ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ/ ΟΛΥΜΠΙΑ - ΠΑΟ 48-83

Ήττα στην... πισίνα της Νεάπολης

* ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΤΑΝ ΜΕ ΚΟΥΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2009 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:41
Φωτ. Λ. Τζέκας
Κοντά σε μια παγκόσμια «πρωτιά» ήταν χθες η Λάρισα αφού λίγο έλειψε να διακοπεί οριστικά παιχνίδι μπάσκετ σε κλειστό γήπεδο λόγω... καιρικών συνθηκών. Μια βροχή λοιπόν ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση στο χθεσινό ματς ανάμεσα στον Γυμναστικό/ Ολύμπια και τον Παναθηναϊκό. Τελικός νικητής ήταν ο ΠΑΟ με σκορ 83-48 όμως τα νερά που έπεφταν καθ όλη τη διάρκεια του ματς μέσα στο Κλειστό, ήταν η αιτία πολλαπλών διακοπών αλλά και ο λόγος που συνεχιζόταν ο αγώνας με πετσέτες και κουβάδες εντός του αγωνιστικού χώρου. Το συμβάν αυτό δεν είναι όμως κάτι το καινούριο για την πόλη της Λάρισας. Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και καιρό.
Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την επισκευή της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου της Νεάπολης. Το έργο αυτό ύψους 340.000 ευρώ δόθηκε αρχικά σε κάποιον εργολάβο όμως υπήρξε κάποια ένσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτήν ακόμα δεν έχει εκδικαστεί και επομένως δεν μπορεί να προχωρήσει το έργο. Έτσι το κλειστό της Νεάπολης πνίγεται πραγματικά στη... γραφειοκρατία και οι εικόνες με τους παίκτες να σκουπίζουν διαρκώς το γήπεδο που γυρίζουν τον ελληνικό αθλητισμό χρόνια πίσω κάνουν το γύρο του κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως οι θεατές δεν σταματούσαν να βγάζουν φωτογραφίες και βίντεο με τα κινητά τους την όλη κατάσταση...
Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ/ ΟΛΥΜΠΙΑ
Για το αγωνιστικό κομμάτι του χθεσινού ματς δεν μπορούν να γραφτούν και πολλά. Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα και η νίκη είχε κριθεί από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η διαφορά είχε ξεπεράσει τους είκοσι πόντους πριν ακόμα η λαρισινή ομάδα φτάσει στους δέκα δικούς της. Όταν σταματούσε ο Πέκοβιτς ξεκινούσε ο Καλάθης ενώ όταν δεν έβαζε ο Σερμαντίντι διόρθωνε στη συνέχεια με τα ριμπάουντ του στην άμυνα και τα κλεψίματα ο Διαμαντίδης. Όταν κουραζόταν ο Νίκολας ξεκουραζόταν ο Σπανούλης και πάει λέγοντας.
Ο Γυμναστικός/ Ολύμπια μετά το αρχικό τρακ της πρεμιέρας δεν ήταν άσχημος. Ο Γκριν φάνηκε πως έχει έμπειρο χέρι, ο Μάσι είναι έτοιμος να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε παίζοντας με τα Τρίκαλα και όταν τον «βλέπουν» οι περιφερειακοί θα τα βάλει. Ο Μπάτλερ δοκιμάστηκε στο οργανωτικό κομμάτι αλλά έβαλε και δύο τρίποντα ενώ ο Σάλσμπερι έπαιζε παρά το γεγονός πως είχε ένα μικροπρόβλημα με διάστρεμμα. Γενικά οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να κριθούν τόσο νωρίς, πόσο μάλιστα σε ένα ματς με τον ΠΑΟ. Ουσιαστικά γι’ αυτούς τα παιχνίδια στα οποία θέλουν νίκη (όσο έτοιμοι και αν είναι) είναι στα επόμενα δύο. Το ένα με τον Ηλυσιακό στην Αθήνα και το άλλο με τα Τρίκαλα στη Λάρισα.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΦΕΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Τι και αν είχαν κριθεί τα πάντα από πολύ νωρίς; Τι και αν το θέαμα δεν ήταν εντυπωσιακό λόγω της βροχής στο γήπεδο (υπήρχε μεγάλος φόβος για πολλαπλούς τραυματισμούς και οι παίκτες δεν μπορούσαν να τρέξουν καλά - καλά). Κανένας από τους φιλάθλους (πάνω από δύο χιλιάδες) που βρέθηκαν στο γήπεδο δεν έφευγε πριν το τελευταίο σφύριγμα ενώ στο τέλος, χειροκρότησαν με θέρμη τους παίκτες του Γυμναστικού/ Ολύμπια. Κάτι τέτοιο χαρακτηρίζεται ως θετικό σημάδι για τη συνέχεια και δείχνει πως ο κόσμος είναι έτοιμος να αγκαλιάσει αυτό το νέο εγχείρημα στο λαρισινό μπάσκετ.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
6-26, 20-45, 31-63, 48-83.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ/ ΟΛΥΜΠΙΑ: Πόποβιτς 2 (1/4 δίπ., 2 λάθη), Γκριν 11 (2/3 βολ., 3/6 δίπ., 1/5 τρίπ., 3 ριμπ., 1 λάθος), Παπαχρήστος 1 (1/2 βολές, 0/1 τρίπ., 1 ριμπ., 4 λάθη), Σάλτσμπερι 7 (1/2 βολές, 3/3 δίπ., 0/1 τρίπ., 2 ριμπ., 3 λάθη, 2 κλ.), Μπόγδανος 1 (1/2 βολ., 0/3 δίπ., 0/2 τρίπ., 1 κλ.), Τόντιτς 2 (1/4 δίπ., 0/3 τρίπ., 5 ριμπ., 1 λάθος), Παπακώστας 2 (1/1 δίπ., 4 ριμπ.), Τριχόπουλος (0/1 δίπ.), Μάσι 12 (2/2 βολές, 5/10 δίπ., 6 ριμπ., 7 λάθη, 2 κλ.), Μπάτλερ 10 (2/2 δίπ., 2/7 τρίπ., 1 λάθος, 3 ασ.).
ΠΑΟ: Σερμαντίνι 9 (1/2 βολ., 4/7 δίπ., 7 ριμπ., 1 λάθος), Τέπιτς 8 (1/4 δίπ., 2/3 τρίπ., 3 ριμπ., 6 ασ., 2 κλ.), Σπανούλης 9 (1/2 βολ., 4/5 δίπ., 0/1 τρίπ., 1 ριμπ., 3 λάθη, 2 ασ., 1 κλ.), Περπέρογλου 7 (2/2 βολ., 1/1 δίπ., 1/2 τρίπ., 3 ριμπ.), Μπόγρης 2 (1/2 δίπ., 1 ριμπ., 1 ασ.), Φώτσης 7 (2/3 δίπ., 1/3 τρίπ., 3 ριμπ., 2 λάθη, 1 ασ.), Γκόλεματς 2 (1/2 δίπ., 0/1 τρίπ., 1 ριμπ., 3 λάθη, 2 ασ.), Βεργίνης (0/1 δίπ., 0/3 τρίπ.), Διαμαντίδης 2 (1/1 δίπ., 7 ριμπ., 4 ασ., 3 κλ.), Πέκοβιτς 14 (4/4 βολές, 5/7 δίπ., 6 ριμπ., 2 ασ.), Καλάθης 15 (2/2 βολ., 2/3 δίπ., 3/4 τρίπ., 1 ριμπ., 3 λάθη, 1 κλ.).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass