ΤΟΝΙΣΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ:

«Αν δεν έχουμε συνέχεια, είναι σαν να ξεκινάμε από την αρχή»

* ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ * ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2009 2:12 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:40
Μετά την Ξάνθη, ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης επισήμανε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου πως περιμένει η ομάδα να έχει συνέχεια στις επιτυχίες την Κυριακή στην Κομοτηνή και να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει κόντρα στον Πανθρακικό.
Μια ομάδα που μπορεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις ένα βαθμό συγκομιδή, όμως χρειάζεται να αντιμετωπιστεί με την πρέπουσα σοβαρότητα, γιατί έχει πολύ καλούς παίκτες στο ρόστερ της.
«Κερδίσαμε την Ξάνθη, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουμε κάνει τίποτα. Αν δεν έχουμε συνέχεια θα είναι σα να ξεκινάμε πάλι από την αρχή», είπε και μίλησε για «διάθεση και αποφασιστικότητα που πρέπει να δείξουμε την Κυριακή για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε». Έκανε επίσης ιδιαίτερη μνεία στην επιστροφή των τραυματιών γιατί «μας δίνει την άνεση να επιλέγουμε το καλύτερο δυνατό σχήμα. Είναι μεγάλη χαρά για έναν προπονητή να βλέπει 20-22 ποδοσφαιριστές στο γήπεδο», όπως επίσης και για τον μεγάλο ανταγωνισμό στις προπονήσεις ως απόρροια της πληρότητας των διαθέσιμων παικτών, ενώ τόνισε ότι περιμένει να δει την ομάδα βελτιωμένη στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ξεκαθάρισε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι ακολουθούν τρεις αγώνες μέσα σε έξι ημέρες «η ΑΕΛ δεν μπορεί να επιλέξει παιχνίδια, ούτε μπορεί – ενόψει Κυπέλλου - να προφυλάξει ποδοσφαιριστές κόντρα στον Πανθρακικό, γιατί το συγκεκριμένο ματς είναι ιδιαίτερα σημαντικό», ενώ επιβεβαίωσε το γεγονός ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός ενόψει Ιανουαρίου, μετά από συζήτηση που έκανε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Κώστα Πηλαδάκη.
 Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Μαρίνου Ουζουνίδη, έχει ως εξής:
 «Έχουμε μπροστά μας ένα πάρα πολύ σημαντικό ματς. Περιμένω την αντίδραση της ομάδας μετά από το τελευταίο αποτέλεσμα και παράλληλα περιμένω να έχουμε συνέχεια. Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό που καταφέραμε κόντρα στην Ξάνθη τουλάχιστον ως προς το αποτέλεσμα, όμως στην πραγματικότητα δεν έχουμε κάνει ακόμη τίποτα. Χρειαζόμασταν τη νίκη για να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ηρεμία, αλλά αν δεν έχουμε την ανάλογη συνέχεια, στην ουσία θα είναι σα να ξεκινάμε το πρωτάθλημα από την αρχή. Ξέρουμε ότι για τον Πανθρακικό είναι οριακό ματς, γιατί βρίσκεται ουσιαστικά στη θέση που βρισκόμασταν εμείς την προηγούμενη Κυριακή. Σίγουρα ο αντίπαλος θα μπει στο γήπεδο με διάθεση και αποφασιστικότητα και τα ίδια στοιχεία θα πρέπει να αντιπαραθέσουμε κι εμείς για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Το καλό είναι ότι δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών και πλέον έχουμε την άνεση να επιλέγουμε το καλύτερο δυνατό σχήμα».
 Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ:
 -Σε ποιους τομείς περιμένετε αλλαγμένη την ομάδα σε σύγκριση με τον αγώνα κόντρα στην Ξάνθη;
 «Περιμένω την ομάδα περισσότερο αποφασιστική και καλύτερη στο δημιουργικό κομμάτι. Έχουμε βελτιώσει την αμυντική μας λειτουργία σε αρκετά μεγάλο βαθμό, αλλά πρέπει σιγά-σιγά να κάνουμε βήματα και στους άλλους τομείς του παιχνιδιού. Σε αυτή μας την προσπάθεια είναι πολύ σημαντικό στοιχείο οι επιστροφές των τραυματιών, γιατί όταν είμαστε πλήρεις ανεβαίνει το επίπεδο των προπονήσεων».
 -Είχατε πει μετά από τον αγώνα της περασμένης Κυριακής στο «φλας ίντερβιου» ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές αντέχουν μόνο 30 λεπτά…
 «Να διευκρινίσω. Είπα ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές – και όχι όλοι – δεν αντέχουν περισσότερο από 30 λεπτά στον ρυθμό που θέλουμε. Κι αυτό είναι φυσιολογικό για κάποιον παίκτη που προέρχεται από απουσία ενός μήνα. Πρέπει όποιος είναι στο γήπεδο να μπορεί να ανταποκριθεί σε έναν συγκεκριμένο ρυθμό. Όχι να παίζει για να παίζει. Κι όταν έχεις περισσότερες επιλογές μπορείς ευκολότερα να το πετύχεις αυτό».
 -Τι άλλαξε στην ομάδα η νίκη επί της Ξάνθης;
 «Σίγουρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε την Κυριακή. Γι’ αυτό και είπα νωρίτερα ότι έχει μεγάλη σημασία η συνέχεια. Σίγουρα υπάρχει καλύτερη διάθεση και ανταγωνισμός για μια θέση στην ενδεκάδα, που μεταφράζεται σε μεγαλύτερο πάθος στις προπονήσεις. Όλοι θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν θέση στο αρχικό σχήμα».
 -Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Γιαννακόπουλος;
 «Το πρόβλημα στο πέλμα τον έφερε αρκετά πίσω. Λογικά αυτή και την επόμενη εβδομάδα θα δουλέψει στη φυσική κατάσταση γιατί ήδη είχε χάσει αρκετό έδαφος».
 -Βλέπετε στον αγώνα της Κυριακής ομοιότητες με τον αντίστοιχο περσινό στην Κομοτηνή;
«Όχι. Πέρσι η ομάδα βρισκόταν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και ο αντίπαλος είχε μεγαλύτερη βαθμολογική άνεση. Πάντως, οι ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ του φέτος ο Πανθρακικός δεν υστερούν σε σχέση με τους περσινούς και η μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της ομάδας».
 -Θα υπάρξουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα;
 «Θα δούμε. Πάντως είδατε ότι η βελτίωση ήρθε μέσα από την τακτική μας να προχωρήσει η ομάδα χωρίς πολλές αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι».
 -Υπολογίζεται ο Τουμέρ για την Κυριακή;
 «Λογικά αύριο (σ.σ.σήμερα) θα ακολουθήσει κανονικό πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα. Αυτή την εβδομάδα δεν έκανε προπονήσεις, θα μιλήσω μαζί του και πιστεύω ότι εκτός απροόπτου στην αποστολή θα είναι. Για το αν θα ξεκινήσει ή όχι, θα το δούμε».
 -Στο μεγαλύτερο πάθος – που αναφέρατε προηγουμένως - αποδίδεται και το περιστατικό μικροέντασης στη σημερινή (σ.σ.χθεσινή) προπόνηση;
«Σαφώς. Είναι περιστατικό που μπορεί να συμβεί σε μια ομάδα. Δε είναι κάτι που με ανησυχεί ή με προβληματίζει. Μακάρι να βγάλουν την ίδια αγωνιστικότητα και το ίδιο πάθος και στον αγώνα της Κυριακής. Αυτό είναι το ζητούμενο. Θέλουμε σίγουρα στην προπόνηση από τους ποδοσφαιριστές δύναμη και διάθεση, σήμερα (σ.σ.χθες) ήταν και λίγο ιδιαίτερη γιατί υπήρχε ένας συναγωνισμός ανάμεσα στις ομάδες ως προς την κατοχή της μπάλας. Περιμένω όμως αυτή την αποφασιστικότητα και δύναμη να τη δω στην Κομοτηνή».
-Θα μπείτε σε διαδικασία να προφυλάξετε την Κυριακή παίκτες ενόψει του αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου;
«Όχι. Σε καμία περίπτωση. Το ματς με τον Πανθρακικό είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορεί η ΑΕΛ να κάνει επιλογές παιχνιδιών. Μπορεί από αγώνα σε αγώνα να κάνουμε 1-2 αλλαγές, αλλά δεν θα αλλάξουμε ολόκληρη την ομάδα. Το ματς της Κυριακής έχει μεγάλη σημασία γιατί μέσα από αυτό μπορεί η ΑΕΛ να ξαναμπεί καλά στο πρωτάθλημα και μετά ακολουθεί νοκ άουτ αγώνας Κυπέλλου. Πάντως, όπως έχετε διαπιστώσει, στους τελευταίους αγώνες η βάση της ενδεκάδας αποτελείται από ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας».
-Η νίκη επί της Ξάνθης έχει προκαλέσει μεγαλύτερη συσπείρωση στις τάξεις των φιλάθλων και αναμένεται αρκετά ογκώδης μετακίνηση στην Κομοτηνή. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η παρουσία του κόσμου σε ένα τέτοιο ματς;
«Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Φάνηκε, άλλωστε, και την περασμένη Κυριακή στο Αλκαζάρ».
-Αντίθετα, πως σχολιάζετε το γεγονός ότι η ΑΕΛ δεν θα έχει τους φίλους της στο πλευρό της, στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου;
«Δεν είναι ωραίο. Το έχουμε ξαναπεί. Δεν ξέρω αν είναι οριστική η απόφαση, αλλά σίγουρα δεν είναι καλό ο κόσμος να μην μπορεί να μετακινηθεί για να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα».
-Κατά πόσο θα ορίσουν τους αγωνιστικούς στόχους της ΑΕΛ οι επόμενοι τρεις αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο;
«Είναι αλήθεια πως έχουμε μπροστά μας μια πολύ σημαντική σειρά αγώνων. Όμως, δεν τους κοιτάμε συνολικά. Τους αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά, αλλά ξέρουμε πως κάθε ματς μπορεί να έχει αντίκτυπο στο επόμενο».
-Από εδώ και στο εξής μπορεί ο κόσμος να περιμένει την πραγματική ΑΕΛ;
«Σίγουρα δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Πρέπει να βάλουμε περισσότερο στοιχεία στο παιχνίδι μας. Να βελτιωνόμαστε διαρκώς και να έχουμε συνέχεια. Πρέπει να αφομοιώνουμε ευκολότερα κάποια πράγματα, αλλά αυτό έχει να κάνει και με τον βαθμό προσαρμοστικότητας των παικτών. Το να αλλάξει κάποιος τον τρόπο παιχνιδιού του ή να προσθέσει κάτι διαφορετικό μπορεί να απαιτεί περισσότερες επαναλήψεις στην προπόνηση. Θέλουμε χρόνο ως ομάδα, αλλά το σίγουρο είναι ότι βελτιωνόμαστε».
-Πώς είναι η ομάδα σε επίπεδο φυσικής κατάστασης;
«Στον συγκεκριμένο τομέα έχουμε μεγάλη βελτίωση. Αρχίζουμε να πλησιάζουμε στο επιθυμητό σημείο. Πάντως για να καταλάβετε πόσο μεγάλο πρόβλημα είχαμε, αρκεί να σας πω ότι τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές έχουν κάνει λιγότερες από τις μισές προπονήσεις από την αρχή της χρονιάς. Με αυτά τα δεδομένα δεν είναι εύκολο να φτάσεις εκεί που θέλεις. Το θετικό είναι ότι έχουμε φύγει από αυτό το στάδιο και η ομάδα βγάζει σιγά-σιγά τις δυνατότητές της. Είναι χαρά για έναν προπονητή να βλέπει 20-22 ποδοσφαιριστές διαθέσιμους στο γήπεδο. Είναι κάτι που σίγουρα με ευχαριστεί».
-Θα είναι οι επόμενοι τρεις αγώνες κριτήριο για το πώς θα κινηθεί η ομάδα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου;
«Όχι. Έχουμε αποφασίσει πώς θέλουμε να κινηθούμε, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο τη δεδομένη στιγμή».
-Υπάρχει χρονικό όριο στο πόσο γρήγορα θέλετε τους νέους παίκτες στην ομάδα;
«Ελπίζω να έρθουν όσο πιο γρήγορα γίνεται και ει δυνατόν να έχουν υψηλό βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας. Είτε να βρεθούν ελεύθεροι ώστε να μπορούν να έρθουν νωρίτερα στην ομάδα, είτε αν - έρθουν αργότερα - να είναι έτοιμοι να παίξουν. Ξέρετε, όμως, ότι αυτό δεν είναι εύκολο. Οι ομάδες δεν συνηθίζουν να αποδεσμεύουν νωρίς ποδοσφαιριστές γιατί προσβλέπουν ίσως σε κάποιο οικονομικό όφελος από τη μετακίνησή τους σε άλλο σύλλογο. Το ιδανικό θα ήταν να τους έχουμε από τον Δεκέμβριο, αλλά ξέρετε πως δεν εξαρτώνται όλα από εμάς. Ωστόσο, έχουν εντοπιστεί κάποιες περιπτώσεις. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Έχουν γίνει οι σχετικές κουβέντες με τον πρόεδρο. Ξέρουμε τι θέλουμε και πώς θα κινηθούμε. Έχουμε συζητήσει για αρκετά πράγματα».
-Έχετε αποφασίσει γι’ αυτούς που δεν θα συνεχίσουν;
«Έχουμε σχηματίσει μια πρώτη εικόνα, αλλά μέσα σε δύο μήνες πολλά μπορούν να αλλάξουν».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass