ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ

Παραίτηση Μιχάλη Τζιότζιου από αντιπρόεδρος του ΕΛΟΓΑΚ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2009 2:43 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:34
Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου του ΕΛΟΓΑΚ γνωστοποιεί με επιστολή του προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Νομού Λάρισας κ. Μιχάλης Τζιότζιος.
Μια πράξη αναμενομένη, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, ενώ στην επιστολή ο κ. Τζιότζιος αναφέρεται «στην προσωπική του δικαίωση που αποτελεί το ισοζύγιο στο γάλα» και την αισιοδοξία του για ανάλογα αποτελέσματα με το ισοζύγιο στο κρέας.
Αναλυτικότερα ο κ. Τζιότζιος υποστηρίζει τα παρακάτω στην επιστολή του προς την κ. Μπατζελή: «Εξοχότατη κυρία Υπουργέ, με την παρούσα επιστολή απευθύνομαι σε σας, με σκοπό να θέσω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΕΛ.Ο.ΓΑΚ. Το ήθος μου και η μέχρι τώρα πορεία μου ως κτηνοτρόφου συνδικαλιστή, μου επιβάλλουν να προβώ σε αυτή την ενέργεια. Ενημερωτικά σας αναφέρω πως είμαι από τα Ιδρυτικά μέλη του Δ.Σ. του τότε Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος ΕΛ.Ο.Γ. από το 1993 μέχρι και το 2001 ήμουν διαδοχικά μέλος του Δ.Σ και από το 2001 συμμετείχα σταθερά στο Διοικητικό Συμβούλιο, προσπαθώντας πάντα για την καλύτερη οργάνωσή του, η οποία θα έκανε τον Οργανισμό πρότυπο λειτουργίας Οργανισμού και συνάμα ένα σύμβουλο για τον αδύνατο κρίκο που ονομάζεται κτηνοτροφικός κλάδος. Οι αρμοδιότητες του τότε ΕΛ.Ο.Γ. ήταν να μοιράζει τις ποσοστώσεις. Οι αγώνες που έδωσα με τις προτάσεις μου στο Δ.Σ. είχαν όραμα, την εξέλιξη του Οργανισμού έτσι ώστε, να αποτελεί βάση πληροφοριών για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ό,τι έχει σχέση με τα τυροκομικά προϊόντα αλλά και την καλύτερη ενημέρωση προς τους Ελληνες κτηνοτρόφους παραγωγούς στη χώρα μας.
Το καλοκαίρι του 2006 ο κτηνοτροφικός κλάδος δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα, αντιμετώπισε την πτώση μέχρι και 20% στην τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος, με τη γνωστή ιστορία των «καρτέλ», με φυσικό αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να χάσουν ένα μεγάλο μέρος από το εισόδημά τους και να μην έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες. Η πρότασή μου τότε ήταν να εισηγηθώ στον αρμόδιο υφυπουργό για θέματα κτηνοτροφίας κ. Αλέξανδρο Κοντό και να του ζητήσω να μπει μια σειρά στις παρανομίες των κακών τυροκόμων και των εισαγωγέων τυροκομικών προϊόντων, προτείνοντας τη δημιουργία του ισοζυγίου στο γάλα. Η κορυφαία στιγμή για μένα ήταν όταν μετά από τόσες προτάσεις δικαιώθηκα και στις 8 Σεπτεμβρίου του 2006, όπου ανακοινώθηκε η έναρξη της λειτουργίας στο ισοζύγιο στο γάλα που όλοι ξέρουμε ότι έχει προσφέρει τα μέγιστα και για τον κτηνοτρόφο και για τον Ελληνα καταναλωτή, αλλά και για τον καλό τυροκόμο . Ο τότε υφυπουργός με όρισε αντιπρόεδρο του Οργανισμού και υπεύθυνο για του ισοζυγίου στο γάλα. Δέχθηκα τη θέση, διότι πιστεύω πως χρειάζονται και άλλες καινοτόμες προτάσεις- αποφάσεις για να ολοκληρωθεί η επιτυχία του Οργανισμού και να ενισχυθεί η στήριξη του Ελληνα κτηνοτρόφου. Εφόσον διαπιστώσαμε την επιτυχία του μέτρου του ισοζυγίου στο γάλα και με συνεργασία και ομοφωνία με το Διοικητικό Συμβούλιο, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και να επιβάλλουμε και το ισοζύγιο στο κρέας, Ένα μέτρο το οποίο αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες , αλλά οφείλω να ομολογήσω πως βρίσκεται σε καλό δρόμο και το θετικό αποτέλεσμα θα φανεί στο μέλλον. Πιστεύω πως είναι ένα μέτρο το οποίο πρέπει να πετύχει. Με απόφαση του προέδρου το ισοζύγιο στο κρέας ανατέθηκε και πάλι στη δική μου αρμοδιότητα γεγονός, το οποίο με τίμησε ιδιαίτερα, αλλά ταυτόχρονα με γέμισε με μεγάλη ευθύνη για τους περαιτέρω χειρισμούς. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους αυτούς του ανθρώπους που συνεργαστήκαμε για να φτάσουμε τον Οργανισμό στο σημείο της επιτυχίας που βρίσκεται σήμερα. Αναφέρομαι πρωτίστως στους δύο προέδρους του ΕΛ.Ο.Γ.Α.Κ. κ. Κοσμά Μπαλτατζή και κ. Πολυνείκη Φάσσα, Ιδιαιτέρως για τον κ. Φάσσα, ο οποίος είναι ακόμη πρόεδρος τον ευχαριστώ θερμά για την έντιμη συνεργασία που είχε μαζί μου, για την προσφορά του, και την καθοριστική του συμβολή σε όλες τις γενναίες αποφάσεις του Οργανισμού μέχρι σήμερα. Ακόμη ευχαριστώ θερμά όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τη συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια.
Σας αναφέρω ακόμη πως υπάρχει μια εκκρεμότητα η οποία αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες για να μπει σε εφαρμογή, Αφορά μια δική μου πρόταση για αυστηρούς ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες σε όλους τους χώρους μαζικής εστίασης όπου σε αρκετές περιπτώσεις οι κατάλογοι παραγγελίας αναφέρουν και χρεώνουν φέτα και δυστυχώς προσφέρουν λευκό τυρί. Πράξη, η οποία όπως αντιλαμβάνεστε αδικεί και τους έντιμους κτηνοτρόφους παραγωγούς, αλλά και εξαπατά κατά μεγάλο βαθμό και τον Ελληνα καταναλωτή».
Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Τζιότζιος αναφέρει πως «ως συνδικαλιστής έχω συνεργαστεί και συνεργάζομαι με όλους τους φορείς με μοναδικό μου σκοπό το όφελος του κτηνοτροφικού κλάδου. Ενός κλάδου που περνά δύσκολες μέρες και χρειάζεται δυνατή στήριξη έτσι ώστε να μπορέσει όχι μόνο να επιβιώσει απλά, αλλά να του δοθεί η δυνατότητα να ελπίζει και στην ανάπτυξή του για το μέλλον. Είμαι στη διάθεσή σας για μια καλή και εποικοδομητική συνεργασία με όποιον τρόπο εσείς πιστεύετε ότι θα μπορέσω να προσφέρω για το καλό του κτηνοτροφικού πολύπαθου κλάδου στη χώρα μας».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass