ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΦΟΑ, ΑΣΑΛ ΚΑΙ ΛΟΑ

Πεντακόσια παιδιά στο δρόμο...

* ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΗΛΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ * ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ;

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2010 22:48 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:36
 Επίθεση στον πρόεδρο της ΑΕΛ ως ιδιοκτήτη της εταιρίας «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» που εκμεταλλεύεται το γήπεδο που κατασκευάζει η ΑΕΛ αλλά και του δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη κάνει η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και οι σύλλογοι τένις ΑΣΑΛ και Λαρισαϊκός με αφορμή την απόφαση του ιδιοκτήτη της εταιρίας «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε. «να κλείσει τα γήπεδα τένις που κατασκεύασε μετά την καταστροφή των παλιών που υπήρχαν και ανήκαν στην ιδιοκτησία του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου και κατ’ επέκταση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Αποτέλεσμα 500 παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα του τένις να είναι στο
δρόμο. Αιτία η σύμβαση που ζητάει να υπογράψει η «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» με τους συλλόγους τένις και να πληρώνουν οι σύλλογοι ενώ το προϋπάρχον καθεστώς υπό τη διοίκηση του ΕΑΚ έδινε δωρεάν τις εγκαταστάσεις όπως κάνει σε όλους τους συλλόγους που χρησιμοποιούν αποδυτήρια και γηπεδικές εγκαταστάσεις.
500 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
 Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Ανάστατη είναι η οικογένεια του τένις, από την απόφαση του Κώστα Πηλαδάκη και της εταιρίας ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Α.Ε. να πετάξουν στο δρόμο 500 παιδιά ηλικίας 5 έως 18 χρονών, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα γήπεδα τένις, δίπλα στο υπό κατασκευή νέο γήπεδο της Λάρισας. Κι αυτό κόντρα σε όλες τις υποσχέσεις του Δημάρχου Κωνσταντίνου Τζανακούλη προς τον Πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Σπύρο Ζαννιά και προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και σε όσα έχει υποστηρίξει ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι τα γήπεδα του τένις θα ανήκουν στο Δήμο Λάρισας. Αντίθετα τώρα η εταιρία ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ ζητεί από τα 5 τοπικά Σωματεία να υπογράψουν συμβόλαια προκειμένου να χρησιμοποιούν τα γήπεδα.
Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. αναρωτιέται γιατί καταστράφηκαν επενδύσεις 1.000.000 ευρώ (καινούργια γήπεδα με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού) για να δημιουργηθούν άλλα γήπεδα, δίπλα στο γήπεδο της επιχείρησης Π.Α.Ε. Λάρισα; Η Ε.Φ.Ο.Α. ετοιμάζει κινητοποιήσεις. Μάλιστα ο πρόεδρος κ. Σπύρος Ζαννιάς και τα μέλη του Δ.Σ. προγραμματίζουν συνέντευξη Τύπου τη Μεγάλη Τετάρτη στη Λάρισα για να καταγγείλουν τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν γύρω από το τένις στην πόλη και συνδέονται άμεσα με τους Μεσογειακούς Αγώνες.
Ο δήμαρχος έδωσε εντολή στα Σωματεία να σπάσουν τις κλειδαριές για να μπουν τα παιδιά στα γήπεδα. Η Ε.Φ.Ο.Α. τον καλεί να σπάσει ο ίδιος τις κλειδαριές, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί».
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Ανακοίνωση εξέδωσαν και τα σωματεία του ΑΣΑΛ και του Λαρισαϊκού Ομίλου Αντισφαίρισης που αναφέρουν τα εξής: «Η ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑ Α.Ε. συνεχίζει με τη τελευταία της ανακοίνωση στον τοπικό Τύπο, να παραπληροφορεί το κοινό της πόλης προσπαθώντας να δικαιολογήσει  την τελευταία της ενέργεια δηλαδή το προκλητικό κλείδωμα και «απαγόρευση χρήσης από Α.Σ.Α.Λ. και Λ.Ο.Α.» των γηπέδων τένις που κατασκεύασε στη Νεάπολη, πετώντας έτσι στο δρόμο όλα τα παιδιά και τους προπονητές των δύο συλλόγων. Πολίτες της Λάρισας που τους τελευταίους 7 μήνες προσπαθούν να αθληθούν και να δουλέψουν κάτω από τις απαράδεκτες συνθήκες που εσκεμμένα και με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής, δημιούργησε και διατηρεί η εταιρία με σκοπό να εκβιάσει και ή δυνατόν να διαλύσει τους δύο συλλόγους.
Προφασίζονται τη μη προσέλευση των συλλόγων σε συνάντηση για την υπογραφή συμφωνητικού, αν και είχαν ειδοποιηθεί εγγράφως και έγκαιρα από τους συλλόγους για αδυναμία πραγματοποίησής της τη συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω απουσιών εκτός Λάρισας, ζητώντας να οριστεί άμεσα άλλη ημερομηνία.  
Ο συνδιαχειριστής των γηπέδων, σύμφωνα με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, ήταν παρών; Είχε κληθεί ο ΑΟΔΛ ή ο Δήμος Λαρισαίων για την υπογραφή του όποιου συμφωνητικού; Φυσικά όχι.
Ο Δήμος Λαρισαίων και το Δημοτικό Συμβούλιο, που με αποφάσεις τους παραχώρησαν τα επιπλέον στρέμματα για την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων του τένις που θα καταστρέφονταν, αποποιούνται των δικαιωμάτων που η σύμβαση παραχώρησης τους εξασφαλίζει. Δεν αντιλαμβανόμαστε το λόγο για τον οποίο ο Δήμος δεν ελέγχει ούτε απαιτεί την εφαρμογή των συμβατικών αυτών όρων.
Θυσιάζεται το άθλημα του τένις στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων. Είναι το πολιτικό κόστος, ο φόβος της εναντίωσης κόντρα στα συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα ή άλλες δεσμεύσεις, η αίτίες πίσω από την απραξία και τη 7μηνη καθυστέρηση επίλυσης του θέματος; Υπάρχει σύμβαση. Ας εφαρμοστεί.
Από τη μια βραβεύονται από τον Δήμο οι αθλητές των συλλόγων για τις επιτυχίες τους και τη διαφήμιση της πόλης, ακούγονται όμορφα λόγια από τον Δήμαρχο για τη οικονομική και όχι μόνο σημασία διοργανώσεων σαν το Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Τένις και τις 3.000 άτομα που θα επισκεφθούν τη πόλη και από την άλλη προτρέπονται οι σύλλογοι να σπάσουν τις κλειδαριές! Ας στείλει ο συνδιαχειριστής Δήμος τη Δημοτική Αστυνομία να το κάνει. Ας στηρίξει τους συλλόγους έμπρακτα, ουσιαστικά και δυναμικά. Απαιτώντας, εξασφαλίζοντας και συμμετέχοντας στην υπογραφή ενός δίκαιου συμφωνητικού βασισμένου στις δεσμεύσεις και τους όρους που ο ίδιος έθεσε».
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass