ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΕΑΚ

Διώτη: «Προσχήματα από τον υπουργό...»

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2010 3:08 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:03
Το «γάντι» στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας για προσαρμογή του προϋπολογισμού του και στην Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων 2013 για προσλήψεις επιπλέον προσωπικού, ενόψει της διοργάνωσης, έριξε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.
Αναφερόμενος στις φετινές προσλήψεις ο υπουργός παραδέχθηκε ότι για το τρέχον έτος δεν διενεργήθηκαν «εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Ν. 3833/2010 “Προστασία της εθνικής οικονομίας, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης (ΦΕΚ 40/Α/2010)”», ενώ στην ανάγκη προσλήψεων για τους ΜΑ 2013 τόνισε ότι «δεν θα γίνουν από τις διοικήσεις των σταδίων όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες», αντιπροτείνοντας την κάλυψη των κενών θέσεων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού «σε όλους τους εποπτευόμενους οργανισμούς με τη διαδικασία των μετατάξεων από τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα».
Ο υπουργός τέλος, ενημέρωσε ότι ήδη οι εποπτευόμενοι φορείς, από τον Απρίλιο ακόμη, είχαν λάβει ενημερώσεις «ώστε να ιεραρχήσουν τις ανάγκες τους και να προσαρμόσουν τους προϋπολογισμούς τους, διότι οι αποσταλείσες προτάσεις προϋπολογισμών των ΝΠΔΔ για το οικ. έτος 2010 εμφανίστηκαν αυξημένες κατά 9.914.000 ευρώ, όταν ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός της ΓΓΑ είναι μειωμένος κατά 2 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά το ΕΑΚ Λάρισας ειδικότερα, περιμένουμε νέα πρόταση προϋπολογισμού, προσαρμοσμένη σε αυτά τα δεδομένα, προκειμένου να προχωρήσουμε στην έγκρισή του».
Σχολιάζοντας την απάντηση, η βουλευτής επισήμανε τα εξής: «Αν και οι ερωτήσεις ήταν συγκεκριμένες και διατυπωμένες σαφώς, ο υπουργός προτίμησε να τις παρακάμψει και να κρυφτεί πίσω από τα μέτρα ΔΝΤ-κυβέρνησης, για να δικαιολογήσει τις μεγάλες ελλείψεις στον χώρο του ερασιτεχνικού/μαζικού αθλητισμού, για τις οποίες το υπουργείο αδρανεί. Δεν μας είπε ούτε ποια θα είναι τα άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες για να εξευρεθεί άμεσα λύση και να αποφευχθεί το κλείσιμο των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Λάρισας αλλά κυρίως, δεν μας είπε ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου και η στρατηγική του για τη διασφάλιση της βιώσιμης λειτουργίας και των τριών εγκαταστάσεων την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Φαίνεται ότι για την κυβέρνηση, μόνο ό,τι αποφέρει και όχι ό,τι απαιτεί χρήμα είναι άξιο διατήρησης, και είναι γνωστό τοις πάσι ποιοι θεωρούνται προσοδοφόροι τομείς: η ιδιωτικοποίηση δημόσιων αθλητικών χώρων και η παράδοση τεράστιων ελεύθερων εκτάσεων σε επιχειρηματίες-προέδρους ΠΑΕ, ο επίσημος κρατικός κι ο παράνομος αθλητικός τζόγος. Εμείς, κόντρα στη λογική που θεοποιεί το κέρδος και στον αθλητισμό, θα συνεχίσουμε να επιμένουμε, να διεκδικούμε μια διαφορετική κρατική πολιτική στον ελληνικό αθλητισμό, προκειμένου να διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε να γίνει πράξη η συνταγματική επιταγή για τον αθλητισμό ως κοινωνικό δικαίωμα».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass