ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

«Το «φαίνεσθαι» και η ουσία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο»

*ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ *Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ...

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2009 3:02 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:19
Από τη δημοτική παράταξη «Δημοτική Συνεργασία» σε απάντηση χθεσινής επιστολής του ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν κατά της παραχώρησης έκτασης του Δήμου Λαρισαίων σε ιδιώτη-επιχειρηματία για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΛ μας στάλθηκε η παρακάτω επιστολή:
«Την τακτική «φωνάζει ο κλέφτης…» ακολουθεί για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της κατασκευής του «γηπέδου-μαγαζιού» της ΠΑΕ ΑΕΛ. Δεν εξηγείται αλλιώς η πρεμούρα του, να εμφανισθεί ως πολέμιος των επιχειρηματικών συμφερόντων στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου. Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, τη στάση που κράτησε η παράταξή του στο Δήμο Λάρισας. Δεν ήταν ο επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», κ. Καλογιάννης, το 2006 και λίγο πριν τις τοπικές εκλογές όταν διαγκωνίζονταν με τους άλλους υποψηφίους του δικομματισμού κ.κ. Τζανακούλη και Σάπκα, για το ποιος θα δώσει καλύτερα τα διαπιστευτήρια του στον ιδιοκτήτη της ομάδας στο ξενοδοχείο «Imperial», μπροστά στους οπαδούς της ομάδας, προς άγρα ψήφων; Τι ισχυριζότανε τότε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ; «Χωρίς να παίρνει ξεκάθαρη θέση, ήταν υπέρ των διευκολύνσεων προς τον ιδιοκτήτη της ομάδας, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για το καλό της ΑΕΛ και ταυτόχρονα ότι τέτοιου είδους επενδύσεις οδηγούν σε οικονομική ανάπτυξη». Με τη στάση της αυτή δημιουργούσε αυταπάτες στον λαρισινό λαό, ότι το γήπεδο θα ανήκει στην ομάδα και σε όλη την πόλη.
Μια παρόμοια περίπτωση τρανταχτής διγλωσσίας του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα αυτά, αποτελεί και η κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό. Ποια στάση κράτησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ εκεί; Ο εκπρόσωπός της στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, Σπ. Λυκούδης, «κατέθεσε τη βεβαιότητά του ότι η περιοχή θα αναβαθμιστεί, με την προϋπόθεση όπως είπε ότι κανείς δεν θα εκμεταλλευτεί την ανέγερση με άλλες εμπορικές δραστηριότητες». Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» και πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Α. Τσίπρας από την μια γίνεται λάβρος ενάντια στους «μεγαλοεργολάβους», ενώ από την άλλη δεν είπε κουβέντα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση 95 στρ. και την δαπάνη 20 εκ. ευρώ από πλευράς δήμου για να φτιάξει μια ιδιωτική επιχείρηση γήπεδο. Εδώ να θυμίσουμε βέβαια και τις επισκέψεις του κ. Α. Τσίπρα σε γραφεία επιχειρηματιών, προέδρων ΠΑΕ, προκειμένου να προωθηθούν γρήγορα τα σχέδια των ιδιοκτητών του ΠΑΟ. Όπως και τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τους κ.κ. Σουφλιά και Βαρδινογιάννη, ότι δε θα είχαν αντίρρηση και για μικρότερες εμπορικές χρήσεις. Επίσης δεν καταψήφισαν την αγορά οικοπέδων – αξίας εκ. ευρώ από το Δήμο για τα έργα στο Βοτανικό, ούτε την κατασκευή υπογείου γκαράζ και κτιρίου εστίασης και αναψυχής στη σημερινή Λεοφ. Αλεξάνδρας, ούτε καν την έκδοση άδειας εκσκαφής. Για το τέλος αφήσαμε σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Καλούμε να προχωρήσει άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση η έκδοση άδειας εκσκαφών και η προώθηση, με βάση τις θεσμοθετημένες διαδικασίες του φακέλου για την περιβαλλοντική μελέτη του γηπέδου, ώστε να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην έκδοση των αναγκαίων αδειών για τις αθλητικές εγκαταστάσεις». !!! Κάθε σχόλιο περιττεύει.
Αλήθεια ποιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνουμε κατά πάγια τακτική μας; Τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό δείγμα από τις «οβίδιες» μεταμορφώσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των εκπροσώπων του στην αυτοδιοίκηση. Αλλά αυτός είναι ο οπορτουνισμός, «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». Η «Δημοτική Συνεργασία» στη Λάρισα όπως και η «Συμπαράταξη» στην Αθήνα ήταν οι μόνες που από την αρχή αντιτάχθηκαν ξεκάθαρα, στην εκχώρηση δημόσιας γης στις επιχειρηματικές ορέξεις του κεφαλαίου στις δυο πόλεις. Τελικά, όντως το ψέμα και η διπρόσωπη πολιτική έχουν «κοντά πόδια»!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass