ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ

Η ώρα των αρχηγών για την ΑΕΛ

* Ο ΜΕΓΑΛΟΣ (ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ) ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΩ Ο ΜΙΚΡΟΣ (ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ) ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ * ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΑΒΑΝΗΣ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2010 2:21 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:04
Μια μέρα σημαδιακή ήταν η χθεσινή για την ΑΕΛ καθώς είχαμε δύο ανακοινώσεις (όπως προέβλεψε από χθες η «Ε») που αφορούσαν σε αρχηγούς. Ο ένας ο αρχηγός της ΠΑΕ ΑΕΛ για πέντε χρόνια (από το 2005) και ο λόγος για τον 37χρονο (γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1973) Νίκο Νταμπίζα που χθες ανακοινώθηκε ότι συνεχίζει για ένα ακόμα χρόνο ενώ ο άλλος ο 18χρονος Νίκος Καρανίκας(γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1992) αρχηγός στην ομάδα νέων (παίζει στη θέση του δεξιού μπακ)  υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο αφού έκανε ένα χρόνο προπονήσεις με την επαγγελματική ομάδα.
Και αν ο Νίκος Νταμπίζας είναι γνωστός για την αξία του (η συμφωνία είχε κλείσει εδώ και αρκετές μέρες όπως είχε γράψει η «Ε») καθώς είναι ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα και την Αγγλία ενώ συνέδεσε το όνομά του και με την κατάκτηση του δεύτερου κυπέλλου Ελλάδας το 2007.
Τα λόγια λοιπόν για τον «μόνιμο» αρχηγό των τελευταίων χρόνων στην ΠΑΕ ΑΕΛ τα λόγια είναι περιττά και θα είχε αξία να παρουσιάσουμε έναν...υποψήφιο (;) διάδοχό του το Νίκο Καρανίκα που είναι προϊόν της παραγωγικής διαδικασίας της ΑΕΛ που φέρει τη «σφραγίδα» του Κώστα Κατσάρα ενώ από πέρυσι προπονείται με την ΠΑΕ μετά από εισήγηση του πρώην τεχνικού Μαρίνου Ουζουνίδη (στην ίδια κατηγορία ήταν και ο Βούζας με τον Μπαταβάνη κάτι που δείχνει ότι και ο νέος προπονητής Γιάννης Παπακώστας συνεχίζει να προσέχει τα νέα ταλέντα).
ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΙΣΟΚΡΑΤΗ
Ο Νίκος Καρανίκας είναι ένα παιδί που ξεκίνησε από το ...Ομορφοχώρι (τον μετέφερε κάθε μέρα στη Λάρισα ο πατέρας του μια και ο «μικρός» δεν είχε δίπλωμα οδήγησης) για να αναγνωρίσει την ομορφιά του ποδοσφαίρου. Αρχικά πήγε στον Αλεύα του Θόδωρου Βουτυρίτσα και μετά από έναν χρόνο πήγε στην ΑΕΛ όπου αγωνίσθηκε στην ομάδα νέων για πέντε χρόνια.
Δούλεψε με υπομονή και ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέρυσι τον προώθησε στην ανδρική ομάδα και φέτος με εισήγηση του Γιάννη Παπακώστα έγινε επαγγελματίας.
Βρήκαμε το νεαρό παίκτη λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του και «πετώντας» από χαρά μας είπε : «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Υπέγραψα στην ΑΕΛ. Είμαι ΑΕΛ και αυτό που με ενδιαφέρει είναι να καθιερωθώ και να παίξω όλη μου την ποδοσφαιρική καριέρα σ’ αυτήν την ομάδα. Δεν ξέρω πώς θα αισθανθώ μόλις μπω στο καινούργιο γήπεδο. Θα ένια η μοναδική στιγμή που φοβάμαι ότι θα τρέμουν τα πόδια μου από συγκίνηση. Πολλές φορές ανάγκαζα τον πατέρα μου να με πηγαίνει να το δω και αναρωτιόμουν αν θα είχα την τύχη να παίξω ως ποδοσφαιριστής...Πιστεύω τώρα που έγινα επαγγελματίας ότι θα τα καταφέρω»
* Κάθε μέρα Λάρισα - Ομορφοχώρι για την ομάδα...
«Πολλές φορές και δύο φορές την ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι άφησα τα πάντα για να αφοσιωθώ στο ποδόσφαιρο. Δούλευα, πιστεύω, με υπομονή και είχα μέσα μου τα λόγια του προπονητή Ισοκράτη σε μια ιστορία που διάβασα.
Ένας νεαρός παλαιστής είχε πάει στην αρχαιότητα στον Ισοκράτη και του ζήτησε να του κάνει προπόνηση παρακαλώντας τον να τον δεχθεί.
Τότε αυτός του απάντησε: «Θέλεις να σε πάρω κοντά μου... Αν είσαι έτοιμος τα ωραιότερα χρόνια της ζωής σου να γλείφεις με τα χείλη σου όχι την ηδονή του κρασιού και των ορεκτικών εδεσμάτων, αλλά μόνο από την άλμη από τον ιδρώτα σου, όταν οι άλλοι νέοι θα κάνουν έρωτα και θα γλεντοκοπάνε όμως εσύ θα γυμνάζεσαι γυρνώντας την πλάτη στο ξενύχτι, στον έρωτα, το γλέντι, προετοιμαζόμενος για ένα σκοπό για να μπεις το απόγευμα να αγωνιστείς στη μεγάλη γιορτή της Ολυμπίας.          
Να προετοιμαστείς χρόνια για αυτή τη μεγάλη μέρα αλλά να ηττηθείς είτε διότι βρέθηκες σε κακή μέρα είτε διότι έπεσες σε ανώτερο αντίπαλο, όμως την άλλη μέρα της ήττας σου να έρθεις να με βρεις και να με ρωτήσεις δάσκαλε τι ώρα έχουμε αύριο προπόνηση τότε μπορείς να έρθεις να αναλάβω την γύμνασή σου».
Αυτά τα λόγια με επηρέασαν πολύ... τα έκανα βίωμά μου»
* Διαβάζεις...
«Τελείωσα το Λύκειο αλλά είχα αποφασίσει να ασχοληθώ με τον αθλητισμό. Τις ελεύθερες ώρες από την προπόνηση μου αρέσει να διαβάζω και θα το κάνω όλη μου τη ζωή. Όμως αν θέλεις να είσαι κάπου καλός πρέπει να αφοσιωθείς σε αυτό. Και εγώ διάλεξα το ποδόσφαιρο»
* Δικαιώθηκες;
«Μόνο αν καθιερωθώ και πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους προπονητές στα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ (Κατσάρα, Καπελιάνη, Κουτσαφτίκη, Στεργιάδη), τον Μαρίνο Ουζουνίδη (αφού επί ημερών του ξεκίνησα προπονήσεις με την πρώτη ομάδα) και φυσικά τον Γιάννη Παπακώστα, ο οποίος άναψε το «πράσινο φως» για να γίνω επαγγελματίας».
* Είσαι ένα χρόνο στην ΑΕΛ. Με τους θεωρητικά «μεγάλους» πώς τα πήγες;
«Ήταν από τις πιο ευχάριστες χρονιές μου. Το να έρχομαι σε καθημερινή επαφή με ποδοσφαιριστές του επιπέδου και της κλάσης ενός Νταμπίζα, ενός Μετίν, ενός Βενετίδη ήταν πραγματικό σχολείο για ένα παιδί της δικής μου ηλικίας. Η συνύπαρξη μαζί τους μέσα και έξω από το γήπεδο, σε προπονήσεις, φιλικά, αποστολές, προετοιμασία με βοήθησε να ωριμάσω όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως άνθρωπος. Ήταν – και παραμένει - πολύτιμη η βοήθειά τους. Η διαφορά που βλέπω στον εαυτό μου τον τελευταίο χρόνο, κυρίως αγωνιστικά, είναι τεράστια. Το ένιωθα και κάθε φορά που αγωνιζόμουν με την ομάδα κάτω των 21 στο πρωτάθλημα της Super League. Αισθανόμουν πολύ πιο δυνατός, πολύ πιο έτοιμος, πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό μου».
* Μουντιάλ παρακολουθείς; Ποια η άποψή σου για την εθνική και την πορεία αλλά και ποιος πιστεύεις ότι θα το κατακτήσει;
«Βλέπω Μουντιάλ και ειδικά τα παιχνίδια της Βραζιλίας όπως και σε συλλογικό επίπεδο της Ίντερ, τα παρακολουθώ και σε DVD και ο λόγος είναι ο Μαϊκόν που πιστεύω ότι είναι το καλύτερο δεξί μπακ στον κόσμο. Η εθνική πήγε πολύ καλά με εξαίρεση το πρώτο παιχνίδι με τη Νότια Κορέα, ήταν επιτυχία και το γεγονός ότι αγωνίστηκε σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.
Θέλω να το κατακτήσει η Βραζιλία και αν είναι δυνατόν το γκολ να το πετύχει ο Μαικόν (σ.σ. γέλια)»
* Τρεις από την ομάδα νέων (εσύ, ο Βούζας και μάλλον ο Μπαταβάνης, επαγγελματίες) άλλοι δύο στην προετοιμασία(Λούγκος, Ελευθεριάδης). Τελικά η δουλειά του Κατσάρα αποδίδει;
«Πιστεύω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά με γνώμονα όχι την κατάκτηση του πρωταθλήματος των νέων αλλά να βγαίνουν παίκτες. Θέλουμε να στείλουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα ότι στους νέους της ΑΕΛ δουλεύουμε σκληρά και τίποτα δεν μας χαρίζεται».
* Πώς αισθάνεσαι που ανακοινώθηκες σήμερα μαζί με τον Νίκο Νταμπίζα που έχει σχεδόν τα διπλά σου χρόνια;
«Δεν το περίμενα είναι πραγματικά συγκινητικό για μένα. Είναι μια τιμή για μένα ακόμα και η μέρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή μου».
* Δύο αρχηγοί μαζί (σ.σ. γέλια)
«Νομίζω ότι έχω πολλά να κάνω για να φθάσω έστω και λίγο το Νταμπίζα με τη μεγάλη του αξία. Για μας τους νέους αποτελεί και ίνδαλμα».  
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΤΑΒΑΝΗΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα πιθανότατα θα υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και ο τερματοφύλακας της ομάδας νέων Χρήστος Μπαταβάνης (γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1992) ενώ στην ομάδα νέων θα ενταχθούν ο Φλέγγας με τον Τσιλούλη της Πελασγιώτιδας και ο Κρητικός από την ακαδημία Βουτυρίτσα.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass