Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΙΝΟΥ ΒΟΛΕΪ ΣΤΗΝ Α1 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η ΕΑΛ που αντιστέκεται, η ΕΑΛ που επιμένει...

«ΣΚΟΥΠΙΣΕ» ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ ΜΕ 3-0 ΝΙΚΕΣ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2010 4:08 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:43
Του Κ. Γκιάστα
Για ακόμα μια χρονιά, η μια και μοναδική επαρχιακή ομάδα στην Α1 Εθνική Γυναικών Βόλεϊ καταφέρνει να κερδίσει την παραμονή της στο τέλος. Η ΕΑΛ που αντιστέκεται, η ΕΑΛ που επιμένει κατόρθωσε και πάλι να εντυπωσιάσει με το πείσμα της. Η ιστορική λαρισινή ομάδα έδειξε πως είχε ψυχή και στη διαδικασία των πλέι άουτ κατάφερε να κερδίσει τρεις φορές τον Άρη και να τον στείλει στην Α2 με 3-0.
Στο τρίτο και τελευταίο ματς της ψυχοφθόρας αυτής διαδικασίας οι «κυανέρυθρες» κέρδισαν με 3-1 σετ τον Άρη και στο τέλος ξέσπασαν σε πανηγύρια μαζί με τους τριακόσιους φιλάθλους που υποστήριξαν τις προσπάθειες των παικτριών.
Αν και οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν στα σετ με 0-1 (22-25) οι γηπεδούχες έδιωξαν τα... φαντάσματα της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας (έτσι είχε ξεκινήσει και εκείνο) και γρήγορα πήραν τα πάνω τους. Κέρδισαν δύσκολα το δεύτερο ισοφαρίζοντας σε 1-1 και στο τρίτο με εντυπωσιακά μπλοκ και άνετα σερβίς έκαναν... πλάκα στον Άρη (25-16). Στο τέταρτο σετ η ΕΑΛ φάνηκε και πάλι αγχωμένη όμως σε κρίσιμο σημείο στο τέλος βρήκε τις λύσεις και τελείωσε τις επιθέσεις της πιο αποτελεσματικά από τον αντίπαλό της.
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΤ
1ο σετ: 7-8, 13-13, 16-18, 22-23, 22-25
2ο σετ: 1-1, 10-8, 17-16, 22-22, 27-25
3o σετ: 2-2, 13-8, 19-14, 25-16
4ο σετ: 6-4, 14-13, 21-19, 25-21
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΑΛ (Οικονόμου): Κοβτούν 9 π. (4 άσοι, 4/5 επ., 1 μπλοκ), Νούσια 10 (1 άσος, 8/25 επ., 30% υπ., 1 μπλοκ), Τοσιούδη 5 (2/5 επ., 3 μπλοκ), Δίρβα 12 (1 άσος, 6/14 επ., 5 μπλοκ), Τρικάλη 8 (7/26 επ., 70% υπ, 1 μπλοκ), Ραντόγεβιτς 15 (15/33 επ., 45% υπ.), Λίτσιου (λ- 60% υπ.) / Ζαφειρίου 1 (1 άσος), Παπαδοπούλου 2 (1 άσος, 1/3 επ.)
ΑΡΗΣ (Σκουληκάρης): Λέτο 3 π. (3/3 επ.), Χρήστου 12 (1 άσος, 9/26 επ., 76% υπ., 2 μπλοκ), Στάνιτς 20 (1 άσος, 16/28 επ., 3 μπλοκ), Μιλόσεβιτς 19 (3 άσοι, 13/34 επ., 66% υπ., 3 μπλοκ), Χαλιαμπάλια 10 (2 άσοι, 7/14 επ., 1 μπλοκ). Καλανταρίδου 5 (2/5 επ., 3 μπλοκ), Διαμαντή (λ.- 75% υπ.) / Σταφυλίδου, Γεωργιάδου, Ωρολογοπούλου.
*Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Πανούτσος, Τσαλαφούτης από τους οποίους είχε και κάποια παράπονα ο Άρης, παρατηρητής ο κ. Παναγής ενώ γυμνασίαρχος ο κ. Φούκας.
 
ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΒΟΛΕΪ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ
Το κόκκινο τριαντάφυλλο της Τρικάλη
Με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο χέρι της τριγυρνούσε η Ιωάννα Τρικάλη μετά τη λήξη του σπουδαίου αυτού αγώνα. Η αρχηγός της ΕΑΛ μετά από είκοσι περίπου χρόνια ενεργού δράσης στην ομάδα αυτός όπως όλα δείχνουν ήταν και ο τελευταίος της αγώνας (αν δεν τη μεταπείσουν ξανά). «Το ματς αυτό ήταν πιο δύσκολο στο ψυχολογικό κομμάτι παρά το αγωνιστικό. Όμως τα καταφέραμε και εκεί. Χάρηκα που είδα κόσμο στο γήπεδο. Μας βοήθησε πάρα πολύ στο έργο μας. Τους ευχαριστώ πολύ. Αλήθεια δεν θα ήταν όμορφο να ήταν συνέχεια έτσι;».
 
ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΗ Η ΝΕΑΡΗ ΠΑΙΚΤΡΙΑ
Τα δάκρυα της Παπαδοπούλου
Αναμφισβήτητα αυτή που συγκινήθηκε περισσότερο και φάνηκε μάλιστα ήταν η Χρυσάνθη Παπαδοπούλου. Η παίκτρια που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της ΕΑΛ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της μετά τη λήξη του ματς: «Κλαίω γιατί αυτή η ομάδα μας έχει δώσει τόσες χαρές. Έχουμε περάσει τόσες λύπες. Ήμαστε όλες τόσο δεμένες με την ΕΑΛ.
Κλείσαμε τα στόματα πολλών που έλεγαν ότι θα πέσουμε σίγουρα» είπε στην «Ε».
 
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
Μια ντουζίνα χρόνια στην ΕΑΛ
Ούτε ένα, ούτε δύο. Δώδεκα συνεχόμενα χρόνια στηρίζει με όλες του, τις δυνάμεις την ΕΑΛ στο γυναικείο βόλεϊ. Ο Κώστας Παπαγιάννης είναι ο παράγοντας που δίνει όλο του το είναι σε κάθε προσπάθεια των κοριτσιών. Για την νέα επιτυχία δήλωσε: «Οπωσδήποτε ο στόχος ο φετινός ήταν η παραμονή. Δεν περιμένανε ωστόσο να ήταν τόσο δύσκολος. Τελικά όμως τα καταφέραμε.
Από την πλευρά μου θέλω να συγχαρώ τις αθλήτριες αλλά και το προπονητικό τιμ. Επίσης να ευχαριστήσω όλους όσοι μας βοήθησαν και υλικά αλλά και ηθικά. Εύχομαι η επόμενη χρονιά να είναι ακόμα καλύτερη».
 
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
«Η Λάρισα το δικαιούται...»
«Για να έρθει αυτό το τέλος προσπάθησαν πάρα πολύ τα κορίτσια μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Από τότε που τελείωσε το πρωτάθλημα ως τώρα κάναμε μια μικρή προετοιμασία και τα πήγαμε περίφημα. Αξίζουν συγχαρητήρια όμως τόσο η διοίκηση του κ. Παπαγιάννη όσο και οι φυσιοθεραπευτές. Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Δικαιούται η Λάρισα να είναι η μοναδική επαρχιακή πόλη να έχει ομάδα στην Α1».
 
Η ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΠΕΡΟ
Ο «τσαμπουκάς» της Λίτσιου
Κατάφερε να ξεπεράσει έναν τραυματισμό μέσα σε λίγες ημέρες. Η Εύη Λίτσιου έσφιξε τα δόντια και έπαιξε στα δύο πολύ δύσκολα ματς με τον Άρη. Η έμπειρη λίμπερο μετά τη λήξη του αγώνα μας είπε: «Είχαμε άγχος αλλά τελικά τα καταφέραμε και πήραμε την τρίτη μας νίκη. Μέτρησε το πάθος μας και ο τσμπουκάς μας μέσα στο γήπεδο. Πιστέψαμε στον εαυτό μας.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις συμπαίκτριές μου, στη διοίκηση και τον προπονητή μας. Κάθε χρόνο όλοι πιστεύουνε πως η ΕΑΛ θα πέσει επειδή δεν υπάρχουν μεγάλες χορηγίες. Αλλά εμείς ανατρέψαμε για μια ακόμα φορά τα προγνωστικά».
 
ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΝΟΥΣΙΑ
«Ήμασταν ομάδα»
Πολύτιμη για μια ακόμα φορά η προσφορά της Αποστολίας Νούσια. Η νεαρή παίκτρια κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών μας είπε: «Το παλέψαμε τόσο πολύ και φάνηκε από την αρχή πως δεν μπορούσαμε να χάσουμε αυτήν την παραμονή. Αυτό που μέτρησε ήταν το γεγονός πως ήμασταν περισσότερο ομάδα από τον Άρη».
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass