ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α1 ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ

Κόντραρε στα ίσια η Ολυμπιάδα τον Παναθηναϊκό

*ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΜΕ ΣΚΟΡ 81-65

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2010 2:27 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:28
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Η καλύτερη ίσως φετινή Ολυμπιάδα παρουσιάσθηκε χθες στο κλειστό του Αλκαζάρ, κόντραρε στα ίσια τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν άντεξε στο τελευταίο οκτάλεπτο και γνώρισε τελικά την ήττα με σκορ 81-65.
Το παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του γυναικείου πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας και η λαρισινή ομάδα…ξάφνιασε ευχάριστα με την αποδοσή της, τους λιγοστούς φιλάθλους που παρακολούθησαν το παιχνίδι.
Οι παίκτριες λοιπόν της Ολυμπιάδας μπήκαν πολύ ορεξάτες στο παιχνίδι και κατάφεραν απέναντι στις «Πράσινες», να φέρουν τα ματς στα μέτρα τους και για 32΄περίπου να δείχνουν ικανές, να πάρουν ακόμη και τη νίκη.
Στο πρώτο ημίχρονο λοιπόν το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, με την Ολυμπιάδα να παίζει πολύ καλή άμυνα και να προβάλει σθεναρή αντίσταση(σ.σ. προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο κάποια στιγμή με 12-10) απέναντι στον αντιπαλό της, ο οποίος ενδεχομένως δεν περίμενε αυτή την εικόνα και αγωνίσθηκε με νευρικότητα.
Στην επανάληψη και πάλι η Ολυμπιάδα αγωνίσθηκε πολύ φιλότιμα και κρατούσε μικρή την διαφορά από τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα βλέπαμε ένα συγκλονιστικό φινάλε, καθώς στο 32΄το σκορ ήταν 58-58, σε εκείνο το σημείο τα κορίτσια του λαρισνού σωματείου έπαθαν μπλακ άουτ και ο Παναθηναϊκός με ένα σερί 10-0 το 58-58 μετέτρεψε σε 68-58(34.28) και εκεί…τελείωσαν όλα.
Μάλιστα 2.37 πριν το φινάλε οι «Πράσινες» πήραν την μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα(62-76) και εκεί ουσιαστικά κρίθηκαν όλα.
Κρίμα λοιπόν  για τα κορίτσια της Ολυμπιάδας που προσπάθησαν πάρα πολύ και εάν είχαν λίγη τύχη, ίσως να έκαναν και την πολύ μεγάλη έκπληξη.
Κέρδισαν λοιπόν τις εντυπώσεις κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν έδειξε ότι έχει…σούπερ ομάδα και έφτασε στην επιτυχία χάρη στην ευστοχία δυο-τριών παικτριών της, ενώ υπήρξαν και λύσεις από τον πάγκο.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-27, 38-44(ημ.), 53-56, 65-81
Καλή ήταν η διαιτησία των κ.Κασαπίδη, Πολυχρονιάδη.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΙΣΕΣ
Καλύτερες παίκτριες από την Ολυμπιάδα ήταν η Πόντρακ με την Αμπράμζον και την Κυριτσάκα, ενώ από τον Παναθηναϊκό που δεν ενθουσίασε και έγιναν πολλές λανθασμένες ενέργειες κατά την διάρκεια του αγώνα, ξεχώρισαν ιδιαίτερα η Χαλιβελάκη, η Μεντιόλα και η Γουίλσον, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η αλλαγή της Ξάνθου, όταν το σκορ ήταν ισόπαλο 58-58 στο 32΄.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ(Λιάνα Γεωργοπούλου): Σουλτάνη 6 (1), Αμπραμζόν 14 (1), Κυριτσάκα 11, Ρέκε 9, Ζήτη 5 (1), Πόντραγκ 20, Παπαθωμά, Σολομού, Πλασταρά.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Γερεουδάκης): Γουίλσον 17 (4), Χαλιβελάκη 18, Ξάνθου 7, Νικολαΐδου 2, Πανταζή 6, Ζικυρίδου 3, Μεντιόλα 23 (1), Ίλιτς 5 (1), Παπούλια, Μαυριά, Μαγιντόμπε, Χριστοφοράκη
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ  
Οι διαιτητές της 21ης αγωνιστικής στην Α1 γυναικών στο μπάσκετ, έχουν ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ(6/3) 
18.00 Αθηναϊκός-Π. Φάληρο Μανδρέκας, Νανούρης (Τασούλας)  
ΚΥΡΙΑΚΗ(7/3)  
12.00 Ολυμπιακός Β.-Άρης Θ. Παγώνης, Τσιαπλής (Γκουντέλας)  
12.00 Πανιώνιος-Εσπερίδες Σκούτας, Σιώκας (Κατωμέρης)  
12.00 Παναθηναϊκός-ΦΕΑ ΝΦ-ΝΧ Πόντας, Πιτσίλκας Μ., (Τσίχλας)  
12.00 ΓΑΣ Απόλλων Πτολεμαϊδας-Ολυμπιάδα Λ. Τζιβελεκίδου, Τσιρτσιμάλης (Κηπουρίδης)  
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass