ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΟΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΕ 2-0

Μία από τα ίδια για την Α.Ε.Λ.

* ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 16’ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΣΕ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ (32-35) * ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΕΣ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΡΜΑ

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2010 2:48 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:27
Η Α.Ε.Λ. άλλαξε προπονητή την περασμένη βδομάδα, αλλά η αγωνιστική εικόνα δεν άλλαξε καθώς και χθες στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης ήταν τραγική στο πρώτο μέρος και έχασε από τον Άρη με 2-0 και πλέον βρίσκεται στη 14η θέση που οδηγεί στη Β’ εθνική κατηγορία, ενώ από δω και πέρα χρειάζεται για να σωθεί τουλάχιστον εννέα πόντους στα έξι τελευταία παιχνίδια.
Ο νέος τεχνικός, Γιάννης Παπακώστας, μπορεί να δούλεψε στην ψυχολογία, γιατί τακτική και παίκτες δεν άλλαξε (η μόνη αλλαγή ήταν η χρησιμοποίηση του Ιγγλέσιας αντί του Ρομέου), αλλά όλα πήγαν «περίπατο» στο 16’, που έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ραντοσάβλιεβιτς και ο Άρης με αριθμητικό πλεονέκτημα μέσα σε τρία λεπτά (32’-35’), με γκολ του Ναφτί και του Κάμπορα (γκολ δώρο των Νταμπίζα, Βιέρα), «καθάρισε» το παιχνίδι και στο δεύτερο μέρος απλά διαχειρίστηκε το τρίποντο. Από την άλλη, η Α.Ε.Λ. έδειξε πολύ άσχημη εικόνα στο πρώτο μέρος, με εξαίρεση δύο σουτ και ένα δοκάρι που είχε ο Νταμπίζας μετά το 2-0 και στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε ακίνδυνη επιθετικά, αφού υπήρχε μόνο ο Μπλάζεκ να απειλεί μια και ο Κουζέν ήταν περιπατητής.
Αυτό που φάνηκε στο Χαριλάου είναι ότι η άσχημη αγωνιστική εικόνα της Α.Ε.Λ. στο προηγούμενα παιχνίδια δεν ήταν θέμα προπονητή αλλά πλέον οι παίκτες δείχνουν να έχουν ψυχολογικά προβλήματα μια και δεν δικαιολογείται να κάνουν σε κρίσιμα παιχνίδια εύκολα λάθη που να προσφέρουν «δώρα» στους αντιπάλους.
Η αμυντική λειτουργία εκτέθηκε μια και κανένας παίκτης από την τετράδα της άμυνας ειδικά στο πρώτο μέρος δεν ξεπέρασε τη μετριότητα, ενώ τα χαφ δείχνουν να μην τους βοηθούν αφού δεν μαρκάρει κανένας. Ανύπαρκτος χθες ο Σκάτσελ, ο Φλάβιο Πίντο (όσο έπαιξε) και ο Ιγγλέσιας που επανήλθε δεν φάνηκε ιδιαίτερα (ο Ρομέου έδειξε ότι θα βοηθούσε περισσότερο).
Δεν είναι καιρός όμως για κριτική, αλλά για αποτελέσματα και αυτά πρέπει να έρθουν άμεσα και τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Α.Ε.Κ. και Εργοτέλη προσφέρονται, αλλά για να πάρει η λαρισινή ομάδα πόντους θα πρέπει να περιορίσει τα λάθη και να ανεβάσει την απόδοσή της. Το ερώτημα είναι μπορούν οι παίκτες να αλλάξουν την εικόνα; Μόνοι τους θα δώσουν την απάντηση...
Στατιστικά ο Άρης είχε να κερδίσει την Α.Ε.Λ. Τελευταία νίκη του Άρη κόντρα στους ''βυσσινί'' ήταν τον Μάρτιο του... 1996 με το επιβλητικό 6-0 (τη χρονιά που υποβιβάστηκαν οι «βυσσινί»). Έκτοτε στα εννέα ματς που έχουν δώσει οι δύο ομάδες, έχουν έρθει ισόπαλες 8 φορές (τις 6 από αυτές με 1-1!), με την Α.Ε.Λ. να επικρατεί μία φορά το 2007 και μάλιστα με γκολ του Πάρα στο 90’. Οι γηπεδούχοι με τη νίκη τους αυτή παραμένουν σε θέση πλέι οφ (5η θέση).
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο νέος τεχνικός της Α.Ε.Λ. Γιάννης Παπακώστας ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-4-2 έχοντας μια αλλαγή ουσιαστικά στην ενδεκάδα... Ουζουνίδη, καθώς τη θέση του Ρομέου πήρε ο Ιγγλέσιας στα αμυντικά χαφ. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Βιέρα ενώ στην άμυνα αγωνίσθηκαν οι: Βελάσκο (δεξιά), Νταμπίζας, Μελίσσης (σέντερ μπακ), Κατσιαρός (αριστερά) αμυντικά χαφ αγωνίσθηκαν ο Ραντοσάβλιεβιτς με τον Ιγγλέσιας ενώ δεξιά ο Φλάβιο Πίντο και αριστερά ο Σκάτσελ. Στην επίθεση ήταν ο Μπλάζεκ με τον Κουζέν.
Ίδια τακτική ακολούθησε και ο προπονητής του Άρη Έκτορ Ραούλ Κούπερ μια και κάτω από τα δοκάρια είχε το Σηφάκη, ενώ στην άμυνα τους: Νέτο (δεξιά), Νασούτι, Ρονάλντο Γκιάρο (σέντερ μπακ), Αράνο (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν οι Φερνάντες, Πρίττας, δεξιά τον Χαβίτο και αριστερά ο Κάλβο και στην επίθεση αγωνίσθηκαν οι: Κόκε και Κάμπορα.
Το παιχνίδι κάτω από τον ενθουσιασμό των φιλάθλων του Άρη που γέμισαν ασφυκτικά το Χαριλάου στην αρχή είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα και αν κάτι υπήρχε ήταν μια κίτρινη κάρυ του Ραντοσάβλιεβιτς στο 3’ και ένα σουτ προς την εστία των Θεσσαλονικέων του ίδιου παίκτη. Αλλά στο 16’ ο διεθνής Σλοβένος παίκτης δέχεται και δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν αριθμητικό πλεονέκτημα και να πιέσουν την Α.Ε.Λ. στο μισό γήπεδο. Και σε τρία λεπτά (32’-35’) το παιχνίδι τελείωσε, καθώς ο Ναφτί με ένα υπέροχο γκολ (ο συγκεκριμένος παίκτης είχε περάσει ως αλλαγή στον τραυματία Φερνάντες, το ειρωνεία...) και ένα «δώρο» των Νταμπίζα-Βιέρα στον Κάμπορα έγινε το 2-0 και τελείωσαν όλα...
Ο Παπακώστας λίγο μετά την αποβολή του Ραντοσάβλιεβτις θέλησε να προφυλάξει την αμυντική λειτουργία της ομάδας βάζοντας αμυντικό χαφ τον Κυριακίδη που πήρε τη θέση του Φλάβιο Πίντο και ο Μπλάζεκ πήγε δεξιά αλλά η αλλαγή αυτή δεν έπαιξε κανένα ρόλο καθώς οι παίκτες έδειχναν νευρικοί και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού ο Ραντοσάβλιεβις αδικαιολόγητα και για μια ενστικτώδη κίνηση δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (χέρι στη μέση του γηπέδου) και δυστυχώς στο Ναφτί δεν μπόρεσε κανένας παίκτης να πέσει πάνω του και για το δεύτερο τέρμα δεν θέλουμε να σχολιάσουμε...
Η λαρισινή ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει λίγο μετά το δεύτερο γκολ αλλά ο Νταμπίζας στο 38’ σημάδεψε το πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού για να απαντήσει ο Άρης με μακρινά σουτ.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν έξυπνα το 2-0 με την Α.Ε.Λ. να προσπαθεί να απειλήσει από μακριά την εστία των δύο τερματοφυλάκων που χρησιμοποίησε ο Άρης (αρχικά το Σηφάκη και μετά λόγω τραυματισμού τον Πέσκοβιτς) και χωρίς να κάνει κάποια ευκαιρία μέσα από τη μεγάλη περιοχή.
Έτσι το 2-0 έφερε τον Άρη στην πέμπτη θέση και την Α.Ε.Λ. στην 14η που πλέον δυσκολεύει την υπόθεση της παραμονής στην κατηγορία.
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
3’: Από δεξιά κάνει σέντρα ο Χαβίτο και με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει ο Βιέρα.
6’: Σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Ραντοσάβλιεβιτς στέλνει τη μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σηφάκη.
8’: Ο Χαβίτο από δεξιά τροφοδοτεί το Νέτο που μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά αποκρούει ο Νταμπίζας πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος.
15’: Ο Κουζέν εκτελεί φάουλ αλλά αποκρούει ο Σηφάκης σε κόρνερ.
18’: Από δεξιά ο Χαβίτο κάνει πάσα προ το Νέτο που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
20’: Πάλι από δεξια ο Χαβίτο κάνει σέντρα η μπάλα φθάνει στον Κάλβο που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει προς την εστία του Βιέρα αλλά αποκρούει ο Βελάσκο.
32’: Ο Κάλβο από αριστερά κάνει περίτεχνες ενέργειες και τροφοδοτεί το Ναφτί που με σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και κάνει το 1-0.
35’: Λάθος γύρισμα του Νταμπίζα στο Βιέρα που επιχειρούσε έξοδο και ο Κάμπορα παρεμβάλλεται και κάνει έστω και πεσμένος στο έδαφος το 2-0.
38’: Από αριστερά εκτελεί κόρνερ ο Σκάτσελ και ο Νταμπίζας πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.
42’: Ο Νέτο εκτελεί φάουλ αλλά ο Βιέρα σε καλή θέση μπλοκάρει την μπάλα.
50’: Ο Ιγγλέσιας σκάβει την μπάλα προς τον Μπλάζεκ που πιάνει εναέριο σουτ και στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
58’: Σουτ του Χαβίτο από το ύψος της μεγάλης περιοχής στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της λαρισινής ομάδας.
61’: Ο Κουζέν από το ύψος της μεγάλης περιοχής τροφοδοτεί τον Μπλάζεκ που σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
66’: Από δεξιά ο Χαβίτο κάνει σέντρα και ο Κάμπορα από το ύψος της μικρής περιοχής μόνος ανενόχλητος στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βιέρα.
72’: Κάθετη πάσα του Κόκε στο Χαβίτο που μέσα από τη μεγάλη περιοχή και διαγώνια σουτάρει αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
84’: Σουτ του Κάλβο έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Λ.
87’: Μακρινό σουτ του Κουζέν στην αγκαλιά του Πέσκοβιτς.
90’+2’: Ο Νέτο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βιέρα.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την Α.Ε.Λ. καλύτερος παίκτης ήταν ο Μπλάζεκ. Απο κει και πέρα ο Βελάσκο είχε πρόβλημα με τον Κάλβο όπως και ο Κατσιαρός (σαφώς περισσότερα) με τον Χαβίτο αφού δεν μάρκαραν οι παίκτες που ήταν μπροστά τους με εξαίρεση κάποια σημεία του αγώνα τον Μπλάζεκ.
Ο Νταμπίζας έκανε το λάθος στο δεύτερο τέρμα και καλύτερος απ’ όλους τους αμυντικούς θεωρητικά ήταν ο Μελίσσης.
Ο Ραντοσάβλιεβιτς όσο έπαιξε ήταν καλός αλλά λάθος ο τρόπος που ενήργησε στη δεύτερη κίτρινη κάρτα αντίθετα δεν πήγε καλά ο Ιγγλέσιας. Ο Ρομέου μπήκε ως αλλαγή ίσως έπρεπε να παίξει νωρίτερα. Μικρή η βοήθεια από τον Κυριακίδη ενώ πάλεψε ο Πουρί.
Ο Φλάβιο δεν πρόλαβε να μπει στο παιχνίδι ενώ ο Σκάτσελ δεν φάνηκε καθόλου. Τέλος λίγα πράγματα ο Κουζέν που πρέπει να παίζει μέσα στη μεγάλη περιοχή.
Από τον Άρη καλύτεροι οι Χαβίτο και Κάλβο ενώ ακολούθησαν οι: Ναφτί, Ρονάλντο Γκιάρο και Νασούτι.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
 Η Α.Ε.Λ. έχει παράπονα για την πρώτη κίτρινη κάρτα (στο 3’ ενώ αποβλήθηκε με δεύτερη στο 16’), την οποία θεωρούν αυστηρή, ενώ κατά τα άλλα ο διαιτητής κ. Σταθόπουλος (Αχαΐας) δεν συγκέντρωσε καμία αντίδραση για κάποια άλλη απόφασή του. Κίτρινες κάρτες είδαν ακόμα οι Γκιάρο, Ναφτί, Μπλάζεκ, Βιέρα, Κουζέν.
Ο βοηθός Μ. Καρσιώτης (Κορινθίας) ήταν πολύ καλός, ενώ ο Χρ. Σωτηρόπουλος (Αχαΐας) άφησε ένα οφσάιντ σε βάρος της Α.Ε.Λ.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης (51’ λόγω τραυματισμού Πέσκοβιτς), Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο Γκιάρο, Κάλβο, Φερνάντες (14’ λόγω τραυματισμού Ναφτί), Κόκε, Νασούτι, Κάμπορα, Χαβίτο, Πρίττας.
ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Νταμπίζας, Κουζέν, Ραντοσάβλιεβιτς, Φλάβιο (19’ Κυριακίδης), Βελάσκο, Σκάτσελ (62’ Πουρί), Ιγκλέσιας (78’ Ρομέου), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 12.013, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 101.765
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass