ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ 2013

Και τώρα Λάρισα-Βόλος

* ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΠΕΣΚΑΝΤΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΝΤΙ * ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ * ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2009 3:17 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:09
 Με ένα λευκό πάρτι (όπως το ονόμασαν) έκαναν την τελετή λήξης οι διοργανωτές των 16ων Μεσογειακών Αγώνων 2013, στην Πεσκάρα, όπου το ελληνικό χρώμα ήταν έντονο.Από πού να αρχίσουμε για να δείξουμε το ελληνικό στοιχείο που δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό ότι θα έπαιρνε την σκυτάλη των Αγώνων από την ιταλική πόλη με στόχο να αναβαθμίσει τον θεσμό και να διοργανώσει τους καλύτερους Μεσογειακούς Αγώνες. Το ξεκίνημα σε μια τελετή που παρακολούθησε 25.000 κόσμος ήταν καθαρά ελληνικό, καθώς πρώτη μπήκε μέσα στο χώρο της τελετής λήξης η Ιταλίδα με την πινακίδα «Greece» μέσα σε ενθουσιασμό από τους τριάντα περίπου Έλληνες που ήταν μέλη της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου, των Δήμων Λάρισας και Βόλου, αλλά και στελέχη της Ελληνική Ολυμπιακής Επιτροπής.
Η πλέον πανηγυρική στιγμή ήταν με την είσοδο της ελληνικής αποστολής, όπου σημαιοφόρο είχε τον Ολυμπιονίκη του τζούντο Ηλία Ηλιάδη που λίγο νωρίτερα είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο παρουσία του προέδρου της ΔΕΜΑ Αμάρ Αντάντι και μπροστάρης ήταν ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Αντώνης Νικολόπουλος και ο Λαρισαίος αρχηγός της μεσογειακής αποστολής του τζούντο Γιώργος Στουκογεώργος.
Το πάρτι ήταν εντυπωσιακό, καθώς ο αριθμός των μεταλλίων ικανοποιητικός και πλέον στόχος σε Λάρισα και Βόλο είναι τα μετάλλια να αυξηθούν.
Η τελετή ξεκίνησε με ένα μουσικό πρόγραμμα πριν κληθούν να μιλήσουν ο υπουργός των Σπορ της Ιταλίας και υπεύθυνος των Αγώνων Μάριο Πεσκάντε που άρχισε με τις ευχαριστίες προς τους 3.000 εθελοντές και ζητωκραύγασε υπέρ της Πεσκάρα λέγοντας «Το κάναμε» με μεγάλο ενθουσιασμό.
Και αφού ο Πεσκάντε έφερε στο ζενίθ το κέφι των Ιταλών συνέχισε να δίνει χαρά ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Αμάρ Αντάντι λέγοντας ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ την Πεσκάρα και η θάλασσα της Μεσογείου βοηθάει στην αδελφοποίηση των λαών, στην ειρήνη και τη δημιουργητικότητα μεταξύ των λαών.
Στο τέλος είπε: «Θα ξανασυντηθούμε στο Βόλο» και κάλεσε τον δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη για να δώσει τη σημαία των Αγώνων. Ο Πεσκάντε την έδωσε στον Αντάντι και αυτός με την σειρά του στο δήμαρχο Βόλου που αμέσως πήγε στο δήμαρχο Λαρισαίων και τα μέλη της ελληνικής αποστολής για να υποδεχθούν επίσημα τους Αγώνες.
Στην συνέχεια έγινε η υποστολή των σημαιών και την ελληνική σημαία παρέλαβε ο πρωταθλητής της γυμναστικής, Λευτέρης Κοσμίδης, που στους Αγώνες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο έδαφος στην ενόργανη γυμναστική.
Αυτό που εντυπωσίασε τους πάντες ήταν το όμορφο βίντεο των Αγώνων που ετοίμασε η Λάρισα με το Βόλο για την προβολή των Αγώνων που η παρουσίασή του έγινε υπό τους ήχους μουσικής που επικεφαλής ήταν η Μαρία Μανουσάκη και ο Πέτρος Κούρτης. Πραγματικά ένα συγκρότημα που έκλεψε την παράσταση ενώ στο βίντεο παιζόταν πολλές ομορφιές της Λάρισας με σημείο αναφοράς τον Πηνειό, τα άλογα, τον Άγιο Αχίλλιο, τους πεζοδρόμους και τον απέραντο θεσσαλικό κάμπο.
Ο κύκλος της τελετής λήξης τελείωσε με ένα πάρτι μουσικής και πυροτεχνημάτων αλλά και πλούσιο πρωτότυπο πρόγραμμα.
ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ
Αμέσως μετά την παραλαβή της σημαίας των Μεσογειακών Αγώνων άρχισαν δηλώσεις και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος είπε ότι «από σήμερα (σ.σ. Δευτέρα) αρχίζει δουλειά για την επιτυχία των Αγώνων», ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης τόνισε ότι η Λάρισα με το Βόλο θα διοργανώσουν τους καλύτερους Αγώνες και κάλεσε του Λαρισαίους σε συστράτευση για την ανάπτυξη της πόλης σε αθλητικές υποδομές αλλά και τουριστικά χάρη στην Πολιτιστική Μεσογειάδα, ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης σαφώς συγκινημένος μίλησε για μια νέα σελίδα στην ιστορία του Βόλου, ο βουλευτής Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι πρέπει να βάλουν όλοι πάνω απ’ όλα το εμείς για να πετύχουν οι Αγώνες, ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης μίλησε για ανάπτυξη της Λάρισας και του Βόλου μέσα από τους Αγώνες κάτι που πιστεύει η παράταξή του γι’ αυτό συμφώνησε στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο με την κυβέρνηση (ο αθλητισμός ενώνει αν κρίνουμε και από τις πολύ καλές σχέσεις με τον βουλευτή Λάρισας Κώστα Αγοραστό), ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «Βόλος 2013» Ερωτόκριτος Νεόφυτος είπε ότι θα πρέπει από τώρα να γίνουν αγώνες που να υπάρχει εγγύηση για τη διαφάνεια ενώ η διευθύνουσα σύμβουλος Φανή Κουτρουμπά μίλησε για υψηλό συναίσθημα ευθύνης όλων και άμεση δουλειά.
Ο υφυπουργός Θανάσης Νάκος τόνισε τη μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα και όχι μόνο για τη Λάρισα και τον Βόλο που πλέον έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν σε αρκετά επίπεδα.
ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Σήμερα στο Βόλο θα γίνει η τελετή υποδοχής της Μεσογειακής σημαίας στις 9 μ.μ. στο χώρο μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ενώ τη Δευτέρα θα γίνει το ίδιο στη Λάρισα με το δήμαρχο Κώστα Τζανακούλη και τους συνεργάτες του να ετοιμάζουν πολλές εκπλήξεις.
Για την υποδοχή της σημαίας στη Λάρισα θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες.          
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ
Την αποστολή του Βόλου στην Πεσκάρα αποτελούσαν εκτός του δημάρχου Αλέκου Βούλγαρη οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Δερβένης, Γιάννης Στάμος, Απόστολος Νικολόπουλος ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Σωκράτης Αναγνώστου , η αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη και ο πρώην δήμαρχος Βόλου Κυριάκος Μήτρου.
  
Ισ. Κούβελος: Το μεγάλο μας  στοίχημα
 
Στο Βόλο θα βρίσκεται σήμερα ο γενικός γραμματέας της ΔΕΜΑ Ισίδωρος Κούβελος που χθες μιλώντας στην «Ε» μίλησε για το μεγάλο στοίχημα της Λάρισας και το Βόλου που έχουν την ευθύνη να αναβαθμίσουν τους Αγώνες, να κάνουν μια διοργάνωση αντάξια των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και πάνω απ’ όλα να είναι συνεπής σε όσα προβλέπονται στο φάκελο.
Ο κ. Κούβελος θα βρίσκεται τη Δευτέρα στη Λάρισα.
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass