ΜΕΤΑ ΑΠΟ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΣΛ;

Απόλλων τοπικής κατηγορίας...

ΕΧΑΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΕ 2-1 ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΠΟΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2010 3:18 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:50
 Φωτ.: Νίκος Σιούμκας
Τριάντα δύο χρόνια είχε ο Απόλλωνας να παίξει σε κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων νομού Λάρισας (από την περίοδο 1978-79 που ανέβηκε κατηγορία με προπονητή τον αποβιώσαντα πρόσφατα από τη ζωή Μανώλη Ρακιντζόγλου) και μάλλον από του χρόνου θα βρίσκεται στην Α΄ τοπική μετά τη χθεσινή ήττα με 2-1 πέρα για πέρα δίκαια από τα Μετέωρα.
Και πως να μη χάσει ο Απόλλωνας και να μην κινδυνεύει άμεσα να υποβιβαστεί όταν οι παίκτες που αγωνίσθηκαν στο χθεσινό παιχνίδι στο γήπεδο της Φιλιππούπολης παρουσιάστηκαν χωρίς πάθος και το μόνο που μας ενδιέφερε όπως πολύ σωστά μας επισήμανε ένας από τους κορυφαίους παράγοντες του ιστορικού σωματείου ο Δημητρης Ντάντος «είναι το ζελέ και το μπρι κριμ στα μαλλιά με αποτέλεσμα να φοβούνται να κάνουν και κεφαλιές μη χαλάσει η κόμμωση...». Και είχε δίκιο ούτε ένας ποδοσφαιριστής με εξαίρεση ίσως τον Ιωαννίδη δεν έδειξε να ενδιαφέρεται για την παραμονή της ομάδας ενώ κανένας παίκτης δεν αξίζει να παίξει στην ΑΕΛ ή σε παραπάνω κατηγορία. Όταν υπάρχει αυτή η εικόνα σε ένα κρίσιμο παιχνίδι τότε αυτοί οι παίκτες είναι κατώτεροι των περιστάσεων.
Κάποτε ο Απόλλωνας αναδείκνυε κάθε χρόνο ένα ταλέντο που το πουλούσε και συντηρούσε την ομάδα τα τελευταία χρόνια δυστυχώς ή «στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουν οι υπεύθυνοι του συλλόγου...».
Παράλληλα το ιστορικό αυτό σωματείο έχασε και το έρεισμα των φιλάθλων αφού στο χθεσινό κρίσιμο παιχνίδι ήταν μόλις 200 άτομα και δεν υπήρχαν πολλοί και από τους πρώην παράγοντες του σωματείου. Και αν αναλογιστούμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα για τέσσερα χρόνια αγωνίσθηκε στη Γ΄ εθνική κατηγορία δεν δικαιολογείται να μην υπάρχει προσέλευση κόσμου σε τέτοιο ματς. Οι περισσότεροι ήτα οι συγγενείς των ποδοσφαιριστών και οι κοπέλες τους...
Η ΣΩΤΗΡΙΑ
Μετά από τη συγκεκριμένη ήττα ο Απόλλωνας προκειμένου να πετύχει την παραμονή στην κατηγορία (θα είναι ντροπή για την πόλη της Λάρισας των 200.000 κατοίκων να μην έχει πλην της ΑΕΛ που παίζει στη Σούπερ Λίγκα άλλη ομάδα σε κατηγορία έστω και περιφερειακή) θα πρέπει να κερδίσει εκτός έδρας την τελευταία αγωνιστική την αδιάφορη Αγχίαλο και η Ελασσόνα να κερδίσει το Καστράκι στην έδρα της. Σε περίπτωση που φέρει ισοπαλία η Ελασσόνα και κερδίσει ο Απόλλωνας τότε θα υπάρξει μπαράζ. Επίσης θα πρέπει το Βελούχι να μην κερδίσει στα Μετέωρα γιατί αν κερδίσει πάλι θα υπάρχει μπαράζ με τον Απόλλωνα ενώ σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας (Καστράκι, Απόλλων, Βελούχι) μπορεί να υπάρχουν αγώνες διαβάθμισης τριών ομάδων.
Η ουσία είναι ο Απόλλωνας να κερδίσει και από κει και πέρα να μετρήσει τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Σε περίπτωση που η λαρισινή ομάδα δεν πάρει τρίποντο τότε επιστρέφει μετά από τριάντα δύο χρόνια στην τοπική κατηγορία.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Απόλλωνας ξεκίνησε ζωηρά τον αγώνα και μόλις στο 5΄ ο Μπίμπα έχασε μια καλή ευκαιρία για τη λαρισινή ομάδα αλλά στο 20΄ο Κεχαγιάς με ένα εκπληκτικό σουτ έκανε το 0-1 και από κει και πέρα όχι απλά προηγήθηκε αλλά είχε και τον έλεγχο του αγώνα και στο 30΄ με τον Φέκα έφθασε κοντά στο 0-2 αλλά το σουτ του παίκτη των Μετέώρων κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μαγαζιώτη. Στο μεταξύ ο Απόλλωνας έχασε στο 40΄ και τον Περήφανο που ζαλίστηκε από τον ήλιο (30 βαθμούς θερμοκρασία τη στιγμή που γινόταν το παιχνίδι) και αποχώρησε.
Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν ιδανικό για τον Απόλλωνα καθώς στο 46΄ ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος των αμυντικών των Μετεώρων και με σουτ από το σημείο του πέναλτι έκαναν το 1-1.
Αλλά πάλι οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του παιχνιδιού και αν ο Μαγαζιώτης στο 53΄ απέκρουσε σε κόρνερ εντυπωσιακό σουτ του Φέκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν κατάφερε στο 69 να εξουδετερώσει κεφαλιά του Γκαρνάρα από το σημείο του πέναλτι σε εκτέλεση φάουλ του Κλωστή.
Από κει και πέρα τρεις φορές επιχείρησε ο Ιωαννίδης να ισοφαρίσει αλλά δύο φορές (80΄, 88΄) έστειλε την μπάλα άουτ ενώ την άλλη απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κουγλής.
Το τελικό 1-2 κρίνεται δίκαιο καθώς ο Απόλλωνας φάνηκε μόνο στο τελευταίο εικοσάλεπτο και όταν βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» και σίγουρα μαθαίνοντας την ισοπαλία στον αγώνα Καστράκι-Πυργετού (μπράβο στον Πυργετό) θα σκέφτηκε τι έχασε ...Και μερικοί παίκτες θα σκεφτούν ακόμα περισσότερα όταν γνωρίσουν τα άσχημα γήπεδα του νομού...και τις συνθήκες που υπάρχουν.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τον Απόλλωνα μας άρεσε μόνο ο Ιωαννίδης ενώ από τα Μετέωρα καλύτεροι ήταν οι: Φέκας, Κωστής, Κουγλής και Σίμος.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πού καλή η διαιτησία του κ. Μοχιτούδη (Μακεδονίας) και σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί Περικλίδης και Τσαγκάρη του ιδίου συνδέσμου.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Μαγαζιώτης, Περήφανος (40΄ Γάκης), Γιαννακόπουλος, Εμμανουήλ, Πολύζος, Αρχοντής, Μπίμπα (60΄ Κώτσιος), Μπόντε (75΄ Καραγκιόζης), Μπέης, Νάστας, Ιωανίδης
ΜΕΤΕΩΡΑ: Κουγλής, Ζαχαράκης, Κωστής, Πράπας, Αντρέου, Σκούνδρας (75΄ Γούλας), Φέκας (55΄ Ζήνωνος), Τσιούκας Ευαγγ. (63΄ Γκαρνάρας), Τσιούκας Αντ., Αγγελάκης, Κεχαγιάς
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΟ Καρδίτσας - Ελασσόνα 3 - 2
Καστράκι - Πυργετός 1 - 1
Τύρναβος - Πύρασος Ν. Αγχιάλου 2 - 1
Ιάσων Διμηνίου - Αστέρας Ιτέας       3 - 0
Απόλλων Λάρισας - Μετέωρα         1 - 2
Ατρόμητος Σπερχειάδας - Λιανοκλάδι        0 - 0
Βελούχι - Μουζάκι     0 - 2
Ρεπό: Λαμία
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 Τύρναβος    64
2 Πυργετός     52
3 Λιανοκλάδι 49
4 ΑΟ Καρδίτσας        49
5 Ελασσόνα   41
6 Μετέωρα     40
7 Πύρασος Ν. Αγχιάλου       40
8 Ατρόμητος Σπερχειάδας   38
9 Λαμία           38
10 Μουζάκι    36
11 Καστράκι   34
12 Βελούχι     32
13Απόλλων Λάρισας           32
14 Ιάσων Διμηνίου     18
15 Αστέρας Ιτέας       2
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(16 Μαΐου 2010)
Ελασσόνα - Καστράκι
Λαμία - Τύρναβος
Πυργετός - Ιάσων Διμηνίου
Πύρασος Ν. Αγχιάλου - Απόλλων Λάρισας
Αστέρας Ιτέας - Ατρόμητος Σπερχειάδας
Μετέωρα - Βελούχι
Λιανοκλάδι - Μουζάκι
Ρεπό: ΑΟ Καρδίτσας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass