ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ:

Περιμένω οι παίκτες μου να βγάλουν τον εγωισμό τους στο γήπεδο

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2009 2:48 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:26
Αισιόδοξος εμφανίσθηκε ο προπονητής της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει ένα θετικό αποτέλεσμα, αύριο κόντρα στον Ατρόμητο και βέβαια αυτό δεν είναι άλλο εκτός από τη νίκη.
Ο προπονητής των «βυσσινί» ανέφερε ότι θέλει το…τρίποντο, προκειμένου η ομάδα να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση και να δουλέψει με ηρεμία, για να δέσει περισσότερο και να παρουσιάσει ένα ισχυρό σύνολο.
Κάλεσε τους φιλάθλους να βοηθήσουν τους παίκτες της ΑΕΛ με την παρουσία τους στο Αλκαζάρ και ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος από την ποιότητα των παικτών που υπάρχουν στην ομάδα και είναι θέμα χρόνου να βρει τον καλό της εαυτό.
Επέστησε την προσοχή για τον Ατρόμητο και χαρακτήρισε σημαντικό το παιχνίδι.
Αναλυτικά ο κ. Ουζουνίδης τόνισε τα εξής: «Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι το Σάββατο και βαθμολογικά, μετά από το αποτέλεσμα που είχαμε με τον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως θέλουμε μέσα από το αποτέλεσμα και τους τρεις βαθμούς, να κερδίσουμε χρόνο σαν ομάδα, έτσι ώστε να μπορέσουμε με μεγαλύτερη ηρεμία να δουλέψουμε και να δέσουμε ακόμα περισσότερο. Αυτό το τελευταίο θα έλεγα ότι ίσως είναι και πιο σημαντικό, από την κατάκτηση των τριών βαθμών.
Να εξασφαλίσουμε, δηλαδή, μέσω της νίκης την ηρεμία για να δουλέψει η ομάδα όπως θέλουμε. Υστερούμε από άποψη συνοχής συνολικά και μερικά παιδιά μεμονωμένα σε φυσική κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά θεωρώ ότι κάθε μέρα που περνάει, γινόμαστε και καλύτεροι κι αυτό είναι εμφανές στις προπονήσεις. Τα παιδιά αρχίζουν να βρίσκονται καλύτερα μεταξύ τους μέσα στο γήπεδο, ενώ εκείνοι που βρίσκονται πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης αρχίζουν να πλησιάζουν τους υπόλοιπους, που έχουνε κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Γι’ αυτό και περιμένω πραγματικά να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι αύριο. Σε αυτές τις περιπτώσεις , όταν υστερείς σε κάποια στοιχεία , πρέπει να βρίσκεις τρόπους να καλύπτεις τις αδυναμίες σου. Στην προκειμένη αυτό που χρειάζεται και περιμένω να βγάλουν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο είναι ο ποδοσφαιρικός εγωισμός. Πολλά ακούγονται και γράφονται. Εγώ αυτό που θέλω είναι όποιος μπει στο γήπεδο να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, έτσι ώστε να καλύψουμε ορισμένα μειονεκτήματα που έχουμε αυτή τη στιγμή μέσα στο γήπεδο, με τον καλώς εννοούμενο εγωισμό.
Και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε αυτό. Περιμένουμε τη βοήθεια του κόσμου, να
έρθει κοντά μας και είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το στάδιο που βρίσκεται η ομάδα να βρίσκεται ο κόσμος κοντά στα παιδιά. Τον καλούμε να έρθει το Σάββατο, για να μας βοηθήσει. Περιμένω να επιστρέψουν και όλα τα παιδιά από τις εθνικές για να δω σε τι κατάσταση βρίσκονται. Έχουμε έναν καλό αριθμό διαθέσιμων παικτών και είμαι βέβαιος ότι θα παρουσιάσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».
Ακολούθως, ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΛ απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ.
-Ποιος είναι ο βαθμός της αγωνιστικής ετοιμότητας του Ντε Νίγκρις και του Κάσας;
«Κάθε μέρα είναι και καλύτερα, και τα δύο αυτά παιδιά που ήρθαν τις τελευταίες ημέρες κοντά μας και συνολικά η ομάδα. Η εικόνα των προπονήσεων αυτής της εβδομάδας δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα των αντίστοιχων της προηγούμενης».
-Θεωρείτε ότι το μήνυμα που στείλατε με τις δηλώσεις σας μετά από το φιλικό στα Τρίκαλα ελήφθη;
«Δεν μπορώ να έχω το παραμικρό παράπονο από την προσπάθεια των παικτών στις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας. Πιστεύω πολύ στην ομάδα και στην αξία των ποδοσφαιριστών της. Μπορώ να δώσω όσο χρόνο χρειάζονται για να φτάσουμε στο επίπεδο που μπορούμε και θέλουμε. Αυτό που με δυσαρέστησε ήταν ότι λειτουργήσαμε περισσότερο ατομικά απ’ ό,τι θα έπρεπε. Για την ποιότητα των ποδοσφαιριστών μας, όμως, δεν αμφέβαλα ποτέ».
-Πώς ερμηνεύετε αυτό το φαινόμενο του ατομισμού;
«Μερικές φορές λειτουργεί ο κακώς εννοούμενος προσωπικός εγωισμός. Συμβαίνουν κι αυτά. Σήμερα βλέπω εντελώς διαφορετική ομάδα στο κομμάτι της συνεργασίας των παικτών μεταξύ τους. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να κερδίσουμε το Σάββατο. Γιατί θα εξασφαλίσουμε χρόνο και ηρεμία να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Σε αντίθετη περίπτωση είναι φυσιολογικό να υπάρξει ανησυχία και μουρμούρα».
-Ισχύει αυτό που είπατε στα Τρίκαλα, ότι αν χρειαστεί πρωτοκλασάτα ονόματα θα μείνουν στην εξέδρα;
«Αυτό που είπα στα Τρίκαλα ισχύει. Όμως, τους καλούς παίκτες εμείς τους θέλουμε να βρίσκονται μέσα στο γήπεδο. Όχι να κάθονται στην εξέδρα. Και για μένα, καλός παίκτης είναι αυτός που βάζει το ατομικό του ταλέντο για το καλό της ομάδας».
-Πώς περιμένετε τον Ατρόμητο;
«Είναι καλή ομάδα και το απέδειξε και στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ιδίως με την ΑΕΚ το αποτέλεσμα ήταν 100% άδικο. Δεν υπάρχει εύκολο ματς στη Super League».
-Η ΑΕΛ δεν έχετε καταφέρει να σκοράρει στα δυο πρώτα ματς του πρωταθλήματος και αντίστοιχα ο Ατρόμητος έδειξε στοιχεία ομάδας που αμύνεται καλά. Πώς σκέφτεστε να αναζητήσετε λύση σε αυτό το πρόβλημα;
«Μπορεί να μην έχουμε σκοράρει, αλλά έχουμε κάνει τουλάχιστον 20 τελικές ενέργειες, και μάλιστα στο ματς με τον Ολυμπιακό κάναμε περισσότερες απ’ ό,τι ο αντίπαλός μας. Όταν κάνεις ευκαιρίες το γκολ θα έρθει. Δεν αμφιβάλλω για την ποιότητα των ποδοσφαιριστών μας».
-Υπάρχει ενδεχόμενο ο Ντε Νίγκρις να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα;
«Θα το δούμε. Βρίσκεται σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μπορεί να μην είναι έτοιμος για 90 λεπτά, αλλά με ενδιαφέρει να μπορεί – και ο ίδιος ο Ντε Νίγκρις και οποιοσδήποτε άλλος παίκτης – να δώσει αυτό που ζητάμε σε όσο διάστημα. Είτε είναι 20 λεπτά, είτε 30, είτε ένα ημίχρονο».
-Μετά από τις πρώτες προπονήσεις και το φιλικό στα Τρίκαλα έχετε καταλήξει σε ποια θέση ταιριάζει καλύτερα να αγωνίζεται ο Μελίσσης;
«Πολλές φορές η επιλογή των παικτών γίνεται και με γνώμονα τον αντίπαλο. Μπορεί σε ένα ματς να θέλουμε σε συγκεκριμένη θέση κάποιον ψηλό, σε άλλο κάποιον καλύτερο αμυντικό και σε ένα τρίτο κάποιον πιο γρήγορο».
-Πού πιστεύετε ότι θα κριθεί το ματς του Σαββάτου;
«Νομίζω ότι θα εξαρτηθεί καθαρά από εμάς».
-Γιατί επιλέξατε την τακτική να εξωτερικεύετε τις απόψεις σας για κάποια κακώς κείμενα στην ομάδα; Θα συνεχίσετε να το κάνετε;
«Όταν υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί γιατί να μην το κάνεις; Ποιος ο λόγος να κρυβόμαστε; Ότι κάτι μου αρέσει θα το πω, όπως θα το πω αν κάτι δε μου αρέσει».
-Υπήρξε συγκεκριμένο δημοσίευμα που έλεγε ότι η φωνή του αρχηγού στ’ αποδυτήρια της ομάδας είναι ισχυρότερη από τη δική σας. Πώς το σχολιάζετε;
«Αλλ’ αντ’ άλλων. Εγώ ξέρω ότι στα αποδυτήρια δεν μπαίνει κανένας. Ο καθένας μπορεί να κάνει και να λέει ό,τι θέλει».
-Γράφτηκε επίσης ότι υπάρχει πρόβλημα στη συνεργασία με το ιατρικό τιμ. Ισχύει;
«Σε μια ομάδα ο προπονητής είναι αυτός που καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργούν τα τμήματα και το ρόλο που έχει ο καθένας. Όποιος ανταποκρίνεται σωστά στο ρόλο του έχει θέση στην ομάδα. Όποιος δεν προσαρμόζεται σε αυτό που θέλει – όχι ο Ουζουνίδης, αλλά ο εκάστοτε προπονητής – δεν μπορεί να ανήκει στο τιμ. Είναι φυσιολογικό ο προπονητής να το καθορίζει αυτό σε μια ομάδα».
-Είστε ικανοποιημένος από τη συνεργασία;
«Αυτή τη στιγμή όχι. Πρέπει να προσπαθήσουν κάποιοι να προσαρμοστούν σε αυτά που θέλω εγώ».
-Τι χρονικά περιθώρια δίνετε σε κάποιον γι’ αυτή τη ζητούμενη προσαρμογή;
«Δεν εξαρτάται από μένα. Εγώ κάνω υπομονή»
-Εννοείτε ότι περιμένετε τη διοίκηση;
«Η διοίκηση έχει γνώση για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. Γνωρίζουν τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος, για οτιδήποτε συμβεί στην ομάδα».
-Θα γίνει μεταγραφή της τελευταίας στιγμής;
«Όχι. Υπήρξαν δύο περιπτώσεις. Για την πρώτη, μετά από τον έλεγχο που κάναμε, αποφασίσαμε ότι δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Έχουμε καλύτερους ποδοσφαιριστές στη συγκεκριμένη θέση. Η δεύτερη ήταν μια πάρα πολύ καλή περίπτωση, που θα μπορούσε να δώσει πολλά στην ομάδα. Δεν υπάρχει λόγος να μιλήσω για ονόματα από τη στιγμή που καμία περίπτωση δεν προχώρησε. Υπήρχε διάθεση από τη διοίκηση να δοθεί κάτι παραπάνω, αν οι προϋποθέσεις ήταν ευνοϊκές. Επαναλαμβάνω ότι είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την ποιότητα των παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ. Με την πάροδο του χρόνου θα γίνουμε πολύ καλή ομάδα. Χρειάζεται, όμως, χρόνος. Γι’ αυτό και είπα εξαρχής ότι είναι πολύ σημαντική η νίκη που θα μας εξασφαλίσει την ηρεμία να δουλέψουμε».
-Το Σάββατο θα αντιμετωπίσετε τον Ατρόμητο, στον πάγκο του οποίου κάθεται ο προκάτοχός σας στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ. Κατά καιρούς έχουν ειπωθεί διάφορα από την πλευρά του Γιώργου Δώνη αναφορικά με την ομάδα που παραλάβατε από εκείνον. Θα τον χαιρετήσετε στο γήπεδο;
«Βεβαίως και θα τον χαιρετήσω. Για ποιο λόγο να μην το κάνω; Γιατί να μπούμε σε τέτοια διαδικασία; Είναι διαφορετική η σχέση του Γιώργου Δώνη με τον κόσμο και διαφορετική η σχέση που έχω εγώ μαζί του. Όταν είσαι επαγγελματίας σε αυτό τον χώρο είναι φυσικό να υπάρξουν και συμφωνίες και αντιπαραθέσεις. Αυτό δεν αλλάζει κάτι».
* Για τον Ηλία Κυριακίδη ερωτηθείς μετά τη συνέντευξη Τύπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης, είπε ότι η κατάστασή του βελτιώνεται και θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα να ακολουθεί ένα μέρος των προπονήσεων, μαζί με τους συμπαίκτες του.
ΑΜΦΙΒΟΛΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΙΓΓΛΕΣΙΑΣ
Ξαφνικά προβλήματα προέκυψαν χθες στην ΑΕΛ, ενόψει του αυριανού κρίσιμου αγώνα με τον Ατρόμητο Αθηνών.
Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μετά από ένα σπασμό που είχε από προχθές στον προσαγωγό και στο αριστερό του πόδι, έκανε θεραπεία αλλά στη χθεσινή προπόνηση αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε.
Σήμερα εάν ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμα θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θεωρείται πολύ δύσκολο να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Επίσης, αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Ματίας Ιγγλέσιας, που δέχθηκε κλωτσιά στο αριστερό γόνατο στην προχθεσινή προπόνηση, το τραύμα του θεωρείται επιπόλαιο, αλλά και γι’αυτόν σήμερα θα ξεκαθαρίσει εάν θα αγωνισθεί αύριο ή όχι.
Όσον αφορά στους διεθνείς επέστρεψαν ο Τουάμα με τον Ααράμπ και ο πρώτος προπονήθηκε κανονικά, ενώ ο δεύτερος ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας.
Ο Μιχάλης Μπουκουβάλας ακολούθησε ένα μέρος της προπόνησης, για να μην επιβαρυνθεί λόγω του ότι αγωνίσθηκε σε όλο τον αγώνα της Εθνικής Ελπίδων κόντρα στην Αγγλία.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass