ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΩΝ 200 ΜΕΤΡΩΝ ΥΠΤΙΟΥ

Αποκλείστηκε ο Λαρισαίος, Δημήτρης Χασιώτης

* ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2009 3:12 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:12
Ο Λαρισαίος, Δημήτρης Χασιώτης δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του, ούτε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά των 200μ. ύπτιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ρώμης. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού τερμάτισε σε 2:00.42 (το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ είναι 1:59.90) και περιορίστηκε στην 28η θέση της τελικής κατάταξης, σε ένα αγώνισμα όπου προκάλεσε αίσθηση ο αποκλεισμός του Αυστριακού πρωταθλητή Ευρώπης,
* Μέτρια εμφάνιση πραγματοποίησε η Αγγελική Εξάρχου στα προκριματικά των 200μ. πρόσθιο. Η κολυμβήτρια του Ολυμπιακού σημείωσε επίδοση 2:28.62, μένοντας μακριά από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (2:27.39) και κατετάγη 27η, μένοντας εκτός ημιτελικών.
ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΟ
Την τρίτη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ρώμης θα διεκδικήσει σήμερα η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδωσε σκληρή μάχη στον προχθεσινό ημιτελικό απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά υπέκυψε με σκορ 8-7 και την Παρασκευή (17:00) θα παίξουν για το χάλκινο μετάλλιο με τη Ρωσία. Η Ελσι Ουίντες με πέντε γκολ «εκτέλεσε» την ελληνική ομάδα, η οποία στο τέλος είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως το σουτ της Τσουκαλά απέκρουσε η Αρμστρονγκ. Οι Αμερικανίδες θα αντιμετωπίσουν τον Καναδά στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 31 Ιουλίου  
10:00 Ουγγαρία-Ισπανία (Θέσεις 7-8)  
11:40 Ολλανδία-Αυστραλία (Θέσεις 5-6)  
17:00 Ρωσία-ΕΛΛΑΔΑ (Θέσεις 3-4)  
22:00 Καναδάς-ΗΠΑ (ΤΕΛΙΚΟΣ)  
Μικρά και ενδιαφέροντα από τη Ρώμη
*Για αντικανονική κολύμβηση ακυρώθηκε ο Ρωμανός Αλυφαντής, στην προκριματική σειρά των 200 μ. πρόσθιο. Οι κριτές ακύρωσαν τον Έλληνα κολυμβητή για τα γυρίσματα που έκανε.
* Η Εθνική έχει "κλέψει" την καρδιά του Αμερικανού προπονητή, Άνταμ Κρικόριαν, ο οποίος με προστακτικό τρόπο ζήτησε από την Κική Λιόση, να πάρει η ελληνική ομάδα το χάλκινο μετάλλιο. "Το αξίζετε και πρέπει να το πάρετε" είπε αργότερα σε... ελληνοαμερικάνικο "πηγαδάκι" ο Κρικόριαν.
* Επίσκεψη στον Πάπα οργανώνει η ιταλική κολυμβητική ομοσπονδία για τους απεσταλμένους δημοσιογράφους. Το Σάββατο το πρωί στις 11, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, θα δεχθεί τους δημοσιογράφους στο "Palazzo Apostolico di Castel Gandolfo". Ο αριθμός των δημοσιογράφων δεν θα υπερβεί τους 100 και μέχρι στιγμής κανένας από τους Έλληνες απεσταλμένους δεν έχει δηλώσει συμμετοχη.
* Προσωπικά το έχει πάρει το θέμα πλέον ο Μάικλ Φελπς. Τον πείραξε πολύ τον Αμερικανό η ήττα από τον Μπίντερμαν και χθες βάλθηκε να αποδείξει πως πάνω από όλα μετράει ο κολυμβητής και όχι το μαγιό. Ο Φελπς κολύμπησε στα 200μ. πεταλούδα με το μαγιό που κέρδισε τα πέντε από τα οκτώ χρυσά μετάλλια στο Πεκίνο και νίκησε διά περιπάτου με νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε πως δεν το έκανε από αντίδραση για τα μαγιό τεχνολογίας. Όπως είπε και ο προπονητής του, Μπομπ Μπόουμαν, "ζέσταμα έκανε με το ολόσωμο μαγιό, αλλά το ένιωθε πολύ στενό και γι' αυτό το έβγαλε".
* Περισσότερα από 1.000.000 ευρώ θα είναι τα κέρδη της Φεντερίκα Πελεγκρίνι από τους διάφορους χορηγούς που έχει. Η Ιταλίδα είχε όρο στα συμβόλαια της, όχι μόνο για τα χρυσά μετάλλια, αλλά και για τα παγκόσμια ρεκόρ.
* Συνεχίζεται η μάχη των μαγιό και το παρασκήνιο στη Ρώμη είναι μεγάλο, καθώς οι μεγάλοι κατασκευαστές πιέζουν να καθυστερήσει την εφαρμογή της απόφασης της η FINA. Μάλιστα πιέζουν μέσω των ομοσπονδιών που σπονσοράρουν με το σκεπτικό πως η απόφαση αυτή θα επηρεάσει και το ύψος των επενδύσεων τους.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass