ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ "ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ"

Αγάπησαν το μπάσκετ και τον αθλητισμό

* Γ. Λαπούσης: «Έγινε μια καλή αρχή και τα παιδιά χάρηκαν κατανοώντας τα οφέλη της άσκησης»

Δημοσίευση: 30 Απρ 2015 12:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:33

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Τη χαρά του αθλητισμού και πόσο σημαντικά θα είναι τα οφέλη γι΄ αυτούς που θα επιλέξουν την «Διά Βίου Ασκηση», είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν χθες το πρωί μαθητές των Γυμνασίων της Λάρισας, στους Σχολικούς Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ, που διεξήχθησαν με επιτυχία στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο(Ηρώων Πολυτεχνείου).

Στόχος των διοργανωτών ήταν η μαζική συμμετοχή μαθητών και μαθητριών όπως και έγινε, αλλά και παράλληλα η πρόταξη της συμμετοχής χωρίς το άγχος για το ποιος θα αναδειχτεί νικητής.

Το Κλειστό για πέντε ώρες... πλημμύρισε από χαμόγελα αισιοδοξίας μαθητών που απόλαυσαν τα παιχνίδια, χωρίς περιορισμούς και ανταγωνισμό, ενώ στα πρόσωπά τους ήταν εμφανής η ικανοποίηση.

Με σωστή «Αθλητική Παιδεία» θα έχουν όλα τα εχέγγυα τα επόμενα χρόνια για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, δημιουργώντας μια ισχυρή προσωπικότητα.

Για τους σκοπούς του συγκεκριμένου προγράμματος, άνθρωποι που μόχθησαν και είχαν την ευθύνη των αγώνων με την παρουσία τους, επισήμαναν σε δηλώσεις τους στην «Ε» τα εξής:

-Γιώργος Λαπούσης (σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής στο νομό Λάρισας και Επόπτης των Αγώνων που διοργανώνονται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης): «Οι αγώνες της ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ διεξάγονται για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σήμερα συμμετέχουν στα παιχνίδια μπάσκετ μαθητές Γυμνασίων, οι οποίοι δεν είναι υποχρεωτικό να παίζουν σε ομάδες, αλλά μαθητές σαν σύνολο του σχολείου δηλώνονται και έρχονται να παίξουν, χωρίς να μας ενδιαφέρει η νίκη και ποιος είναι ο καλύτερος.

Απλά το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να συμμετέχουν οι μαθητές, σε όλους τους αγώνες και αυτό δίνει κίνητρο όχι μόνο την τωρινή συμμετοχή στους αγώνες αλλά γενικότερα στον αθλητισμό και στην «Διά Βίου Μάθηση» που είναι η άσκηση και όταν τελειώσουν το σχολείο και φύγουν από την εκπαίδευση.

Είναι πρώτη φορά που διοργανώνονται Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ μπάσκετ των Γυμνασίων, θεωρούμε ότι είναι μια καλή αρχή, μέχρι τώρα οι αγώνες γίνονταν νοκ άουτ με το σύστημα όποιος κέρδιζε συνέχιζε, ενώ όποιος έχανε έφευγε τελείως και δεν αγωνιζόταν στα επόμενα παιχνίδια.

Θεωρώ λοιπόν ότι σαν πρώτη φορά είναι αρκετά ικανοποιητικός-ως πάρα πολύ- ο βαθμός συμμετοχής των μαθητών και ελπίζω ότι του χρόνου θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό μαθητών που θα πάρουν μέρος στους αγώνες».

-Ηλίας Καλέτσιος (καθηγητής Φ.Α.): «Αυτή η πρωτοβουλία του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, έχει σαν απώτερο σκοπό να προσελκύσουμε τα παιδιά, κοντά στον αθλητισμό. Να αγαπήσουν περισσότερο όλα τα αθλήματα. Ξεκινήσαμε με το Δημοτικό, με το Γυμνάσιο και με το Λύκειο, όλα τα ευρέως διαδεδομένα αθλήματα. Με το ποδόσφαιρο, με το βόλεϊ και με το μπάσκετ. Η απήχηση που είχε ήταν πολύ μεγάλη σε όλα τα σχολεία, του χρόνου σκεφτόμαστε να το ανοίξουμε και στην επαρχία, καθώς φέτος σε πρώτη φάση γίνεται μόνο στη Λάρισα. Ήρθαν σήμερα μαθητές από το Λιβάδι και την Ελασσόνα και του χρόνου θα πάμε εμείς εκεί για να διοργανώσουμε με τα σχολεία της Περιφέρειας. Σκεφτόμαστε να γίνει στον Τύρναβο, στην Αγιά, στα Φάρσαλα, θα δούμε. Από κει και πέρα τονίζω ότι δεν υπάρχει κανένα κομμάτι ανταγωνισμού, μας ενδιαφέρει η παρουσία των παιδιών, να είναι κοντά στον αθλητισμό και το κύριο μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε μέσα από το σχολείο είναι «Διά βίου Άθλησης και Υγεία».

Τα παιδιά να μάθουν να αθλούνται, να αγαπούν τα σπορ, τα αθλήματα και να συνεχίσουν σαν ενήλικες να ασχολούνται με κάτι, στο υπόλοιπο της ζωής τους. Μέσα από μια άμιλλα και όχι μέσα από τον ανταγωνισμό του πρώτου, του δευτέρου, του τρίτου. Αυτός είναι ο σκοπός μας».

-Κωνσταντίνος Τσιτώτας(μέλος Ο.Ε.Σ.Α.): «Σκοπός του προγράμματος της ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ, είναι να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, παιδιά όχι κατ’ εξαίρεση αθλητές, αλλά εκείνα που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Γενικά με τον μαζικό αθλητισμό και σκοπός είναι η προβολή του μέσω των προγραμμάτων το οποίο κάνει το Υπουργείο Παιδείας , που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να παίρνουν μέρος στις αθλοπαιδιές.

Το Γραφείο της Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο, διοργανώνουν το πρωτάθλημα των ΑθλοΠΑΙΔΕΙΩΝ, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή των σχολείων, δείχνοντας το μέγεθος της επιτυχίας του θεσμού αυτού.

Έπεται και συνέχεια, με τις αθλοπαιδειές του ποδοσφαίρου, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 12 Μαΐου, με σκοπό και πάλι την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή όλων των μαθητών. Και ελπίζουμε ότι κι αυτή την φορά τα παιδιά θα είναι πάρα πολλά και θα απολαύσουν τα παιχνίδια».

-Δάφνη Μπατσίλα (Υπεύθυνη Ομάδας Φυσικής Αγωγής): «Καταρχάς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι διότι πολλοί μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και μέσα από τους αγώνες αντιλήφθηκαν το πόσο μεγάλα θα είναι τα κέρδη για τους ίδιους, έχοντας προσήλωση στις υψηλές αξίες του αθλητισμού και τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι».

Δεν υπήρχε άγχος για νίκη και αντί του ανταγωνισμού, η συμμετοχή και ο συναγωνισμός ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία για τα παιδιά.

Το πρωτάθλημα των ΑθλοΠΑΙΔΕΙΩΝ διοργανώνεται λοιπόν για να μπορέσουν όλα τα παιδιά να πάρουν μέρος και να συνειδητοποιήσουν, ότι μέσα από τον αθλητισμό τώρα σε αυτή την ηλικία αλλά και αργότερα, τα οφέλη θα είναι πάρα πολλά».

ΠΟΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

Τα Γυμνάσια που συμμετείχαν στους χθεσινούς αγώνες και οι συνοδοί τους ήταν:

-12ο Γυμνάσιο Λάρισας(Βασίλης Καψάλης)

-14ο ‘(Γιάννης Κυρανούδης)

-6ο (Γιώργος Καμάκας)

-1ο (Βασίλης Μπακάλης)

-10ο (Αναστάσιος Σβάρνας)

-3ο (Σοφία Παλαμιώτου)

-13ο (Αθανάσιος Βαϊόπουλος)

-Μουσικό Γυμνάσιο Λάρισας (Λιάνα Τσουκνικά)

-Ιδ. Γυμνάσιο Μπακογιάννη (Φάνης Τσιτρούλης)

-1ο Γυμνάσιο Ελασσόνας (Γεωργία Μπασδέκη)

-Γυμνάσιο Λιβαδίου (Βούλα Ξενοπούλου)

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Τους αγώνες των παιδιών διηύθυναν οι παρακάτω Διαιτητές-Καθηγητές Φυσικής Αγωγής: Δάφνη Μπατσίλα, Κωνσταντίνος Γκουτζούλας, Κωνσταντίνος Τσιτώτας, Ηλίας Καλέτσιος, Γεώργιος Σαμαντζής, Αθανάσιος Μίζιος, Μαρία Τσιούρβα, Ελένη Φαρμακιώτη και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass