ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Παπακώστας: Ώρα για έργα

* «ΘΕΛΩ Η ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ» * «ΟΣΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ»

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2010 1:39 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:28
«Ώρα για έργα και όχι για λόγια» αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του τεχνικού της Α.Ε.Λ., Γιάννη Παπακώστα, που έδωσε αμέσως το στίγμα για το αυριανό παιχνίδι με την Α.Ε.Κ. (7 μ.μ.), στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.    
Για τις αλλαγές στην Α.Ε.Λ., το μόνο που τόνισε ήταν να έχει ενεργό συμμετοχή η ομάδα στο παιχνίδι, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα προς τους παίκτες, λέγοντας ότι, αν δει αδιαφορία από ορισμένους, θα τους θέσει εκτός ομάδας.
Παράλληλα, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή πάνω από τακτικές και συστήματα μετράει η καρδιά και η ψυχή.
Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΗ ΚΑΙ Α.Ε.Κ.
Η πρώτη τοποθέτηση του Παπακώστα αφορούσε στο παιχνίδι με τον Άρη του περασμένου Σαββάτου και για το οποίο είπε:«Δεν ενθουσιάστηκα, ούτε απογοητεύτηκα. Η ομάδα μπήκε δυνατά, με δύο επιθετικούς, για να κρατήσει την αμυντική γραμμή και τα μπακ του Άρη ψηλά και ταυτόχρονα για να είναι επικίνδυνη για την αντίπαλη εστία. Δεν έγινε αυτό, λόγω της αποβολής. Ναι μεν ο ποδοσφαιριστής έκανε αδικαιολόγητη ενέργεια στη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά στην περίπτωση της πρώτης δεν έχει ευθύνη. Από το 16’ που μείναμε με 10 παίκτες μέχρι το 32’, η εικόνα του αγώνα δεν έδειχνε ότι ο Άρης είχε τον έλεγχο ή έκανε ευκαιρίες. Μετά, συνέβη ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά στην Α.Ε.Λ. τη φετινή χρονιά. Μέσα σε δύο λεπτά, δεχτήκαμε δύο γκολ. Η απόσταση από τα να δεχτείς περισσότερα γκολ ή να πετύχεις ένα, να μειώσεις και να ξαναμπείς στο παιχνίδι ήταν πολύ μικρή. Οι ποδοσφαιριστές συμπεριφέρθηκαν σωστά, προσπάθησαν, είχαν δυο φάσεις για να σκοράρουν και να ξαναμπούμε στο παιχνίδι, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι θετικό. Ούτε ενθουσιάστηκα, ούτε απογοητεύτηκα» και στη συνέχεια για το παιχνίδι με την Α.Ε.Κ. είπε τα εξής: «Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Έχουμε τέσσερις εντός έδρας αγώνες τους οποίους πρέπει να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Μιλώντας με τους ποδοσφαιριστές, βλέπω ότι είναι αποφασισμένοι για το καλύτερο. Αυτό που θέλω είναι η ομάδα να έχει ενεργό ρόλο και συμμετοχή μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι παθητικό. Καλές οι τακτικές και τα συστήματα, αλλά αυτή τη στιγμή χρειάζεται και καρδιά και ψυχή και κατάθεση ψυχής και ο σεβασμός στη φανέλα που φοράω, στον συμπαίκτη μου, στον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο, στη διοίκηση, σε όλους για να κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στο τέλος να φύγουμε νικητές. Αν η απόδοση της ομάδας είναι καλή σε αυτό το παιχνίδι και η συγκομιδή είναι ικανοποιητική δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Είμαι αισιόδοξος. Ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα – όπως είναι πάντα – και όλοι μαζί, διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι, να δώσουμε έναν κοινό αγώνα, ο οποίος στο τέλος – είμαι βέβαιος – ότι θα στεφθεί με επιτυχία. Σήμερα το βράδυ περιμένουμε τους διεθνείς. Ο Ιγγλέσιας έχει ένα μικρό πρόβλημα στους κοιλιακούς. Σήμερα δεν θα προπονηθεί. Θα δοκιμάσει αύριο να μπει και αισιοδοξώ ότι τελικά θα είναι στην αποστολή. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι δυνατοί, παθιασμένοι και περιμένουν πως και πως αυτό το παιχνίδι. Θέλω η ομάδα να έχει ενεργό ρόλο στο παιχνίδι και να ορίζει τη δική της τύχη δουλεύοντας σκληρά μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις των εκπροσώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης:
* Η εικόνα που έχετε από την καθημερινή επαφή σας με τους ποδοσφαιριστές σας δίνει το δικαίωμα να πιστεύετε ότι θα καταθέσουν την ψυχή τους στο αυριανό παιχνίδι; Λέμε τόσο καιρό ότι η Α.Ε.Λ. έχει μπροστά της τελικούς, αλλά δεν έχουμε δει ακόμη «κατάθεση ψυχής».
«Είναι η ώρα να γίνει αυτό. Αν δεν γίνει, θα υπάρξει πρόβλημα. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές με αυτή την εμπειρία, με αυτές τις παραστάσεις και αυτή την προσωπικότητα, πιστεύω ότι θέλουν να τα δώσουν όλα και πιστεύω ότι αυτό ακριβώς θα γίνει. Δεν θέλω να κοιτάω το παρελθόν. Κοιτάω το τώρα. Σε κάποια παιχνίδια, όπως αυτό στην Ξάνθη, έδωσαν και την ψυχή τους. Σε κάποια άλλα ίσως όχι. Ίσως είναι πολλές οι αιτίες. Όμως, αυτή τη στιγμή – κι επειδή μιλάμε για ανθρώπους με σάρκα, οστά και συναισθήματα – το θέμα είναι να γίνει κατάθεση ψυχής από όλους και η ώθηση του κόσμου να δώσει φτερά στους παίκτες, ώστε να μπορέσουν να πάρουν τα αποτελέσματα. Είμαι αισιόδοξος. Δεν πιστεύω ότι η ομάδα θα κινδυνεύσει».
* Ποια θεωρείτε ότι είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία της ΑΕΚ;
«Είναι μια ομάδα, η οποία το τελευταίο διάστημα παίζει καλό ποδόσφαιρο και παίρνει και αποτελέσματα. Έχει μονάδες – όπως οι Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο – που είναι γρήγοροι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι επί 90 λεπτά και για να εκμεταλλευτούμε αδυναμίες που έχει ο αντίπαλος και τις έχουμε εντοπίσει και να προσέξουμε τα δυνατά του σημεία για να μην την πατήσουμε».
* Γράφτηκε ότι υπάρχουν παράπονα από τους ξένους παίκτες της ομάδας. Ισχύει;
«Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές. Από αυτό το μικρό δείγμα που έχω, βλέπω ποδοσφαιριστές εγωιστές, που θέλουν να δίνουν το 100%. Αν αντιληφθώ – κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα – ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι αδιάφοροι, δεν θα χρειαστώ τη βοήθειά τους στα επόμενα παιχνίδια. Αν διαπιστώσω ότι κάποιοι είναι αδιάφοροι, δεν θα το δω μόνος μου. Φυσικά θα το αντιληφθεί και όλος ο κόσμος. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια τέτοιο δείγμα. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο».
* Η πίεση είναι αφόρητη. Βλέποντας καθημερινά τους παίκτες στην προπόνηση, βλέπετε ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις συνθήκες;
 «Αν σκεφτόμαστε αρνητικά επειδή έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Α.Ε.Κ., το σίγουρο είναι ότι δεν θα καταφέρουμε κάτι. Στο σημείο που έχουμε φτάσει όλα τα ματς είναι τελικός. Αν κερδίσουμε την Α.Ε.Κ. δεν θα σημαίνει ότι έχουμε σωθεί κι αντίστοιχα αν πάρουμε ισοπαλία δεν θα πρέπει να απογοητευτούμε. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ομάδα να καταθέσει το 100% των δυνατοτήτων της μέσα στο αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές που έχει η ομάδα μας είναι έμπειροι και με προσωπικότητα. Δεν είναι η πρώτη χρονιά στην καριέρα τους που βρίσκονται με την ομάδα τους σε μια κρίσιμη καμπή, που κυνηγούν ένα στόχο και παίζουν με τον φόβο της αποτυχίας και την πίεση του αποτελέσματος. Οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι - σεβόμενοι τη φανέλα, τον κόσμο και τους εαυτούς τους - να μπουν στο γήπεδο, να παίξουν ως μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Α.Ε.Λ. και να πάρουν το αποτέλεσμα. Δεν έχει νόημα να λέμε περισσότερα λόγια, όμως. Όλα στην πράξη θα φανούν. Είμαστε αισιόδοξοι, θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, θέλουμε οι ποδοσφαιριστές να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός τόσο δύσκολου αγώνα και το Σάββατο να πανηγυρίσουμε μια επιτυχία. Τον αντίπαλο τον σεβόμαστε, αλλά δεν τον φοβόμαστε».
* Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο;
«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πιστεύω ότι όλοι μαζί θα πανηγυρίσουμε στο τέλος, αλλά η ομάδα θέλει ενίσχυση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό».
* Το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο της κατάρρευσης της ομάδας μετά το πρώτο γκολ που δέχεται πώς το εξηγείτε;
«Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της καθημερινής προπόνησης είναι εστιασμένο πάνω σε αυτό. Είναι ζήτημα συγκέντρωσης, νομίζω».
* Είστε υπέρ της τιμωρίας ποδοσφαιριστών που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους μέσα στο γήπεδο και δεύτερον, μιλήσατε με τους πρωταγωνιστές της ήττας μετά από το τέλος του αγώνα με τον Άρη;
«Ναι, μίλησα. Αυτή τη στιγμή, όλοι μαζί πάμε να βγάλουμε την ομάδα από μια κρίσιμη κατάσταση. Ούτε τιμωρίες, ούτε επιπλήξεις, ούτε άγχος, ούτε πίεση. Παρά μόνο πίεση ως κινητήρια δύναμη για να παράγουμε έργο. Εμείς δεν ήρθαμε εδώ για να τιμωρήσουμε. Η ομάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση, δεν είναι ώρα για κριτικές. Αυτή τη στιγμή πρέπει να πάρουμε το 100% από όλους τους ποδοσφαιριστές μας».
* Τι σας είπε ο Ραντοσάβλιεβιτς για την αποβολή;
«Ότι έκανε λάθος και ζήτησε συγγνώμη».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass