκο, με τον Ολυμπιακό να απαντά τρία λεπτά αργότερα. Η φάση ξεκίνησε από τον Πλιάγκα που πέρασε έξυπνα τον Μπουκουβάλα κι «έσπασε» την μπάλα στον Μόνχε, ο οποίος όμως δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά του χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του Νταμπίζα που απομάκρυνε, για να ακολουθήσει άστοχη κεφαλιά του Κοντέων στο 61’.
 Η Λάρισα στο 68’ έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Νταμπίζας ανέτρεψε τον Κοντέων, ο οποίος έβγαινε στην αντεπίθεση. Ο Ντάκος θεώρησε πως ο παίκτης του Ολυμπιακού ήταν σε προφανή θέση για γκολ, με αποτέλεσμα να δείξει την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα στον αρχηγό των «βυσσινί». Προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση και ιδιαίτερα κατά την αποχώρηση του Νταμπίζα, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε σε έξαλλη κατάσταση στο διαιτητή για την απόφασή του αλλά και στον τέταρτο...
Από την πλευρά του ο Τσιώλης βλέποντας πως ο Ολυμπιακός είχε πλέον το αριθμητικό πλεονέκτημα, απέσυρε στον πάγκο τον Άλβαρεζ και πέρασε στη θέση του τον Ντομαγκόι Αμπράμοβιτς, θέλοντας να τονώσει την επίθεση των «ερυθρόλευκων» και τον Ουζουνίδη να απαντά στην κίνηση τακτικής του ομολόγου του με την είσοδο στον αγώνα των Ααράμπ και Ντέλσον.
Ωστόσο, στο διάστημα που ακολούθησε δεν σημειώθηκε κάποια ιδιαίτερη φάση. Αντίθετα τα… αίματα άναψαν για δεύτερη φορά στο 84’, με τον Πλιάγκα να πληρώνει με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα το μαρκάρισμά του πάνω στον Ιγγλέσιας (ούτε αυτό ήταν για κόκκινη καθώς ο Ντάκος πήγε να διορθώσει το λάθος του), μια αποβολή που αποκατέστησε την αριθμητική ισορροπία ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Α.Ε.Λ.
Η «λύτρωση» για τον Ολυμπιακό έφερε λάτιν υπογραφή! Ήταν το 92ο λεπτό, όταν ο Μόνχε τράβηξε έξυπνα δύο αμυντικούς επάνω του και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ούμπιντες. Ο τελευταίος έπιασε με τη μία το δυνατό σουτ, με τον Σέρεμετ να αιφνιδιάζεται κι ενώ η μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα να χτυπάει και στον Μελίσση. Το 2-1 ήταν γεγονός για τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος στις καθυστερήσεις του ματς «σφράγισε» την πρόκρισή του και τον Ούμπιντες να γράφει τον επίλογο ενός δραματικού φινάλε.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Δεν υπάρχει παίκτης της Α.Ε.Λ. να ξεπέρασε τη μετριότητα με εξαίρεση τον Νταμπίζα και στο δεύτερο ημίχρονο τον Σίμιτς ενώ κατά διαστήματα φάνηκε ο Ιγγλέσιας.
Από τον Ολυμπιακό Βόλου καλύτεροι ήταν οι Κοτίτσας, Ροτζέριο και Αρβανίτης
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Μιχάλης Ντάκος κατάφερε να συγκεντρώσει τα πυρά αμφότερων των ομάδων, αφού ο διαιτητής από την Ξάνθη με τις υποδείξεις του λίγο έλειψε να τινάξει στον «αέρα» τον προχθεσινό αγώνα της Τετάρτης. Ο Ντάκος εξάντλησε την αυστηρότητά του στην αποβολή του Νταμπίζα, ενώ στη συνέχεια για να... συμψηφίσει τα λάθη του, έστειλε στα αποδυτήρια και τον Πλιάγκα με απ’ ευθείας κόκκινη, αφήνοντας έτσι τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και την Α.Ε.Λ. με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.
Οι δύο βοηθοί του, Ακρίβος Χ. και Παπαδόπουλος Δ., ήταν πολύ καλοί.
Όσον αφορά στις κίτρινες κάρτες που έδειξε ο Ντάκος, από τον Ολυμπιακό παρατηρήθηκαν οι Κοντέων (48’), Γλύκος (85’) και Ροτζέριο (95’) και από τη Λάρισα οι Τουάμα (58’) και Ντε Νίγκρις (84’ από τον πάγκο).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γλύκος, Κοτίτσας, Αρβανίτης, Κακαράς, Ψυχογιός (58’ Πλιάγκας), Άλβαρεζ (74’ Αμπράμοβιτς), Μπουλούτ, Κοντέων, Ούμπιντες, Ροτζέριο (95’ Χανιώτης), Μόνχε.
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σέρεμετ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Μελίσσης, Τριποτσέρης, Ιγκλέσιας, Ρομέου, Τουάμα (74’ Ααράμπ), Σίμιτς, Τουμέρ (74’ Ντέλσον), Ντε Νίγκρις (63’ Κάσας).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass