ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Και εγένετο Γ.Σ.Λ. - Ολύμπια

* Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΕΔΩΣΕ «ΚΑΡΠΟΥΣ» * ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΒΕΛΗ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2009 3:11 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:17
Το λαρισινό μπάσκετ από χθες άλλαξε σελίδα και πλέον όλοι πιστεύουν ότι έρχονται οι καλύτερες μέρες στην ιστορία του, μετά την πρωτοβουλία του δημάρχου Λαρισαίων, Κώστα Τζανακούλη, και τη συμφωνία της συγχώνευσης Ολύμπια με Α.Ε.Λ. Γ.Σ., που «σφράγισαν» κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο και παρόντες ήταν από την Ολύμπια ο πρόεδρος, Γιώργος Μαλάκος, ο νομικός σύμβουλος Χρήστος Νάστος, ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Α.Ε.Λ., Ηλίας Φασούλας, ο οικονομικός διευθυντής της Κ.Α.Ε. Α.Ε.Λ. Γ.Σ., Μανώλης Λελούδας, ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΚΑ.Θ., Δημήτρης Ντούγκος, ενώ υπήρχε η παρουσία - έκπληξη ενός από τους ισχυρότερους Λαρισαίους επιχειρηματίες, του Γιάννη Δημοβέλη, που δεν αποκλείεται μαζί με άλλους επιχειρηματίες και εφόσον οι υποχρεώσεις των ομάδων δεν ξεπερνούν ένα πλαφόν που έχει ορισθεί από κύκλο επιχειρηματιών να εμπλακεί στην ομάδα που θα προκύψει από τη συγχώνευση.
Το κλίμα που επικράτησε στη χθεσινή σύσκεψη ήταν πολύ καλό και όλοι συμφώνησαν ότι οι υποχρεώσεις που παρέδωσαν στον Δήμαρχο είναι πραγματικές και όχι εικονικές ενώ δεν υπάρχουν άλλες που να εκκρεμούν.
Οι πλευρές της Ολύμπια και της Α.Ε.Λ. Γ.Σ. δεσμεύτηκαν όχι μόνο ότι τα χρέη αυτά είναι μοναδικά, αλλά υπάρχει και περιθώριο ρύθμισης των οφειλών και μπορούν να μειωθούν.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι οι Λαρισαίοι επιχειρηματίες θα πρέπει να ενθαρρυνθούν και πρέπει να βοηθηθούν απ’ όλη την πόλη για να μπορέσουν να κάνουν τουλάχιστον την πρώτη χρονιά μια ομάδα αξιόπιστη, ικανή να προσφέρει μεγάλη χαρά στους Λαρισαίους φιλάθλους.
Το ευχάριστο είναι ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι τόνισαν ότι δεν θέλουν να εμπλακούν διοικητικά, αλλά αν η νέα τάξη πραγμάτων που θα δημιουργηθεί θέλει τη βοήθειά τους, τότε θα την προσφέρουν σε οποιοδήποτε πόστο τους ζητηθεί ή ακόμα και εκτός αυτής!
ΤΟ ΟΝΟΜΑ
Το όνομα της νέας ομάδας ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης και επικράτησε η ιδέα να είναι Γ.Σ.Λ. - Ολύμπια Λάρισας. Ο λόγος προφανέστατος ο Γ.Σ.Λ. είναι η ιστορία του λαρισινού μπάσκετ και μέσα από το σωματείο αυτό ανατράφηκαν πολλές γενιές Λαρισαίων και το γεγονός πως πριν τρία χρόνια της μετατροπής του σε Α.Ε.Λ. δεν έδωσε τη δυναμική που θα ήθελαν και αυτό οφείλεται ότι ο κόσμος της Λάρισας έχει συνδέσει την Α.Ε.Λ. με το ποδόσφαιρο της πόλης και άλλωστε όλοι στο ποδόσφαιρο είναι Α.Ε.Λ.
Το όνομα του Γ.Σ.Λ. θεωρήθηκε απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει και επίσης και αυτό της Ολύμπια, που με την παρουσία της στα τριάντα χρόνια από την ίδρυσή της πρόσφερε πολλά και έχει και πολλές παρουσίες στην Α1. Θεωρήθηκε λοιπόν ότι τα ονόματα αυτών των δύο ομάδων συνειρμικά φέρνουν στο μυαλό του κόσμου το μπάσκετ και είναι συνδεδεμένα με τις προσπάθειες που έγιναν και από τις δύο για την ανάπτυξη του αθλήματος. Άλλωστε πολλά από τα στελέχη της Α.Ε.Λ. Γ.Σ. ήταν από την Ολύμπια (Φασούλας) και το Γ.Σ.Λ. (Μανώλης Λελούδας, που αποτέλεσε και... πρόσωπο αναφοράς πολλά χρόνια).
Η νέα ομάδα θα έχει το Α.Φ.Μ. της Ολύμπια και θα συγχωνευθούν οι Κ.Α.Ε. Ολύμπια και Α.Ε.Λ. Γ.Σ., θα αγωνισθεί στην Α1, ενώ πλέον κανένα χρέος δεν θα βαρύνει την Α.Ε.Λ. Γ.Σ.
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Η τελική απόφαση για τη συγχώνευση και η οριστικοποίηση των λεπτομερειών θα ανακοινωθούν την επόμενη Παρασκευή και πλέον όλα δείχνουν ότι η νέα ομάδα θα έχει νέα δυναμική. Μοναδικό σημείο που θα χρειαστεί να ελεγχθεί από τον Γιάννη Δημοβέλη, που στο παρελθόν είχε εμπλακεί με την Ολύμπια ως χορηγός (ήταν αυτός που αγόρασε τον Ντικούδη από τον Περσέα) και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες είναι το ύψος των χρεών, το μέγεθος των οποίων ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, αν τελικά ασχοληθούν με το λαρισινό μπάσκετ, κάνουν σημαντική οικονομική θυσία και πρέπει να βοηθηθούν απ’ όλους.     
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΒΕΛΗΣ
Ο Γιάννης Δημοβέλης ο Λαρισαίος επιχειρηματίας που ήταν χθες στη σύσκεψη είναι ο επιχειρηματίας που με αφετηρία τη Λάρισα έφτιαξε μια δική του μάρκα τη «Staff» που σήμερα είναι πρώτη σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ παράλληλα σχεδιάζει την περαιτέρω επέκταση της εταιρίας στην Ευρώπη. Ξεκινώντας στις αρχές της δεκαετίας του '90 από τη Λάρισα δόμησε μια μάρκα «ευρωπαϊκή» και όχι «ελληνική», όπως αναφέρει ο ίδιος.
Από το 2003 η εταιρία έχει παρουσία και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, η επέκταση σε ξένες αγορές είναι μονόδρομος ειδικά για τις επιχειρήσεις μιας τόσο μικρής χώρας όσο η δική μας. Λίγο μετά, το 1996, η «Staff» εξαγόρασε μία μονάδα στη Βουλγαρία και στη συνέχεια δημιούργησε και μία δεύτερη εκεί, προκειμένου να εξυπηρετεί τις παραγωγικές ανάγκες της ίδιας της εταιρίας και όχι τρίτων». Δύο χρόνια μετά τα πρώτα της βήματα στο εξωτερικό, το 2005, η «Staff» εξαγόρασε το ιταλικό brandUniform (ηγετική ιταλική μάρκα την περίοδο 1985-1995) -και λειτουργεί υπό την σκέπη του ελληνικού ομίλου. Επίσης από πέρσι συμμετέχει με 50% στην αλυσίδα καταστημάτων νεανικής ένδυσης PrimeTimers. Το 1997, τρία χρόνια μετά το ξεκίνημά της δηλαδή, η εταιρία είχε κύκλο εργασιών 8.249.679 ευρώ και καθαρά κέρδη λίγο κάτω από το ένα εκατομμύριο. Μία δεκαετία μετά (2007) ο τζίρος της εκτιμάται ότι είναι κοντά στα 38 εκατ. ευρώ (10% περισσότερα από του 2006) και τα κέρδη της στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου (σχεδόν 100 χιλ. ευρώ περισσότερα από την προηγούμενη χρονιά).
Η εταιρία κατέχει το πρώτο μερίδιο (σε τεμάχια) με διαφορά μεταξύ των άλλων επώνυμων προϊόντων στον χώρο τού τζιν, τόσο σε Ελλάδα όσο και Κύπρο. Εντός συνόρων ήταν το 2006 στο 12% με τον δεύτερο στο 8%, ενώ για τη χρονιά που πέρασε η εταιρία εκτιμά ότι αύξησε το μερίδιό της.
Σήμερα η «Staff» έχει παρουσία (κυρίως σε επίπεδο χονδρικής) σε οχτώ χώρες (εκτός της Ελλάδας και της Κύπρου), μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ρωσία, η Ολλανδία και η Γερμανία, από όπου εξάλλου ξεκίνησε τη διεθνή πορεία της.
Οι συνολικές πωλήσεις της έφτασαν πέρσι σχεδόν το ένα εκατομμύριο τεμάχια, ενώ η συμμετοχή των πωλήσεων στο εξωτερικό τόσο σε κομμάτια όσο και σε τζίρο έφτασαν το 30%, με στόχο να αποτελούν σύντομα το 50%.
Η εταιρία απασχολεί περί τα 230 άτομα, αυξημένα κατά 27% σε σχέση με δύο χρόνια πριν.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass