ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Ο.Ε.Μ.Α. 2013

Παραιτήθηκε ο Λάμπης Νικολάου

* ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ: «ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΜΕ» * ΚΟΥΒΕΛΟΣ: «ΟΛΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ»

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2010 3:19 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:57
Παραίτηση-σοκ από την Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων «Βόλος-Λάρισα 2013» είχαμε χθες καθώς ο «αθάνατος»-μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου ανακοίνωσε στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής την παραίτησή του από την Ο.Ε.Μ.Α. 2013 και ανέφερε ότι έχει αποστείλει τη σχετική επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο γιατί είναι αντίθετος με τη συγκεκριμένη διοργάνωση σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης για τη χώρα και κάτι τέτοιο αποτελεί λάθος για την ελληνική Πολιτεία αλλά από την άλλη θα βοηθήσει για την επιτυχία τους εφόσον πραγματοποιηθούν.
Την θέση αυτή ο κ. Νικολάου επανέλαβε και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της προόδου της συγκεκριμένης διοργάνωσης λέγοντας ότι θα ήταν καλύτερα να δοθούν πίσω οι Αγώνες με βάση την οικονομική κρίση καθώς η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει διοργανώσεις. Από το περιβάλλον του κ. Γερουλάνου επιβεβαιώθηκε η παραίτηση Νικολάου και επίσης ότι κινούνται στην εξεύρεση αντικαταστάτη (μάλλον θα είναι Λαρισαίος).
Στο μεταξύ, η παρουσίαση της προόδου έγινε από τον πρόεδρο της Ο.Ε.Μ.Α. 2013 κ. Γιώργο Κολέτσο και τη διευθύνουσα σύμβουλο κ. Κουτρουμπά που είπαν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει προϋπολογισμός 150 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή των Μεσογειακών Χωριών, 40 εκατομμυρίων ευρώ για Μεσογειακές εγκαταστάσεις και 50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση των Αγώνων εκ των οποίων 22 είναι από προβλεπόμενα έσοδα.
Κάποιοι ρώτησαν αν επαρκούν τα ποσά αυτά για να παρέμβει ο πρώην διευθυντής της Δ.Ε.Μ.Α., κ.Γιώργος Γερόλυμπος, και να υποστηρίξει ότι με 40 εκατομμύρια ευρώ συνολικά έγιναν οι Μεσογειακοί Αγώνες της
Πεσκάρα και της Αλμερίας κάτι που σημαίνει ότι μπορούν ακόμα και με λιγότερα χρήματα να γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013.
ΠΕΡΙ ΚΑΡΛΑΣ
Στο μεταξύ, μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε για το πού θα γίνουν τα αθλήματα και οι ομοσπονδίες έδειξαν ενδιαφέρον για τις εγκαταστάσεις ενώ εκεί που η συζήτηση πήρε ενδιαφέρον ήταν στο κωπηλατοδρόμιο για το οποίο οι κ.κ. Κολέτσος , Κουτρουμπά υποστήριξαν ότι η λύση της Κάρλας για τη διοργάνωση των κωπηλατικών Αγώνων δεν έχει ακόμα εγκαταλειφθεί αλλά, υπάρχει και δεύτερο πλάνο που είναι να γίνει το συγκεκριμένο αγώνισμα στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.
ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
Όλοι όσοι συμμετείχαν στη συζήτηση παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και σοβαρή περίπτωση οι Αγώνες να μη γίνουν. Τότε ο γραμματέας της Δ.Ε.Μ.Α. αποκάλυψε ότι η εκτελεστική επιτροπή έδωσε μέχρι τις 30 Ιουνίου τελευταία ημερομηνία για να γίνει ένα ραντεβού μεταξύ της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων και των εκπροσώπων της κυβέρνησης κ. Θόδωρο Πάγκαλο (αντιπρόεδρο), Ανδρέα Λοβέρδο (υπουργό Εργασίας), Παύλο Γερουλάνο (υπουργό Πολιτισμού) και αν μέχρι τότε δεν γίνει η σχετική συνάντηση για την ύπαρξη κυβερνητικών εγγυήσεων για τον προϋπολογισμό, η εκτελεστική θα συνεδριάσει και θα επανεξετάσει τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων, καθώς ήδη υπάρχει εκκρεμότητα με το άρθρο 42 της σύμβασης.
Η ουσία είναι ότι από δω και πέρα μπαίνουμε σε ένα μήνα κρίσιμο όπου θα διαφανεί αν οι Μεσογειακοί Αγώνες θα τελεσθούν σε Βόλο και Λάρισα ή όχι σε μια περίοδο που υπάρχουν αντιρρήσεις για τη συγκεκριμένη διοργάνωση λόγω της οικονομικής κρίσης.
Στην ολομέλεια ήταν εκπρόσωποι 26 ομοσπονδιών με ορισμένες σημαντικές απουσίες όπως αυτές των κ.κ. Σγουρού, Σεβαστή, Βασιλακόπουλου και Αγγελούδη.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass