Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ / ΟΛΥΜΠΙΑ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΣΚΟΡ 87-80)

«Φράκαρε» στα... στενά των Τρικάλων

* ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ * ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΑΡΕ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2010 23:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:23
Στα Τρίκαλα στα δύο στενά φράκαρε ο Γυμναστικός / Ολύμπια. Για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ ηττήθηκε από τον ΑΣΤ με σκορ 87-80 και συνεχίζει να κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Έτσι το ματς της Τετάρτης με τον Πανιώνιο στη Νεάπολη θεωρείται ένας νέος τελικός.
Η Λάρισα ήταν εκτός παιχνιδιού για ένα ολόκληρο ημίχρονο και όταν προσπάθησε να «ξυπνήσει» τότε βρήκε απέναντί της έναν Λαρισαίο (εκτός του Τζιγκάνοβιτς και του Ζούπαν). Τον Νίκο Κατσαρέ που στα τελευταία λεπτά πέτυχε καθοριστικούς πόντους, κάτι που λίγοι περίμεναν. Βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο τραυματισμός του Μπάτλερ που έμεινε εκτός όλο το δεύτερο μέρος.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν στη βασική τους πεντάδα τους Ντίκελ, Γιάνγκ, Τζιγκάνοβιτς, Αποστολίδη και Ζούπαν. Από την άλλη ο Γιώργος Καλαφατάκης επέλεξε τους εξής: Γκριν, Μάσι, Μπάτλερ, Αγγελακόπουλο και Κόμματο.
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΖΙΓΚΑΝΟΒΙΤΣ...
Τόσο οι μεν όσο και οι δε επέλεξαν να παίξουν άμυνα μαν του μαν, η διαφορά ήταν πως η Λάρισα ήθελε το set παιχνίδι ενώ τα Τρίκαλα έψαχναν τον γρήγορο ρυθμό. Στα πρώτα λεπτά οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρούνε κάποια αξιόπιστη λύση σκοραρίσματος. Από την άλλη οι γηπεδούχοι έχοντας τον Τζιγκάνοβιτς πιο... ορεξάτο από τον αντίπαλό του Μάσι (έκανε και γρήγορα τα δύο φάουλ) προηγήθηκαν με 10-5. Αμέσως ο Καλαφατάκης τον έβγαλε (έβαλε τον Καραβανά) για να βρει λίγο τον εαυτό του. Παράλληλα γύρισε και την άμυνα σε ζώνη match up (προσαρμοσμένη πάνω στον Τζιγκάνοβιτς). Μόλις ο Μπάτλερ έπαιρνε μπροστά τότε η Λάρισα προηγήθηκε με 10-13. Ο Αποστολίδης από τα Τρίκαλα έκανε ένα εκπληκτικό πεντάλεπτο σε εκείνο το σημείο και ξαναέδωσε αέρα οκτώ πόντων στην ομάδα του (21-13).
...ΑΛΛΑ «ΒΓΗΚΕ» Ο ΖΟΥΠΑΝ
Όμως ούτε και ο Καραβανάς μπορούσε να δώσει λύσεις στο σχήμα της Λάρισας και επιλέχθηκε να μπει ο Τζάκσον με τον Αβράμοφ και να μην υπάρχει καθαρό πεντάρι. Φευ... Η διαφορά συνέχιζε να μεγαλώνει όσο δεν υπήρχε επιθετική λύση (32-18). Παράλληλα τα Τρίκαλα βομβάρδιζαν (με τον Ζούπαν κυρίως) διαρκώς από τη γραμμή των τριπόντων και η ζώνη του Γυμναστικού πήγε... περίπατο (40-20). Μέχρι εκείνη τη στιγμή το σερί των Τρικάλων ήταν 30-7 και όλα έδειχναν «βουνό» ενώ ακόμα δεν είχε λήξει το πρώτο ημίχρονο. Κόμματος, Τζάκσον και η αλλαγή της άμυνας σε μαν του μαν διόρθωσαν κάπως τα πράγματα (45-34).
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ «ΓΥΡΙΣΕΙ»
Ωστόσο η διαφορά αν και ξαναέφτασε στους 17 πόντους (51-34) ο Μάσι άρχιζε να παίζει όπως έπρεπε κάτω από το καλάθι και ο Γυμναστικός μπόρεσε να ξαναμπεί στο ματς (57-49). Ο Τζιγκάνοβιτς από την άλλη άρχιζε να κουράζεται όμως τα Τρίκαλα δεν έχασαν τον ρυθμό τους και έτσι καλούνταν η Λάρισα να «γυρίσει» μια διαφορά 13 πόντων στα τελευταία δέκα λεπτά.
Τρία λεπτά πριν λήξει ο αγώνας με βολές του Αβράμοφ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν σε απόσταση έξι πόντων (78-72). Ένα τρίποντο του Τζιγκάνοβιτς όμως και τα συνεχόμενα καλάθια του Νίκου Κατσαρέ, ήταν «μαχαιριά» στην καρδιά. Από εκεί και πέρα δεν υπήρξε ουσιαστική απειλή για τη νίκη (όταν έγινε το 85-80 ήταν πολύ αργά). Τα λάθη, η αστοχία και η έλλειψη ψυχής πληρώθηκαν με τον πιο άσχημο τρόπο... Την ήττα.
Διακυμάνσεις του σκορ
5-5 (38’ 01’’), 10-5 (36’51’’), 10-11 (35’20’’), 13-13 (33’18’’), 18-13 (32’19’’), 27-18 (30’), 32-18 (28’19’’), 35-20 (26’53’’), 42-26 (23’ 57’’), 48-34 (20’), 50-34 (19’ 05’’), 55-44 (15’02’’), 60-49 (12’47’’), 66-53 (10’), 69-57 (8’40’’), 71-63(7’17’’), 87-80.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΣ ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιαπλές): Ντίκελ 1, Τζιγκάνοβιτς 18 (2), Γιανγκ 25 (4), Ζούπαν 23 (1), Αποστολίδης 3, Κατσαρές 11, Γκιζόγιαννης, Προδρόμου, Μπάγκιτς, Τσαϊρέλης 2, Μπιγκς, Σίμτσακ 4.
ΟΛΥΜΠΙΑ (Καλαφατάκης): Καραβανάς, Κόμματος 13 (3), Μάσι 24, Γκριν 7, Αγγελακόπουλος 3, Μπάτλερ 6 (1), Τζάκσον 13, Τζακόπουλος 7, Αβράμοφ 2, Μπόγδανος 6, Παπαχρήστου 2.
Παραλειπόμενα
* Αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα οι οργανωμένοι φίλοι των Τρικάλων περίμεναν έξω από το γήπεδο. Ήξεραν πως το συγκεκριμένο ματς είναι πραγματικός τελικός γι’ αυτούς.
* Με έναν άνθρωπο που φόρεσε τη φανέλα του ΓΣΛ την ίδια περίοδο με αυτόν τα έλεγε για αρκετή ώρα ο Βλάντο Μαϊστρένκο. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Λάκη Πρεμέτη.
* Και μια καλαίσθητη μπουτίκ στην κεντρική είσοδο του κλειστού των Τρικάλων. Υπάρχει ενδιαφέρον τελικά για τον ΑΣΤ.
* Ήταν στον πάγκο αλλά με πολιτικά ο Φάνης Παπακώστας.
* Με αποδοκιμασίες έγινε δεκτός στην παρουσίαση ο Κρις Μάσι. Δεν έφυγε άλλωστε και με τον καλύτερο τρόπο από την ομάδα των Τρικάλων.
* Στην κερκίδα είδαμε και το Λαρισαίο διατητή Σπύρο Τσούντσουρα με τα παιδιά του, τον μπασκετμπολίτσα Παναγιώτη Γλυκόπουλο, τον Γιώργο Γιατρόπουλο, και φυσικά τον διοικητικό Μανώλη Λελούδα. Εκεί ήταν και οι εκπρόσωποι των ΣΦ «Οι Ολύμπιοι».
* Παρών και ο αντιδήμαρχος κ. Σαμουρέλης.
* Πάνω από 800 ήταν οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν τον χθεσινό αγώνα. Με την έναρξη του αγώνα πετάχτηκαν και πολλά χαρτάκια με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας στο ξεκίνημά του για λίγα δευτερόλεπτα.
 
ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΣΟΥΝΤΣΟΥΡΑ
Αδικαιολόγητη επίθεση κατά των Λαρισαίων
Μια αδικαιολόγητη επίθεση δέχθηκαν οι λιγοστοί Λαρισαίοι που ήταν στα επίσημα. Στο ημίχρονο μερίδα οργανωμένων φιλάθλων των Τρικάλων άρχισαν να τους βρίζουν με μίσος. Τότε πετάχτηκαν και αντικείμενα. Ένα εξ αυτών βρήκε το κεφάλι της Ξανθής Τσούντσουρα τη στιγμή που κρατούσε τα δύο της παιδιά. Αμέσως τα πήρε ο σύζυγος και διαιτητής Σπύρος Τσούντσουρας και τα πέρασε μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Και να φανταστεί κάποιος πως δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα σε κανένα σημείο του ματς.
Εκτός των άλλων επίθεση δέχθηκε και ο τιμ μάνατζερ Θοδωρής Καλογερόπουλος λίγο μετά τη λήξη. Οι ανεγκέφαλοι υπάρχουν σε όλα τα γήπεδα. Ευτυχώς όμως είναι λίγοι.
 
ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ
«Παράδειγμα για όλους τα Τρίκαλα»
Λίγο μετά τον αγώνα ο Γιώργος Καλαφατάκης δήλωσε τα εξής: «Οι παίκτες των Τρικάλων είναι πραγματικό παράδειγμα για όλες τις ομάδες. Τους ζήλεψα έτσι πως ενεργούν με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Γυάλιζε το μάτι τους και γι’ αυτό νίκησαν. Στο α’ μέρος ήμασταν κακοί στην άμυνα και χάσαμε και τον Μπάτλερ. Στο δεύτερο μας έβαλε τα καλάθια ο Κατσαρές και ουσιαστικά ήταν παίκτης κλειδί. Εμείς κοιτάμε μπροστά και μόνο το ματς με τον Πανιώνιο. Για τη διαιτησία υπήρχαν κάποιες παραφωνίες».
Από την άλλη ο τεχνικός των Τρικάλων, Θανάσης Γιαπλές ανέφερε: «Είμαι περήφανος για την ποιότητα των παικτών μου» χωρίς να σταθεί στο αγωνιστικό μέρος.
Αξίζει να τονίσουμε πως στην συνέντευξη Τύπου έδωσαν το παρών όλοι οι παίκτες των Τρικάλων θέλοντας να τονίσουν πως είναι «δεμένοι».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass