ΜΗΝΥΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ο.Ε.Μ.Α. 2013 κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΛΕΤΣΟ

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε... »

* «ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ» * ΠΟΙΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2010 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:39
Την πρώτη επίσκεψη στη Λάρισα έκανε η νέα Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων 2013 ή, για να ακριβολογούμε, ήταν η πρώτη επίσκεψη του προέδρου Γιώργου Κολέτσου και της αντιπροέδρου Μαρίας Πατελάρου, καθώς η διεθύνουσα σύμβουλος Φανή Κουτρουμπά γνώριζε τα πάντα, μια και διατήρησε το πόστο από την προηγούμενη Ο.Ε.Μ.Α.
Και αντικείμενο της επίσκεψης ήταν να δουν τις εγκαταστάσεις που προορίζονται για τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων 2013 που θα γίνουν στη Λάρισα (θα ακολουθήσει σήμερα ανάλογη επίσκεψη στο Βόλο, αφού οι δύο πόλεις είναι συνδιοργανώτριες).
Τα μέλη της επιτροπής, αλλά και το κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που τη συνόδευε, υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Μπαρμπούτης και Κώστας Σαμουρέλης και η σύμβουλος του δημάρχου Βάσω Οικονόμου.
ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΖΗΜΑ
Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Στρατόπεδο Τζήμα, όπου θα γίνει το Μεσογειακό Χωριό. Ο δήμαρχος Λαρισαίων, Κώστας Τζανακούλης, είπε ότι ολοκληρώθηκε η αποδοχή παραχώρησης της έκτασης από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και θα είναι έτοιμο το Μεσογειακό Χωριό το 2012 και θα είναι ένα βιοκλιματικό Μεσογειακό Χωριό, συνδεδεμένο με εμπορικό κέντρο και ένα πράσινο πάρκο 100 στρεμμάτων με 10.000 δένδρα.
Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο πρόεδρος της Ο.Ε.Μ.Α. 2013 κ. Γιώργος Κολέτσος δήλωσε: «Ήρθαμε στη Λάρισα για ενημερωτική επίσκεψη και να δούμε τις Μεσογειακές εγκαταστάσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε το πρόγραμμα άμεσης αξιοποίησής τους. Ήδη ξεκινήσαμε δουλειά για να ετοιμαστούν όλα σύντομα».
* Είστε αισιόδοξος ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες θα πετύχουν;
«Υπάρχει ένας προβληματισμός για τις καθυστερήσεις που υπήρξαν, αλλά πιστεύουμε, επειδή από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος, ότι οι Αγώνες θα πετύχουν».
* Χρήματα υπάρχουν;
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας εξορθολογισμός δαπανών και νομίζουμε ότι τα λεφτά που υπάρχουν στο νέο προϋπολογισμό φθάνουν για τους Αγώνες».
* Ο κ. Γερουλάνος δήλωσε ότι οι Αγώνες ενδέχεται να μην γίνουν. Ισχύει αυτό;
«Θεωρώ ότι με βάση το νέο προϋπολογισμό δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Και επειδή πιστεύω ότι υπάρχει θέληση για να γίνουν οι Αγώνες και όρεξη γι’ αυτούς από τις τοπικές κοινωνίες, θα μπορέσουν να διεξαχθούν»
Από την άλλη, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Κώστας Τζανακούλης, δήλωσε τα εξής: «Υποδεχόμαστε τη νέα Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων 2013, όπου θα τους γίνει μια πλήρη ενημέρωση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ πιστεύουμε ότι θα γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 κανονικά και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Γερουλάνος, διόρισε Οργανωτική Επιτροπή. Αν ήταν να μη γίνουν οι Αγώνες, δεν θα διόριζε Επιτροπή».
ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Στη συνέχεια, τα μέλη της Ο.Ε.Μ.Α. 2013 επισκέφτηκαν το ανοιχτό κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, όπου ο δήμαρχος Λαρισαίων απάντησε έμμεσα σε κάποια σενάρια που βγήκαν στην επιφάνεια και έλεγαν να μην γίνουν οι αγώνες πόλο στη Λάρισα. Είπε ότι το έργο αυτό χρειάζεται να ολοκληρωθεί γιατί δεν είναι μόνο για τους Μεσογειακούς Αγώνες, αλλά για την αθλητική κοινωνία της Λάρισας που χρειάζεται δεύτερο κολυμβητήριο.
Μάλιστα, είπε ότι υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια ευρώ, που όμως δεν έχουν εκταμιευτεί.
Ο κ. Κολέτσος είπε ότι είναι εντυπωσιασμένος από την πρόοδο της Λάρισας στον υγρό στίβο και τόνισε ότι κατανοεί τις ανάγκες της ολοκλήρωσης του κολυμβητηρίου, αλλά η ΓΓΑ είναι υπεύθυνη για τη χρηματοδότηση.
Το ανοιχτό κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας ήταν στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004», αλλά οι πιστώσεις δεν έφθασαν για να τελειώσει έγκαιρα.
Απ’ ό,τι φάνηκε η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί και θα είναι θετικό για τη Λάρισα.
ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ Α.Ε.Λ.
Επόμενος σταθμός της επίσκεψης της Ο.Ε.Μ.Α. 2013 ήταν το γήπεδο της Α.Ε.Λ., όπου τους υποδέχθηκε ο εργοταξιάρχης κ. Γιώργος Ντόντος, που είπε ότι το γήπεδο θα ολοκληρωθεί τέλη Νοεμβρίου και το μοναδικό πρόβλήμα για να πάρει άδεια λειτουργίας το γήπεδο είναι η δημιουργία ενός κόμβου για κυκλοφοριακούς λόγους.
Εκεί έχει ζητηθεί η συνδρομή της Περιφέρειας και του δημάρχου, γιατί υπάρχει περίπτωση να ολοκληρωθεί το γήπεδο, αλλά λόγω της έλλειψης κόμβου να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί!
Μάλιστα, τα σχέδια προβλέπουν την κατασκευή τριών κόμβων.
Επίσης, θα υπάρχει ψυχαγωγικό πάρκο, ξενώνας, κινηματογράφοι ενώ η χωρητικότητα του γηπέδου θα είναι 16.000 θέσεων ενώ θα υπάρχουν σουίτες χωρητικότητας 400 ατόμων συνολικά.
ΚΛΕΙΣΤΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Ακολούθησε επίσκεψη στο κλειστό της Νεάπολης, όπου ο Γιώργος Κολέτσος είπε ότι το πρώτο έργο που πρέπει να γίνει είναι η αλλαγή της πρόσοψης, ενώ ζητήθηκε επίσπευση των εργασιών για την ανακατασκευή της στέγης που έχει πρόβλημα με τη μόνωση.
Το κλειστό της Νεάπολης είπε ότι θα είναι η βάση για μεγάλη προσέλευση του κόσμου και θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο μπάσκετ και στην προσέλευση μεγάλων αθλητών παρότι εκείνη τη χρονιά έχει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ.
Στο κλειστό της Νεάπολης τους υποδέχτηκε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Θανάσης Κοντοθανάσης και η διευθύντρια του Ε.Α.Κ., Κατερίνα Γαλάρα.
ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΛΑΝΑ ΤΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Η επίσκεψη στην «Αβερώφειο», αλλά και στην τοποθεσία τής κατασκευής του Ιππικού Κέντρου υπήρξε η είδηση για τρία διαφορετικά πλάνα. Ο πρώτος χώρος αφορά σε έκταση της «Αβερώφειου» σχολής, που όμως έχει μεγάλη εμπλοκή για να παραχωρηθεί για τη δημιουργία του Ιππικού Κέντρου, το δεύτερο σχέδιο περιλαμβάνει δημιουργία σε έκταση στα Τ.Ε.Ι. Λάρισας, ενώ το τρίτο και τελευταίο πλάνο περιλαμβάνει τη διεξαγωγή των Ιππικών Αγώνων στο ιδιωτικό Ιππικό Κέντρο Πίσσα.
Πάντως, το θέμα της διεξαγωγής των Ιππικών Αγώνων θα ξεκαθαρίσει μέχρι τον Σεπτέμβριο και είναι το μεγάλο ερωτηματικό για τον τόπο διεξαγωγής του αγωνίσματος.
ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ
Ακολούθησε η επίσκεψη στο κλειστό του Αγίου Θωμά όπου εκεί υπήρχε και προπόνηση της ομάδας του Κεραυνού και ο υπεύθυνος της ομάδας κ. Νίκος Πάκας υποδέχθηκε με θερμά λόγια τον δήμαρχο Λαρισαίων, αλλά και την Ο.Ε.Μ.Α., λέγοντας ότι πρέπει οι εγκαταστάσεις να βελτιώνονται διαρκώς. Το κλειστό του Αγίου Θωμά εντυπωσίασε την Ο.Ε.Μ.Α., καθώς το θεωρεί ιδανικό για προπονητήριο.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΒΑΡΕΩΝ
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε από τους ανθρώπους της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων 2013 στην αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων του Ε.Α.Κ., που είπε ότι η εικόνα δεν ταιριάζει για να γίνει μεγάλη διοργάνωση και πρέπει να ανακαινισθεί πλήρως για να μπορέσουν να γίνουν αγώνες υψηλού επιπέδου, ενώ κάποια αποδυτήρια είναι σε τραγική κατάσταση. Σαφώς καλύτερη εικόνα υπήρχε στην αίθουσα της Άρσης Βαρών.
Στο μεταξύ, και στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ τονίσθηκε ότι πρέπει να ανακαινισθούν τα αποδυτήρια, που είναι απαράδεκτα και η παλαιότητά τους τα κάνει σχεδόν ακατάλληλα.
Επίσης, θα αλλαχθούν και οι κερκίδες για να γίνουν σύγχρονες.
ΣΤΑ... ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ
Εκεί που πραγματικά έμεινε η καλύτερη εντύπωση ήταν στην επίσκεψη στο «Μύλο του Παππά» όπου θα στεγάζονται και τα γραφεία των Μεσογειακών Αγώνων. Εντυπωσιάστηκαν οι άνθρωποι της Ο.Ε.Μ.Α. από τη μακέτα του Αρχαίου Θεάτρου και θέλησαν να πάνε να το δουν, αφού ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος θα αποτελέσει τη βάση για την Πολιτιστική Μεσογειάδα, καθώς Θέατρα του 3ου προ Χριστού αιώνα και μάλιστα μέσα σε πόλεις σπανίζουν.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων μίλησε και για το θέατρο του ΟΥΗΛ που και αυτό θα είναι σημαντικό για τη διεξαγωγή της Πολιτιστικής Μεσογειάδας.
ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕ... ΓΕΥΜΑ
Η επίσκεψη της Ο.Ε.Μ.Α. 2013 έκλεισε με γεύμα στο λόφο του Φρουρίου που παραχώρησε ο Δήμος Λαρισαίων.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΕΤΣΟΣ:
Διαχωρισμός αθλητισμού και πολιτικής...
* ΕΜΕΙΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Ο πρόεδρος της ΟΕΜΑ 2013 μετά το τέλος της επίσκεψης στις Μεσογειακές εγκαταστάσεις στη Λάρισα μας είπε: « Ήρθα στη Λάρισα με την ιδέα ότι υπάρχει ένα καλός βαθμός ετοιμότητας αλλά εντυπωσιάσθηκα καθώς βρήκα τριπλάσια περίπου έργα απ’ ό,τι υπολόγιζα και πλέον τα προβλήματα είναι λίγα. Ήρθα για να δω Α έργα και είδα 3Α αν θέλουμε να μιλήσουμε με απόλυτα αριθμητικά. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και οι Αγώνες θα διεξαχθούν με το λιγότερο οικονομικό κόστος αλλά πιστεύω ότι θα υπάρχει πίστη, θέληση και όρεξη για δουλειά. Κοντά μας εκτιμώ ότι θα είναι η τοπική κοινωνία γιατί οι Αγώνες θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην πόλη.
Θέλω να διαχωρίσω την αθλητική τους αξία από την πολιτική. Προσωπικά πιστεύω στην αθλητική ιδέα που υπηρέτησα ως αθλητής επί 20 χρόνια και δε με ενδιαφέρει μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση να γίνω πολιτικός. Διαχωρίζω τα αθλητικά ιδεώδη από την πολιτική και αυτή θα είναι η πορεία μέχρι το τέλος της διοργάνωσης.
Αυτό που πρέπει να τονίσω είναι ότι είμαστε σε οικονομική κρίση και οι πολλές εγκαταστάσεις θα φέρουν πρόβλημα βιωσιμότητά τους. Μας ενδιαφέρει να υπάρχουν λίγες αλλά καλά συντηρημένες αθλητικές εγκαταστάσεις και αυτό πρέπει να είναι ο στόχος κάθε τοπικής κοινωνίας, ένας ελεγχόμενος αθλητισμός για να μην υπάρχουν μέσα στην διαχρονική του πορεία μεγάλες μεταπτώσεις».
 
ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΔΕΚΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
Πρώτες προσλήψεις από την Ο.Ε.Μ.Α. 2013
* ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ
Στο μεταξύ, προκηρύχθηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων 2013 οι δέκα πρώτες θέσεις εργασίας και αυτές αφορούν στους εξής: Διευθυντής Επικοινωνίας, διευθυντής Αθλημάτων / Εγκαταστάσεων, διευθυντής Οικονομικών, διευθυντής Marketing / Χορηγιών, διοικητικό προσωπικό, διευθυντής Έργων και Μεσογειακών Προσαρμογών, υπεύθυνος Μεταφορών, υπεύθυνος Διαπίστευσης, υπεύθυνος Τεχνολογίας, υπεύθυνος Φιλοξενίας / Διατροφής και τα προσόντα που ζητούνται είναι: Πτυχίο Α.Ε.Ι. σε αντικείμενο συναφές με τον τομέα απασχόλησης, άριστη χρήση της Ελληνικής Γλώσσας (προφορικά και γραπτά), πολύ καλή χρήση της Αγγλικής Γλώσσας (προφορικά και γραπτά), χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ανάλογη προϋπηρεσία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μισθοί που θα παίρνουν οι έχοντες τις συγκεκριμένες θέσεις θα είναι από 2.000 ευρώ έως 5.000 ευρώ καθαρά. Το ακριβές ποσό δεν έχει ορισθεί από την Ο.Ε.Μ.Α. 2013, ενώ η υποβολή των αιτήσεων θα πρέπει να γίνει μέχρι 16 Απριλίου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα μαζί με μία σύντομη επιστολή εκδήλωσης του ενδιαφέροντός τους, για έναν ή περισσότερους τομείς, στο info@volos2013.gr.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass