ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ/ΟΛΥΜΠΙΑ, Γ. ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ

«Να περισώσουμε ό,τι μπορούμε...»

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΪΩΑΚΕΙΜ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2010 1:14 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:25
Λίγα παιχνίδια έμειναν για τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου στην Α1 και η μοναδική ομάδα της Λάρισας χρειάζεται επειγόντως νίκες. Ο Γυμναστικός / Ολύμπια βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση καθώς έχει μέχρι στιγμής τέσσερις νίκες και ψάχνει οπωσδήποτε άλλες τρεις. Το Σάββατο παίζει ένα δύσκολο ματς μέσα στο Περιστέρι ωστόσο θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση για τη σωτηρία. Για την κατάσταση της λαρισινής ομάδας, τον αντίπαλο αλλά και το νέο μεταγραφικό απόκτημα (Παπαϊωακείμ), τις ενδεχόμενες αλλαγές και προσθήκες παικτών μίλησε χθες ο προπονητής, Γιώργος Καλαφατάκης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
«Πρέπει να περισώσουμε ό,τι μπορούμε. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε πράγματα και από παιχνίδια που θεωρούνται απίθανα να τα κερδίσουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Έχω πάρει τέτοια αποτελέσματα όπως για παράδειγμα όταν ήμουν στον Ιωνικό και σε δέκα παιχνίδια κάναμε 5-6 νίκες πετυχαίνοντας το στόχο. Όμως πρέπει αυτό να το πιστέψουν όλοι, όχι μόνο εγώ. Μετά την ομιλία στους παίκτες από τον Θ. Καλογερόπουλο που τους έθεσε προ των ευθυνών τους, δείχνουν καλύτερη εικόνα στις προπονήσεις, αλλά αυτό ελπίζω να βγει και στο παιχνίδι με το Περιστέρι. Τους βλέπω όμως όλους πιο συγκεντρωμένους και αποφασιστικούς», ανέφερε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Κρητικός τεχνικός και συνέχισε ως εξής: «Είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε τόσο από το προσεχές ματς με το Περιστέρι όσο και στα υπόλοιπα που απομένουν. Μαθηματικά αλλά και ουσιαστικά είμαστε ακόμη ζωντανοί στην μάχη της παραμονής και αυτό λόγω και των άλλων αποτελεσμάτων που ήρθαν έτσι ώστε να ευνοηθούμε. Το πρόγραμμά μας είναι πλέον δύσκολο, αλλά δύσκολο πρόγραμμα έχουν και οι άλλοι διεκδικητές της παραμονής».
ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Το Σαββατιάτικο ματς στο Περιστέρι θα έχει μια ιδιαιτερότητα. Δεν θα μπορούν να το παρακολουθήσουν φίλαθλοι καθώς υπάρχει η τιμωρία από το ματς με την ΑΕΚ. «Μακάρι να μας βγει σε καλό το ότι το ματς είναι κεκλεισμένων. Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν για νίκη» είπε ο Καλαφατάκης ενώ γενικά για τον αντίπαλο τόνισε: «Το Περιστέρι έχει ένα απίστευτο ρόστερ και θεωρώ ότι μπορεί να πάει και εξάδα».
Το θετικό βέβαια για τη Λάρισα είναι πως δεν υπάρχουν τραυματισμοί.
ΠΕΡΙ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ...
Σε τρεις παίκτες στάθηκε ο έμπειρος προπονητής. Πρώτα μίλησε για τον νεοαποκτηθέντα, Παπαϊωακείμ λέγοντας: «Είναι ένας έμπειρος παίκτης, πρώην διεθνής, με προσόντα και τον ξέρω καλά από τον Πανελλήνιο όπου συνεργαστήκαμε. Δεν έπαιξε φέτος λόγω της επέμβασης στον αυχένα, αλλά μπορεί να βοηθήσει και να ανταποκριθεί σε ό,τι του ζητήσουμε».
Όσον αφορά στην ενδεχόμενη αντικατάσταση ενός παίκτη είπε: «Έχουμε δικαίωμα για μια αλλαγή ακόμη ή προσθήκη. Αν χρειαστεί και αν βρεθεί παίκτης κατάλληλος θα τον πάρουμε, άλλωστε οικονομικά μπορούμε να το κάνουμε. Αν θα είναι πλέι μέικερ θα το δούμε. Γράφτηκε τελευταία για τον Μπάτλερ και καλά κάνατε και γράψατε, καθώς τελευταία δεν αποδίδει τα αναμενόμενα και ο προβληματισμός είναι λογικός. Μπορεί όμως να μην τον αλλάξουμε, αλλά να πάρουμε και άλλον πλέι μέικερ. Αλλά είπαμε όλα αυτά είναι πασαλείμματα, δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα κάτι άλλο. Πάντως θεωρώ ότι ο Μπάτλερ είναι παίκτης κλειδί στην ομάδα και από αυτόν εξαρτάται κατά πολύ η απόδοση της ομάδας κάθε φορά».
Τέλος για τον Τζάκσον υπογράμμισε πως είναι πολύ καλός παίκτης «Αλλά πρέπει να τον αξιοποιήσουμε εμείς σωστά».
Συνεχίζοντας την ομιλία του στάθηκε στους χαρακτήρες των παικτών της ομάδας: «Δεν είναι κακοί χαρακτήρες απλά δεν ταιριάζει η χημεία τους και αυτό φαίνεται πρώτα στα αποδυτήρια και μετά στο παρκέ. Η εικόνα είναι καλύτερη πλέον αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει στον αγώνα. Αυτό είναι το μεγάλο μας ερωτηματικό κάθε φορά και περιμένω να δω τι θα γίνει και στο Περιστέρι. Είδαμε όλοι τι έγινε με τον Πανιώνιο, πώς χάσαμε εύκολα σουτ και την ευκαιρία να προηγηθούμε πολλές φορές. Δεν είναι ότι δεν ήμασταν διαβασμένοι...».
«ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ»
Σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει που επέλεξε τη Λάρισα στη μέση της χρονιάς είπε: «Σίγουρα αν ήμουν στην ομάδα από την αρχή όλα θα ήταν διαφορετικά τώρα. Δεν ξέρω αν μου έλεγαν τώρα να αναλάβω αυτή την ομάδα όπως έκανα τότε, αν θα το έκανα, όμως το έκανα. Δεν μετανιώνω γιατί το έκανα για την πόλη, για το νέο ξεκίνημα για την ομάδα την ίδια και τον δήμαρχο...».
Όσον αφορά σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να σωθεί η ομάδα και με έξι νίκες είπε: «Ίσως τελικά χρειαστούν 6 νίκες μόνο για την παραμονή, αλλά πιστεύω ότι θα πάει στις 7. Θα δούμε, εμείς κοιτάμε τι κάνουμε εμείς».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass