ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Tην τέταρτη θέση κατέκτησε η εθνική ομάδα πόλο

* ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 10-9

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2009 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:12
Την τέταρτη θέση κατέκτησε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ρώμης. Στον «μικρό τελικό» της διοργάνωσης, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδωσε μεγάλη μάχη απέναντι στη Ρωσία, αλλά τελικά ηττήθηκε 10-9, με την Ευγενία Ιβάνοβα να σημειώνει το νικητήριο γκολ, δύο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, και να χαρίζει στην ομάδα της το χάλκινο μετάλλιο. Εστω κι έτσι, η τέταρτη θέση είναι η καλύτερη που έχει πάρει ποτέ η Ελλάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αποτελεί αναμφίβολα επιτυχία για τις πολίστριες του Γιώργου Μορφέση.
Χαρακτηριστικό σημείο του αγώνα ότι η ελληνική ομάδα δεν σημείωσε ούτε ένα γκολ «στα ίσα». Σκόραρε μία φορά με πέναλτι και όλα τα υπόλοιπα τέρματά της ήρθαν σε παίκτη παραπάνω, όπου οι διεθνείς μας εμφανίστηκαν πολύ αποτελεσματικές, έχοντας 8/14, αλλά έχασαν τις δύο τελευταίες επιθέσεις, εκεί που μετρούσε περισσότερο.
Όπως και στον ημιτελικό με τις ΗΠΑ, η εθνική δεν ξεκίνησε καλά και δέχθηκε γκολ στις πρώτες δύο κατοχές της Ρωσίας, από την Προκόφιεβα με σουτ από την περιφέρεια και από την Γκλίζινα στον παίκτη παραπάνω. Η Ρουμπέση μείωσε γρήγορα, Προκόφιεβα «χτύπησε» ξανά, αυτή τη φορά στην κόντρα, αλλά η (εξαιρετική και πάλι) Αλεξάνδρα Ασημάκη μείωσε στο τέλος της πρώτης περιόδου σε 3-2. Η εικόνα ήταν αναλλοίωτη στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τις Ρωσίδες να ξεφεύγουν με δύο γκολ και την Ελλάδα να μειώνει στο ένα. Σκόραραν κατά σειρά η Προκόφιεβα σε παίκτη παραπάνω, η Γερόλυμου, η Γκάουφλερ από την περιφέρεια και η Αντωνάκου για να διαμορφωθεί το σκορ ημιχρόνου σε 5-4.
Η εθνική είχε ήδη «εξαφανίσει» από την πισίνα το μεγάλο επιθετικό ατού του Αλεξάντερ Καμπάνοφ, την Παντιούλινα, και στη συνέχεια βελτίωσε την περιφερειακή άμυνά της και στις υπόλοιπες παίκτριες, με αποτέλεσμα η Ρωσία ως το τέλος του αγώνα να σκοράρει σχεδόν αποκλειστικά σε φάσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα, όπως άλλωστε και η ελληνική ομάδα. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το εύστοχο πέναλτι της Αγγελικής Γερόλυμου, η οποία έφερε για πρώτη φορά το ματς σε ισορροπία (6-6), κι ενώ είχαν προηγηθεί γκολ από την Ιβάνοβα και την Ασημάκη. Με το δεύτερο διαδοχικό γκολ της Γερόλυμου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέρασε μπροστά, 3΄30΄΄ πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου, την οποία ολοκλήρωσε προηγούμενη 8-7, αφού στην ισοφάριση από τη Ρίζοβα-Αλενίτσεβα «απάντησε» η Αλεξάνδρα Ασημάκη.
Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Μπελιάεβα με ωραία προσπάθεια από θέση φουνταριστού ισοφάρισε, αλλά η Κική Λιόση (πάντα στον παίκτη παραπάνω) έβαλε εκ νέου μπροστά την εθνική (9-8), 6΄12΄΄ πριν τη λήξη. Με τον ίδιο τρόπο ήρθε η ρωσική «απάντηση», από τη Ρίζοβα-Αλενίτσεβα, και ο «μικρός τελικός» οδηγήθηκε σε ένα δραματικό φινάλε. Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση, οι οποίες ως εκείνη τη στιγμή είχαν 8/12 στον παίκτη παραπάνω, έχασαν δύο σερί επιθέσεις με πλεονέκτημα, ενώ στην τελευταία (ουσιαστικά) κατοχή τους εξάντλησαν το χρόνο και απλώς η Γερόλυμου πέταξε από μακριά την μπάλα στα χέρια της Προτσένκο. Απέμεναν 17 δευτερόλεπτα, ο Καμπάνοφ πήρε τάιμ άουτ και με την επαναφορά η Μπελιάεβα κέρδισε αποβολή από την Κουτέλη. Οι Ελληνίδες προσπάθησαν να κλείσουν τα περιφερειακά σουτ, αλλά η Ιβάνοβα έμεινε αμαρκάριστη στη δεξιά πλευρά και με δυνατό σουτ «νίκησε» την Τσουρή και χάρισε στη Ρωσία το χάλκινο μετάλλιο, για τρίτη φορά στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις.
*Αξίζει να σημειωθεί ότι με το ίδιο ακριβώς σκορ είχε ηττηθεί η εθνική μας από τη Ρωσία και το 2007 στη Μελβούρνη, όταν οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 2-4, 3-1
Διαιτητές: Βένγκενροτ (Ελβετία), Ρότσαρτ (ΗΠΑ)
ΡΩΣΙΑ: Προτσένκο, Γκλίζινα 1, Προκόφιεβα 3, Κόνουχ, Βιλεγκζάνινα, Ρίζοβα-Αλενίτσεβα 2, Παντιούλινα, Σομπόλεβα, Τιμοφέεβα, Μπελιάεβα 1, Ιβάνοβα 2, Γκάουφλερ 1
ΕΛΛΑΔΑ: Τσουρή, Τσουκαλά, Κουτέλη, Ψούνη, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 3, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου 1, Λαρά
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass