ΑΔΙΚΗ ΗΤΤΑ ΓΝΩΡΙΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΣΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΕ ΣΚΟΡ 2-1

Ανώτερος αλλά πολύ άτυχος…

*Δοκάρι είχε στο 3΄ο Μιλουτίνοβιτς, ενώ χάθηκαν απίστευτες ευκαιρίες από τους «κυανέρυθρους» *Τα γκολ των «κιτρινόμαυρων» ο Δημοσθένης Τζέκος(23΄, 58΄) *Είχε ισοφαρίσει στο 30΄ ο Δημήτρης Καραμανλής

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2015 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:38

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Μαγική εικόνα ήταν το αποτέλεσμα, το χθεσινό παιχνίδι στην Καρδίτσα, όπου ο Τύρναβος 2005, ενώ  έκανε μια από τις καλύτερες φετινές εκτός έδρας εμφανίσεις, δυστυχώς  όμως δεν τα κατάφερε και γνώρισε  άδικη ήττα όπως εξελίχθηκε το ματς από την Αναγέννηση, με σκορ 2-1.

Για άλλη μια φορά επαληθεύτηκε  ότι στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και  αυτός που χάνει  τις ευκαιρίες, χάνει στο τέλος και τον αγώνα.

Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Τυρνάβου δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα που έδειξε στον πρώτο αγώνα των πλέι άουτ κόντρα στον Αιγινιακό, όπου αναδείχθηκε ισόπαλο  0-0.

Αυτή τη φορά οι παίκτες  μπήκαν αποφασιστικά, δυνατά και  στα πρώτα  20΄ κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας ότι θα διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Από την άλλη  πλευρά η Αναγέννηση που έχει μια μαχητική ομάδα ξαφνιάστηκε  ίσως και οι φιλαθλοί της στην κερκίδα ήδη είχαν προβληματισθεί, από τη νωθρότητα και τα λάθη που γίνονταν.

Όμως κόντρα στη ροή του αγώνα ένας πρώην παίκτης του Τυρνάβου 2005 ο Δημοσθένης Τζέκος με τη βοήθεια της τύχης, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Πριφτη στο 23΄, κι ενώ προηγουμένως ο Σουλιώτης προσπάθησε να τη διώξει αλλά  κόντραρε στον επιθετικό των γηπεδούχων.

Ο Τύρναβος δεν το έβαλε κάτω και στο 30΄με απευθείας  φάουλ ο Δημήτρης Καραμανλής έκανε το 1—1, αλλά στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 58΄ πάλι «χτύπησε» ο Τζέκος και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Αποτέλεσμα που οδήγησε την Αναγέννηση στους έξι βαθμούς στα πλέι άουτ, ενώ ο Τύρναβος παρέμεινε στον ένα μόλις βαθμό.

*Ο Σάκης Θεοδοσιάδης δεν είχε εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα παρατάσσοντας την ενδεκάδα της περασμένης αγωνιστικής στην Κατερίνη. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κουτσόπουλος, στα δύο άκρα της άμυνας οι Γκουγκούδης δεξιά και Παπαργυρίου αριστερά, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Φωτιάς και Οικονόμου. Η τριάδα στα χαφ αποτελούνταν από τους Κουλίδη, Νίκιτς και Πέεφ ενώ στο 4-3-3 του Σάκη Θεοδοσιάδη η επιθετική τριάδα ήταν οι Σάιν (αριστερά), Μαυριάς(δεξιά) και Τζέκος φουνταριστός.

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης επέλεξε το σύστημα 4-2-3-1 για την ομάδα του Τυρνάβου 2005. Κάτω από τα γκολπόστ είχε τον Πρίφτη, στα δύο άκρα της άμυνας τους Στεργιανό και Λαμπρόπουλο, ενώ τα στόπερ κάλυπταν οι Καραμανλής και Σουλιώτης. Στη μεσαία γραμμή ήταν Νταντίδης και Μιλουτίνοβιτς στα αμυντικά χαφ, Γεωργίου και Πονγκόνγκ αριστερά και δεξιά, και πίσω από τον προωθημένο Γκούρτσα ο Παληγεώργος.

Ο Τύρναβος ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και μόλις στο 3΄  το σουτ του Μιλουτίνοβιτς έξω από την περιοχή κόντραρε στα πόδια του Οικονόμου  της Αναγέννησης για να καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουτσόπουλου που στην επαναφορά της μπλόκαρε την μπάλα, ο γκολκίπερ των «κιτρινόμαυρων». Ακόμη ένα σουτ του ίδιου ποδοσφαιριστή του Τυρνάβου στο 6΄ δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Αναγέννησης που μπλόκαρε την μπάλα. Η Αναγέννηση που είχε πρόβλημα σε όλες τις γραμμές της στο πρώτο 20λεπτο είχε το πρώτο σουτ στην αντίπαλη εστία στο 19΄ με τον Πέεφ να σουτάρει ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Πρίφτη. Κόντρα στη ροή του ματς και ενώ ο Παληγεώργος στο 20΄ έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει το γκολ (πέρασε με ποδιά τον Οικονόμου, αλλά άνοιξε την μπάλα με αποτέλεσμα ο Κουτσόπουλος να τον προλάβει και με έξοδο να μπλοκάρει την μπάλα) η ομάδα της Καρδίτσας προηγήθηκε στο σκορ στο 23΄. Ο Σάιν έκανε την μπαλιά στον ανοικτό χώρο στον  Δημοσθένη Τζέκο, αυτός κυνήγησε τη φάση και κερδίζοντας την κόντρα από τον Σουλιώτη είδε την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Πρίφτη ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Ο Τύρναβος προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με την  κεφαλιά του Ντατίδη στο επόμενο λεπτό από το φάουλ του Μιλουτίνοβιτς να βρίσκει  σε ετοιμότητα τον Κουτσόπουλο. Δεν έγινε όμως το ίδιο στο 30΄ όταν ο Τύρναβος κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή της Αναγέννησης με τον αρχηγό Δημήτρη Καραμανλή να εκτελεί αριστοτεχνικά και με τη βοήθεια του δοκαριού να φέρνει το ματς στα ίσα(1-1).

Ένα σουτ του Παπαργυρίου στο 31’ , που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πρίφτη ήταν το μοναδικό αξιοσημείωτο στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες στην επανάληψη και με τον Τύρναβο να φτάνει στο 49΄ μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Παληγεώργος ξανά από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ, κι ενώ είχε δεχθεί την μπάλα από τον Μούσα Ποκόνγκ.

Η Αναγέννηση απάντησε στις ευκαιρίες στο 55΄ με τον Παπαργυρίου να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά την  κεφαλιά του Πέεφ απέκρουσε εκπληκτικά  ο Πρίφτης. Η ομάδα της Καρδίτσας ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ στο 58΄. Ο  Παπαργυρίου από τα δεξιά εκτέλεσε κόρνερ, με τον Φωτιά να παίρνει το ριμπάουντ από το διώξιμο των αμυντικών του Τυρνάβου, να γυρίζει την μπάλα και τον Τζέκο με κοντινή προβολή να νικά τον Πρίφτη και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ να ξαναβάζει μπροστά στους γηπεδούχους(2-1).

Οι δύο προπονητές προσπάθησαν με τις αλλαγές που έκαναν στη συνέχεια να παίξουν ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και  με τον Ποκόνγκ στο 72΄ να κάνει μια εκπληκτική προσπάθεια από το χώρο του κέντρου, αλλά την τελευταία στιγμή και ενώ έβγαινε φάτσα με τον Κουτσόπουλο, ο Νίκιτς πρόλαβε και με προβολή παραχώρησε κόρνερ.

Ο Μαυριάς στο 79΄ είχε μια καλή στιγμή για την Αναγέννηση, αλλά το σουτ από πλάγια θέση έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε την μπάλα  ο Πρίφτης. Ο Τύρναβος τα έπαιξε όλα για όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο, βάζοντας Οτα και Αλεξίου στον αγωνιστικό χώρο,  αλλά στα αλλεπάλληλα γεμίσματα στην περιοχή του Κουτσόπουλου δεν κατάφεραν κάτι για την ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη.

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι το παιχνίδι κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 1.500 περίπου φιλάθλων που βρέθηκαν στην Καρδίτσα και ανάμεσά τους ήταν και περίπου 50 εκδρομείς από τον Τύρναβο, τους οποίους  ευχαρίστησαν  στο τέλος για την παρουσία τους οι παίκτες του Τυρνάβου 2005.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρά την κρισιμότητα, ο αγώνας διεξήχθη σε καθαρά αθλητικά πλαίσια, πολλές φορές εφαρμόσθηκε εκατέρωθεν το Fair play, ενώ και στο τέλος είδαμε τους παίκτες και τους προπονητές να αλληλοσυγχαίρονται, σε πολύ όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του κ.Σταθόπουλου (Δυτικής Αττικής), ενώ πολύ προσεκτικοί στις υποδείξεις τους ήταν και οι βοηθοί του κ. Δημόπουλος, Πρέντζας, επίσης από τον ίδιο σύνδεσμο.

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν  από την Αναγέννηση οι Οικονόμου, Παναγιωτόπουλος, Σάιν και από τον Τύρναβο ο Οτα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Κ.: Κουτσόπουλος, Γκουγκούδης, Παπαργυρίου, Φωτιάς, Οικονόμου, Νίκιτς, Μαυριάς, Κουλίδης( 70΄Μπιτέλης), Τζέκος (4΄Παναγιωτόπουλος), Πέεφ, Σάιν (74΄ Βουτσιάς)

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 : Πρίφτης, Στεργιανός, Λαμπρόπουλος, Σουλιώτης, Καραμανλής, Ντατίδης(64΄Οτα), Παληγεώργος(73΄ Αλεξίου), Γεωργίου (56΄ Ιβανίδης), Γκούρτσας, Μιλουτίνοβιτς, Πονγκόνγκ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass