ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3

Άλλος «πετούσε» και άλλος… «κολλούσε»

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ…ΒΟΥΡΚΟ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2010 2:56 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:20
Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Άλλος πετούσε και άλλος «κολλούσε» χθες στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του Αλκαζάρ, καθώς ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα Παναθηναϊκός, «πέταξε» προς τη νίκη με το εντυπωσιακό (και απόλυτα δίκαιο...) 3-0, ενώ η ΑΕΛ κόλλησε πλέον όχι μόνο στο βούρκο του Αλκαζάρ, αλλά και στη 14η θέση που οδηγεί στη Β΄ εθνική και αν δεν αλλάξει άμεσα η αγωνιστική εικόνα τότε η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι πολύ δύσκολη.
Η ΑΕΛ στο χθεσινό παιχνίδι με παρόντες επτά από τους νεομεταγραφέντες του Ιανουαρίου στην αρχική ενδεκάδα παρουσιάστηκε ασύνδετη και ανήμπορη να αντιδράσει απέναντι στον πολύ καλό Παναθηναϊκό που έκανε ό,τι ήθελε από τη δεξιά πλευρά της λαρισινής ομάδας και είχε τον Σισέ σε πολύ μεγάλη μέρα δικαιολογώντας τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ που κοστίζει.
Πάντως η λαρισινή ομάδα ...απέφυγε χειρότερες καταστάσεις μια και στο 22΄ διεκόπη το παιχνίδι από τον διαιτητή κ.Δαλούκα, για δέκα περίπου λεπτά λόγω των κροτίδων που έπεφταν στον αγωνιστικό χώρο.
Αν κάτι μπορεί να κρατήσει κάποιος για λογαριασμό της λαρισινής ομάδας είναι η απόδοση του Σεμπάστιαν Βιέρα που κράτησε το 0-3 καθώς αν δεν ήταν αυτό, ίσως να βλέπαμε ένα 0-5 ή 0-6 . Δεν είναι τυχαίο ότι οι φίλαθλοι φώναζαν στο τέλος ρυθμικά το όνομά του ενώ αποδοκίμασαν τον τεχνικό Μαρίνο Ουζουνίδη θέλοντας να κάνουν και καταμερισμό ευθυνών. Πάντως αυτό που προέχει με δεδομένη τη στάση του προέδρου της ΑΕΛ, ότι η ομάδα θα παραμείνει με αυτή τη σύνθεση μέχρι τέλος της αγωνιστικής περιόδου, πρέπει να υπάρξει ενότητα και ηρεμία. Όλοι στεναχωριούνται που χάνει η ομάδα αλλά πρέπει και επιβάλλεται τώρα να είναι όλοι κοντά σ’ αυτήν.
Από ΄δω και πέρα κάθε παιχνίδι για τους «βυσσινί» είναι πραγματικός τελικός καθώς καλείται σε εννέα παιχνίδια να πάρει 15 βαθμούς (ευτυχώς υπάρχουν πέντε εντός έδρας ματς).
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, ξεκίνησε το παιχνίδι με την τακτική που έδειξε στις τελευταίες προπονήσεις δηλαδή κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βιέρα στην άμυνα οι: Φλάβιο Πίντο (δεξιά), Μελίσσης, Νταμπίζας (σέντερ μπακ), Βελάσκο (αριστερά), αμυντικά χαφ ήταν οι: Ραντοσάβλιεβιτς, Ρομέου πιο μπροστά ήταν οι: Σκάτσελ (αριστερά), Μετίν (στο κέντρο), Μπλάζεκ (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Κουζέν.
Από την άλλη ο τεχνικός του ΠΑΟ, κ. Νιόπλιας, αγωνίσθηκε με τακτική 4-3-3 και τερματοφύλακας ήταν ο Τζόρβας, στην άμυνα οι: Βύντρα (δεξιά), Καντέ, Σαριέγκι (σέντερ μπακ), Σπυρόπουλος (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι: Σιμάο, Κατσουράνης (αμυντικά χαφ), Καραγκούνης και στην επίθεση οι: Λέτο (αριστερά), Σισέ (στην κορυφή της επίθεσης), Σαλπιγγίδης (δεξιά).
Το παιχνίδι ξεκίνησε με αναγνωριστικές διαθέσεις στην αρχή αλλά από το 15΄ και μετά οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του παιχνιδιού. Η διακοπή που έγινε στο 22΄ για δέκα περίπου λεπτά λόγω των καπνογόνων που πετούσαν οι Λαρισαίοι φίλαθλοι δεν επηρέασε σε καμία περίπτωση τους «πράσινους» που άρχισαν να «βομβαρδίζουν» την εστία του Βιέρα και αν ο Ουρουγουανός τερματοφύλακας κατάφερε μέχρι το 44΄ να κρατάει την εστία του ανέπαφη (είχε σύμμαχο και το δοκάρι σε κεφαλιά του Βύντρα στο 26΄) ήρθαν δύο φάσεις παρόμοιες, σε σέντρες του Σπυρόπουλου και εκτελεστή τον Σισέ για να τελειώσουν το παιχνίδι από τη λήξη του ημιχρόνου καθώς το 0-2 δεν μπορούσε από την ΑΕΛ να ανατραπεί.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό «χορεύοντας» στη βροχή (συνδυάστηκαν οι ρυθμοί τους) με την ΑΕΛ να μένει στο βούρκο μη ξέροντας τα μυστικά για…ξελασπώσει.
Το 0-3 ήταν θέμα χρόνου και το πέτυχε ο Νίνης δύο περίπου λεπτά μετά την είσοδό του. Και όχι απλά έκανε το 0-3 αλλά απείλησε η αθηναϊκή ομάδα και με τέταρτο ή πέμπτο γκολ αναδεικνύοντας τον Βιέρα σε μορφή του παιχνιδιού.
Η ΑΕΛ το μόνο που είχε να αντιπαραθέσει ήταν μια φάση στις καθυστερήσεις όταν ο Μετίν δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Τζόρβα για να πετύχει το γκολ της τιμής που θα απάλυνε έστω και λίγο τις εντυπώσεις.
ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
6΄: Από αριστερά αλλά μακριά ο Καραγκούνης εκτελεί φάουλ στην αγκαλιά του Βιέρα.
15΄: Από δεξιά και μέσα από τη μεγάλη περιοχή ο Σαλπιγγίδης κάνει σέντρα αλλά προ του αφύλαχτου Σισέ πέφτει και μπλοκάρει ο Βιέρα.
26΄: Ο Καραγκούνης εκτελεί κόρνερ από δεξιά και ο Βύντρα στο δεύτερο δοκάρι πιάνει κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι του Βιέρα και στη συνέχεια η μπάλα καταλήγει άουτ.
27΄: Σουτ του Κατσουράνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας της λαρισινής ομάδας.
31΄: Ο Λέτο από δεξιά κάνει σέντρα και ο Καντέ από το σημείο του πέναλτι πιάνει αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Βιέρα σε κόρνερ.
43΄: Από αριστερά ο Σπυρόπουλος κάνει σέντρα από αριστερά και ο Σισέ με εκπληκτικό σουτ κάνει το 0-1.
45΄: Ο Σπυρόπουλος από αριστερά κάνει σέντρα και πάλι ο Σισέ με σουτ κάνει το 0-2.
49΄: Σουτ του Μετίν από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα βρίσκει το πόδι του Σαριέγκι και καταλήγει κόρνερ.
62΄:Σουτ του Πούρι έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Τζόρβας που ήταν σε καλή θέση.
66΄: Από δεξιά ο Καραγκούνης κάνει σέντρα και προ του Λέτο που ήταν μόνος σε κενή εστία απέκρουσε ο Βελάσκο σε κόρνερ.
68΄: Μέσα από τη μεγάλη περιοχή ο Σπυρόπουλος σουτάρει αλλά αποκρούει ο Βιέρα.
74΄: Ψηλοκρεμαστό σουτ του Καραγκούνη έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Βιέρα σε κόρνερ.
81΄: Μακρινό σουτ του Καραγκούνη αποκρούει ο Βιέρα.
82΄: Από δεξιά ο Βύντρα κάνει σέντρα και ο Νίνης από κοντά κάνει το 0-3.
87΄: Ο Σισέ κάνει ατομική προσπάθεια μπαίνει από δεξιά μπαίνει μέσα στην μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει ο τερματοφύλακας της λαρισινής ομάδας.
90+2΄: Από αριστερά ο Σκάτσελ κάνει σέντρα ο Μετίν μόνος μέσα στη μικρή περιοχή αλλά αποκρούει ο Τζόρβας στη συνέχεια παραλήπτης της μπάλας έγινε ο Τζέσους που σουτάρει αλλά η μπάλα βρίσκει το σώμα του Σαριέγκι.
90+3΄: Σουτ του Νίνη έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Βιέρα.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Καλύτερος παίκτης της ΑΕΛ (και με διαφορά) ήταν ο Σεμπαστιάν Βιέρα και από ΄κει και πέρα το χάος. Η άμυνα τραγική αφού Λέτο, Σαλπιγγίδης και Σισέ έκαναν πάρτι, τα αμυντικά χαφ δεν φαινόταν όπως και όλη η μεσαία γραμμή με μια μικρή εξαίρεση τον Σκάτσελ κατά διαστήματα ενώ ο Κουζέν δεν φάνηκε καθόλου. Δικαιολογία ότι κάποιοι έκαναν το πρώτο τους παιχνίδι στο Αλκαζάρ.
Από τον Παναθηναϊκό δεν υπήρξε υστερήσαντας όλοι είχαν απαράμιλλο πάθος και δίκαια βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το γεγονός ότι η ΑΕΛ έκανε μόλις μια ευκαιρία στις καθυστερήσεις ενώ οι νικητές έκαναν δέκα λέει πολλά.
Ίσως οι παίκτες της ΑΕΛ να διδάχθηκαν τι σημαίνει πάθος γιατί σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν είναι δυνατόν να μην δέχεσαι ούτε μία κάρτα (οξύμωρο ότι αυτή την πήρε ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΛ ο Βιέρα).
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Γιώργος Δαλούκας του συνδέσμου Θεσσαλίας έδειξε να προστατεύει τον ΠΑΟ και στο γήπεδο αλλά και στη συμπεριφορά εκτός γηπέδου. Δεν το περιμέναμε....Επίσης ο πρώτος βοηθός Βασιλειάδης (Μακεδονίας) έδειξε και αυτός εύνοια υπέρ του ΠΑΟ στις αποφάσεις του (άφησε δύο οφσάιντ για την αθηναϊκή ομάδα). Αντίθετα καλύτερος ήταν ο Καρσιώτης (Κορινθίας).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Βιέρα - Σπυρόπουλος
 ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Μελίσσης, Φλάβιο, Βελάσκο, Ρομέου (46΄ Πούρι), Ραντοσάβλιεβιτς (78΄ Ιγκλέσιας), Μπλάζεκ (59΄ Ζεσούς), Μετίν, Σκάτσελ, Κουζέν.
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (89΄ Μαρίνος), Καραγκούνης, Λέτο (85΄ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (79΄ Νίνης), Σισέ.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:4363, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 56097
 
 
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
*Το επίσημο πρόγραμμα του αγώνα φιλοξενούσε τον Ματίας Ιγγλέσιας όπου μίλησε για τις προτιμήσεις του. Αγαπημένο του αυτοκίνητο είναι η Πόρσε, φαγητό το Ασάδο (Αργεντίνικη σπεσιαλιτέ) και ηθοποιός ο Αντόνιο Μπαντέρας. Σύμβολο του σεξ θεωρεί τη Μέγκαν Φόξ και θα ήθελε να συναντήσει τον Ζινεντίν Ζιντάν. Θα ήθελε να έχει συμπαίκτη τον Ζιντάν και τον Μασεράνο ενώ αγαπημένος του συμπαίκτης είναι ο Γκαλέτι της Ατλέτικο. Θα ήθελε να συνεργασθεί με τον προπονητή Πέπε Γκαρδιόλα και δεν θα ξεχάσει την περσινή νίκη της ΑΕΛ μέσα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκη» επί του Ολυμπιακού με 1-0.
*Μια πολύ ωραία συνέντευξη δημοσίευσε το περιοδικό του Σ.Φ. ΑΕΛ «Athens club» και αυτή ήταν του τραγουδιστή του ύμνου της ΑΕΛ Βάκη Γιαννούλη. Πραγματικά αδικημένος ο συγκεκριμένος τραγουδιστής πρέπει να αποκατασταθεί.
*Εκτός δεκαοκτάδας έμειναν οι: Τουάμα, Τριποτσέρης και Βλασόπουλος.
*Εντυπωσιακή η κερκίδα που δημιούργησε ο σύνδεσμος φιλάθλων «MONSTERS» καθώς από τα καπνογόνα που πετάχτηκαν φωτίστηκε όλο το γήπεδο
*Στη διακοπή του 22΄ ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης τα έλεγε στον Ντανιέλ Κουζέν που προσπαθούσε να του εξηγήσει στην ελληνική πραγματικότητα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass