Η ΑΕΛ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ

Με οδηγό την περσινή σεζόν...

* ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Ο ΚΑΤΣΙΑΡΟΣ * ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΑΝ ΡΕΝΓΚΙΦΟ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2009 22:46 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:41
Στην Κομοτηνή δοκιμάζεται η ΑΕΛ σήμερα στις 2.30 μ.μ. με αντίπαλο τον ουραγό Πανθρακικό(αυτό τον κάνει επικίνδυνο καθώς σε κάθε παιχνίδι θα τα δίνει όλα για να αποφύγει τον υποβιβασμό) στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα και μοναδικό στόχο έχει να διπλασιάσει τις νίκες της στο φετινό πρωτάθλημα. Στατιστικά τα τελευταία χρόνια τα παιχνίδια Πανθρακικού-ΑΕΛ θέλουν να τελειώνουν με νίκες των φιλοξενουμένων είτε γίνονται στην Κομοτηνή(κέρδισε η ΑΕΛ για το κύπελλο Ελλάδας στις 8 Νοεμβρίου 2006 με 3-1 τη χρονιά που κατέκτησε το τρόπαιο ενώ πέρυσι στις 15 Φεβρουαρίου νίκησε με 1-0 χάρη σε τέρμα του Στέλιου Γιαννακόπουλου στο 36) είτε στο Αλκαζάρ(κέρδισε ο Πανθρακικός με 2-1 στις 25 Οκτωβρίου 2008, έχουμε σήμερα «επέτειο»).
Με οδηγό λοιπόν την περσινή σεζόν (θα λείπει βέβαια ο σκόρερ του «χρυσού τέρματος» Στέλιος Γιαννακόπουλος λόγω τραυματισμού) η Λαρισινή ομάδα θέλει να επιδιώξει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη με το υψηλό ηθικό που υπάρχει μετά την επιτυχία επί της Ξάνθης με 2-0 την περασμένη αγωνιστική. Σίγουρα όμως χρειάζεται προσοχή μια και πέρυσι οι «βυσσινί» είχαν βρει βαθμολογικά αδιάφορη την ομάδα της Κομοτηνής ενώ τώρα οι γηπεδούχοι καίγονται για βαθμούς.
Στο σημερινό παιχνίδι για μια ακόμα φορά ο τεχνικός της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης θα έχει πολλά προβλήματα καθώς εκτός του Γιαννακόπουλου θα απουσιάσει και ο Κατσιαρός που προσβλήθηκε από ίωση, για να προστατευτεί για τα δύο επόμενα παιχνίδια με Ολυμπιακό Βόλου την Τετάρτη για το κύπελλο Ελλάδας στο Βόλο και με τον Άρη στο Αλκαζάρ το Σάββατο 31 Μαρτίου. Επίσης πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Τουμέρ Μετίν αλλά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή αλλά δεν θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα.
Για την ενδεκάδα το αγωνιστικά πλάνα του Ουζουνίδη περιλαμβάνουν τακτική 4-2-3-1 και κάτω από τα δοκάρια θα είναι Μάλαρτζ ενώ στην άμυνα θα παίξουν ο Μπουκουβάλας στη δεξιά πλευρά, στα σέντερ μπακ ο Νταμπίζας με τον Μελίσση και αριστερά ο Βενετίδης.
Στη μεσαία γραμμή θα είναι δύο αμυντικά χαφ ο Ρομέου με τον Ααράμπ ενώ θέση διεκδικεί και ο Ματίας Ιγγλέσιας και πιο μπροστά θα υπάρχει μια τριάδα που θα αποτελούν οι: Σίμιτς, Τουάμα (στο κέντρο) και Αμπουχατζίρα (επανέρχεται στην αρχική ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό του) ενώ στην επίθεση θα είναι μόνος ο Μεξικάνος Αντόνιο Ντε Νίγκρις.
Στην αποστολή που επέλεξε ο τεχνικός της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης μετά την προπόνηση που έγινε στις 12 το μεσημέρι συμπεριλήφθηκαν και οι: Σέρεμετ, Μετίν,Τριποτσέρης, Ντέλσον, Κυριακίδης, Βλασόπουλος, Κάσας, Σιατραβάνης.
Πριν τη χθεσινή προπόνηση υπήρξε προβολή σε βίντεο στιγμιοτύπων από παιχνίδια του Πανθρακικού με ανάλυση τακτικής από τον Μαρίνο Ουζουνίδη ώστε οι παίκτες της Λαρισινής ομάδας να γνωρίσουν πώς θα αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους τους.
Η αποστολή της ΑΕΛ κατέλυσε σε ξενοδοχείο της Ξάνθης ιδιοκτησίας του προέδρου της ομάδας Κωστή Πηλαδάκη και θα πάει σήμερα οδικώς στην Κομοτηνή.
ΚΑΡΤΙΕ: ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΕΛ
Στο μεταξύ δηλώσεις έκανε ο προπονητής του Πανθρακικού Αλμπέρ Καρτιέ και μίλησε για τη φυσική κατάσταση της ομάδας του αλλά και το παιχνίδι με την ΑΕΛ.
Συγκεκριμένα για τη φυσική κατάσταση της ομάδας του είπε: «Στην πατρίδα μου λένε, όταν είμαστε σε παρόμοια κατάσταση – με αυτή που βρίσκεται η ομάδα του Πανθρακικού – κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη και κάνουμε την ερώτηση αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το φορτίο και εάν είμαστε έτοιμοι. Και εμείς σήμερα είμαστε μπροστά στον καθρέπτη και θέτουμε την ερώτηση...» ενώ για τη Λαρισινή ομάδα είπε: «Με πολύ σεβασμό απέναντι στον αντίπαλό μας αλλά και στους φιλάθλους μας, λέμε ότι με τη δουλειά που κάναμε τις τελευταίες εβδομάδες αλλά και την τρέχουσα εβδομάδα είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με την ΑΕΛ. Βέβαια δεν είμαι μάγος, για να σας αναφέρω όπως με ρωτάτε, πόσο επί τοις εκατό είμαστε έτοιμοι αλλά σίγουρα θα είμαστε 100% συγκεντρωμένοι όχι μόνο αυτοί που θα παίζουν αλλά και οι 18 ποδοσφαιριστές του αγώνα. Ένας αγώνας είναι όπως η ζωή, πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Οπωσδήποτε τα γκολ που πετύχαμε με την ΑΕΚ μας βοήθησαν ψυχολογικά αλλά και το αμυντικό μας στοιχείο θέλει βελτίωση, να μην δεχθούμε γκολ από την ΑΕΛ».
Για πρώτη φορά στο σημερινό παιχνίδι θα υπάρξει λειτουργία στο γήπεδο της Κομοτηνής ηλεκτρονικού πίνακα.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Μιχάλης Τσινιάρης του Συνδέσμου Διαιτητών Αθηνών θα διευθύνει την σημερινή αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, έχοντας για βοηθούς τους Α. Νικολακόπουλο και Φ. Ελευθερίου, του ιδίου Συνδέσμου. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ν. Χαραλαμπίδης του Συνδέσμου Καβάλας.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΡΕΝΓΚΙΦΟ
Στο μεταξύ σύμφωνα με τον ατζέντη του Ερνάν Ρενγκίφο, Ρίκι Σάνκς υπάρχει πρόταση για τον πελάτη του από την ΑΕΛ.
Για να προχωρήσει, βέβαια, το όποιο «ειδύλλιο» υφίσταται ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον 26χρονο στράικερ των 24 γκολ σε 59 εμφανίσεις με τη Λεχ Πόζναν, θα πρέπει να αδειάσει θέση ξένου. Και στην προκειμένη υφίσταται αυτή η δυνατότητα μέσω του Βραζιλιάνου μέσου Ντέλσον Φερνάντες. Ο 29χρονος χαφ έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για την εξασφάλιση πορτογαλικού διαβατηρίου, με δεδομένο πως έχει αγωνιστεί για οκτώ χρόνια στη χώρα της Ιβηρικής και σύμφωνα με την εκτίμηση της θεσσαλικής ΠΑΕ ο παίκτης θα το έχει σύντομα στα χέρια του.
Ο Ρενγκίφο είναι επιθετικός με εξαιρετική εκτελεστική δεινότητα και το απέδειξε και στο πρόσφατο ματς της εθνικής Περού με την Αργεντινή, όταν μπήκε στο 71' και στο 89' πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης προτού γίνει το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδας του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο 26χρονος στράικερ ξεκίνησε την καριέρα του στην Ουνιβερσιτάριο Ντε Ντεπόρτες, όπου έμεινε για δύο χρόνια.
Το 2004 μεταπήδησε στην Ουνιόν, όπου τα 16 γκολ του σε 41 παιχνίδια «γυάλισαν» στη Σαν Μάρτιν που εσχάτως θεωρείται η κορυφαία ομάδα στην πατρίδα του και έτσι το 2005 έκανε το άλμα. Έμεινε δύο χρόνια, έπαιξε 83 ματς και σκόραρε 40 φορές, με αποτέλεσμα εν συνεχεία να ακολουθήσει το «ευρωπαϊκό δρομολόγιο» και να μετακομίσει το 2007 στη Λεχ Πόζναν με την οποία σε 59 εμφανίσεις έχει 24 γκολ κάνοντας «θραύση» στο περσινό Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όπου είχε έξι τέρματα, δύο εκ των οποίων κόντρα στην Ουντινέζε.
Γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1983, έχει ύψος 1,83 και βάρος 77 κιλά.
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Τα σημερινά παιχνίδια και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις παιχνιδιών έχουν ως ακολούθως:
(Λειβαδιά) Λεβαδειακός-Ηρακλής 14:30 ΝOVA
(Κομοτηνή) Πανθρακικός-Λάρισα 14:30 ΝOVA
(Βικελίδης) Αρης-ΑΕΚ 16:45 ΝOVA
(ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 19:00 ΝOVA
(Ξάνθη) Ξάνθη-Καβάλα 19:00 ΝΕΤ
 
Πιο αυστηρό το σύστημα εισόδου στο Αλκαζάρ
Από την ερχόμενη αγωνιστική θα είναι πιο αυστηρό το σύστημα εισόδου των φιλάθλων στο Αλκαζάρ καθώς τοποθετούνται ειδικές είσοδοι, ανάλογες με αυτές του γηπέδου Καραϊσκάκη, για μεμονωμένη είσοδο όσων θέλουν να παρακολουθήσουν παιχνίδια της Λαρισινής ομάδας.
Τα έργα συνεχίζονται στο Αλκαζάρ και το γήπεδο με δεδομένο ότι πιθανότατα να χρησιμοποιηθεί μια ακόμα αγωνιστική χρονιά από την ΑΕΛ να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass