ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ Ν.Ο.Λ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Α2

Μία υδάτινη... οικογένεια

*ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΗΝ «ΕτΔ»

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2009 3:46 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:16
«Κορίτσια καμικάζι» είχε χαρακτηρίσει ο προπονητής της ομάδας Κώστας Γαλανόπουλος τις αθλήτριές του, αμέσως μετά την άνοδο στην Α2 και ο χαρακτηρισμός αυτός, μόνο τυχαίος δεν είναι. Τα κορίτσια του Ν.Ο.Λ., με την εικόνα τους το τριήμερο 24-26 Ιουλίου στο κολυμβητήριο του Ε.Α.Κ εντυπωσίασαν, η άνοδος τους κέρδισε τον κόσμο της Λάρισας ενόψει της νέας περιόδου, με τα όσα είπαν όμως στην «ΕτΔ», έδειξαν πως η επιτυχία αυτή δεν ήταν τυχαία, αλλά το λογικό αποτέλεσμα.
Πλέον, οι νεαρές αθλήτριες ξεκουράζονται ύστερα από μια μεγάλη αγωνιστική σεζόν. Ο νεανικός τους ενθουσιασμός, το οικογενειακό κλίμα που έχουν δημιουργήσει μεταξύ τους, αλλά και η όρεξη για νέες επιτυχίες, είναι ενδεικτικό της προσπάθειας που γίνεται στον λαρισινό όμιλο, μετά τα όσα δήλωσαν.
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Ομάδα Β' κατηγορίας και έχοντας στο δυναμικό της κυρίως κορίτσια 15 και 16 χρονών, ο Ν.Ο.Λ. προετοιμάστηκε στην Ουγγαρία όπως στη συνέχεια και στην Αθήνα Ένα από τα σημαντικότερα συστατικά της επιτυχίας, σύμφωνα με τις αθλήτριες.
Κατερίνα Κούκου: «Δεν ήταν τυχαία η άνοδος. Είχαμε μια πολύ δυνατή προετοιμασία στην Ουγγαρία και τη συνεχίσαμε στην Αθήνα, με τρεις προπονήσεις την ημέρα».
Αναστασία Πατούνα: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά με δύσκολες ώρες προπονήσεων, αφού καταλήγαμε να γυρίζουμε σπίτι μας κάθε βράδυ, μετά τις έντεκα».
 
ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ
 Η συμμετοχή των κοριτσιών στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας δεν ήταν και η μοναδική μιας και αγωνίστηκαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων και τερμάτισαν στην τέταρτη θέση.
Κατερίνα Κούκου: «Κάναμε πολλά παιχνίδια και ένα καλό πρωτάθλημα στο Κορασίδων που βγήκαμε τέταρτες».
 
Θεοδώρα Ράχη: «Πέρυσι παίξαμε μόνο για τη συμμετοχή στην Β' και φέτος καταφέραμε την άνοδο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».
Αναστασία Κουρέτα: «Αποφασίσαμε να δουλέψουμε σκληρά και να πάρουμε μέρος σε όλες τις κατηγορίες, κάτι πολύ κουραστικό και εξαντλητικό που ήθελε μεγάλη ψυχική δύναμη».
 
ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ
Το οικογενειακό κλίμα και οι όσο το δυνατόν πιο διασκεδαστικές προπονήσεις που προσπαθούσε να κάνει ο Κώστας Γαλανόπουλος, ένα ακόμα κλειδί της επιτυχίας, σύμφωνα με τις νεαρές αθλήτριες.
Μαρία Κουρούτσαλη: «Είχαμε καθημερινές προπονήσεις. Τις συνδυάσαμε όμως με τον καλύτερο τρόπο με τα μαθήματα μας και με το καλύτερο αποτέλεσμα».
Αθανασία Σεβδαλή: «Είχαμε μεγάλη πίεση με τα μαθήματα και τις προπονήσεις ταυτόχρονα, αλλά τα πήγαμε αρκετά καλά πιστεύω και τα καταφέραμε».
Κατερίνα Κούκου: «Είμαστε μια οικογένεια όλες στην ομάδα και δουλέψαμε και κουραστήκαμε όλες το ίδιο. Γενικότερα δουλεύαμε όλη τη χρονιά για την τελική φάση της Β' κατηγορίας και όλα αυτά σε συνδυασμό με τα μαθήματά μας».
Αναστασία Πατούνα: «Δεν είχαμε ελεύθερο χρόνο και αναγκαστικά αλλάζαμε το πρόγραμμα της οικογένειάς μας πολλές φορές, λόγω των αγώνων τα Σαββατοκύριακα».
Θεοδώρα Ράχη: «Είχαμε δεμένη ομάδα που ήταν και το συστατικό της νίκης μας».
Σοφία Καρυώτη: «Είμαστε μια παρέα μέσα και έξω από το νερό. Παραμελήσαμε μαθήματα, οικογένεια, φίλους και κάναμε καθημερινότητα και οικογένειά μας το πόλο».
Ιωάννα Τουλουμτζίδου: «Ήταν μια μεγάλη εμπειρία που συμμετείχα και δούλεψα φέτος εδώ. Εντυπωσιάστηκα με τον κ. Γαλανόπουλο που προσπαθούσε να κάνει διασκεδαστικές και ουσιώδες ταυτόχρονα τις επίπονες προπονήσεις».
 
ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Η νέα χρονιά, βρίσκει προσγειωμένες τις αθλήτριες του συλλόγου. Η όρεξη όμως για νέες διακρίσεις, είναι εμφανείς αφού δεν διστάζουν να εκφράσουν και τις απαιτήσεις τους.
Μαρία Κουρούτσαλη: «Η παραμονή πρώτα και μετά μια καλή θέση, είναι οι στόχοι μας του χρόνου στην Α2».
 
Αθανασία Σεβδαλή: «Κάνουμε μια νέα προσπάθεια του χρόνου, κυρίως για παραμονή, και γιατί όχι και στην Α1, από εμάς εξαρτάται».
Σοφία Καρυώτη: «Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερες υποδομές, κάτι που θα βοηθούσε και τον προπονητή μας στο έργο του. Επίσης, να φτιαχτεί το νέο γήπεδο που είναι αναγκαίο και να υποστηρίξει κυρίως ο κόσμος την ομάδα στους αγώνες τη νέα χρονιά».
 
ΟΙ «ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ»
Τεράστιο μερίδιο ευθύνης αυτής της επιτυχίας και οι τρεις μεταγραφές του ομίλου που συνέβαλαν σημαντικά στην άνοδο. Η Μαρία Δασκαλοπούλου που αγωνίστηκε στο Εθνικό, ενώ κατέκτησε και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Εθνική Νέων Γυναικών, η Γιάννα Βύσια που αγωνίστηκε στον Ηρακλή και η Ρενάτα Χουσιανίτη στην ομάδα της Ιτέας κάνουν τις διακοπές τους στις πόλεις από όπου κατάγονται, ενώ η παραμονή τους στο Ν.Ο.Λ. τη νέα χρονιά, θα είναι και το στοίχημα της διοίκησης.  
Μαρία Δασκαλοπούλου: «Η αρχή ήταν λίγο δύσκολη γιατί δεν γνωρίζαμε κανένα μιας και ήμασταν οι πρώτες μεταγραφές στην ομάδα, αλλά η διοίκηση ασχολήθηκε πολύ με εμάς και μας βοήθησε. Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη χρονιά μου και ίσως συνεχίσω και του χρόνου εδώ. Του χρόνου θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Η ομάδα θέλει πολύ δουλειά και θα δουλέψουμε για να αντεπεξέλθουμε. Είμαι αισιόδοξη και πιστεύω να τα καταφέρουμε».
Γιάννα Βύσια: «Είναι μεγάλο πράγμα που ομάδα Β' κατηγορίας έκανε στο εξωτερικό προετοιμασία. Το μεγαλύτερο ποσοστό όμως της επιτυχίας το χρεώνω στο κ. Γαλανόπουλο. Χαρακτηριστικό για εμάς τις τρεις είναι ότι αγαπήσαμε τη Λάρισα και στόχος μας ήταν και είναι, να ανοίξουμε το δρόμο σ' αυτές τις μικρές. Εύχομαι να συνεχίσω του χρόνου, το σκέφτομαι σοβαρά. Πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθουμε και θα σταθούμε δυνατές, στοχεύοντας και την άνοδο».
Ρενάτα Χουσιανίτη: «Ήταν δύσκολο να βρισκόμαστε στη Λάρισα, παρ' όλα αυτά ήμασταν συχνά εδώ και καταφέραμε να δέσουμε με τα υπόλοιπα κορίτσια. Είμαι αισιόδοξη γι’ αυτές. Τους αρέσει το πόλο και πιστεύω αν βάλουν στόχο θα κάνουν μεγάλα πράγματα, ακόμη και την άνοδο. Για τη νέα περίοδο δε ξέρω ακόμα τι θα κάνω. Μπορεί να συνεχίσω στην ομάδα, αλλά οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις είναι πολλές και σκέφτομαι ακόμα και να σταματήσω το πόλο. Ως το Σεπτέμβριο θα αποφασίσω».
 
ΟΙ «ΚΑΜΙΚΑΖΙ»... ΕΙΧΑΝ ΗΓΕΤΕΣ
Οι «καμικάζι» του Ν.Ο.Λ. δε θα μπορούσανε να μην έχουν και τους. ηγέτες τους. Ο πρωτομάστορας και δημιουργός της ομάδας Κώστας Γαλανόπουλος, δήλωσε για το «οικοδόμημά» του.
«Πιστεύω ότι η προσπάθεια που γίνεται σ' αυτό το άθλημα είναι τριπλάσια από τα υπόλοιπα, χωρίς να θέλω να τα υποβαθμίσω. Ήταν δύσκολο να διαχειριστώ αυτές τις ηλικίες στην αρχή και δεν ξέραμε ως που μπορούσαμε να φτάσουμε. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι τρεις μεταγραφές που κάναμε. Οι συνθήκες που δουλέψαμε ήταν καλές αλλά χρειάζονται και άλλοι χώροι. Χρειαζόμαστε μια μικρή πισίνα ώστε από μικρή ηλικία να ξεκινούν τα παιδιά το πόλο. Μια δεύτερη μεγάλη πισίνα είναι αναγκαία μιας και θα κάνουμε ταυτόχρονα προπονήσεις με την αντρική ομάδα. Η χρονιά που έρχεται θα είναι δύσκολη γιατί η ομάδα που ανεβαίνει κατηγορία και η ομάδα που πέφτει δεν θα έχει διαφορά. Τέλος σε όλη αυτή τη προσπάθεια θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και την οικογένειά μου που με στήριξαν ιδιαίτερα. Το συνάδελφο μου κ. Γιώργο Φασούλα που βοήθησε πάρα πολύ, όπως και τους χορηγούς μας».
Πιο σημαντική όλων, η προσπάθεια της διοίκησης στο πρόσωπο του προέδρου κ. Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος και κατάφερε ιδιαιτέρα τη φετινή χρονιά, να απογειώσει το λαρισινό πόλο στις κατηγορίες αντρών και γυναικών αντίστοιχα. Ο πρόεδρος της ομάδας ανέφερε.
«Πιο σημαντικό γι' αυτά τα κορίτσια είναι ότι η πρωτιά τους στον αθλητισμό συμβαδίζει με την πρωτιά τους στο σχολείο, μιας και είναι όλες αριστούχες. Ευχαριστώ τους γονείς που βοήθησαν σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια και κυρίως τον κ. Γαλανόπουλο. Η Λάρισα είναι η μοναδική πόλη που εκπροσωπείται στις μεγάλες κατηγορίες του πόλο από τους άντρες και τις γυναίκες και είναι πολύ σημαντικό. Θα πρέπει να το δουν οι αρχές και να βοηθήσουν τον όμιλο ενόψει και των Μεσογειακών που έρχονται, και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Του χρόνου θα στηριχτούμε στην φετινή ομάδα με κάποιες προσθήκες που θα γίνουν».
* Την έφορο κ. Μαρίτσα Λίτου ευχαρίστησαν οι αθλήτριες του συλλόγου όπως και την κ. Χαριτίνη Νέπκα για τις βοήθειες που προσέφεραν. Η κ. Νέπκα από τη μεριά της, έκανε κάλεσμα στον κόσμο της Λάρισας να φέρει τα παιδιά του στο κολυμβητήριο και το πόλο.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass