ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΧΘΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΜΕ 3-0

Κατά Ματθαίον... γκολ

* Ο Ματθαίος Μαρουκάκης «θεμέλιος λίθος» της επιτυχίας με δύο υπέροχα τέρματα * Ωραίο θέαμα κατά διαστήματα άφησε υποσχέσεις ανόδου

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2015 10:20

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Όπως το Ευαγγέλιο του Ματθαίου, έχει τοποθετηθεί πρώτο στη σειρά των τεσσάρων Ευαγγελίων, καθώς από την αρχαία Εκκλησία ήδη ήταν το πιο προσφιλές και το πιο εύχρηστο στη ζωή των πιστών έτσι από μια πλειάδα επιθετικών παικτών που έχει η ΠΑΕ ΑΕΛ η λύση έρχεται σχεδόν πάντα(όπως αποδείχθηκε και στα φιλικά παιχνίδια) από τον 25χρονο Λήμνιο ποδοσφαιριστή των «βυσσινί» Ματθαίο Μαρουκάκη που χθες πέτυχε δυο γκολ επί της Λαμίας (18', 42') και οδήγησε την ομάδα του σε νίκη με 3-0(το άλλο ο Μπουντόπουλος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων) αφήνοντας υποσχέσεις για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Η χθεσινή ΑΕΛ ήταν καλή κατά διαστήματα , ιδίως στο πρώτο τέταρτο, κέρδισε εύκολα το παιχνίδι, πήρε θερμό χειροκρότημα και γενικά ο κόσμος (αν κρίνουμε από την εντυπωσιακή προσέλευση 6.500 φιλάθλων στο Ael Fc Arena) δείχνει να στηρίζει την προσπάθεια της ομάδας.

Η λαρισινή ομάδα σίγουρα δεν μπορεί από τώρα ούτε να αισθάνεται πρωταθλήτρια, ούτε να παρουσιάζει φαινόμενα αλαζονείας για τους αντιπάλους της. Αυτό που όμως σίγουρα έχει είναι η... ευχή του κόσμου που θέλει να ξαναδεί τους «βυσσινί» στη Σούπερ Λίγκα.

Ο τεχνικός Ράτκο Ντόστανιτς είμαστε βέβαιοι ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη γενικότερη εικόνα της ομάδας(η Λαμία είχε περισσότερες τελικές από την ΑΕΛ) αλλά στο τέλος δικαιολόγησε κάποιες άσχημες στιγμές των ποδοσφαιριστών λόγω του άγχους της πρεμιέρας ενώ είχε και απουσίες. Παράδειγμα ο Ναγιάρ που αν και υπήρχε το όνομά του στην αρχική σύνθεση τελικά υπέστη τράβηγμα στο ζέσταμα και αγωνίσθηκε ο Λαμπρόπουλος που πήγε όμως πολύ καλά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς ξεκίνησε την τακτική με 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Καβουσάκη, στην άμυνα τους Νικολακάκη(δεξιά), Βέρτζο, Γιοβάνοβιτς(σέντερ μπακ), Μονιάκη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ τον Αναστασόπουλο και πιο μπροστά , Λαμπρόπουλο, Ουρτάδο και στην επίθεση τους Ροβίθη(δεξιά), Μαρουκάκη(κέντρο), Μπουντόπουλο (αριστερά).

Ο τεχνικός της Λαμίας Σούλης Παπαδόπουλος επέλεξε το 4-2-3-1 με τερματοφύλακα τον Ρίζο, στην άμυνα τους: Ζουλιώτη(δεξιά), Κοτσώνη, Πίντο(σέντερ μπακ), Τσαμούρη(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ Σαλιγαρδάκη, Ενγκουέμ, στη μεσαία γραμμή τους Σέρτζιο(δεξιά), Καραγιάννη(κέντρο), Τζόκιτς(αριστερά) και στην κορυφή τον Νεόφυτο.

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι ειδικά μετά το πρώτο πεντάλεπτο και με αρκετά σουτ απειλούσε την εστία του Ρίζου. Έτσι στο 18' ο Μαρουκάκης έκανε το 1-0 ύστερα από ασθενή απόκρουση του Ρίζου.

Στο 29' ο Καραγιάννης έχασε μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία που διαμαρτύρεται για ένα γκολ που ακυρώθηκε(24') έχοντας προηγηθεί φάουλ του Ενγκουέμ στον Καβουσάκη.

Τελικά και ενώ η Λαμία είχε καλύτερο ρυθμό, ένα δυνατό σουτ του Μαρουκάκη στέλνει την μπάλα στο δίχτυα και ουσιαστικά τελειώνει το παιχνίδι.

Και αν η Λαμία μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ενγκουέμ έδωσε τέλος σε κάθε υποψία για θετικό αποτέλεσμα.

Μέχρι το σημείο αυτό η ΑΕΛ έφθασε κοντά στο 3-0(σουτ του Ουρτάδο στο 54' από κλέψιμο της μπάλας από τον Μαρουκάκη ) και η Λαμία στο 2-1 με τον Καραγιάννη.

Τελικά όταν ο Ντόστανιτς άρχισε τη διαχείριση των παικτών βγάζοντας δυο πολύ καλούς τον Μαρουκάκη(φάνηκε ότι ήθελε το χατ τρικ) και τον Ροβίθη η ΑΕΛ κατάφερε να φθάσει σε ένα τρίτο τέρμα με τον Μπουντόπουλο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και αφού ο Κουτσιανικούλης έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ

9': Κόρνερ από αριστερά του Σέρτζιο και ο Τζόκιτς πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

11': Σουτ του Μπουντόπουλου αποκρούει ο Ρίζος.

15': Μακρινό σουτ του Λαμπρόπουλου η μπάλα καταλήγει άουτ.

17': Σουτ του Ουρτάδο από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα στην αγκαλιά του Ρίζου.

18': Σουτ του Μπουντόπουλου , ο Ρίζος αποκρούει και από κοντά ο Μαρουκάκης κάνει το 1-0.

29': Σουτ του Καραγιάννη, η μπάλα βρίσκει τον Νικολακάκη και καταλήγει κόρνερ.

42': Σουτ του Μαρουκάκη έξω από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 2-0.

44': Σουτ του Καραγιάννη μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

48': Από κοντά ο Κοτσώνης αποτυγχάνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από λάθος γύρισμα αμυνόμενου της ΑΕΛ.

54': Ο Μαρουκάκης κλέβει την μπάλα από τον Ρίζο, δίνει στον Ουρτάδο που σουτάρει πάνω στον Πίντο ενώ ο τερματοφύλακας είχε εξουδετερωθεί.

55': Σέντρα από δεξιά του Σέρτζιο και ο Νεόφυτος πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Καβουσάκης.

63': Διαγώνιο σουτ του Νικολακάκη μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

69': Φάουλ του Μπουντόπουλου και η μπάλα καταλήγει άουτ.

88': Κεφαλιά του Νεόφυτου από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά μπλοκάρει ο Καβουσάκης.

89': Σέντρα από δεξιά του Λαμπρόπουλου ο Μπόγιοβιτς πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

90'+2: Σουτ από μακριά του Σέρτζιο μπλοκάρει ο Καβουσάκης.

90'+3: Σουτ του Κουτσιανικούλη μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα βρίσκει το δοκάρι και στη επιστροφή της ο Μπουντόπουλος κάνει το 3-0.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Καλύτεροι της ΑΕΛ ήταν οι Μαρουκάκης (πέτυχε δύο τέρματα και έδωσε ένα ακόμα έτοιμο γκολ στον Ουρτάδο που δεν τα κατάφερε), Αναστασόπουλος και Λαμπρόπουλος. Ο Καβουσάκης όποτε χρειάστηκε να επέμβει ήταν σταθερός, ο Νικολακάκης ταλαιπωρήθηκε από τους αντιπάλους του πιο πολύ από τον Μονιάκη που πήγε καλύτερα. Ο Βέρτζος εγγύηση με συμπαραστάτη τον μέτριο Γιοβάνοβιτς που δεν έφθασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Ο Ουρτάδο μπορεί να παίξει καλύτερα ενώ μας άρεσε ο Ροβίθης. Κινητικός ο Μπουντόπουλος. Γενικά η αμυντική γραμμή της ΑΕΛ θέλει βελτίωση.

Και οι τρεις αλλαγές έδειξαν διάθεση (άλλωστε Μπόγιοβιτς και Κουτσιανικούλης είναι βαριά ονόματα) και φυσιολογικά αφού επιδιώκουν την καθιέρωση στην ενδεκάδα.

Από τη Λαμία καλύτερος ο Σέρτζιο και ακολούθησε ο Ενγκουέμ με τον Καραγιάννη. Μοιραίος ο τερματοφύλακας Δημήτρη Ρίζος.

ΜΕ ΛΑΘΗ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Σε έναν εύκολο αγώνα ο διαιτητής Φωτιάδης έμοιαζε να «πνίγηκε» στη λίμνη της Καστοριάς (στον σύνδεσμο της οποίας ανήκει) με τόσα λάθη που έκανε. Μοναδική δικαιολογία ότι λόγω του γλιστερού αγωνιστικού χώρου από τη συνεχή βροχόπτωση δεν είχε καλή εικόνα. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Ενγκουέμ (αποβλήθηκε με δυο), Βέρτζος, Μπουντόπολος, Ουρτάδο, Αναστασόπουλος.

Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Κελάζογλου (Χαλκιδικής) και Μωυσιάδης (Γρεβενών).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Νικολακάκης, Βέρτζος, Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης, Λαμπρόπουλος, Αναστασόπουλος, Μπουντόπουλος, Ουρτάδο (66’ Καπός), Ροβίθης (75’ Κουτσιανικούλης), Μαρουκάκης (71’ Μπόγιοβιτς).

ΛΑΜΙΑ (Σούλης Παπαδόπουλος): Ρίζος, Τσαμούρης, Ζουλιώτης (81’ Ντα Σίλβα Πίντο), Λεάντρο Πίντο, Κοτσώνης, Τζόκιτς (56’ Καραλής), Ενγκουέμ, Καραγιάννης (62’ Τριανταφύλλάκος), Φελίπε Σέρτζιο, Σιλιγαρδάκης, Νεόφυτος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Football League:

Κέρκυρα-Καλλιθέα   1-0

ΑΕΛ-Λαμία    3-0

ΣΗΜΕΡΑ

15:00 Απόλλων Σμύρνης-Ζάκυνθος

16:00 Παναιγιάλειος-Αχαρναϊκός

16:00 Αναγέννηση Καρδίτσας-Αγροτικός Αστέρας

16:00 Τρίκαλα-Κισσαμικός

Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου- αναβλήθηκε

Πανελευσινιακός-Παναχαϊκή -αναβλήθηκε

ΔΕΥΤΕΡΑ

18:00 Εργοτέλης-Χανιά, OTE Sport 3 HD

ΡΑΤΚΟ ΝΤΟΣΤΑΝΙΤΣ:

«Το σημαντικότερο είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς»

* Σ. Παπαδόπουλος: «Όταν χάνεις με 3-0 δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα»

Στη σημασία των τριών βαθμών σε μια δύσκολη αναμέτρηση και στα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης επικεντρώθηκε ο τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς ο οποίος είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είμαι ευχαριστημένος αλλά το σημαντικότερο είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς. Παίζαμε με μία καλή ομάδα και μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι 3-0 αλλά αυτό δεν ήταν τόσο εύκολο. Το σημαντικό είναι ότι οι παίκτες μας έδωσαν το 100%. Μας έλειψαν κάποιοι παίκτες, αλλά αποδείξαμε πως διαθέτουμε 30 παίκτες οι οποίοι μπορούν να αγωνιστούν οποιαδήποτε στιγμή και αν τους το ζητηθεί.

Ευχαριστώ τον κόσμο που βρέθηκε σε ένα δύσκολο παιχνίδι όπως αυτό της πρεμιέρας. Όλοι οι παίκτες ήταν νέοι και αυτό το αποτέλεσμα ήταν πολύ σημαντικό».

Ο Ράτκο Ντόστανιτς αναφέρθηκε και στον Ναγιάρ λέγοντας πως «μία μέρα πριν το παιχνίδι είχε κάποιο πρόβλημα. Προσπαθήσαμε στο ζέσταμα να δούμε αν θα μπορέσει να παίξει, αλλά κρίναμε ότι δεν ήταν σωστό. Εμείς πήραμε τους τρεις πόντους, σκύβουμε το κεφάλι και συνεχίζουμε».

Από την πλευρά του ο Σούλης Παπαδόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όταν χάνεις με 3-0 δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα της Λάρισας. Δεν μπορούμε να πούμε πως αδικηθήκαμε. Όταν χάνεις με αυτό το σκορ απλά σκύβεις το κεφάλι και δουλεύεις για τη συνέχεια.

Η ΑΕΛ από το όνομά της και μόνο ανήκει στους διεκδικητές του τίτλου. Νομίζω πως πετύχαμε ένα καθαρό τέρμα, αλλά ακυρώθηκε. Εμείς μπήκαμε καλά και στο δεύτερο μέρος, ωστόσο δεχθήκαμε ένα τέρμα κόντρα στη ροή του αγώνα».

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Από την πλευρά των παικτών δηλώσεις έκαναν οι Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς και Δημήτρης Ζουλιώτης οι οποίοι είπαν μεταξύ άλλων τα εξής:

Μπ. Γιοβάνοβιτς (ΑΕΛ): «Το πιο σημαντικό είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς, όπως είπε και ο προπονητής. Στο πρώτο μισάωρο παίξαμε πολύ καλά, αλλά στη συνέχεια έπεσε η απόδοσή μας, ενώ αντιμετωπίσαμε και αρκετά προβλήματα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στη συνέχεια».

Δ. Ζουλιώτης (Λαμία): «Όταν χάνεις με 3-0 δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε. Στο ημίχρονο είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο και μπήκαμε πολύ δυνατά στην επανάληψη. Για το ακυρωθέν τέρμα δεν έχω άποψη, ωστόσο για την κόκκινη κάρτα έχω άποψη και μπορώ να πω, πως ο κ. Φωτιάδης ήταν αρκετά αυστηρός με τον Ενγκουέμ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass