ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΔΡΑ

Αυτή την Α.Ε.Λ. θέλουμε....

* Ο ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΜΠΛΑΖΕΚ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΛΑΔΑΚΗ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΨΙΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2010 0:56 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:29
Το Αλκαζάρ χθες στον αγώνα Α.Ε.Λ.-Α.Ε.Κ. 1-0, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα είχε ρυθμό από τους δώδεκα χιλιάδες φιλάθλους που το κατέκλυσαν αλλά αυτός που φαίνεται να συγχρονίστηκε καλύτερα μαζί τους ήταν ο Τσέχος Γιαν Μπλάζεκ που όπως και στην Ξάνθη (νίκη πάλι με 1-0 με δικό του τέρμα) ήταν εκπληκτικός και με ένα πανέμορφο γκολ (ύστερα από εξίσου εντυπωσιακή πάσα του Ρομέου) οδήγησε τη λαρισινή ομάδα σε νίκη με 1-0 και πλέον πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα αφού έφυγε από την επικίνδυνη ζώνη και βρέθηκε στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα.. Παράλληλα, ο πρόεδρος Κωστής Πηλαδάκης πήγε στο... ταμείο της Σλόβαν Λίμπερετς για να ανανεώσει την οψιόν αγοράς του παίκτη και για τον επόμενο χρόνο καθώς μέχρι τώρα ο Τσέχος μόνος του έδωσε στη λαρισινή ομάδα έξι βαθμούς (τρεις την Ξάνθη και τρεις χθες).
Η Α.Ε.Λ. που είδαμε χθες ήταν η ομάδα που όλοι οι Λαρισαίοι φίλαθλοι θέλουν να απολαμβάνουν στο γήπεδο και αν συνεχίσει έτσι στα επόμενα πέντε παιχνίδια όχι απλά δεν θα κινδυνεύσει αλλά μπορεί να βρεθεί και στα μέσα του βαθμολογικού πίνακα.
Χθες η λαρισινή ομάδα έδειξε μεγάλο πάθος πίεσε από το πρώτο λεπτό ψηλά αναγκάζοντας μια ομάδα που είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία να φαίνεται ομαδούλα ενώ ακόμα και η επιθετική γραμμή των φιλοξενουμένων μπροστά στην άμυνα των «βυσσινί» ήταν ανύπαρκτη να αντιδράσει.
Ουσιαστικά χθες είδαμε μια ομάδα, τη ΛΑΡΙΣΑ, να παίζει εναντίον όχι μιας ομάδας αλλά ενός τερματοφύλακα του Σάχα, που ήταν απίστευτος κάτω από τα δοκάρια, κάνοντας τέσσερις πολύ μεγάλες αποκρούσεις, εδικά στο 8’ και το 82’ που απεσόβησε κεφαλιές των Κουζέν και Ιγγλέσιας.
Βέβαια, η υπόθεση σωτηρία δεν τελείωσε ακόμα και θα χρειαστεί η Α.Ε.Λ. να δώσει πέντε ακόμα μεγάλες μάχες εκ των οποίων τις τρεις στο Αλκαζάρ, τώρα όμως αρκούν επτά βαθμοί για να παραμείνει στην κατηγορία κάτι που φαίνεται εφικτό.
Χθες είδαμε αυτό που έλειπε πριν δεκαπέντε μέρες, το ΠΑΘΟΣ των ποδοσφαιριστών και χθες ήταν χαρακτηριστικό ότι σε κάθε φάση ήταν τέσσερις με πέντε παίκτες της Α.Ε.Λ. Το μόνο άσχημο είναι ότι συμπλήρωσαν επτά κίτρινες κάρτες ο Νταμπίζας και τέσσερις ο Μπλάζεκ, με αποτέλεσμα η ομάδα να τους στερηθεί από κάποια παιχνίδια και όπως είπε και ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας είναι ευκαιρία να δείξουν και κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές τι αξίζουν.
Για την Α.Ε.Κ. που έχασε, μάλλον θα είναι πολυτέλεια η συμμετοχή της στα πλέι οφ, καθώς μάλλον θα ξεκινήσει με τρεις βαθμούς λιγότερους από το δεύτερο και τον τρίτο της βαθμολογίας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της, Γιάννης Παπακώστας, στο ντεμπούτο του στο Αλκαζάρ παράταξε την ομάδα με ό,τι έκανε στις τελευταίες προπονήσεις, δηλαδή με τακτική 4-4-2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Βιέρα στην άμυνα τους Βελάσκο (δεξιά), Νταμπίζα, Μελίσση (σέντερ μπακ), Κατσιαρό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Ρομέου και Κυριακίδη, δεξιά τον Μπλάζεκ και αριστερά τον Βενετίδη (το είχαμε δει αυτό το σχήμα με Κατσιαρό - Βενετίδη στην αριστερή πλευρά πολλές φορές και επί προπονητή Μαρίνου Ουζουνίδη και είχε πάει περίφημα), ενώ στην επιθετική γραμμή αγωνίστηκαν ο Μετίν με τον Κουζέν.
Από την άλλη, ο τεχνικός της Α.Ε.Κ., Ντούσαν Μπάγιεβιτς, παράταξε την ομάδα με τακτική 4-4-2, έχοντας τερματοφύλακα τον Σάχα, στην άμυνα τους Αραούχο (δεξί μπακ), Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς (σέντερ μπακ), Καράμπελα (αριστερά), στη μεσαία γραμμή ως αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Καφές και Μάκος στα αριστερά τον Σκόκο και δεξιά τον Μαντούκα, ενώ στην επιθετική γραμμή ήταν οι Τζεμπούρ και Μπλάνκο.
Η λαρισινή ομάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά με τον Μπλάζεκ και το Μετίν να κάνουν όργια και τον πρώτο να περνάει κάθε φορά σαν... σταματημένο τον Καράμπελα. Στο 6’ η τύχη γύρισε την πλάτη στη λαρισινή ομάδα, καθώς ο Τσέχος παίκτης σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά με κεφαλιά δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.
Μέχρι το 20’ η Α.Ε.Λ. έπαιζε την Α.Ε.Κ. σαν τη «γάτα με το ποντίκι», καθώς κάθε «βυσσινί» επίθεση μύριζε γκολ, ενώ η αθηναϊκή ομάδα έδειχνε να είναι επιεικώς τραγική.
Από το 20’ και μετά οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να οργανώνονται ενώ παράλληλα ο διαιτητής Τσινιάρης έδειχνε να έχει χάσει τον πειθαρχικό έλεγχο.
Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς άρχισε να βρίσκει «πατήματα» στην άμυνα και η Α.Ε.Λ. πλήρωνε κάποια στιγμή τα δικαιολογημένα από τις αποφάσεις του διαιτητή νεύρα του Μπλάζεκ
Το τελικό 0-0 του ημιχρόνου αδικεί την ομάδα του Γιάννη Παπακώστα, που τουλάχιστον με την απόδοση του πρώτου εικοσαλέπτου δικαιούτο ένα τέρμα.
Ό,τι όμως δεν πέτυχε η Α.Ε.Λ. στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου, το κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι με τον ίδιο πρωταγωνιστή, τον Τσέχο Γιάν Μπλάζεκ, που μπορεί στο 6’ να σημάδεψε το δοκάρι, αλλά στο 55’ τα δίχτυα, μετά από υπέροχη μπαλιά του Ρομέου.
Το γκολ αυτό έκανε το Αλκαζάρ να πάρει «φωτιά» και από κει και πέρα απλά οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα, παρά την ατυχία να τραυματιστεί ο Μπλάζεκ, κατάφεραν να διαχειριστούν τον αγώνα πολύ καλά και έξυπνα, καθώς οι αντίπαλοί τους κατάφεραν μόνο μία φορά με τον Μπλάνκο να βρεθούν σε θέση βολής (77’), μια και οποιαδήποτε έμπνευση του Μπαγεβιτς έπεφτε στο κενό.
Οι παίκτες της Α.Ε.Λ. γενικά άξιζαν την επιτυχία, καθώς ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους σχεδόν σε όλο το διάστημα του αγώνα, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που δεν τον άφησε ούτε στιγμή να δείξει κάποια αρετή.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
1’: Ο Βενετίδης από αριστερά κάνει σέντρα και ο Κουζέν πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
2’: Ο Μπλάζεκ κάνει από δεξιά σέντρα που βρίσκει τον Βενετίδη που κάνει ωραία πάσα στον Μετίν που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
5’: Σουτ του Μπλάνκο από το σημείο του πέναλτι στην αγκαλιά του Βιέρα.
6’: Ατομική προσπάθεια του Μπλάζεκ που περνάει όπως θέλει τον Καράμπελα και σουτάρει μόνος απέναντι από τον Σάχα, αλλά στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην επιστροφή της ο Μπλάζεκ πιάνει κεφαλιά αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
7’: Ο Βελάσκο από δεξιά κάνει σέντρα και ο Κουζέν μόνος από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά που αποκρούει εντυπωσιακά ο Σάχα.
8’: Σουτ του Μετίν μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει Σάχα.
10’: Έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Βενετίδης σουτάρει αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
20’: Από αριστερά ο Βενετίδης κάνει υπέροχη σέντρα στον Μετίν που μέσα από τη μεγάλη περιοχή πιάνει σουτ στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Σάχα.
24’: Μακρινό σουτ του Σκόκο καταλήγει άουτ.
41’: Σουτ του Κυριακίδη από μακριά, μπλοκάρει ο Σάχα.
55’: Ο Ρομέου κάνει κάθετη πάσα στον Μπλάζεκ που μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 1-0.
56’: Μπαλιά του Μετίν στον Μπλάζεκ που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
71’: Σουτ του Σκόκο λίγο μέσα από την γραμμή της μεγάλης περιοχής στέλνει τη μπάλα άουτ.
77’: Ο Μπλάνκο μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
82’: Ο Κουζέν εκτελεί φάουλ και ο Ιγγλέσιας από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Σάχα και στη συνέχεια η μπάλα φθάνει στον Ρομέου που σουτάρει και κάνει νέα εντυπωσιακή απόκρουση ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Κ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Καλύτερος παίκτης της Α.Ε.Λ. ήταν ο Τσέχος Γιαν Μπλάζεκ, καθώς αποδεικνύεται ότι η λαρισινή ομάδα βρήκε τον Ιανουάριο «φλέβα χρυσού» και μπορεί να αναδειχθεί σε σταρ της ομάδας. Από κει και πέρα ο Βιέρα δεν πιέστηκε καθόλου, ο Βελάσκο στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός ενώ ο Κατσιαρός έκανε ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι. Πολύ καλά συνεργάστηκε το αμυντικό δίδυμο των Νταμπίζα και Μελίσση που πέρασε «χειροπέδες» στον Τζιμπούρ αλλά και τον Μπλάνκο.
Ο Ρομέου αρχίζει και βρίσκει ρυθμό και του χρόνου θα είναι σαφώς πολύ καλός (μην ξεχνάμε ότι φέτος είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας...), ενώ βοήθησε σημαντικά και ο Κυριακίδης.
Ο Βενετίδης όσο είχε δυνάμεις αγωνίστηκε με το επιθετικό πνεύμα που τον διακρίνει, ενώ ο Κουζέν έκανε το καλύτερό του παιχνίδι.  
Για τις αλλαγές ο Τουάμα βοήθησε όπως και ο Ιγγλέσιας, ενώ ο Σκάτσελ δεν πήγε τόσο καλά όσο θα ήθελε.
* * *
Από την Α.Ε.Κ., ο μόνος που ξεχώρισε ήταν ο Σάχα και ακολούθησαν ο Καφές με τον Μαϊστόροβιτς. Οι υπόλοιποι έδειξαν λίγα πράγματα.     
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Κατσιαρός, Βενετίδης (50' Τουάμα), Νταμπίζας, Μελίσσης, Κυριακίδης, Μετίν (80' Ιγγλέσιας), Βελάσκο, Ρομέου, Κουζέν, Μπλάζεκ (68' Σκάτσελ).
Α.Ε.Κ. (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Μάκος (77' Λεονάρντο), Καφές, Μαντούκα (62' Χέρσι), Σκόκο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ (66' Νέμεθ).
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής της συνάντησης Μιχάλης Τσινιάρης (Αθήνας), σε ένα παιχνίδι που δεν είχε δύσκολο έργο, είχε πολλά προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο, ειδικά στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε κάποιες αμφισβητούμενες φάσεις υπέρ της Α.Ε.Κ.
Οι δύο βοηθοί, κ. Δ. Μποζατζίδης (Μακεδονίας) και Χ. Ακρίβος (Αθηνών), πήγαν καλύτερα, αλλά και αυτοί δεν απέφυγαν μερικές λάθος υποδείξεις.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι Μπλάζεκ, Νταμπίζας, Ρομέου - Αραούχο, Γιάχιτς, Σκόκο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Κατσιαρός, Βενετίδης (50' Τουάμα), Νταμπίζας, Μελίσσης, Κυριακίδης, Μετίν (80' Ιγκλέσιας), Βελάσκο, Ρομέου, Κουζέν, Μπλάζεκ (68' Σκάτσελ).
Α.Ε.Κ. (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Μάκος (77' Λεονάρντο), Καφές, Μαντούκα (62' Χέρσι), Σκόκο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ (66' Νέμεθ).
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
* Το επίσημο πρόγραμμα της Α.Ε.Λ. φιλοξένησε συνέντευξη του διεθνούς (με την ομάδα της Γκαμπόν) Ντανιέλ Κουζέν, που τόνισε ότι δεν σκέφτεται το άγχος και την πίεση, αλλά όλοι σκέφτονται το καλύτερο για την ομάδα. Επίσης, σχολιάζοντας την αλλαγή προπονητή, είπε ότι όλοι οι παίκτες προσπαθούν να αποδείξουν ότι αξίζουν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Και μάλιστα αυτό προφήτεψε ότι θα βγει σε καλό για την ομάδα. Ο ίδιος είπε ότι θα βοηθήσει την ομάδα.
* Στο ίδιο έντυπο μάθαμε και τις προτιμήσεις του Βελάσκο, που τόνισε ότι η Α.Ε.Λ. είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα ήθελε να συναντήσει να μεγάλο σταρ του ΝΒΑ Μάικλ Τζόρνταν, ενώ αγαπημένος του ηθοποιός είναι ο Ντένζελ Ουάσινγκτον. Θα ήθελε να έχει για συμπαίκτη τον Ρονάλντο, ενώ αγαπημένος του συμπαίκτης ήταν ο Μοστοβόι της Θέλτα. Του αρέσει να παρακολουθεί τένις και μπάσκετ, ενώ θεωρεί σύμβολο του σεξ την Αντριάνα Λίμα (προφανώς δεν είδε την... Τζούλια). Τέλος, του αρέσει να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του στη Σεβίλλη στην πατρίδα του.
* Μέχρι χθες η Α.Ε.Λ. στο Αλκαζάρ μετρούσε δέκα νίκες επί της Α.Ε.Κ. ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ποτέ δεν κέρδισε εκτός έδρας το χθεσινό της αντίπαλο.
* Η αποστολή της Α.Ε.Λ. ήρθε όχι με συνοδεία αστυνομικών αλλά... φιλάθλων που με μηχανάκια και κασκόλ, σημαίες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς συνόδευαν την ομάδα. Ηθική τόνωση.
* Μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα το γήπεδο ήταν γεμάτο ειδικά η Θύρα 1 που φιλοξενούσε τους μαθητές.
* Για μια ακόμα φορά το κέτεριγκ «Καλογιάννης» περιποιήθηκε άψογα τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
* Πριν τον αγώνα είχαν εγκάρδια συνομιλία ο γενικός διευθυντής διοίκησης της Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. Γιάννης Τζήμας και ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολύμπια/ Γυμναστικός Μάνθος Γερακίνης.
* Μάλλον τα δημοσιογραφικά θεωρεία θέλουν επέκταση καθώς για να βρει κάποιος θέση πρέπει να εμφανιστεί τουλάχιστον μιάμιση ώρα νωρίτερα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass