ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΔΥΝΑΤΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Πρωτοβουλία Δημάρχου για το Λαρισινό μπάσκετ

* ΜΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΑΕΛ ΓΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2009 21:21 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:16
Η Λάρισα από τη στιγμή που μαζί με το Βόλο παρέλαβαν στην Πεσκάρα στις 5 Ιουλίου τη σημαία των Μεσογειακών Αγώνων αρχίζει και προσέχει τα αθλήματα που θα διεξαχθούν στη Θεσσαλική πρωτεύουσα αφού πρωταρχικός στόχος είναι τα γήπεδα που θα διεξαχθούν τα αθλήματα που ανέλαβε την υποχρέωση να φιλοξενήσει ο Δήμος Λαρισαίων να είναι γεμάτα.
Και το άθλημα που ο δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης δείχνει να ρίχνει βαρύτητα είναι το μπάσκετ μια και η πόλη της Λάρισας θεωρείται από τις πλέον δυναμικές στο άθλημα.
Ο Κώστας Τζανακούλης βλέποντας τα προβλήματα που υπάρχουν στο ανδρικό αλλά και στο γυναικείο μπάσκετ πήρε πρωτοβουλίες.
Πιο συγκεκριμένα για το ανδρικό μπάσκετ αποφάσισε να φέρει κοντά την Ολύμπια και την ΑΕΛ ΓΣ με την πρώτη να έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της την ερχόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα της Α1 και κατέθεσε το σχετικό φάκελο την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενώ για το γυναικείο μπάσκετ που εκπροσωπείται από την Ολυμπιάδα προσπαθεί να βρει επιχειρηματία που θα τη βοηθήσει να ανταποκριθεί και τη νέα χρονιά στην μεγάλη κατηγορία.
Για το θέμα της συγχώνευσης ο δήμαρχος έδωσε σε λογιστές τους φακέλους των δύο ομάδων που κατατέθηκαν στον ίδιο και περιλαμβάνουν το σύνολο των χρεών που αυτή τη στιγμή και για τις δύο ομάδες είναι πάνω από 1.000.000 ευρώ και αν είναι μόνο αυτά τότε υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι Λαρισαίοι επιχειρηματίες που θέλουν να αναμειχθούν με το συγκεκριμένο άθλημα.
Εξελίξεις για το θέμα της συγχώνευσης θα υπάρξουν από αύριο ενώ κυοφορείται μία ακόμα ιδέα να υπάρχει και το όνομα του ΓΣΛ που εκπροσωπεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Λαρισινού μπάσκετ. Μάλιστα κύκλοι που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Ολύμπια Γιώργο Μαλάκο έλεγαν ότι σκέφτονται να βάλουν δίπλα από το όνομα της Ολύμπια αυτό του ΓΣΛ τη νέα χρονιά στην Α1 αν δεν ολοκληρωθεί η συγχώνευση που είναι πόθος όλων και θεωρούν ότι θα αλλάξει τα δεδομένα του μπάσκετ της πόλης.
Και στην ΑΕΛ ΓΣ πάντως οι μόνες επιφυλάξεις που υπάρχουν είναι αν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες χρονικά.
Το σίγουρο είναι ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα και θα ξέρουμε πώς θα πορευτούν τη νέα χρονιά η Ολύμπια με την ΑΕΛ ΓΣ. Αν δηλαδή παίξουν μαζί ενωμένες και με άλλη ισχύ στην Α1 ή θα είναι σε διαφορετικές κατηγορίες και θα βάλουν ένα σημαντικό «λιθαράκι» ώστε να ολοκληρώσουν τη συγχώνευση μέσα στο έτος.
ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Ο δήμαρχος Λαρισαίων όμως έδειξε ενδιαφέρον και για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ της Ολυμπιάδας που παρέμεινε την περσινή χρονιά στην Α1 και αποτέλεσε μία μεγάλη επιτυχία του λαρισινού αθλητισμού. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες βρίσκεται στην κατεύθυνση εξεύρεσης επιχειρηματία που θα βοηθήσει οικονομικά την ομάδα να συμμετέχει και τη νέα χρονιά στην Α1 και το ύψος του προϋπολογισμού που θα δαπανήσει κάποιος δεν ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ (ίσως χρειαστούν και λιγότερα χρήματα).
Η ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ
Αύριο αναμένεται από το τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων να εκδοθεί και η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΛ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass