ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ

Τα «αγκάθια» της ΑΕΛ ενόψει της πρεμιέρας...

* ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΓΚΟΥΛΟ ΤΗΣ ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2009 21:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:16
Σε λιγότερο από δεκαπέντε μέρες το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα αρχίζει και η ΑΕΛ καλείται να δώσει το πρώτο της παιχνίδι στην Τρίπολη με τον Αστέρα το οποίο θα είναι μια... επανάληψη της πρεμιέρας πριν δύο χρόνια που η λαρισινή ομάδα είχε κερδίσει με 1-0 με τέρμα του Νεκτάριου Αλεξάνδρου.
Όμως αυτή τη στιγμή ενόψει της πρεμιέρας υπάρχουν πολλά προβλήματα στην ΑΕΛ κυρίως στον αγωνιστικό τομέα ενώ υπάρχουν «ανοιχτές» και οι πληγές από τον αποκλεισμό από την ισλανδική KR Ρέικιαβκ για το Γιουρόπα Λίγκ κυρίως στον ψυχολογικό τομέα.
Ο τεχνικός της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης έχει κάνει εισήγηση να αποκτηθούν τέσσερις παίκτες εκ των οποίων οι δύο θα είναι επιθετικοί, ο ένας σέντερ μπακ και ο άλλος δεξί μπακ αν και υπάρχει σκέψη να αποκτηθεί ένα δεξί μπακ που να μπορεί να αγωνιστεί και στόπερ.
Το θέμα των επιθετικών είναι αυτή τη στιγμή αυτό που προβληματίζει περισσότερο και κατά δεύτερο λόγο του αμυντικού (ο Ουζουνίδης μαθαίνουμε ότι θέλει οπωσδήποτε στόπερ) αλλά μέχρι τώρα όλες οι προσπάθειες που έχει κάνει η λαρισινή ομάδα έχουν πέσει στο κενό. Κάποιοι στόχοι αν και υπήρξε προσέγγιση νωρίς (παράδειγμα ο Τούρκος Ουμίτ Καράν), εντούτοις προτίμησαν να μην έρθουν στην Ελλάδα αφού το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θεωρείται και πολύ ελκυστικό για να αναδειχθεί ένας ποδοσφαιριστής.
Η ουσία είναι ότι οι «βυσσινί»« πρέπει να βρουν σύντομα λύσεις ενίσχυσης της ομάδας και το μόνο σύμμαχο που έχουν είναι ότι κάποιοι παίκτες που δεν μπόρεσαν να βρουν ομάδες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ που είναι πρώτη τους επιλογή τώρα μπορούν να συζητήσουν και με άλλες ομάδες.
Ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης για απόκτηση σέντερ φορ προσφέρει για ένα χρόνο συμβόλαιο της τάξης των 500.000-600.000 ευρώ και αυτό απέδειξε η πληροφορία που είχαμε από Ισπανία και από πολύ αξιόπιστη πηγή ότι υπήρξε συμφωνία με τον πολύ σπουδαίο άσο της Βαλένθια Μιγκέλ Ανχελ Ανγκούλο που αν ερχόταν θα προκαλούσε ενθουσιασμό αλλά πάνω απ’ όλα θα έκανε την λαρισινή ομάδα πρώτο θέμα όχι μόνο στα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και τα περισσότερα ευρωπαϊκά. Ο Αγκούλο θα ήταν ο παίκτης που θα έδινε άλλο επίπεδο καθώς ο 32χρνος διεθνής με την εθνική Ισπανίας έχει στις «πλάτες» του έχει μέχρι και κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Σε πάνω από 300 παιχνίδια έχει πετύχει 43 τέρματα αλλά δεν γνωρίζουμε τους λόγους που δεν ολοκληρώθηκε η μεγάλη αυτή μεταγραφή. Μόνο του μειονέκτημα είναι ότι είναι λίγο πιο περιφερειακός επιθετικός αλλά μία τέτοια ποδοσφαιρική προσωπικότητα θα έδινε άλλη διάσταση στη λαρισινή ομάδα.
Από τη στιγμή που η ΑΕΛ διαπραγματεύεται και διαθέτει χρήματα για παίκτες σαν τον Ανγκούλο δείχνει ότι μπορεί να διεκδικεί και άλλους σπουδαίους ποδοσφαιριστές τα ονόματα των οποίων δεν έχουν διαρρεύσει. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία διαπραγμάτευση με ένα 28-29 χρονών ποδοσφαιριστή που αν αποκτηθεί θα προκαλέσει αίσθηση.
Περιμένουμε λοιπόν τις επόμενες κινήσεις της ΑΕΛ...
ΟΙ «ΦΕΥΓΑΤΟΙ»
Στο μεταξύ δεν είναι μόνο το πρόβλημα των αποκτηθέντων παικτών από την ΑΕΛ αλλά και ποιοι θα φύγουν από την ομάδα. Ήδη στον Τσίγκα είχε γίνει πρόταση να βρει ομάδα καθώς θεωρείται πολυτέλεια να παίρνει ένας ποδοσφαιριστής 130.000 ευρώ που αποτελεί τέταρτη επιλογή επιθετικού. Όμως μετά τη μεταγραφική... «ξηρασία» ίσως δούμε τον Τσίγκα να παραμένει στην ΑΕΛ και ποιος ξέρει όπως και στα δύο παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ με την ισλανδική KR Ρέικιαβικ ίσως ξεκινήσει και στο παιχνίδι της πρεμιέρας αν δεν βρεθεί άλλος σέντερ φορ. Πάντως προπονείται κανονικά.
Εισήγηση του τεχνικού Μαρίνου Ουζουνίδη είναι να δοθούν δανεικοί και οι Ανδρέας Λαμπρόπουλος, Μάρτιν Μιούλερ αλλά και αυτοί μέχρι τώρα παραμένουν κανονικά στην ομάδα.
Για τον Λαμπρόπουλο οι πληροφορίες θέλουν να μην δέχεται να πάει δανεικός αλλά να θέλει να φύγει ελεύθερος από την ΑΕΛ ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει με τον Μιούλερ.
Πάντως όσο δεν γίνονται μεταγραφές οι συγκεκριμένοι θα θεωρούνται παίκτες της ομάδας και μάλλον είναι απίθανο να φεύγουν ποδοσφαιριστές χωρίς να έχουν αποκτηθεί άλλοι.
ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Σαν να μην φθάνουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, ήρθαν να προστεθούν και ατά που υπάρχουν από τραυματισμούς θεωρητικά βασικών παικτών και είναι χαρακτηριστικό ότι από τη μέρα που ξεκίνησε η προετοιμασία ο Ουζουνίδης δεν είδε κάποιους παίκτες ποτέ στο γήπεδο και αναφερόμαστε στον Κυριακίδη, τον Κατσιαρό και το Βενετίδη που από την περίοδο των διακοπών είχαν προβλήματα. Και αν για τον Βενετίδη ήταν κάτι συνηθισμένο, δεν ήταν το ίδιο για τους άλλους δύο παίκτες. Από τους τρεις πιθανότατα στην αρχή της σεζόν να υπολογίζεται ο Παναγιώτης Κατσιαρός αλλά δεν θα είναι απόλυτα έτοιμος. ΟΙ υπόλοιπο πάνε για αρχές Σεπτεμβρίου ενώ ειδικότερα ο Κυριακίδης δεν προβλέπεται να είναι έτοιμος πριν τον Οκτώβριο.
Στο μεταξύ τραυματίας είναι και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος που εγκατέλειψε την προετοιμασία όταν αυτή γινόταν επί γερμανικού εδάφους και τώρα ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Λογικά δύσκολα θα προλάβει την πρεμιέρα.
Μοναδικό ευχάριστο γεγονός είναι ότι αποθεραπεύτηκε ο Ματίας Ιγγλέσιας και λογικά από αύριο θα τον υπολογίζει ο τεχνικός της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης.
ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
 Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τα φιλικά παιχνίδια καθώς μέχρι τώρα αν εξαιρέσουμε του δύο αγώνες για το Γιουρόπα Λιγκ δεν υπήρξαν δυνατά φιλικά και τώρα οι ιθύνοντες της λαρισινής ομάδας βρίσκονται σε αναζήτηση αντιπάλου για τον τελευταίο φιλικό αγώνα πριν το παιχνίδι στην Τρίπολη. Στόχος είναι να τεθεί αντίπαλος ομάδα της Σούπερ Λίγκα και μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κανένας υποψήφιος αντίπαλος (κάτι ακούγεται για φιλικό με Ηρακλή αλλά παίζουν νωρίς οι δύο ομάδες στο πρωτάθλημα μεταξύ τους).
*Το χθεσινό φιλικό παιχνίδι της ΑΕΛ στην Καρδίτσα με αντίπαλο την Αναγέννηση θα δημοσιευτεί στην «Ελευθερία της Δευτέρας» λόγω της ημιαργίας του Σαββάτου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass