ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ (29/7) ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΣΛ

Από τη Λάρισα ξεκινά ο αγώνας για τις επιχορηγήσεις

Ζ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2010 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:04
Μια μεγάλη προσπάθεια με στόχο να ανασάνουν οικονομικά τα ερασιτεχνικά σωματεία της Λάρισας από τη Λάρισα. Πρόκειται για την Πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 29 του μηνός μετά από πρωτοβουλία του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ προκειμένου να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα της μη καταβολής των επιχορηγήσεων.
Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε στην «Ε» ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου ο οποίος τις ημέρες αυτές βρίσκεται στην Κόρινθο με αφορμή το Referee Talent
Camp - Hellas 2010 που διοργανώνει η Διεύθυνση Ανάπτυξης Διαιτησίας της ΕΠΟ και είχε μία σειρά επαφών με τον υπεύθυνο κ. Βασσάρα και στελέχη του καμπ.
«Η σύσκεψη γίνεται αποκλειστικά και μόνο με αφορμή το πρόβλημα της μη καταβολής των τακτικών επιχορηγήσεων προς τα ερασιτεχνικά σωματεία. Είναι γεγονός ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και δεν είναι λίγα τα σωματεία που δυστυχώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την επιχορήγηση» επισήμανε ο κ. Γρηγορίου και συνέχισε:
«Δυστυχώς η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο αφού το πρόβλημα αυτό οδηγεί αρκετές φορές ακόμα και στην αδυναμία συμμετοχής στα πρωταθλήματα.
Θέλαμε νωρίτερα να κάνουμε αυτήν την κίνηση αλλά μετά την ανακοίνωση της ΓΓΑ ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα αποφασίσαμε να περιμένουμε. Τώρα όμως είδαμε ότι το τοπίο είναι θολό και μετά τη Γ.Σ. της ΕΠΟ στην οποία ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο ότι δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά πήραμε την πρωτοβουλία να συγκαλέσουμε Πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα».
-Πώς είδαν την πρωτοβουλία αυτή οι υπόλοιπες Ενώσεις;
«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Προσωπικά έχω δεχθεί πάρα πολλά τηλεφωνήματα από προέδρους άλλων Ενώσεων οι οποίοι θέλησαν να ενημερωθούν. Ασχετα με το πόσοι θα παρευρεθούν (εμείς υπολογίζουμε περί τους δέκα) είναι πάρα πολλοί που για διαφόρους λόγους αδυνατούν να έρθουν στη Λάρισα όμως προσυπογράφουν και συμφωνούν με τις αποφάσεις που θα πάρουμε».
-Τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε;
«Πρώτον θα συγκροτήσουμε μία συντονιστική επιτροπή η οποία θα επισκεφθεί το ΓΓΑ.
Από κει και πέρα, εάν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη, θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις που θα φέρουν αποτελέσματα. Έχει ήδη λεχθεί να προχωρήσουμε σε κλείσιμο των ΕΠΣ και σε αναβολή των τοπικών πρωταθλημάτων αλλά θέλουμε να σκεφτούμε πιο δραστικά μέτρα που θα επηρεάσουν περισσότερο το ποδόσφαιρο και τη διεξαγωγή των αγώνων των μεγάλων κατηγοριών».
ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Η συγκρότηση των επιτροπών και οι αλλαγές στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων θα απασχολήσει κατά κύριο λόγο τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας.
Όπως είχαμε επισημάνει στις προθέσεις της διοίκησης είναι η αύξηση του αριθμού των ομάδων της Β’ ΕΠΣΛ από 14 σε 16 ανά όμιλο και η αύξηση του αριθμού των προβιβαζόμενων ομάδων από τη Γ’ στη Β’ ΕΠΣΛ από 6 σε 10 καθώς αναμένεται να αυξηθεί τη νέα χρονιά ο αριθμός των ομάδων στην Γ’ ΕΠΣΛ.
Από κει και πέρα αλλαγές δεν αποκλείονται να γίνουν και στο θεσμό του κυπέλλου στη φάση των ομίλων. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η περίπτωση όταν θα αναμετρώνται δύο ομάδες διαφορετικών κατηγοριών, ο αγώνας να γίνεται στην έδρα της ομάδας που αγωνίζεται στη μικρότερη τοπική κατηγορία.
Επίσης σε ό,τι αφορά στο παιδικό πρωτάθλημα εξετάζεται το ενδεχόμενο της διεξαγωγής του σε μία φάση με διπλούς αγώνες (φέτος διεξήχθη σε δύο φάσεις με μονούς αγώνες), ενώ για το πρωτάθλημα ακαδημιών να ξεκινάει την άνοιξη και όχι το χειμώνα όπου παρατηρήθηκαν πολλές αναβολές λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Παράλληλα για το εφηβικό πρωτάθλημα στις προθέσεις της διοίκηση είναι να διατηρηθεί ως έχει εάν φυσικά η συμμετοχή των ομάδων είναι η απαιτούμενη.
Τέλος αλλαγές δεν αποκλείονται και στον αριθμό των λεγόμενων «μικρών» καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης κατά έναν σε κάθε κατηγορία.
Τώρα σε ό,τι αφορά στις επιτροπές είχαμε αναφέρει ότι στην ΕΔ τα νέα πρόσωπα αναμένεται να είναι οι κ. Νίτσας και Κωστής, ενώ την επιτροπή κυπέλλου δεν αποκλείεται να αναλάβει ο κ. Γρηγοριάδης (θα διατηρήσει και την επιτροπή υποδομής), ενώ σε ότι αφορά στον Λάζαρο Κυριλλίδη μάλλον θα αποχωρήσει από την τεχνική επιτροπή μικτών η οποία ίσως ανατεθεί στον κ. Βλάγκα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass