ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ

«Θέλουμε επιτυχία εκτός από τη συμμετοχή»

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2010 0:39 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:59
 Τις τελευταίες ώρες τους επί ελληνικού εδάφους πέρασαν χθες οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της εθνικής ομάδας, καθώς αργά χθες το βράδυ αναχώρησαν για τη Νότια Αφρική, όπου σε μία εβδομάδα θα μπουν στη μάχη του Μουντιάλ. Οι διεθνείς προπονήθηκαν χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ενώ στη συνέχεια έδωσαν το "παρών" στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο που διαμένει η εθνική, στη Βουλιαγμένη.
 «Το κλίμα είναι πολύ καλό, υπάρχει ενθουσιασμός, είναι μία μοναδική εμπειρία για τους παίκτες η συμμετοχή μας», τόνισε ο Οτο Ρεχάγκελ, που έσπευσε πάντως να προσθέσει ότι η συμμετοχή στο μεγάλο ραντεβού δεν είναι από μόνη της αρκετή. «Θέλουμε και μία επιτυχία», επισήμανε ο ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος ήταν μάλλον επιφυλακτικός αναφορικά με τον τραυματισμό του Βαγγέλη Μόρα, λέγοντας ότι ελπίζει τις επόμενες ημέρες να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.
Αναφερόμενος στο ματς της πρεμιέρας με τη Νότια Κορέα, ο Γερμανός τόνισε: «Είναι δυνατή και γρήγορη ομάδα και πρέπει να δώσουμε το 1000% των δυνατοτήτων μας. Ο κόσμος είναι πάντα στο πλευρό μας, οι Έλληνες είναι παντού σε όλο τον κόσμο και πιστεύουμε να μας στηρίξουν πολύ». Αρνήθηκε δε να κάνει οποιοδήποτε συσχετισμό με την προηγούμενη παρουσία της Ελλάδας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 1994 στις ΗΠΑ.
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος επισήμανε: «Έχουμε μερικές ημέρες ακόμα για να προετοιμαστούμε περισσότερο και να φτάσουμε την ομάδα ψηλά. Σίγουρα υπάρχει προβληματισμός για τα γκολ που δεχθήκαμε στα φιλικά, αλλά πρέπει να υπάρχει ισορροπία σε όλες τις γραμμές. Η ομάδα πρέπει να πιάσει ρυθμό, να δημιουργήσει και θα έχει τα αποτελέσματα που θέλουμε. Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που υπάρχει, είναι η πρώτη φορά για όλα τα παιδιά και πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάμε ψηλά. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, συγκεντρωμένοι και να δώσουμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο».
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σαμαράς δήλωσε: «Θα πρέπει να χαρούμε τη διοργάνωση, γιατί δεν ξέρουμε αν θα ξαναπάμε. Πρέπει να υπάρχει καλή ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, να χαρούμε το ποδόσφαιρο και μέσα από αυτή τη χαρά να βγάλουμε θετικά αποτελέσματα. Είδαμε στο φιλικό με τη Βόρεια Κορέα ότι υπάρχουν κοινά σημεία με τη Νότια Κορέα, η οποία όμως έχει μεγαλύτερη ποιότητα. Δουλέψαμε στην προετοιμασία, μπορεί να μη φάνηκε στα φιλικά αλλά νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια. Το πλάνο μας και η βάση μας να είναι ο επαναληπτικός με την Ουκρανία. Καλά είναι τα βίντεο που βλέπουμε τους αντιπάλους, αλλά πρέπει να είμαστε δυνατοί φυσικά και πνευματικά. Δεν έχω συγκεκριμένο στόχο, άλλοι μιλούν για πρόκριση στους "16", άλλοι να πάρουμε μία νίκη και άλλοι να βάλουμε ένα γκολ. Όλα αυτά είναι μόνο λόγια, στην πράξη θα φανούν όλα και αγώνα με τον αγώνα θα έχουμε ξεκάθαρο μυαλό για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θα πρέπει να νιώσουμε καλά με τους εαυτούς μας και με την ομάδα».
 «Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι, έχουμε άλλη μία εβδομάδα να δουλέψουμε. Πρέπει να είμαστε υγιείς στον πρώτο αγώνα και δυνατοί για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες», ανέφερε από την πλευρά του ο Βασίλης Τοροσίδης και συνέχισε: «Η ομάδα βασίζεται στην ομοιογένεια και στο γεγονός ότι τρέχουν πολύ τα παιδιά. Το Μουντιάλ αποτελεί για όλους πρόκληση, οι ποδοσφαιριστές άνω των 30 δεν έχουν παίξει άλλο Μουντιάλ και δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία. Θα πρέπει να το δούμε ως τελευταία ευκαιρία, μπορεί να μην ξαναπάμε. Είτε είναι Μουντιάλ, είτε φιλικό, είτε προκριματικός αγώνας, υπάρχει το αναμενόμενο άγχος».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass