Η ΕΟΚ ΕΧΕΙ «ΞΕΧΑΣΕΙ» ΤΙΣ ΜΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΛΑ ΠΛΕΟΝ

«Τάπα» στα θεσσαλικά ταλέντα

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΕΣΚΑΘ Β. ΤΖΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΕΟΚ Ζ. ΔΟΤΑΣ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2010 3:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:43
Του Κ. Γκιάστα
Ούτε για τις... βενζίνες δεν έχουν πλέον οι μικτές ομάδες και το πρόβλημα «χτύπησε» και την πόρτα της Θεσσαλίας εδώ και κάμποσο διάστημα. Η ΕΟΚ έχει ξεχάσει εντελώς πως υπάρχει Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και οι ενώσεις έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος πολλά χρόνια για τέτοιου είδους υποχρεώσεις.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως πριν από μερικές ημέρες η Μικτή ομάδα της ΕΣΚΑΘ δεν ταξίδεψε στην Ξάνθη να παίξει με την ΕΣΚΑΚΕΜ (Ανατολική Μακεδονία - Θράκη) για τους παραπάνω λόγους. Όποιος κέρδιζε από αυτόν τον αγώνα θα προκρινόταν στην τελική φάση. Βέβαια αυτό δεν έγινε βάσει προγράμματος καθώς η Μικτή της ΕΣΚΑΘ είχε δώσει μόλις δύο αγώνες όλους και όλους. Απλά αποφάσισε η ΕΟΚ να γίνει αυτός ο αγώνας και ο νικητής να προκρινόταν. Έτσι απλά λοιπόν όλα στο πόδι και από χρήματα... μηδέν.
Η «Ε» μίλησε με τον έναν εκ των δύο προπονητών (ο άλλος είναι ο Γιώργος Βαγιόπουλος) της Μικτής ΕΣΚΑΘ εδώ και κάμποσα χρόνια, Βαγγέλη Τζέλα. Αυτός μας είπε τα παρακάτω: «Είναι άδικο για τις προσπάθειες όλων να μείνουμε εκτός αγώνων. Για ένα ποσό μετακίνησης να μην έχουμε το δικαίωμα να πάμε να παίξουμε στην τελική φάση.
Όλο αυτό το διάστημα προετοιμαζόμασταν κανονικά και δίναμε φιλικά παιχνίδια για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των αγώνων που δεν έγιναν.
Δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουμε τα μετάλλια που μπορούσαμε να πάρουμε στην τελική φάση. Και είναι μεγάλο κρίμα διότι φέτος ήμασταν η καλύτερη φουρνιά των τελευταίων ετών.
Πρόσφατα στο τουρνουά της Καλαμάτας καταφέραμε να βάλουμε δύο παίκτες στην Εθνική ομάδα των Παμπαίδων και άλλα πέντε άτομα να επιλεχτούν στο κλιμάκιο της Βορείου Ελλάδας» και συνεχίζοντας ανέφερε:
«Εγώ δεν ενόχλησα κανέναν στην ΕΣΚΑΘ για το γεγονός πως είμαι απλήρωτος από την ΕΟΚ εδώ και τρία χρόνια ως προπονητής του Αναπτυξιακού. Με ενόχλησε όμως το γεγονός πως δεν βρέθηκε ο τρόπος να πάμε στην τελική φάση άσχετα αν ο κ. Δότας προσπάθησε και γι’ αυτό τον ευχαριστώ. Αυτό μας στεναχώρησε όλους, τα παιδιά και τους γονείς».
Επίσης ο νομός Λάρισας έχει και εκπροσώπηση στο συγκεκριμένο χώρο της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης. Ο Ζήσης Δότας είναι μέλος της Επιτροπής Αναπτυξιακού αλλά και υπεύθυνος του Αναπτυξιακού της ΕΣΚΑΘ. Για το θέμα αυτό ανέφερε: «Ένας από τους στόχους του Αναπτυξιακού προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι η ανάδειξη ταλέντων. Γι’ αυτό και όλα αυτά τα χρόνια η Εθνική μας ομάδα τα πάει περίφημα. Γιατί υπάρχει ένας μηχανισμός που δουλεύει από κάτω. Αυτός είναι ο μηχανισμός του Αναπτυξιακού. Πλέον όμως καλείται να πληρώσει και αυτός την οικονομική κρίση που μαστίζει όλες τις κοινωνίες. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ δεν δίνει την πρέπουσα σημασία σε αυτό το κομμάτι και κάνει συνεχώς περικοπές. Εγώ σαν μέλος της Επιτροπής του Αναπτυξιακού προσπαθώ όσο μπορώ όμως το διοικητικό συμβούλιο αδιαφορεί και δεν στέλνει τα χρήματα. Έτσι κάποιες ενώσεις όπως και η ΕΣΚΑΘ αδυνατούν να διαχειριστούν τέτοιου είδους καταστάσεις. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πήγε η ομάδα στην Ξάνθη διότι η ΕΣΚΑΘ και η κάθε ΕΣΚΑΘ αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα αποστολής και όλα τα υπόλοιπα που θα προκύψουν.
Δεν πρέπει να αφήνουν τις ενώσεις στη μοίρα τους γιατί η δικιά μας η ΕΣΚΑΘ είναι μέσα στις τρεις καλύτερες ενώσεις της Ελλάδας ενώ είναι η καλύτερη ένωση από όλες τις επαρχίες στο Αναπτυξιακό. Είναι κρίμα που καταρρέει τη στιγμή που οι προπονητές Τζέλας και Βαγιόπουλος συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες παρ’ όλες τις δυσκολίες».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass