ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

Πρωταθλητές Αμπελώνας (κορίτσια) και 6ο Λάρισας (αγόρια)

* ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟ 15ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ 13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, ΜΕ 2-0 ΣΕΤ

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2010 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:31
Το Γυμνάσιο Αμπελώνα στα κορίτσια και το 6ο Λάρισας στα αγόρια, αναδείχτηκαν πρωταθλητές νομού, κερδίζοντας στους χθεσινούς τελικούς πετοσφαίρισης Γυμνασίων που έγιναν στο ΕΑΚ, το 15ο και το 13ο Γυμνάσια Λάρισας, αντίστοιχα, με 2-0 σετ.
Οι αγώνες παρουσίασαν ενδιαφέρον και τους παρακολούθησαν πολλοί μαθητές, που δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα, με πανό και συνθήματα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στο τέλος απονεμήθηκαν κύπελλα μόνο στους νικητές, ενώ δόθηκαν σε όλους τους αγωνιζόμενους, διπλώματα συμμετοχής.
Θεωρούμε ότι δεν θα ήταν σπατάλη να απονεμηθούν και μετάλλια στα παιδιά για να θυμούνται τη συμμετοχή τους στους τελικούς.
Είπαμε να γίνουν περικοπές, αλλά όχι και σε τέτοιο βαθμό και μάλιστα στα σχολικά πρωταθλήματα…
Αναλυτικά οι δυο τελικοί, έχουν ως ακολούθως:
15ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 0
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ 2
Αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό βόλεϊ, το Γυμνάσιο Αμπελώνα (σ.σ. απαρτίζεται κυρίως με παίκτριες από τον Φιλαθλητικό Αμπελώνα),   επικράτησε του 15ου Λάρισας, που προσπάθησε φιλότιμα, με 2-0 σετ.
Οι νικήτριες έδειξαν από την αρχή την ανωτερότητά τους και κατάφεραν να πάρουν το πρώτο σετ, χάνοντας όμως πολλά σερβίς, ίσως και λόγω του άγχους που είχαν.
Από την άλλη πλευρά τα κορίτσια του 15ου Γυμνασίου Λάρισας, έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι κοντά στο σκορ.
Στο δεύτερο σετ ο Αμπελώνας κυριάρχησε και εύκολα το κατέκτησε, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Τα σετ και οι διακυμάνσεις, έχουν ως εξής:
1ο ΣΕΤ (30΄) 4-4, 7-10, 8-11, 11-11, 12-15, 13-18, 15-21, 18-21, 19-22, 20-25
2ο ΣΕΤ (20΄) 0-4, 1-6, 1-9, 5-16, 6-18, 10-21, 10-25
* Άγγιξε το άριστα η διαιτησία των κ. Κυριακής Καρώ, Δάφνης Μπατσίλα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
15ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μιχ.Ζιώγας) : Αργυροπούλου, Κοντόγια Αγγ., Ντάγια, Καραβασίλη, Μπάγκα, Γιαννάκου, Γραντζή, Κουτσώνα, Καρατάσιου, Κοντόγια Β., Μουλιώτα, Νικολάου.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ (Κ.Μαρκούλης, Βασ.Κουτσιμάνης): Παπαζιάκα Ε., Τσολάκη, Χριστοφορίδη, Παππά, Χατζηαθανασιάδη, Πρασσά, Οικονόμου, Σούλο, Μήλιου, Παπαζιάκα Μ., Καλογεροπούλου, Νταφούλη.
13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 0
6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 2
Πολύ καλό παιχνίδι έγινε και στον τελικό των αγοριών, όπου το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας κέρδισε το 13ο, με 2-0 σετ.
Στο πρώτο σετ το 13ο πάλεψε μέχρι ένα σημείο, αλλά το 6ο Γυμνάσιο πιο ψύχραιμο και αποτελεσματικό κατάφερε να πάρει μια διαφορά οκτώ πόντων την οποία διατήρησε και κέρδισε το σετ.
Όσον αφορά στο δεύτερο, υπήρξε μεγαλύτερη αγωνία, καθώς και οι δυο ομάδες έδειχναν ικανές να το κατακτήσουν. 
Μια απόφαση των διαιτητών να δοθεί η μπάλα στο 6ο Γυμνάσιο, γιατί μέσα σε χρόνο οκτώ δευτερόλεπτων οι παίκτες του 13ου δεν είχαν   πάρει σωστά τις θέσεις τους όπως αναγραφόταν στο χαρτί που δόθηκε, άλλαξε την εικόνα του αγώνα.
Ενώ λοιπόν σε εκείνο το σημείο το σκορ ήταν 12-13 και θα γινόταν 13-13 με τον πόντο που δικαιούνταν να πάρει το 13ο Γυμνάσιο, τελικά με την παράβαση που έκριναν οι διαιτητές ότι ήταν, έγινε το σκορ 12-14 και κατόπιν η διαφορά αυξήθηκε, με αποτέλεσμα να φτάσει στη νίκη το 6ο Γυμνάσιο.
Τον αγώνα διηύθυναν η κ. Κυριακή Καρώ και ο κ. Αθανάσιος Τάσης, που πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο ελαστικοί σε ορισμένες περιπτώσεις εφαρμογής των κανονισμών, όπως έγινε στη φάση με την καθυστέρηση των 8 δευτερολέπτων, για να τοποθετηθούν στην κανονική τους θέση οι παίκτες του 13ου Γυμνασίου.
Τα σετ και οι διακυμάνσεις, έχουν ως ακολούθως:
1ο ΣΕΤ (20΄): 2-2, 4-7, 7-8, 9-12, 12-20, 16-21, 17-25.
2ο ΣΕΤ (25΄): 2-1, 2-6, 6-6, 8-12, 12-14, 14-16, 15-22, 19-23, 20-25.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (Π.Σουλιώτου): Γουσούλης, Καλαμάς, Μάνος Φ., Πλακίδας, Μπέλλος, Βεζακιάδης, Καλέτσος, Βαΐτσης, Ζαφειρούλης, Καδάς, Παντούλης, Ταστεμιρόγλου, Μάνος Θ.
6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γ. Τσαντίλης): Ζαρζώνης, Δούρος, Αντωνόπουλος, Στριμπώνης, Πέτρου, Βουλγαράκης, Δεσιμόνας, Παπαδημητρίου, Μητακίδης, Ντάνας, Νότος, Χουλιάρος.
* Τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Νομαρχίας Λάρισας κ. Βασίλης Κούργιας, ο προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Β’/Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θανάσης Μαργαριτόπουλος, οι διευθυντές κ. Αστέριος Παλιοτζίκας (Αμπελώνα), Αγγελική Νάκα (15ου Γυμνασίου), Ιωάννης Παπαγεωργίου (6ου Γυμνασίου), Λεμονιά Βλότσιου (εκπρόσωπος του 13ου Γυμνασίου) και ο κ. Βασίλης Αργυρόπουλος (πρόεδρος ΕΣΠΕΚΕ).
*Το όνομα του πρώην γυμναστή τους Κώστα Παπαδογούλα φώναξαν ρυθμικά αρκετές φορές οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Λάρισας και εκείνος δεν έκρυβε την ικανοποίησή του, ενώ δεν ένιωθε καθόλου συνταξιούχος, ανάμεσα στα νέα αυτά παιδιά.
*Για την επιτυχία του Αμπελώνα χάρηκε και ο Βασίλης Μπεκιάρης, καθώς ο γιός του είναι προπονητής στον Φιλαθλητικό Σύλλογο Αμπελώνα και πολλές από τις μαθήτριες του Γυμνασίου, είναι δικές του παίκτριες.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass