ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ

Εθνική... πρόκληση στην οικονομία

* ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2010 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:59
Τη στιγμή που οικονομική κρίση ταλαιπωρεί την Ελλάδα και έχει ως αποτέλεσμα να περικόπτονται μισθοί συνταξιούχων, δημοσίων υπαλλήλων, να υπάρχει ανασφάλεια για το ασφαλιστικό και πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προκαλεί τον ελληνικό λαό.
Συγκεκριμένα η ΕΠΟ τη στιγμή που η εθνική Ισπανίας θα μείνει σε φοιτητική εστία επέλεξε για του διεθνείς ένα υπερπολυτελέστατο ξενοδοχείο με θέα τον Ινδικό ωκεανό χρεώνοντάς το στον Έλληνα φορολογούμενο αφού τα περισσότερα έσοδα τα παίρνουν από την Πολιτεία ενώ εκτεθειμένοι είναι και οι χορηγοί που φαίνεται με τα ποσά τους να ενισχύουν την πολυτέλεια της ΕΠΟ.
Δεν γνωρίζουμε αν εκτός από τους διεθνείς και τους συνοδούς τους (επιλέχθηκε ένας για κάθε παίκτη) θα μείνουν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και παράγοντες της ομοσπονδίας.
Η πρόκληση είναι μεγάλη τη στιγμή που το ΣΔΟΕ κάνει ελέγχους σε μικροεπιχειρηματίες αν κόβουν απόδειξη ενός ευρώ ή δύο και την ίδια περίοδο δεν γίνεται κανένας έλεγχος στις ομοσπονδίες για τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία που διαμένουν.
Θα περιμένουμε την επίσημη αντίδραση από το υπουργείο Οικονομικών να μάθουμε αν γίνεται έλεγχος στα οικονομικά του Μουντιάλ, το ύψος των χορηγιών και τα χρήματα που θα ξοδευτούν.
Γιατί οι διεθνείς αποφάσισε η ΕΠΟ να μείνουν σ΄ αυτό το υπερπολυτελές ξενοδοχείο που θα κοστίσει πολλά χρήματα;
Εκτός αν υπάρχουν λεφτά για την ΕΠΟ και όχι για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που οι περισσότεροι όχι δεν θα μείνουν σε πολυτελή ξενοδοχείο αλλά δεν έχουν χρήματα να πάνε διακοπές (βάσει στατιστικών το 70% των Ελλήνων δεν θα κάνει φέτος διακοπές.)
Οι Ισπανοί που είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από την Ελλάδα επέλεξαν φθηνό κατάλυμα αντίθετα με την Ελλάδα που κάνει επίδειξη πλουτισμού. Δηλαδή αν δεν είχε μπει στα οικονομικά της χώρας μας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πού θα έμειναν οι διεθνείς; Σε κανένα διαστημόπλοιο;
Αλλά πώς η ΕΠΟ βρίσκει λεφτά για τους διεθνείς και όχι για τα ερασιτεχνικά σωματεία που αργοπεθαίνουν; Ή μήπως είναι τα έσοδα από τα πρόστιμα που επιβάλει στα μικρά σωματεία για τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες; Ο κ. Πιλάβιος καλείται να απαντήσει και να πάρει άμεσα θέση η ελληνική κυβέρνηση...
Συγκεκριμένα η Εθνική μας ομάδα επέλεξε ως βάση της στη Νότιο Αφρική την επαρχία ΚουαΖούλου - Νατάλ και συγκεκριμένα τη μεγαλύτερη πόλη αυτής, το Durban.
Η εθνική ομάδα θα φιλοξενηθεί για 18 - 20 ημέρες στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων «Beverly Hills», το οποίο βρίσκεται στην παραλιακή Ουμχλάνγκα Ροκς.
Αν και το όνομα του ξενοδοχείου παραπέμπει σε... Αμερική και ξυπνά μνήμες 1994, οι διεθνείς μας αναμένεται να απολαύσουν τη διαμονή τους στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχοντας θέα από τα δωμάτιά τους τον Ινδικό Ωκεανό και γενικότερα όλες τις ανέσεις.
Διαθέτει 73 δωμάτια, 3 σουίτες, 10 καμπάνες και 2 εξαιρετικά πολυτελείς σουίτες ρετιρέ, 2 θαυμάσια εστιατόρια και διάφορες καλά εξοπλισμένες αίθουσες εκδηλώσεων.
Υπάρχουν πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις μέσα στο ξενοδοχείο, όπως και γύρω από αυτό, όπως το γήπεδο στο οποίο θα προπονείται η Εθνική μας που βρίσκεται σε πανεπιστήμιο της περιοχής.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Σκληρή κριτική από την υπουργό Εσωτερικών και Αθλητισμού της Γαλλίας, Ραμά Γιαντέ, στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, για την επιλογή του πανάκριβου ξενοδοχείου που επέλεξε για την Εθνική ομάδα στη Νότιο Αφρική. Οι «τρικολόρ» έχουν επιλέξει την πόλη Κνίσα και το πέντε αστέρων ξενοδοχείο «Pezula Resort» με θέα τον ινδικό ωκεανό.
Σε περιόδους οικονομικής κρίσης αυτές οι πολυτέλειες αποτελούν πρόκληση για το λαό που δοκιμάζεται καθημερινά. Αν ήταν στο χέρι μου δεν θα επέλεγα αυτό το ξενοδοχείο, αλλά κάποιο με λιγότερη πολυτέλεια και φθηνότερο είπε η Γαλλίδα υπουργός.
Η Ραμά Γιαντέ, έφερε σαν παράδειγμα την Εθνική Ισπανίας, που επέλεξε για κατάλυμά της τους χώρους ενός πανεπιστημίου.
Στην Ελλάδα που είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση ποιος θα κάνει κριτική;
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass