ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ

«Εγώ φταίω για όλα...»

* ΤΙ ΜΑΘΗΜΑ ΠΗΡΕ ΦΕΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ * ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2010 2:04 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:19
Προεδρική... εμφάνιση του Κώστα Πηλαδάκη στη χθεσινή απολογιστική συνέντευξη Τύπου. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ, πήρε όλες τις ευθύνες επάνω του (καλύπτοντας τους πάντες) και είπε πως ο μόνος στόχος από εδώ και πέρα είναι η παραμονή στην κατηγορία. Αρχής γενομένης από τον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟ. Είναι χαρακτηριστικό αλλωστε το γεγονός πως παρά το ότι υπήρχαν καλά νέα για το γήπεδο δεν έκανε την παραμικρή αναφορά. Μίλησε για το μάθημα που πήρε στη φετινή σεζόν (καλοί οι μεγάλοι στόχοι αλλά το αρχικό στήσιμο της ομάδας είναι καλύτερο) και ξαναείπε πως η ΑΕΛ έχει προπονητή. Ακόμα υπογράμμισε την υπευθυνότητα της διοίκησης σε οικονομικά και όχι μόνο ζητήματα.
Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων είπε: «Θα αγωνίζομαι ακόμη κι αν μείνω μόνος μου, όμως κάθε φορά που κυκλοφορώ στην πόλη νιώθω ότι δεν είμαι μόνος, κι ούτε πρόκειται να μείνω.
Την όποια ευθύνη αυτής της σεζόν την έχω εγώ. Κάνω αναφορά στο κομμάτι της ευθύνης γιατί διαβάζω σχόλια για το ποιος φταίει ή δεν φταίει. Εγώ φταίω για όλα.
Στην Ελλάδα έχουμε την εξής τακτική: Χάσατε; Πηδήξτε στον γκρεμό. Κερδίσατε; Είστε οι θεοί του Ολύμπου. Δεν ψάχνω δικαιολογίες με αυτά που θα πω. Απλά θέλω να σας προβληματίσω λίγο.
Στην αρχή της χρονιάς ανακοινώθηκε ότι το μετοχικό σχήμα της ομάδα θ’ αλλάξει. Δεν συνέβη. Αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν φίλοι. Δεν θέλω κανείς να μπει στη φυλακή απλά για να τηρήσει την υπόσχεσή του.
Αντιμετωπίσαμε μια τεράστια μείωση των εσόδων (UEFA, Κύπελλο Ελλάδος), Δυστυχώς ούτε το ένα, ούτε το άλλο καταφέραμε. Και πάλι όμως,
παραμείναμε όρθιοι και συνεπείς απέναντι σε όσα αναλάβαμε και παράλληλα με ένα τεράστιο εγχείρημα που λέγεται νέο γήπεδο.
Υπάρχουν χορηγοί στην ομάδα. Οι χορηγοί αυτοί χωρίζονται στον απλό κόσμο που αγοράζει ένα εισιτήριο και στον ίδιο τον χορηγό. Δεν έχω παράπονο από κανέναν τους».
Στη συνέχεια έκανε μια αναφορά στα προβλήματα με τους παίκτες που αντιμετώπισε η ομάδα της ΑΕΛ: «Βενετίδης, Κατσιαρός, Κυριακίδης και Γιαννακόπουλος, τραυματίες. Ο Αμπουχατζίρα δεν έπαιξε στην Ευρώπη. Ιγγλέσιας εκτός από το πρώτο παιχνίδι. Ο Σίμιτς στην πορεία είχε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, και το αποκορύφωμα της ατυχίας ήταν ο χαμός του Αντόνιο. Αν συνυπολογίσετε τις κάρτες και τους πιο προσωρινούς τραυματισμούς θα αντιληφθείτε ότι το μόνο που απέμενε ήταν να παίξω ποδόσφαιρο εγώ ή εσείς. Αναφορά στη διαιτησία δεν κάνω. Είναι η πολιτική μου» και συνέχισε την σκέψη του ως εξής: «Για μένα η σωτηρία της ομάδας είναι μονόδρομος. Αν με τη βοήθεια των ποδοσφαιριστών, των προπονητών, τη δική σας και του Θεού η ομάδα σωθεί εγκαίρως, να ξέρετε ότι έχουμε στημένη πλέον μια ομάδα παικτών, οι οποίοι θα ακολουθήσουν όλη την προετοιμασία από του χρόνου και δεν θα ψάχνουμε για μεταγραφές όλο το καλοκαίρι. Θα χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια και θα σωθούμε».
ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...
Αμέσως μετά ακολούθησαν ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ.
- Σε δηλώσεις σας μετά το ματς με τον ΠΑΣ είχατε κάνει λόγο για ανώριμους και επικίνδυνους, που αντιδρούν εν θερμώ αναφερόμενος στον κόσμο που μαζεύτηκε έξω από το ξενοδοχείο και στα ΜΜΕ...
«Δεν αναφέρθηκα στον κόσμο. Είπα: όταν κάποιος καλεί γενική συνέλευση συνδέσμων αμέσως μετά από παιχνίδι που έχουμε χάσει το θεωρώ ανώριμο. Ακριβώς έτσι όπως σας το είπα. Οι άνθρωποι που μαζεύτηκαν έξω από το ξενοδοχείο δε με στενοχωρούν, όταν λειτουργούν κόσμια. Το έχουν ξανακάνει και δεν πήρα θέση. Πάντα είμαι δεκτικός. Η τοποθέτησή μου για ανωριμότητα είχε να κάνει με το γεγονός ότι εν βρασμώ ψυχής μετά από ένα παιχνίδι δεν γίνεται να κάνεις γενική συνέλευση συνδέσμων».
-Εννέα μεταγραφές τον Γενάρη. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά το καλοκαίρι;
«Φέτος πήρα ένα τεράστιο μάθημα. Βεβαίως και έγινε λάθος σχεδιασμός. Η οποιαδήποτε ευθύνη βαραίνει εμένα. Δεν ήθελα να κάνω τόσες μεταγραφές, αλλά όταν έχεις το δίλημμα ότι η ομάδα δεν έχει παίκτες και βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση, τότε θα πρέπει να την ενισχύσεις. Στα επόμενα 10 ματς πολλές ομάδες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα λόγω καρτών, όχι εμείς».
 - Η άποψή σας για την ποιότητα της δουλειάς του προπονητή και των συνεργατών του έχει διαφοροποιηθεί μετά από τη φετινή πορεία;
«Καθόλου. Εξακολουθώ να έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητές του, στην ένταση της δουλειάς του και στο πόσο αγαπάει αυτό που κάνει».
-Ένα πράγμα το ποίο ταλαιπώρησε την ομάδα ήταν οι αλλαγές των ιατρικών επιτελείων...
«Υπάρχει μια ιεραρχία για τον ποιον μπορείς να αντικαταστήσεις και στην προκειμένη περίπτωση αυτός που έχει τον πρώτο λόγο στο αγωνιστικό τμήμα είναι ο προπονητής».
 -Υπάρχει η αίσθηση ότι η συνάντηση που είχατε με τον Μαρίνο Ουζουνίδη μετά από την ήττα στη Λεβαδειά και η διορθωτική δήλωση περί ευθυνών στην οποία προχώρησε, ενίσχυσαν το κλίμα αμφισβήτησης εναντίον του προπονητή. Ποια είναι η γνώμη σας; Γιατί φάνηκε ως άδειασμα του κ. Ουζουνίδη…
«Δεν έκανα κανένα άδειασμα. Αυτό που έγινε ήταν μια εσωτερική συζήτηση, την οποία δεν δημοσιοποίησα και ο κ. Ουζουνίδης έκανε μια δήλωση. Δεν θεωρώ ότι μια οικογενειακή συζήτηση βοηθάει κάποιον αν δημοσιοποιηθεί. Με ενδιαφέρει να καταλαβαίνουμε όλοι μας τις ευθύνες μας για την κακή πορεία της ομάδας. Το να συνεχίσουμε να το συζητάμε δεν προσφέρει κάτι. Η ομάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση και η οποιαδήποτε επιστροφή σε παρελθούσες καταστάσεις δεν βοηθάει».
 - Ένα τμήμα του κόσμου έχει γυρίσει την πλάτη. Πιστεύετε ότι σε αυτό έχει παίξει ρόλο και η μη ανάδειξη παικτών γηγενών από τα τμήμα υποδομής;
«Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στην ομάδα. Έχουμε ευθύνη για το γεγονός ότι δεν δώσαμε μεγαλύτερη ενίσχυση στα τμήματα υποδομής, με την προσθήκη ενός ανθρώπου από το εξωτερικό που θα έχει την τεχνογνωσία και θα εκπαιδεύσει τους δικούς μας προπονητές. Πάντως εκτός από τον Κουτσιανικούλη, σχεδόν όλα τα ταλέντα της περιοχής κάθε χρόνο έρχονται στην ΑΕΛ».
 -Για την περίπτωση του Μάλαρτζ;
«Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν έχει κανένα δικαίωμα να καταθέσει προσφυγή».
 -Από τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής παραμένει στο ρόστερ υπολογίζεται κανονικά από τον προπονητή;
«Η εισήγηση του προπονητή είναι ότι δεν υπολογίζεται ως βασικός».
- Πού βρίσκεται η (δικαστική) υπόθεση του Πάρα αυτή τη στιγμή;
«Καταθέσαμε άμεσα την αγωγή στη FIFA. Διεκδικούσαμε αποζημίωση και από τον παίκτη και από την ομάδα του, γιατί η Τσακαρίτα εισέπρατε για τον δανεισμό του Πάρα σε εμάς. Η απάντηση της FIFA ήταν ότι πρέπει το σύνολο της αποζημίωσης να το διεκδικούμε από την ομάδα. Περιμένουμε την απόφαση και είμαστε αισιόδοξοι».
 -Θα προσλάβετε έναν τεχνικό διευθυντή για τις μεταγραφές;
«Όχι. Ο προπονητής είναι υπεύθυνος».
-Για το γήπεδο;
«Το γήπεδο βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Τώρα το μοναδικό που με απασχολεί είναι να σωθεί η ομάδα».
 -Θα σας ενδιέφερε το μοντέλο μιας ομάδας με σταθερό κορμό που δεν θα χρειαζόταν παρά μόνο δυο-τρεις μεταγραφές κάθε χρόνο;
«Βεβαίως και θα με ενδιέφερε. Εάν σωθούμε – και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε - έχουμε έτοιμη την ομάδα για του χρόνου».
-Ο κ. Ουζουνίδης θα συνεχίσει να είναι ο προπονητής της ομάδας από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά;
«Ο κύριος Ουζουνίδης έχει συμβόλαιο. Αυτό που προέχει είναι η ομάδα να μείνει στην κατηγορία».
-Η ΑΕΛ παρουσίασε σήμερα 9 νέους παίκτες, όλοι τους ξένοι. Θεωρείτε ότι αυτή η ανομοιογένεια είναι πρόβλημα σε μια ομάδα που θέλει επειγόντως τους βαθμούς;
«Όχι. Πάντως, πλησιάσαμε πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές για να τους αποκτήσουμε. Όταν οι παίκτες είναι τέτοιας υψηλής ποιότητας – ανεξαρτήτως προελεύσεως – μπορούν και αφομοιώνουν γρήγορα το σύστημα μιας ομάδας. Είναι παίκτες που διαθέτουν και την εμπειρία, την ποιότητα και τις ζητούμενες ικανότητες».
 -Για τον Μελίσση;
«Η πρόθεση είναι να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας».
 -Οι Monsters καλούν τους νεοαποκτηθέντες στα γραφεία τους για να τους δώσουν να καταλάβουν σε ποια ομάδα βρίσκονται. Δεν θα έπρεπε αυτό να το κάνετε εσείς ως ΠΑΕ;
«Είναι άλλη η προσέγγιση που κάνουν οι οργανωμένοι μας και άλλη η προσέγγιση που κάνουμε εμείς. Είμαι σύμφωνος με την προσέγγιση των οργανωμένων, διότι δημιουργεί άλλο δέσιμο με τους παίκτες και την ομάδα».
 
Τα βλέμματα στον Κουζέν
Πριν από τη συνέντευξη Τύπου του Κώστα Πηλαδάκη, υπήρξε η παρουσίαση των αποκτημάτων της ΑΕΛ στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο. Εννιά ήταν οι παίκτες όμως τα περισσότερα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Ντανιέλ Κουζέν που αποκτήθηκε πρόσφατα. Οι Ραντοσάβλιεβιτς, Ζέσους, Πίντο, Βελάσκο, Πουρί, Σκάτσελ, Βιέρα, Μπλάζεκ ήταν γνωστοί...
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass