ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΕ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ 4ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εργοστάσιο... πρωταθλητών

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2010 1:49 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:15
Φαίνεται πως στο 4ο Λύκειο Λάρισας δεν μαθαίνουν μόνο... γράμματα. Μαθαίνουν και να γίνονται πρωταθλητές σε όσα περισσότερα αθλήματα μπορούν. Είτε παίζουν τα αγόρια, είτε παίζουν τα κορίτσια οι κούπες κάθε χρόνο γεμίζουν τα γραφεία του σχολικού τους κτιρίου. Χθες κατακτήθηκαν άλλες δύο και αν προσθέσουμε και αυτήν του βόλεϊ κοριτσιών γίνονται τρεις.
Στους τελικούς μπάσκετ που έγιναν στο κλειστό του Αλκαζάρ στα αγόρια νίκησαν το 9ο ΓΕΛ Λάρισας και στα κορίτσια το 6ο ΓΕΛ Λάρισας.
Το ευχάριστο όμως δεν ήταν μόνο το αγωνιστικό θέαμα που προσέφεραν οι αθλητές όλων των ομάδων. Ήταν αυτό που έκαναν οι συμμαθητές τους στις κερκίδες. Κατά τη διάρκεια και των δύο αγώνων όλοι οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες φώναζαν διαρκώς μήνυμα συμπαράστασης προς ένα συμμαθητή τους (9ου ΓΕΛ) που πέρασε και περνάει δύσκολες στιγμές λόγω ενός ατυχήματος (είχαν και πανό στο οποίο έκαναν λόγο για κουράγιο). Αυτό πραγματικά ήταν ένα σημείο που έκανε τους πάντες να πιστέψουν πως τελικά οι μαθητές έχουν δασκαλευτεί την ουσία της ζωής που είναι η ανθρωπιά. Γι’ αυτό και μόνο αξίζουν συγχαρητήρια...
Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ
Στον τελικό των αγοριών ενώ οι περισσότεροι περίμεναν ένα ντέρμπι τελικά τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Από το ξεκίνημα το 4ο πήρε μια διαφορά που συνεχώς μεγάλωνε. Τσιλούλης και Γράβας στην αρχή έκαναν το 9-2. Με τη βοήθεια του Πανάγου η διαφορά αυξήθηκε ακόμα παραπάνω ενώ την ουσιαστική διαφορά έκανε η παρουσία του Τσιλούλη. Όταν ο πίνακας έγραφε 23-5 φάνηκε ποιος ήταν... το αφεντικό στο γήπεδο.
Το 9ο από την πλευρά του έκανε φιλότιμες προσπάθειες να αντιδράσει όμως το 4ο είχε πολλές λύσεις τόσο κάτω από το καλάθι όσο και από την περιφέρεια. Ωστόσο 5΄΄38΄΄ πριν τη λήξη του τρίτου κομματιού στον αγώνα η διαφορά έπεσε στους 11 πόντους (39-28). Γρήγορα το 4ο ξαναέκανε ένα σερί 11-0 και το σκορ έγινε 50-28. Το τελικό 79-54 είναι δίκαιο.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
25-10, 39-22, 59-33, 79-54
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
4ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ακρίβου): Γοργόλης 2, Νούλας 1, Ντίνος, Ποταμιάνος 2, Γράβας 18 (3), Αγαπίου 14 (2), Τσιλούλης 17, Πανάγος 16 (4), Πάσχος, Φωκούλης 6, Καρατάσιος, Στέφος 3.
9ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ (Τσιπλακούδης): Καστώρης Δ. 2, Σπρίτζιος, Καστώρης Α. 5 (1), Κυριακόπουλος 22 (1), Γκρίμα 4, Ακρίβος, Γκουντής 2, Σαμαράς, Χάμος, Λώνας, Καρανίκας, Κίτσιος.
Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ. Γερακίνης και Παζώλης.
Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
Ένα ξέσπασμα του 4ου Λυκείου στο τέλος έδωσε τη νίκη στην ομάδα της Γωγούς Ακρίβου. Συγκεκριμένα ενώ το σκορ ήταν 26-30 το 4ο έκανε ένα σερί 3-22 και διαμόρφωσε το τελικό 29-52. Πλασταρά, Τσικοπούλου, Μίχου έκαναν τη διαφορά (χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιπες) από την ομάδα του 4ου Λυκείου ενώ από το 6ο Λύκειο υπήρχε πρόβλημα στο σκοράρισμα, καθώς μόνο η Παπαστεργίου είχε 22 πόντους.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
7-12, 22-19, 26-30, 29-52
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
6ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μπάρδας): Τσαπραλή, Πούλιου, Σταμάτη, Μπουνένι, Παπαστεργίου 22 (1), Πιτάλκα, Ξηρομερίτη, Χατζησταμάτη 4, Κυριτσάκα 3.
4 ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ακρίβου): Θωμά, Ζείκου 6 (1), Ιατροπούλου 2, Σκορδά 6, Μίχα 8, Μαργαριτοπούλου, Χριστοφορίδου, Πλασταρά 16 (1), Τσικοπούλου 14.
Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ. Δότα και Πουλοπούλου.
ΑΚΡΙΒΟΥ: «ΦΥΣΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ...»
Λίγο μετά τη λήξη των αναμετρήσεων η γυμνάστρια των... τίτλων, Γωγώ Ακρίβου δήλωσε στην «Ε» τα εξής: «Ήταν μια ιδανική ημέρα για το 4ο Λύκειο Λάρισας. Πιστοί στην παράδοση κάναμε αυτό που πρέπει. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά για τις προσπάθειές τους και ελπίζω πως θα φτάσουμε ψηλά. Ευχαριστώ τους καθηγητές και τους γονείς όμως για την κατανόησή τους».
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ
Σήμερα εν τω μεταξύ θα πραγματοποιηθούν οι δύο τελικοί των γυμνασίων. Συγκεκριμένα στο κλειστό του Αλκαζάρ στις 11.00 θα παίξουν για τον τελικό των κοριτσιών Γυμνάσιο Νίκαιας - Γυμνάσιο Φαλάνης. Στις 12.30 θα παίξουν για τον τελικό των αγοριών 15ο Γυμνάσιο Λάρισας - Γυμνάσιο Νίκαιας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass