ΤΟΝΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ/ΟΛΥΜΠΙΑ Γ. ΚAΛΑΦΑΤΑΚΗΣ:

Θέλουμε νίκη και συνεχίζουμε τον «Γολγοθά»

*ΑΞΙΖΕΙ Η ΠΟΛΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ * ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2010 2:06 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:21
«Κάναμε ένα βήμα να μείνουμε ζωντανοί κερδίζοντας τον Ηλυσιακό, αλλά ο «Γολγοθάς» συνεχίζεται και πρέπει να νικήσουμε το Σάββατο στα Τρίκαλα», τόνισε χθες στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Γυμναστικού/Ολύμπια, Γιώργος Καλαφατάκης, για τον αγώνα του Σαββάτου στη γειτονική πόλη.
Ο προπονητής της λαρισινής ομάδας εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, έκανε λόγο και για εξωγενείς παράγοντες που προεξοφλούσαν τον υποβιβασμό, ενώ ζήτησε συσπείρωση από όλους, για να επιτευχθεί ο στόχος της σωτηρίας, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «αξίζει και του χρόνου η πόλη να έχει ομάδα στην Α1 κατηγορία».
Ξεκινώντας λοιπόν τη συνέντευξη Τύπου (σ.σ. παρόντες ήταν ο διοικητικός της ομάδας Θοδωρής Καλογερόπουλος και η υπεύθυνη Τύπου κ. Γλύκα Τζουβάρα) ο κ. Καλαφατάκης μίλησε πρώτα για το παιχνίδι που προηγήθηκε με τον Ηλυσιακό, επισημαίνοντας τα εξής: «Εδώ που είμαστε το σημαντικότερο είναι να κερδίζουμε και δεν μας ενδιαφέρει να παίζουμε καλά. Θεωρώ όμως ότι στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε και καλό μπάσκετ, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο τρίλεπτο που κόψαμε ρυθμό αδικαιολόγητα.
Δείξαμε από την αρχή αποφασισμένοι, αλλά η διακοπή μας αποδιοργάνωσε λίγο και ευτυχώς ήταν νωρίς για να μας επηρεάσει αγωνιστικά.
Παρά τα λάθη και τις επιπολαιότητες στο δεύτερο μέρος, τη νευρικότητα και το άγχος, ήμασταν πολύ καλοί στα ριμπάουντ, στην άμυνα, στις ασίστ, γενικά λειτουργήσαμε σαν ομάδα και θεωρώ ότι κάναμε ένα βήμα για να μείνουμε ζωντανοί.
‘Ήτανε ένα κομβικό παιχνίδι με την έννοια ότι η νίκη δεν σου έδινε τη σωτηρία αλλά παρέμενες ζωντανός, ενώ με αρνητικό αποτέλεσμα θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για τη συνέχεια.
Οι νίκες είναι κουκιά μετρημένα και πρέπει να μην έχεις απώλειες στα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσεις.
Καταλαβαίνεται πόσο δύσκολη θα ήταν η θέση μας εάν δεν κερδίζαμε τον Ηλυσιακό, όχι βέβαια ότι έγιναν και τα πράγματα τώρα πιο εύκολα.
Παραμένει εξίσου δύσκολη η κατάσταση , αλλά δύσκολη ήταν ευθύς εξαρχής.
Πιστεύω αυτές οι τέσσερις ομάδες και μάλλον οι τρεις γιατί το ρόστερ της Καβάλας είναι για ρόστερ οκτάδας, έχει τους παίκτες που μπορεί να κάνει εξτρά νίκες.
Εμείς λοιπόν, τα Τρίκαλα και ο Ηλυσιακός, θα διεκδικήσουμε τη σωτηρία που θεωρώ ότι θα κριθεί σε λεπτομέρειες.
Θα κριθεί στο να είμαστε ενωμένοι και να λειτουργήσουμε σωστά ως ομάδα όλο αυτό το διάστημα και δεν εννοώ μόνο αγωνιστικά, διότι υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες και πρέπει να κρατήσουμε την ομάδα μακριά απ πολλά πράγματα, ώστε μοναδικό στόχο στο μυαλό μας να έχουμε το να φτάσουμε στην 26η αγωνιστική και να σωθούμε».
Όσον αφορά τον αγώνα στα Τρίκαλα, ο κ.Καλαφατάκης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι πολύ σημαντικό και για τις δυο ομάδες, πιστεύω δε ότι είναι ανάλογο παιχνίδι με αυτό που παίξαμε εμείς, για τα Τρίκαλα.
Εμείς θα έχουμε τεράστιο κέρδος σε περίπτωση που νικήσουμε, θα κάνουμε μεγάλο βήμα για τη σωτηρία, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα παραμείνουμε σε δύσκολη θέση. Με ήττα δεν σημαίνει ότι πέφτουμε, ενώ με νίκη πλησιάζουμε πιο κοντά στον στόχο μας, αυτή είναι η διαφορά.
Τα Τρίκαλα θα πάνε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση, εάν χάσουν.
Αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζει αυτός που τα θέλει περισσότερο, δηλαδή χρειάζεται προετοιμασία πνευματική-ψυχολογική και μετά αγωνιστική.
Τα κερδίζεις με το πάθος, τη διάθεση, με μυαλό και την καρδιά γιατί μετά ακολουθούν η τακτική, η τεχνική και ταλέντο.
Χρειάζεται να δείξουμε χαρακτήρα, αυταπάρνηση. Είναι παιχνίδι εκτός έδρας και το άγχος θα έχουν οι γηπεδούχοι. Πρέπει να «διαβάζουμε» το παιχνίδι, να ελέγξουμε το ρυθμό, δεν θέλει λάθη, θέλει καθαρό μυαλό, σωστές επιλογές και θεωρώ ότι θα κριθεί στην άμυνα και στα ριμπάουντ.
Τα Τρίκαλα είναι μια ομάδα που δεν μπορείς να μην τη σεβαστείς γιατί παλεύουνε και δίνουνε το 100% μέσα στο γήπεδο και έχουν σημαντική βοήθεια από τους Έλληνες παίχτες. Απ’ ότι διαβάζω και γνωρίζω και γι’ αυτούς είναι το παιχνίδι της χρονιάς.
Εμείς πρέπει να πάμε όσο καλύτερα προετοιμασμένοι γίνεται με καθαρό μυαλό και να παίξουμε γνωρίζοντας τα οφέλη που θα έχουμε στο τέλος του παιχνιδιού. Όπως και να έρθει ο «Γολγοθάς» και οι δυσκολίες δεν σταματάνε το Σάββατο. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα γι’ αυτό πρέπει να είμαστε υγιής, έτοιμοι και ενωμένοι όπως είπα να έχουμε δίπλα μας όλους τους ανθρώπους της ομάδας με κοινό σκοπό να φτάσουμε στον πολυπόθητο στόχο της σωτηρίας.
Ελπίζω και ο καινούργιος μας παίκτης ο Στέφαν Τζάκσον να προσαρμοστεί στην ομάδα, μπορεί να μας δώσει λύσεις γιατί είναι καλός παίκτης και καλό παιδί».
*Ακολούθησαν ερωτήσεις στον τεχνικό της Λαρισινής ομάδας ο οποίος είπε τα εξής:
- Για το ότι τα κουκιά είναι μετρημένα:
«Εμείς πλέον χτυπάμε όλα τα παιχνίδια ευελπιστώντας ότι θα μας βγει και κάποιο ματς εκτός έδρας από αυτά που δεν είναι θεωρητικά μέσα στις νίκες.
Μέσα στις έντεκα αγωνιστικές που μένουν πρέπει να κάνουμε οπωσδήποτε 4-5 νίκες.
Ψάχνουμε και νίκη με μεγαλύτερο αντίπαλο, δεν μπορούμε να διαλέξουμε παιχνίδι. Πιστεύω ότι οι 8 νίκες και επειδή γίνονται εκπλήξεις μπορεί και να χρειαστεί και 9 νίκες. Μακάρι να χρειαστεί 7 και να είμαστε μέσα στις ομάδες που σώνονται, αλλά έχουν δει πολλά τα μάτια μας και όλο αυτό το διάστημα για μας είναι πραγματικά όλη η χρονιά».
- Για τους εξωγενείς παράγοντες:
 « Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι ένας αγώνας θεωρητικά παίζεται μέσα σε τέσσερις γραμμές. Δεν είναι πάντα έτσι όμως γιατί γίνονται προσπάθειες από εξωγενείς παράγοντες να «χαλάσουν» το μυαλό των παιχτών να δημιουργήσουν προβλήματα εσωτερικά, τριβές. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους παίκτες συγκεντρωμένους και να μην ακούνε τον έναν ή τον άλλον. Δεν πρέπει σίγουρα να μιλάμε για «Κασσάνδρες» και να βλέπουμε φαντάσματα. Αυτό που είναι σίγουρο πριν να έρθω-αφού έφυγα και μετά επέστρεψα- ο έξω μπασκετικός κόσμος θεωρούσε τη Λάρισα πεσμένη, ψάχνανε δηλαδή το δεύτερο που θα υποβιβαστεί.
Με τον ερχομό μου αλλάξανε τα δεδομένα γι’ αυτό και είχαμε τα προβλήματα καθώς δεν μπορούσαμε να πάρουμε παίκτες, χαλούσαν τις μεταγραφές.
Όλα αυτά που συνέβησαν επειδή δεν είναι στη σφαίρα της φαντασίας και επειδή είμαι πολλά χρόνια στο χώρο, βλέπω, ακούω και όχι φαντάζομαι ούτε εγώ, ούτε οι συνεργάτες μου, ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει για να σώσει την ομάδα του.
Διοικητικά στην ομάδα μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που να βοηθάνε και να τρέχουν αλλά υπάρχει όμως και ένα θολό τοπίο στα διοικητικά και αυτό το εκμεταλλεύονται οι αντίπαλοι.
Δεν σε χτυπάνε μόνο αγωνιστικά και σε όλα πρέπει να έχεις το νου σου γιατί όσο προστατεύσεις την ομάδα και προλάβεις τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να σου κάνουν κακό. Δεν σημαίνει ότι πάντα το πετυχαίνεις βέβαια.
Θέλω να πω ότι δεν μας χαρίζεται ούτε μας λυπάται κανείς και πρέπει να αποκτήσουμε αυτή τη νοοτροπία.
Οι ομάδες «κτίζονται» το καλοκαίρι και κάτω από άλλες βάσεις. Αν προσπαθείς να «μπαλώσεις» δεν θα έχεις και τα ανάλογα αποτελέσματα. Το σημαντικότερο για μας είναι ότι είμαστε ζωντανοί, είμαστε παρόντες και με μεγάλες πιθανότητες σωτηρίας. Αυτή ήταν η πιο δύσκολη δουλειά που έχω αντιμετωπίσει ως τώρα, με σωτηρία και Ευρώπη σε ομάδες που δεν τις περίμενε κανείς.
Αυτά τα πράγματα που αντιμετωπίζω εδώ δεν τα ‘χα αντιμετωπίσει γιατί και στον Μακεδονικό δεν είχαμε λεφτά αλλά είχαμε άλλα πράγματα που εδώ δεν τα έχουμε.
Στο Μαρούσι είναι ένα χρόνο απλήρωτοι - παρότι έχουν έναν πρόεδρο από τους πιο πλούσιους της Ελλάδος -και κάνει τέτοια πορεία η ομάδα.
Σημαντικό ρόλο παίζουν τα αποδυτήρια, το πόσο μεγάλη δουλειά και σημαντική κάνει ο Καϊμακόγλου και ο Μαυροειδής.
Εμείς, η διοίκηση κάνει μια απίστευτη προσπάθεια και αυτά που χρωστάει η ομάδα είναι να γελάς, είναι αστεία, είναι σχεδόν τίποτα.
Εδώ έχουμε καλά παιδιά, αλλά δεν έχουμε συνοχή, το στοίχημα είναι να γίνουν τα αποδυτήρια καλύτερα και όταν το καταφέρουμε αυτό δεν θα φοβόμαστε κανένα.
Αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο και φέρνει τα αποτελέσματα».
- Για το αν η νίκη του Ηλυσιακού ήταν μια απάντηση:
«Εγώ δεν το βλέπω έτσι και αυτά που έχουν δει τα μάτια μου τόσα χρόνια θα είχα χάσει το στόχο, θα πρέπει να είχα γράψει δέκα βιβλία.
Ο προπονητής κάθε μέρα δίνει εξετάσεις, κερδίζεις και σε καταδικάζουν, σκέψου να χάσεις κιόλας.
Εμείς πρέπει να δώσουμε απάντηση μια και καλή στο τέλος και αυτό θα είναι ένα μικρό θαύμα για τους ανθρώπους που μπήκαν μπροστά για να βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια. Είναι σημαντικό για την πόλη τώρα που ενώθηκαν οι δυο ομάδες, να μείνει στην κατηγορία γιατί το αξίζει και του χρόνου θα είναι ένα τελείως διαφορετικό οικοδόμημα. Θα είναι μια υγιής κατάσταση που θα δώσει κάτι άλλο στο επαρχιακό μπάσκετ και στην πόλη».
* Ο κ. Καλαφατάκης αναφερόμενος στον Ντεμόν είπε ότι είναι παίκτης για μεγάλη ομάδα από την έκτη θέση και πάνω, είναι πολυτέλεια για το Γυμναστικό-Ολύμπια, είναι παίκτης σαν τον Κοχ και πρέπει να αποδώσει τώρα που αγωνίζεται στη Λάρισα μέσα από τη διαδικασία των συμπαικτών του.
Επίσης ανέφερε ότι από την ημέρα που ήρθε ο Βασίλης Αγγελακόπουλος η ομάδα γίνεται πιο ομαδική και χαρακτήρισε το Λαρισαίο μπασκετμπολίστα «χρυσό» παιδί που κάνει πολλή δουλειά τόσο στα αποδυτήρια όσο και στο γήπεδο παρ’ ότι δεν φαίνεται.
Αγωνιστικά δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα καθώς Μέσι και Μπάτλερ έκαναν πρόγραμμα αποκατάστασης.
Ολοκληρώνοντας ο προπονητής της Λαρισινής ομάδας είπε ότι ο Αβράμοφ δίνει βοήθεια παρ’ ότι είναι άπειρος αλλά έχει ταλέντο και μπορεί να προσφέρει, ενώ και αν ο Τζάκσον δείξει αυτό που αξίζει θα υπάρχει μια λύση παραπάνω τόσο για το ματς του Σαββάτου όσο και για τη συνέχεια.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass