ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΣΚΑΡΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΑΠΕΧΟΥΝ

Δωρεάν οι Μεσογειακοί Αγώνες

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2009 2:47 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:08
ΠΕΣΚΑΡΑ (Του απεσταλμένου της «Ε» ΣΩΤΗΡΗ ΚΕΛΛΑ)
Στην Πεσκάρα όπου αύριο τελειώνουν οι 16οι Μεσογειακοί Αγώνες βρίσκεται η «Ελευθερία» και αυτό που διαπιστώσαμε από τη διαδρομή μας από τη Ρώμη στην Πεσκάρα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα στο δρόμο που να θυμίζει τη διοργάνωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο αεροδρόμιο Φλουμιτσίνο της Ρώμης που προσγειωθήκαμε δεν υπήρχε ούτε μία αφίσα.
 Μάλιστα ρωτώντας έναν Ιταλό απλό πολίτη μας είπε: «Η χώρα διοργάνωσε Ολυμπιάδα, παγκόσμιο κύπελλο και οι Μεσογειακοί δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο. Το άσχημο μάλιστα ήταν ότι έγινε σε μια περιοχή όπου οι κάτοικοί της πριν λίγο διάστημα πλήγηκαν από σεισμούς». Το τελευταίο το καταλαβαίνει κανείς και στη διαδρομή Ρώμης-Πεσκάρα όπου περνώντας ένα από τα μεγαλύτερα τούνελ της Ευρώπης (10.500 μέτρων) αρχίζει και βλέπει την Αγκουίλα και την Μπαγκίτα που οι σεισμοί έπληξαν αρκετά τους κατοίκους και οι σκηνές που μένουν οι άστεγοι είναι ορατές από αρκετά μακριά.
Μέσα σε ένα τέτοιο αρνητικό κλίμα η Οργανωτική Επιτροπή Βόλος-Λάρισας 2013 και οι Δήμοι Λάρισας και Βόλου προσπαθούν να διαφημίσουν τους αγώνες.
Χθες το βράδυ στο κέντρο «Lido» beach bar που βρίσκεται απέναντι από την εγκατάσταση που θα γίνεται το μπιτς βόλεϊ και έχει προγραμματιστεί για αύριο η τελετή λήξης των αγώνων (Esplanade) διοργανώθηκε ελληνική βραδιά ενώ για σήμερα από τους Δήμους Λαρισαίων και Βόλου παραθέτουν δείπνο στην Πεσκάρα στη ΔΕΜΑ και σε υψηλούς προσκεκλημένους.
Σε μια προσπάθεια να τονώσουν τη διαφήμιση των αγώνων που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο σε τέσσερα χρόνια από σήμερα η Οργανωτική Επιτροπή εξέδωσε αρκετά αναμνηστικά που είναι σήματα πέτου, γραβάτες, στιλό και καπέλα τα οποία προσφέρουν σε αξιωματούχους της ΔΕΜΑ, εκπροσώπους του Τύπου αλλά και σε αρχηγούς ξένων αποστολών.
Στο μεταξύ αυτό που μας εντυπωσίασε είναι ότι οι Αγώνες δεν έχουν εισιτήριο σε καμία εγκατάσταση και ο καθένας μπορεί να τους παρακολουθήσει ελεύθερα αλλά οι θεατές παρότι έχουν ελεύθερη πρόσβαση απέχουν και οι περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις την διάρκεια των Αγώνων είναι άδειες. Στην Λάρισα και το Βόλο που θα γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 προβλέπονται σημαντικά έσοδα στον προϋπολογισμό από τα εισιτήρια που θα διατεθούν αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να έρθουν αθλητές «κράχτες».
Στην Πεσκάρα από χθες το πρωί βρίσκονται ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας (συνοδευόμενος από την σύζυγό του και μια υπάλληλο), ο βουλευτής Λάρισας Κώστας Αγοραστός και ο βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης τους οποίους υποδέχθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Ιταλία κ. Κοράρος.
 
Για στήλη
 
Αλλάζει χορηγό
Νέο χορηγό θα έχει από τη νέα σεζόν στην φανέλα της η ΑΕΛ, και για την επιχείρηση (πρόκειται για βιομηχανία-κολοσσό) που θα διαφημιστεί θα έχει συνάντηση ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης με δύο από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Στο μεταξύ χορηγός θα είναι νέα εταιρία κινητής τηλεφωνίας (COSMOTE) καθώς επήλθε συμφωνία με αντίτιμο τετραπλάσιο της περσινής περιόδου σε σχέση με την προηγούμενη που διαφήμιζε η λαρισινή ομάδα.
 ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass