ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΤΟ EUROPA LEAGUE ΜΕ ΤΗΝ KR ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Με σύνθεση ανάγκης θα παίξει πάλι η ΑΕΛ

* Ο ΜΕΤΙΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΓΚΑ * ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΑΓΚΑΝΟΦΣΚΙ, ΚΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΤΑΡΣΕΒΙΛ * ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΡΟΛΟΪ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2009 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:10
 Το πρώτο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι θα δώσει την ερχόμενη Πέμπτη (8 μ.μ.) η ΑΕΛ με αντίπαλο την Ισλανδική KR Ρέικιαβικ στο πλαίσιο του επαναληπτικού αγώνα της Β’ προκριματικής φάσης του Europa league. Η λαρισινή ομάδα έχει χάσει τον πρώτο αγώνα με 2-0 ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη σε όλη την Ευρώπη καθώς οι νίκες των Ισλανδικών ομάδων είναι σπάνιο φαινόμενο μια και είναι ερασιτεχνικές και οι υπόλοιπες σε όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς διασύρθηκαν, αλλά η μικρή δυναμικότητα της KR Ρέικιαβικ επιτρέπει στους «βυσσινί» να αισιοδοξούν ότι μπορούν να προκριθούν στην επόμενη φάση. Πάντως το έργο αυτό δεν θα είναι εύκολο αν λάβουμε υπόψιν μας ότι θα υπάρχουν πάλι αρκετές ελλείψεις όπως αυτές των τραυματιών Γιαννακόπουλου, Βενετίδη, Κατσιαρού, Κυριακίδη , Ιγγλέσιας ενώ δεν έχουν δικαίωμα να αγωνισθούν ο Αμπουχατζίρα με τον Ντέλσον.
Έτσι λοιπόν δεν αποκλείεται πάλι να δηλωθούν μόλις δεκαεπτά παίκτες από τον τεχνικό Μαρίνο Ουζουνίδη γεγονός που κάθε άλλο παρά κολακευτικό είναι για μια ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Εκτός αν δηλωθούν τρεις τερματοφύλακες για να συμπληρωθεί δεκαοκτάδα.
Η ουσία είναι ότι το πρώτο επίσημο παιχνίδι πρόσφερε αγωνιστική πίκρα και τώρα η πρόκριση είναι βασικό ζητούμενο αν και μετά την κλήρωση όλοι πανηγύριζαν για την ευκολία του αντιπάλου.
Ο Ουζουνίδης έδειξε ότι θα παίξει πιο επιθετικά στον αγώνα της Πέμπτης με στόχο την πρόκριση και να ανατρέψει το 0-2 του πρώτο αγώνα και μάλλον θα χρησιμοποιηθεί ο Τούρκος Τουμέρ Μετίν δίπλα στον Τσίγκα στην επιθετική γραμμή.
Η ενδεκάδα με εξαίρεση τη θέση του τερματοφύλακα που διεκδικούν Μάλαρτζ και Σέρεμετ δεν δείχνει να αλλάζει πολύ. Στην άμυνα πάλι θα βρίσκονται οι Τριποτσέρης, Νταμπίζας, Ααράμπ, Μπουκουβάλας, στη μεσαία γραμμή ο Ρομέου, ο Βλασσόπουλος, ο Τουάμα και ο Σίμιτς και στην επίθεση ο Τσίγκας με τον Μετίν. Το μόνο που ακόμα δεν έχει φανεί είναι η ακριβής τακτική αν δηλαδή αγωνισθεί με ένα 4-3-3 ή σε ακόμα περισσότερο επιθετικό σχήμα.
Στο μεταξύ οι παίκτες της ΑΕΛ δείχνουν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την σε βάρος τους κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του μοναδικού επιθετικού της ομάδας Θανάση Τσίγκα σε ραδιοφωνικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας: «Ελπίζουμε στον επαναληπτικό να τα πάμε καλύτερα. Μπορούμε να πούμε ότι η Ρέικιαβικ είναι περισσότερο έτοιμη, αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία για εμάς. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι και περισσότερο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο παιχνίδι. Οπως και να το σκεφτούμε, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Αν προηγηθούμε στην αρχή θα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα για εμάς. Δεν πιστεύω ότι μέσα σε μια εβδομάδα θα έχουμε καλύτερη απόδοση ή θα κάνουμε πράματα και θάματα. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
Σχετικά με τις απουσίες τόνισε τα ακόλουθα: «Σίγουρα θα υπήρχε μια παραπάνω βοήθεια, αλλά από την άλλη τα παιδιά που έπαιξαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ωστόσο, δεν μπορούμε να ρίξουμε κάποιο φταίξιμο ή να πούμε ότι θα ήταν διαφορετικά αν δεν είχαμε απουσίες. Πίεση θα υπάρχει από το πρώτο δευτερόλεπτο. Μακάρι να έρθει νωρίς το γκολ για να έχουμε καλύτερη ψυχολογία και να πιέσουμε περισσότερο τον αντίπαλο».
Τέλος για τους στόχους της ομάδας είπε: «Οι στόχοι της Λάρισας είναι κάθε χρόνο ίδιοι. Είναι η είσοδος της ομάδας στην πεντάδα του πρωταθλήματος και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή κοιτάζουμε τον αγώνα με τη Ρέικιαβικ. Μπορεί να μας επηρεάσουν τα αποτελέσματα των αγώνων με τη Ρέικιαβικ .Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι που αποχώρησαν από την ομάδα ήταν ο βασικός της κορμός. Ωστόσο, τα παιδιά που έχουν έρθει προσπαθούν να μπουν στη φιλοσοφία της ομάδας και να βοηθήσουν. Ελπίζω και αυτοί που θα έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα».
ΠΕΡΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Συμπληρώνοντας την ανακοίνωση σχετικά με την προπώληση εισιτηρίων για τον αγώνα της Πέμπτης με την KR, η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 κάνει γνωστά και τα εξής:
«Σύμφωνα με τις επιταγές της ΟΥΕΦΑ, η θύρα φιλοξενουμένων θα πρέπει για προληπτικούς λόγους να παραμείνει στη διάθεση της φιλοξενούμενης ομάδας τουλάχιστον ως και το organizational meeting της ημέρας αγώνα, οπότε θα αποφανθεί σχετικά ο παρατηρητής αγώνα.
Ως εκ τούτου, μέχρι νεοτέρας δεν είναι δυνατή η διάθεση εισιτηρίων στην Θύρα 1 του Αλκαζάρ, για τον αγώνα με την KR.»
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ
Εκτός από την πρόκριση στην τρίτη φάση του Europa league το θέμα που απασχολεί την ΑΕΛ είναι και η απόκτηση σέντερ φορ.
Η «Ε» σήμερα αποκαλύπτει τι γίνεται με το συγκεκριμένο θέμα και τα ονόματα που υπάρχουν.
Το πρώτο είναι ήδη γνωστό και αφορά τις διαπραγματεύσεις με τον Πολωνό διεθνή Μάρεκ Σαγκανόφσκι για το οποίο έχουν γίνει συζητήσεις αλλά υπάρχει μια οικονομική διαφορά η οποία αν επιλυθεί ο παίκτης θα υπογράψει.
Ο Σαγκανόφσκι είναι εν ενεργεία διεθνής με την ομάδα της Πολωνίας και αυτή τη στιγμή δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Όμως παράλληλα η ΑΕΛ ασχολείται με δύο ακόμα εξαιρετικές περιπτώσεις που αφορούν δύο παίκτες ηλικίας 28 χρονών που παίζουν σε ευρωπαϊκούς συλλόγους αλλά οι ίδιοι παίκτες δεν δείχνουν να έχουν πρώτη προτεραιότητα την Ελλάδα. Αν πάντως ειδικά η μία περίπτωση προχωρήσει θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΛ αφού ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει ετήσιο συμβόλαιο 1000000 ευρώ. Την περίπτωση αυτή διαπραγματεύεται προσωπικά ο πρόεδρος Κωστής Πηλαδάκης και γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες να πείσει τον παίκτη να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Υπάρχει ακόμα η περίπτωση του Νιγηριανού με κοινοτικό διαβατήριο Νουάνκο Κανού που αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια στην αγγλική Πόρτσμουθ αλλά η περίπτωσή του μάλλον απομακρύνεται καθώς δεν απαντάει στις κλήσεις των ανθρώπων της ΑΕΛ κάτι που έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στις τάξεις των «βυσσινί» με δεδομένο ότι θέλουν να κλείσουν γρήγορα τη μεταγραφή του.
Τέλος υπάρχει στα υπ’ όψιν και Ζαν Κλοντ Νταρσεβίλ που όμως προς το παρόν δεν είναι η πρώτη λύση και οι συζητήσεις είναι «παγωμένες».
Από κει και πέρα υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι δέκα προτεινόμενοι σέντερ φορ(τρεις από συλλόγους της Ιταλίας) που θα απασχολήσουν τη Λαρισινή ομάδα αν «ναυαγήσουν» οι παραπάνω λύσεις.
ΡΟΛΟΪ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ
Οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της ΑΕΛ με την Ισλανδική KR Ρέικιαβικ θα έχουν και μία έκπληξη στο γήπεδο Αλκαζάρ καθώς τοποθετήθηκε ρολόι το οποίο έγινε με δαπάνες της ΑΕΛ και δανείσθηκε στο ΕΑΚ και θα μεταφερθεί στο γήπεδο της ΑΕΛ μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass