ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Λαρισαίων άποψις...

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2009 21:27 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:17
Τις τελευταίες ημέρες με όλα αυτά που συμβαίνουν στην πόλη της Λάρισας αρχίζουν να ξυπνάνε μπασκετικά συναισθήματα από το παρελθόν της. Η «Ε» ακολουθώντας τις εξελίξεις περί συγχώνευσης προσπαθεί να δώσει «βήμα» σε πρόσωπα που έχουν προσφέρει με το δικό τους τρόπο στο λαρισινό μπάσκετ. Ας δούμε τις μας λένε:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΠΠΑΣ (Πρώην παίκτης ΓΣΛ, Ολύμπια)
«Θα φέρει ανάταση στο λαρισινό μπάσκετ»
«Αυτή η συγχώνευση εάν γίνει μόνο για καλό θα γίνει τελικά. Είναι μια κίνηση που έπρεπε να γίνει εδώ και αρκετό διάστημα. Από τη στιγμή που έφτασε ως εδώ η υπόθεση ευχόμαστε όλοι όσοι είμαστε κοντά σε αυτές τις ομάδες να προχωρήσει η συγχώνευση. Είναι κάτι που θα φέρει ανάταση στο λαρισινό μπάσκετ»
ΝΙΚΟΣ ΠΑΚΑΣ (Πρώην διοικητικός ΓΣΛ)
«Ας ξεκινήσει και από τα χαμηλά»
«Εγώ πιστεύω ότι η συγχώνευση θα πρέπει να γίνει αλλά είμαι απαισιόδοξος στο αν τελικά θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Είναι πολύ δύσκολο γιατί τα εμπόδια είναι αρκετά. Ο χρόνος επίσης λίγος και δεν γνωρίζω αν θα τα καταφέρουν στο τέλος. Η Λάρισα οφείλει να έχει μια ομάδα στην κορυφαία κατηγορία και μάλιστα ισχυρή. Ο κ. Μαλάκος είναι από τα ονόματα που πρόσφεραν πολλά στο λαρισινό μπάσκετ και οι παράγοντες του ΓΣΛ κατά το παρελθόν προσέφεραν άλλα τόσα και σε ακόμη πιο δύσκολες εποχές. Αν ενώσουν όλοι αυτοί τις δυνάμεις τους τότε θα πρέπει να κάνουμε όνειρα για ψηλά.
Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ό,τι κατάφερε η Λάρισα στο μπάσκετ το κατάφερε χάρη στην προσφορά των ίδιων των Λαρισαίων. Γι’ αυτό δεν είναι ανάγκη αυτήν η μια ομάδα που θα δημιουργηθεί να ξεκινήσει από τα ψηλά. Ας ξεκινήσει από τα χαμηλά και να βασιστεί ξανά στους Λαρισαίους. Όπως παλιά δηλαδή...»
ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΜΜΟΣ (Παλαίμαχος παίκτης Ολύμπια)
«Να αποτελείται από Λαρισαίους»
« Είναι κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια. Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ αλλά το πιστεύουν οι περισσότεροι. Αν είχε γίνει από χρόνια τότε η ομάδα δεν θα είχε υποβιβαστεί και ούτε οι παίκτες που ήταν ταλέντα θα έφευγαν από τη Λάρισα για άλλες ομάδες. Θα τους είχαμε κρατήσει εδώ και θα γινόμασταν ένα ισχυρό σύνολο που θα διεκδικούσαμε με αξιώσεις κάτι καλό.
Πιστεύω όμως πως αν θα γίνει μια ομάδα τότε θα πρέπει να απαρτηθεί από Λαρισαίους σε όλα τα πόστα. Από προπονητές, από παίκτες, από διοικητικούς. Έτσι θα έρθει η ομάδα πιο κοντά στον κόσμο και οι Λαρισαίοι θα αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΗΜΑΣ (Παλαίμαχος παίκτης ΓΣΛ, πρώην προπονητής ΓΣΛ, Ολύμπια)
«Να γίνει με αποδεκτά πρόσωπα»
Το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια είχε ανέβει σε υψηλό επίπεδο. Η Λάρισα κατάφερε να ακολουθήσει με μεγάλη δυναμική αυτό το ρεύμα και τα πήγε πολύ καλά. Έφτασε να έχει δύο ομάδες στην Α1 και μας έκανε πραγματικά περήφανους με ό,τι πέτυχε. Οργανωτικά όμως αυτό δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια και τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα.
Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για το Λαρισινό μπάσκετ και γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ’ όλους όσοι εμπλακούν στην υπόθεση της συγχώνευσης. Σε όλα τα πόστα αν πραγματοποιηθεί τελικά η συγχώνευση θα πρέπει να τοποθετηθούν τα κατάλληλα πρόσωπα έτσι ώστε η ομάδα να είναι αγαπητή από τους Λαρισαίους και να μην ταλανίζεται από διάφορα προβλήματα τέτοιου είδους. Να υπάρχουν πρόσωπα κοινά αποδεκτά.
Η ιστορία της συγχώνευσης είναι πάντα θετική αν τηρεί τις σωστές προϋποθέσεις. Αν δεν τηρεί θα οδηγήσει σε μπασκετικό αδιέξοδο. Θα έχουμε μόνο μια ομάδα και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.
Ο ΓΣΛ είναι ένα τεράστιο κομμάτι στην ιστορία του λαρισινού μπάσκετ και οφείλουν όλοι να βρουν θέση γι’ αυτόν το σύλλογο έτσι ώστε να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο. Μαζί και η Ολύμπια που έχει μεγάλη συμβολή στο λαρισινό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Εγώ προσωπικά είμαι δεμένος και με τις δύο ομάδες».
ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΛΚΑΣ (Διεθνής διαιτητής μπάσκετ)
«Ναι. Προλαβαίνουμε όμως;»
Εγώ ήμουν αντίθετος από την αρχή για τη συγχώνευση της ΑΕΛ με το ΓΣΛ χωρίς τη συμμετοχή της Ολύμπια. Πιστεύω πως αν γινόταν κάτι και με τους τρεις συλλόγους τότε θα υπήρχε μια δυνατή συμμετοχή στην Α1.
Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν δύο ομάδες στην Α1 και άρχισαν να δημιουργούνται προβλήματα οικονομικής κυρίως φύσεως. Ήταν θέμα χρόνου να φτάσουμε σε αυτό το σημείο που είμαστε τώρα.
Ασφαλώς και είμαι υπέρ της κίνησης που κάνει ο δήμαρχος Λάρισας για τη δημιουργία μιας ομάδας γεμάτη υγεία, διάρκεια και ανταγωνιστικότητα.
Το ερώτημα ωστόσο είναι κατά πόσο είναι εφικτό αυτό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν καλές προθέσεις αλλά πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Όμως δεν είναι μόνο αυτά, υπάρχουν και οικονομικά αλλά και διοικητικά ζητήματα που θα πρέπει να ξεπεραστούν και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Θα είναι ευχής έργων αν τελικά πραγματοποιηθεί».
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ (Παλαίμαχος διαιτητής, κομισάριος)
«Είδαμε τα αποτελέσματα της πρώτης συγχώνευσης»
«Δεν είμαι υπέρ της συγχώνευσης γιατί είδαμε τα αποτελέσματα της πρώτης συγχώνευσης. Οι ομάδες έφτασαν σε τέτοιο επίπεδο και τώρα αναζητάμε πάλι λύση. Γιατί να ξαναμπούμε σε τέτοια διαδικασία, δεν το καλαβαίνω. Για να ξαναγίνει το ίδιο και μετά να μείνουμε με μια ομάδα;»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος συλλόγου φιλάθλων «Ολύμπιοι»)
«Οι «Ολύμπιοι» θα είναι και πάλι στην κερκίδα»
«Από την στιγμή που ήταν αναγκαίο... καλό για την πόλη τότε ας γίνει. Δεν λέω κακό γιατί περί βελτίωσης πρόκειται εδώ που τα λέμε. ΓΣΛ και Ολύμπια έχουν την ιστορία τους και για κάποιους οικονομικούς λόγους έφτασαν να είναι δύσκολες θέσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαθούν σαν ομάδες. Πρέπει να διατηρηθούν έστω και σαν ένα. Να ενωθούν.
Εμείς σαν σύνδεσμος φιλάθλων «Ολύμπιοι» θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κίνηση και θα είμαστε στο πλευρό της ομάδας που θα δημιουργηθεί. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βοηθάμε οτιδήποτε είναι λαρισινό, την ΑΕΛ στο ποδόσφαιρο, τον Φοίνικα στο μπάσκετ. Όλους τους Λαρισαίους γιατί αγαπάμε τον τοπικό αθλητισμό και τον στηρίζουμε. Εύχομαι τελικά να πετύχει αυτό το εγχείρημα. Η Λάρισα το έχει ανάγκη».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (Φρονιστής Ολύμπια)
«Πρέπει να γίνει η συγχώνευση»
«Το εγχείρημα της συγχώνευσης είναι θετικό και θα πρέπει να γίνει. Είναι κάτι που θα φέρει βελτίωση και αναζωογόνηση στο λαρισινό μπάσκετ. Εγώ είμαι θετικός και αισιόδοξος ότι τελικά θα πραγματοποιηθεί αυτήν η κίνηση. Έχει ουσία».
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ (Παλαίμαχος παίκτης ΓΣΛ, Ολύμπια και ΑΕΛ)
«Υπάρχουν θετικά, υπάρχουν όμως και αρνητικά»
Αυτήν η κίνηση έχει τα θετικά της αλλά έχει και τα αρνητικά της. Εγώ θα ξεκινήσω από τα αρνητικά και λέω πως είναι άδικο για τις ομάδες όπως είναι ο ΓΣΛ και η Ολύμπια να διαλύονται και να σβήνουν έτσι εύκολα από τον χάρτη του αθλητισμού. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ίδρωσαν γι’ αυτήν τη φανέλα και μάτωσαν. Δάκρυσαν και πάλεψαν για νίκες αλλά και για ήττες. Αυτό δεν είναι καλό. Στην πρώτη συγχώνευση διαλύθηκε ο ΓΣΛ και τώρα πάει να διαλυθεί κάποιο άλλο σωματείο.
Από την άλλη όμως τα έσοδα θα αυξηθούν. Με δύο ομάδες στην Α1 ο κόσμος και οι χορηγοί χωριζόταν στα δύο. Τώρα δεν θα γίνεται αυτό. Θα υπάρχει μεγαλύτερη συσπείρωση».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΑΚΟΣ (Παλαίμαχος παίκτης ΓΣΛ, Ολύμπια)
«Να έρθουν πρόσωπα σχετικά με το αντικείμενο»
«Δώσαμε μεγάλο αγώνα όλοι για να φτάσει το μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και πρέπει να δώσουμε ακόμη μεγάλο αγώνα για να μην εξαφανιστεί τώρα. Η κίνηση αυτήν είναι πολύ σωστή και έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό. Εδώ και χρόνια. Θέλει όμως μεγάλη προσοχή στην επιλογή προσώπων. Ποιοι θα στελεχώσουν αυτήν την προσπάθεια καθώς όσοι το κάνουν θα πρέπει να ξέρουν πως αναλαμβάνουν τις τύχες του λαρισινού μπάσκετ. Πιο πριν ήταν σε μια ομάδα αλλά ήταν απλά μια ομάδα. Τώρα θα πρέπει να ξέρουν πως κρατούν τις τύχες του λαρισινού μπάσκετ στα χέρια τους. Αυτή θα είναι η ομάδα της πόλης. Μια.
Αυτοί που θα δουλέψουν για την ομάδα θα πρέπει να επιλεγούν βάσει των γνώσεών τους γύρω από το αντικείμενο και πάνω από όλα να μην έρθουν πρόσωπα που θα ενεργήσουν για δικό τους συμφέρον, αλλά για το καλό της ομάδας. Να αποφύγουμε τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος».
ΖΗΣΗΣ ΔΟΤΑΣ (Μέλος του ομίλου φίλων ΓΣΛ, παλαίμαχος παίκτης ΓΣΛ, υπεύθυνος αναπυτυξιακού ΕΣΚΑΘ)
«Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα»
«Αν υπάρξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα τότε αυτό το εγχείρημα είναι καλό για το λαρισινό μπάσκετ. Η πόλη χρειάζεται μια ισχυρή ομάδα στην κορυφαία κατηγορία του μπάσκετ. Θέλει χορηγούς που να τη στηρίζουν αποκλειστικά και τον κόσμο στο πλευρό της. Εμένα πάντως με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως επανέρχεται το όνομα του ΓΣΛ στην επιφάνεια».
ΣΑΒΒΑΣ ΑΡΑΠΑΤΣΑΝΗΣ (Παλαίμαχος παίκτης ΓΣΛ, πρώην προπονητής Ολύμπια)
«Ευκαιρία για νέα αρχή»
«Είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο γίνεται για το μπάσκετ της Λάρισας. Το άθλημα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει απαιτήσεις ειδίκευσης. Η κίνηση αυτή αν έχει υγιή βάση και λογική τότε καλώς να γίνει. Έχω συζητήσει με αρκετό κόσμο που ασχολείται με το μπάσκετ της πόλης τόσο με παλιούς όσο και νέους. Αυτό που συμπεραίνω είναι ότι όλοι το θέλουν αυτό.
Δεν είναι τραγικό άλλωστε να έχουμε δύο ομάδες στην Α1 και το γήπεδο να είναι συνεχώς άδειο; Ευκαιρία δηλαδή για νέα αρχή».
 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΧΑΡΕΛΗΣ (παλαίμαχος παίκτης Ολύμπια)
«Να γυρίσουν οι μπασκετικοί»
«Έτσι που έφτασαν τα πράγματα ήταν η μόνη σοβαρή λύση. Η πρώτη συγχώνευση με τον τρόπο που έγινε ήταν λάθος και τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν αυτό. Πολλοί μπασκετικοί απογοητεύτηκαν και έφυγαν από το γήπεδο. Τώρα με αυτή τη συνένωση είναι μια ευκαιρία να γυρίσουν οι άνθρωποι που έχουν γνώσεις γύρω από το αντικείμενο και έχουν αγάπη τόσο για τον ΓΣΛ όσο και για την Ολύμπια».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass