ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο γύρος του... Κισσάβου σε 36 χιλιόμετρα

* ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΡΕΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΙΣΣΑΒΟΥ»

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2010 2:23 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:00
Τον γύρο του Κισσάβου σε... 36 χιλιόμετρα - και μάλιστα με τα πόδια - αναμένεται να κάνουν σχεδόν 150 αθλητές απ΄ όλη την Ελλάδα μεθαύριο Κυριακή 13 Ιουνίου. Αυτό γιατί ο ΕΟΣ Λάρισας διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Ορεινό Αγώνα με τίτλο «Μαραθώνιος Κισσάβου».
Χθες μάλιστα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας παρετέθη σχετική συνέντευξη Τύπου. Στο ξεκίνημα της μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΣ Λάρισας κ. Καραμπούζης που είπε: «Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας με την τεράστια δυναμική που έχει αναπτύξει, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, θέλοντας να συνδράμει και αυτός στην ανάπτυξη της περιοχής του όρους Κισσάβου αλλά και του νομού γενικότερα, αποφάσισε να οργανώσει για πρώτη φορά Πανελλήνιο Ορεινό Αγώνα με τίτλο «Μαραθώνιος Κισσάβου».
Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο έφορος Ορειβασίας κ. Καρατσιβής που ανέλυσε την περιγραφή του αγώνα ως εξής: «Ο αγώνας ουσιαστικά ξεκινά το Σάββατο 12-6 και ώρα 19.00 στην παραλία Στομίου στο χώρο του κάμπινγκ, όπου και θα γίνει ανάλυση αυτού στους αθλητές και αθλήτριες, από τον Βολιώτη εκπρόσωπο Νίκο Μαγκίτση, έμπειρο ορειβάτη, ο οποίος είναι και ο χαράκτης της διαδρομής. Με το πέρας της σύσκεψης θα ακολουθήσει πάρτι με φαγητό και γενικά διασκέδαση. Η συμμετέχοντες αθλητές - αθλήτριες αναμένεται να φθάσουν στους 130. Οι ηλικίες που συμμετέχουν είναι από 18 ετών και άνω, ενώ οι κατηγορίες θα είναι δύο, ανδρών - γυναικών. Το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ κατά άτομο και περιλαμβάνει την αστική ευθύνη, το μπλουζάκι και την υποστήριξη γενικά του αγώνα. Στους τρεις πρώτους αθλητές και αθλήτριες θα δοθούν κύπελλα, ενώ όσοι τερματίσουν θα πάρουν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα.
Την επόμενη ημέρα και ώρα 7.00 θα ξεκινήσει ο αγώνας με αφετηρία το Στόμιο, συνολικού μήκους 36 χλμ. και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Στόμιο - Καταφύγιο Κισσάβου - Κορυφή Κισσάβου - Συναχόβρυση - Σπηλιά - Καταφύγιο Κισσάβου - Στόμιο.
Ενδιάμεσα της διαδρομής θα υπάρχουν έξι σταθμοί οι οποίοι θα πλαισιώνονται από έμπειρα μέλη του Ε.Ο.Σ. Λάρισας αλλά και από τους υπόλοιπους συλλόγους. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε σταθμούς οι οποίοι είναι επικίνδυνοι θα υπάρχει ένα μέλος της Ε.Ο.Δ. (ομάδα διάσωσης) αλλά και από το τμήμα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Επίσης, σχεδόν σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν άτομα διασκορπισμένα και σε επικίνδυνα σημεία για βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος. Θεωρουμε ότι η ασφάλεια των συμμετεχόντων είναι πρωταρχικός στόχος μας.
Στους σταθμούς θα δίνεται νερό - ισοτονικά ποτά - αλμυρά σνακ - ξηροί καρποί κ.λπ.
Όσοι αθλητές και αθλήτριες δεν περάσουν το σταθμό της Σπηλιάς στις 14.00 θα αποκλείονται και η μεταφορά τους θα γίνεται με τα λεωφορεία του ορειβατικού στο Στόμιο. Η απονομή θα γίνει στο Στόμιο στις 3 μ.μ.».
Η ΧΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Από την πλευρά του ο κ. Μαγκίτσης που είναι υπεύθυνος για τη χάραξη όλης της διαδρομής τόνισε πως: «Η δουλειά που κάνει ο ΕΟΣ Λάρισας είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Δεν θα είναι μόνο ο αγώνας που θα γίνει. Είναι κάτι που θα μείνει στο βουνό για το μέλλον. Η διαδρομή θα είναι δύσκολη και τεχνική. Ο αγώνας εκμεταλλεύεται όλο το βουνό του Κισσάβου και τα προτερήματά του. Η διαδρομή χαράκτηκε με γνώμονα την ασφάλεια των αγωνιζομένων».
Τέλος ο κ. Λελεκάνος (γραμματέας του ΕΟΣ Λάρισας) ανέφερε: «Ευχαριστούμε όλους τους συλλόγους που υπήρξαν ουσιαστικοί συμπαραστάτες στην κίνηση του ΕΟΣ Λάρισας. Καλούμε όλους τους Λαρισαίους να δώσουν το «παρών» στον αγώνα καθώς θα είναι μια πραγματική απόλαυση».
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο διευθυντής της «Ε» κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο πρόεδρος της Λέσχης Καταδρομέων κ. Δραγανιδάκης, ο πρόεδρος της Αερολέσχης κ. Κυριτσάκας, ο πρόεδρος των Ραδιοερασιτεχνών κ. Οικονόμου και ο εκπρόσωπος της Νέας Ακρόπολης κ. Στραυρόπουλος.
Οι υπεύθυνοι των σταθμών της διαδρομής θα είναι οι κ. Ντούρος, Κατσογριδάκης, Λελεκάνος, Νανούλης και η κ. Τσιμπούκη.
ΑΡΩΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ
Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι η Νομαρχία Λάρισας. Επίσης συμπαραστάτες και ενόψει μάλιστα του Καλλικράτη, είναι και οι Δήμοι Ευρυμενών, Μελιβοίας και Αγιάς.
Κατά το διάστημα της οργάνωσης του αγώνα, προσφέρθηκαν να συνδράμουν οικονομικά αλλά και υλικά οι παρακάτω ιδιώτες: Salomon, Sakorafas, Olimpios Pro, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Σαμαρίνα», ΑΦΟΙ Μπρέζα, Ford Stakor, Δαλαβίκας Bike, Κουτσουνάκης, Ορθοπεταλιά - Πέτρος - Γώγος, For Sports, Γυμναστήρια «Sprinter», Ful Club «Spitaki», Crescendo - Λευτέρης Αλεξόπουλος.
Εκτός από το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ο ΕΟΣ Λάρισας, αξίζει να τονίσουμε την εθελοντική προσφορά για βοήθεια στον αγώνα από τις παρακάτω εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες κάθε μία με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει, αναμφισβήτητα θα βοηθήσει, στην ομαλή διεξαγωγή αυτού και με τα λιγότερα πιθανά προβλήματα. Αυτές είναι: Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, Σύλλογος Καταδρομέων Θεσσαλίας, Τμήμα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ., Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Αερολέσχη Λάρισας, Νέα Ακρόπολη, Υπαίθριος Ζωή.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass