ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΠΗΛΑΔΑΚΗ

Παρέμεινε στην ΑΕΛ ο Τουμέρ Μετίν

*ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΛΑΡΤΖ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΝΤΑΡΙΟΥΣ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ *ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο ΑΜΠΟΥΧΑΤΖΙΡΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΦΑ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2009 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:08
 Το θέμα της παραμονής του Τούρκου παίκτη της ΑΕΛ Τουμέρ Μετίν έδειχνε να μην απασχολεί τους «βυσσινί», αλλά χθες είχαμε μία απρόσμενη εξέλιξη, καθώς ο Τούρκος παίκτης ταξίδεψε από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, συνάντησε τον πρόεδρο Κωστή Πηλαδάκη και συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και για την επόμενη χρονιά. Ο Τουμέρ Μετίν που μέχρι τώρα είχε έρθει δύο φορές στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος (αγωνίσθηκε συνολικά δεκαοκτώ παιχνίδια στην κανονική περίοδο και πέτυχε επτά τέρματα) θα είναι η πρώτη φορά που θα μετάσχει σε προετοιμασία της λαρισινής ομάδας.Το οικονομικό μέρος της συμφωνίας δεν διέρρευσε αλλά μάλλον θα έχει σχέση με τις συμμετοχές του παίκτη όπως συνέβη και την περασμένη χρονιά κάτι που άλλωστε αποτελεί πάγια τακτική της διοίκησης.(Ακόμα και ο Κοτσόλης για παράδειγμα για να πάρει πριμ συμμετοχών έπρεπε να συμπληρώσει τις δέκα και από ΄κει και πέρα άρχισε να παίρνει έξτρα πριμ σε μία λογική της διοίκησης να δίνει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές).
Ο Τουμέρ Μετίν γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1974 στην πόλη Ζονγκουλντάκ. Έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Μπελεντιγεσπόρ της Γ’ Κατηγορίας και μετά από ένα πολύ καλό πρωτάθλημα μεταγράφηκε στην ομάδα της γενέτειράς του Ζονγκουλντάκσπορ, απ΄ όπου το καλοκαίρι του 1997 μεταγράφηκε στη Σαμσουνσπόρ κάνοντας το μεγάλο βήμα. Καθιερώθηκε αμέσως και κατέγραψε μια διαρκώς ανοδική πορεία με αποκορύφωμα τη σεζόν 2000-01, όταν πέτυχε 11 γκολ σε 31 αγώνες κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των παραδοσιακά μεγάλων δυνάμεων του τουρκικού ποδοσφαίρου. Τελικά τον κέρδισε η Μπεσίκτας και τον ενέταξε στο δυναμικό της το καλοκαίρι του 2001. Εκεί παρέμεινε μια πενταετία και έγινε ο ηγέτης της ομάδας, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2003 και του Κυπέλλου το 2006. Συνολικά στο διάστημα αυτό κατέγραψε 131 συμμετοχές με 31 γκολ στην πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του. Η μεταγραφή του στη Φενέρμπαχτσε το 2006 ήταν το γεγονός της χρονιάς, αφού ο Τουμέρ είχε καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του τουρκικού ποδοσφαίρου. Με τη Φενέρμπαχτσε πανηγύρισε την κατάκτηση ακόμη δύο τίτλων την προπερασμένη χρονιά (Πρωτάθλημα και Σούπερ Καπ), ενώ αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στην ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας σε ΟΥΕΦΑ και Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μετίν ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας Ανδρών της Τουρκίας με την οποία μετράει 26 επίσημες συμμετοχές έχοντας σημειώσει 7 γκολ. Ήταν μέλος της 23άδας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που συμμετείχε στο EURO 2008 αγωνιζόμενος στο ματς των ομίλων με την Ελβετία και στον ημιτελικό με τη Γερμανία.
ΠΕΡΙ ΜΑΛΑΡΤΖ
Στο μεταξύ η επόμενη μεταγραφή που αναμένεται να ανακοινωθεί είναι αυτή του Πολωνού τερματοφύλακα του ΠΑΟ Αρκάντιους Μαλάρτζ για την παραχώρησή του υπάρχει συμφωνία της ΑΕΛ με τον Παναθηναϊκό αλλά υπάρχουν μερικές διαφορές με τον παίκτη που θα «γεφυρωθούν». Πάντως όλα δείχνουν ότι θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΛ και θα αποτελέσει τον πρώτο τερματοφύλακα της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
ΝΤΑΡΙΟΥΣ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ
Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΕΛ περιμένει την απάντηση τού Αργεντίνου Ντάριους Φερνάντεζ. Ο Φέρναντεζ αγωνίσθηκε πέρυσι στην Μπειτάρ Ιερουσαλήμ με την οποία κατέκτησε το κύπελλο Ισραήλ ενώ στο πρωτάθλημα αγωνίσθηκε σε τριάντα παιχνίδια και πέτυχε ένα τέρμα. Ο Φρερνάντεζ αγωνίσθηκε για δυόμισι χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του Πανιωνίου όπου αγωνίσθηκε 66 παιχνίδια και πέτυχε έξι γκολ.
Πάντως εκτός του Φερναντέζ η ΑΕΛ κοιτάει και άλλους δύο παίκτες για τη θέση του επιτελικού μέσου που είναι μικρότερη σε ηλικία.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο ΑΜΠΟΥΧΑΤΖΙΡΑ ΑΛΛΑ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε χθες τη μεταγραφή του Ισραηλινού Σίμον Αμπουχατζίρα αλλά για να αγωνισθεί θα πρέπει να ξεπεράσει πιθανό πρόβλημα, που δημοσιεύματα του Ισραήλ θέλουν να δημιουργεί η ομάδα που τον ανέδειξε η Νες Τομπρούκ. Η ΑΕΛ είναι διατεθειμένη να δώσει 300.000 ευρώ για έξοδα «ανατροφής» αλλά οι Ισραηλινοί αξιώνουν 490.000 ευρώ. Πάντως αν αρχίσει δικαστική διαμάχη ο παίκτης θα έχει δικαίωμα λογικά να αγωνιστεί από τις αρχές Αυγούστου στη λαρισινή ομάδα.
Η σχετική ανακοίνωση της ΑΕΛ αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του Σίμον Αμπουχατζίρα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Χάποελ Πετάχ Τίκβα. Ο Ισραηλινός επιθετικός υπέγραψε με την ομάδα μας συμβόλαιο διάρκειας 4 ετών.Ο γεννημένος στις 10 Οκτωβρίου του 1986 Αμπουχατζίρα ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νες Τουμπρούκ, αλλά το μεγάλο επαγγελματικό βήμα έγινε το 2005 με τη μεταγραφή στη Χάποελ Πετάχ Τίκβα, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για 4 χρόνια καταγράφοντας συνολικά 95 συμμετοχές και 21 γκολ. Η πλέον παραγωγική και επιτυχημένη σεζόν, ωστόσο, ήταν η περσινή κατά την οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος στο Ισραήλ με 14 γκολ σε 28 αγώνες.
 Η καριέρα του Αμπουχατζίρα με αριθμούς
 Σεζόν / Ομάδα / Αγώνες - Γκολ
2005-06 / Χάποελ Πετάχ Τίκβα / 14 –
2006-07 / Χάποελ Πετάχ Τίκβα / 27 – 3
2007-08 / Χάποελ Πετάχ Τίκβα / 26 – 4
2008-09 / Χάποελ Πετάχ Τίκβα / 28 – 14
ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΦΙΛΙΚΟ
 Ματαιώθηκε το φιλικό παιχνίδι της Λάρισας με την Ντιναμό Κιέβου, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί στις 10 Ιουλίου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η θεσσαλική ΠΑΕ, οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση «... λόγω αθέτησης από τη διοργανώτρια εταιρία της αρχικής συμφωνίας για τον τόπο διεξαγωγής. Συγκεκριμένα, ενώ είχε συμφωνηθεί να μοιραστεί η απόσταση μεταξύ του τόπου προετοιμασίας των δύο ομάδων, η εν λόγω εταιρία όρισε τον τόπο διεξαγωγής του αγώνα στο Ίνσμπρουκ, που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 3 ωρών από την έδρα της ΑΕΛ στο Ομπερστάουφεν».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass