ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΡΑΣ:

Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρετήσαμε το Μουντιάλ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2010 3:11 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:05
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Προχθές επέστρεψε η Εθνική Ελλάδος από τη Νότιο Αφρική όπου διεξάγεται το Μουντιάλ του 2010 και σίγουρα τα συναισθήματα που έζησαν οι διεθνείς μας και ο κόσμος που ταξίδεψε μαζί τους ήταν πολλά.
Τα παιδιά του Ότο Ρεχάγκελ προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις, πέτυχαν την πρώτη τους νίκη σε παγκόσμιο κύπελλο με αντίπαλο τη Νιγηρία, όμως η ήττα της πρεμιέρας από τη Νότια Κορέα, στέρησε τη δυνατότητα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, για να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που αγωνίσθηκαν ήταν και ο Λαρισαίος αμυντικός της Μπολόνια Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος έπαιξε μόνο στον αγώνα με την Αργεντινή, καθώς ένας τραυματισμός-πριν η ομάδα πάει στη Νότια Αφρική-δεν του επέτρεψε να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους αγώνες με τη Νότια Κορέα και τη Νιγηρία.
Χθες ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός βρέθηκε το απόγευμα στο Μελισσοχώρι, αποδεχόμενος πρόσκληση της Ακαδημίας ΑΕΛ-Προμηθέας και η παρουσία του σκόρπισε μεγάλο ενθουσιασμό στους πιτσιρικάδες, που έσπευσαν να του απευθύνουν πολλές ερωτήσεις.
Απλός εκείνος, χαμογελαστός και παρότι φαινόταν κουρασμένος, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και εν συνεχεία δέχθηκε να συνομιλήσει μαζί μας.
Είχαμε λοιπόν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του, την οποία και παραθέτουμε:
-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το Μουντιάλ, όπου η Εθνική προσπάθησε και αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι
«Το περιμέναμε όλοι πώς και πώς, Το ζήσαμε, ήταν μια εμπειρία που δεν ξέρουμε αν την ξαναζήσουμε, αλλά μακάρι οι επόμενοι να ζήσουν παρόμοιες στιγμές και η εθνική να είναι πάντα σε τέτοια ραντεβού, τα παιδιά να ζούνε τέτοιες εμπειρίες.
Είχαμε πει από την αρχή ότι θα προσπαθήσουμε και θα κάνουμε αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε και ο κόσμος πρέπει να νιώθει δικαιωμένος».
-Μπορούμε να πούμε ότι είστε στεναχωρημένοι γιατί με τη Νότια Κορέα, έστω και αν παίρναμε ένα βαθμό, θα περνούσε η εθνική στην επόμενη φάση
«Πιστεύω ότι είναι πίκρα που μένει και έχουμε όλοι μας οι ποδοσφαιριστές.
Όταν σου δίνεται μια τέτοια ευκαιρία και ξαφνικά στο τέλος καταλαβαίνεις ότι την χάνεις για αυτό τον λόγο, νιώθεις κάποια πίκρα.
Από κει και πέρα ξέρεις όμως ότι δεν μπορεί να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, το παν είναι ότι επιστρέψαμε με ψηλά το κεφάλι, προσπαθήσαμε αν και το πρώτο ματς δεν πήγε όπως το θέλαμε.
Με την Αργεντινή που γνωρίζουμε όλοι τι ομάδα είναι, κάναμε το καλύτερο δυνατό».
-Ποια είναι τα συναισθήματα που ένιωσες με αντίπαλο την Αργεντινή, όπου η παρουσία σου στον χώρο της άμυνας, ήταν πολύ καλή, κόντρα σε μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου
«Είναι όνειρο ζωής, να αντιμετωπίσεις μια ομάδα όπως είναι η Αργεντινή.
Από την πλευρά μου το περίμενα πώς και πώς αυτό το παιχνίδι, γιατί δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να πάρω συμμετοχή στα πρώτα δυο ματς στο Μουντιάλ.
Το περίμενα λοιπόν πώς και πώς από την αρχή μετά το ματς με την Ουκρανία να έρθει αυτή η στιγμή, ήμουν άτυχος, οπότε με το που ήξερα ότι θα αγωνισθώ στο ματς με την Αργεντινή, ήθελα πραγματικά να βρεθώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να δώσω ό,τι μπορώ ώστε να βοηθήσω την ομάδα για να πετύχει κάτι καλό, ακόμη και το…θαύμα.
Δεν ήρθε, αλλά πρέπει να σταθούμε όλοι στην προσπάθεια των συμπαικτών μου και στα τρία παιχνίδια συνολικά, κάτι το οποίο είδε ο κόσμος και χειροκρότησε».
-Ήταν το τελευταίο παιχνίδι στον πάγκο για τον Ότο Ρεχάγκελ. Το διάστημα που έζησες τον Ομοσπονδιακό προπονητή, πώς μπορείς με λίγα λόγια να περιγράψεις την προσωπικότητά του;
«Δεν θέλω να «κριτικάρω» το τι έχει καταφέρει ο προπονητής, είναι εξάλλου ο μόνος που κατάφερε για εννέα χρόνια να βρίσκεται στον πάγκο της εθνικής και αυτό σημαίνει πολλά.
Έχει καταφέρει να οδηγήσει την Εθνική σε όλες τις διοργανώσεις και μόνο για αυτό, του δίνουμε δέκα.
Στόχος της Εθνικής να δίνει το «παρών» σε κάθε μεγάλη διοργάνωση και μόνο που το κατάφερε με αυτό τον προπονητή, πραγματικά έχει κλείσει ένα κεφάλαιο μεγάλο γι΄αυτή την ομάδα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σαν φίλαθλος, και όχι σαν παίκτης που έχει τον κ.Ρεχάγκελ προπονητή, για ό,τι έχει καταφέρει για την Εθνική Ελλάδος, που την έχει βάλει σε ένα βάθρο υψηλό».
-Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες, θα παραμείνεις στην Μπολόνια, καθώς ακούγεται για ενδιαφέρον και από ελληνικές ομάδες.
«Δεν θέλω να σχολιάσω το οτιδήποτε, γιατί έχω ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την Μπολόνια και το μυαλό μου είναι εκεί.
Τώρα αν έρθει κάτι καλό, βλέπουμε και διαλέγουμε.
Αν ήμουν ελεύθερος, θα μπορούσε να σχολιάσω κάτι παραπάνω και τώρα δεν σκέφτομαι κάποια μεταγραφή».
-Ποια ομάδα θεωρείς ότι θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και ποια σε έχει εντυπωσιάσει έως τώρα;
«Αυτή την στιγμή θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι καλύτερες ομάδες είναι η Βραζιλία και η Αργεντινή, για μένα.
Η Ισπανία που την περίμενα πιο ουσιαστική δεν τα πήγε τόσο καλά, αλλά μιλάμε πλέον τελείως διαφορετικά, από την άποψη ότι ένα παιχνίδι καθορίζει την πρόκριση και όχι τρία, που ήταν πιο πριν. Θα δούμε έτσι τελείως διαφορετικές ομάδες.
Μέχρι τώρα με εντυπωσίασε η Χιλή μπορώ να πω, καθώς αυτή έτυχε να δω τα περισσότερα παιχνίδια. Είναι μια πολύ γρήγορη ομάδα και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι προσπάθησε πραγματικά να χαρεί τα ματς και φαινόταν αυτό με τον τρόπο παιχνιδιού της».
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass