ΧΟΡΕΨΕ Η Α.Ε.Λ. ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ (2-1)

Σάμπα με Τούρκο...μαέστρο

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2010 1:46 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:14
Σάμπα χόρεψε η Α.Ε.Λ. χθες στο Αλκαζάρ με Τούρκο μαέστρο έχοντας αντίπαλο τον Ηρακλή, καθώς στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα με ηγέτη τον Τουμέρ Μετίν και εκτελεστές τους Βραζιλιάνους Ρικάρντο Τζέσους και Ρομέου κέρδισε με 2-1, πήρε μια σημαντική βαθμολογική «ανάσα» και το πρώτο χιόνι που έπεφτε φέτος στη Λάρισα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού έφερε και «άσπρη» μέρα για τους «βυσσινί».
Η ΑΕΛ χθες στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού είχε καλή εμφάνιση και με πάθος, θέληση για νίκη ξεπέρασε και τις εσωτερικές δυσκολίες του αγώνα όπως τους τραυματισμούς των Βενετίδη, Κατσιαρού (χρειάζεται επειγόντως ευχέλαιο...) αλλά το πιο σημαντικό την πίεση που υπήρχε από τον κόσμο έστω και αν δεν εκδηλώθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα καθώς όλοι είχαν καταλάβει ότι μόνο με παροτρύνσεις κερδίζονται τα παιχνίδια.
Η λαρισινή ομάδα είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και το πιο σημαντικό είναι ότι μάλλον βρήκε εκτελεστή καθώς Τζέσους Ρικάρντο είχε 1/2 και από δω και πέρα ίσως οι σπουδαίες εμπνεύσεις του Μετίν να βρίσκουν πάντα αποδέκτες.
Χθες πρέπει να τονίσουμε ότι μερίδιο στη νίκη είχε και ο Τουάμα που μαζί με τον Φλάβιο Πίντο έκαναν καλή δουλειά στα «πλευρά»της ομάδας ενώ και ο Ουζουνίδης θα είχε ένα επιπλέον λόγο να «χαμογελάει» αφού το πρώτο γκολ της ομάδας ήταν μία «κομπίνα» δουλεμένη στην προπόνηση. Το χαμόγελό του θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο μόλις ανακοινωθούν και τυπικά οι μεταγραφές των Ραντοσάβλιεβιτς, Μπλάζεκ και Σκάνσελ. Οι δύο πρώτοι ήταν χθες στο Αλκαζάρ και είδαν τη νέα τους ομάδα, ενώ ο τρίτος ήρθε στη Λάρισα στις 8.30 μ.μ., αλλά έμαθε το αποτέλεσμα από τους νέους του συμπαίκτες μόλις έφθασαν στο ξενοδοχείο.
Το παιχνίδι με τον Ηρακλή θα το θυμάται ο Ρικάρντο Τζέσους για το πρώτο γκολ που έβαλε στη Ελλάδα, αλλά και ο Γκαστόν Κάσας που αποχωρεί, καθώς χθες ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την Α.Ε.Λ. και από τη Δευτέρα θα ανήκει στην αργεντίνικη Χιμνάσια Λα Πλάτα. Απο την Παρασκευή είχε συμφωνήσει σε επίσκεψή του στα γραφεία της Π.Α.Ε. να λύσει τη συνεργασία του με τους «βυσσινί», διακανονίζοντας κάθε οικονομική εκκρεμότητα με τον πρόεδρο Κωστή Πηλαδάκη.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ., Μαρίνος Ουζουνίδης, δεν είχε κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα και ήταν αυτή που δοκίμασε στις τελευταίες προπονήσεις με μία αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα που παράταξε στο προηγούμενο παιχνίδι καθώς στο αριστερό άκρο τη θέση του Πουρί πήρε ο Βενετίδης.
Δηλαδή η τακτική ήταν 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Βιέρα, στην άμυνα το Βελάσκο (δεξιά), Νταμπίζα, Μελίσση, Κατσιαρό (αριστερά) στη μεσαία γραμμή υπήρχαν αμυντικά χαφ ο Ρομέου με τον Ιγγλέσιας και πιο μπροστά ήταν οι Φλάβιο(δεξιά), Μετίν (κέντρο), Βενετίδης (αριστερά) και στην επίθεση ο ΡικάρντοΤζέσους.
Από την άλλη και ο προπονητής του Ηρακλή Σάββας Κωφίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με την ίδια τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Φερνάντες, στην άμυνα τους Μάρτο(δεξιά), Κατσαμπή, Παπαζαχαρία (σέντερ μπακ), Γιαννούλη (αριστερά), αμυντικά χαφ ήταν ο Παπαστεργιανός με τον Ηλιάδη πιο μπροστά οι Κονέ (δεξιά), Μιλάνο (στο κέντρο), Επστάιν (αριστερά) και πιο μπροστά ο Μπόσνιακ.
Η λαρισινή ομάδα αντίθετα με τις... μέχρι τώρα συνήθειές της (τουλάχιστον στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια) που έμπαινε νωθρά στο πρώτο μέρος μπήκε αρκετά δυνατά στο πρώτο τέταρτο κλείνοντας την ομάδα του Ηρακλή στην περιοχή του. Βέβαια η υπεροχή δεν «καρποφόρησε» αφού ο Ρικάρντο Τζέσους στο 7’ αστόχησε σε κεφαλιά από καλή θέση. Και όταν πέρασε το τέταρτο, ο Ηρακλής ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε κυρίως με το Μιλάνο να βγει μπροστά ενώ στο 30’ η Α.Ε.Λ. είχε την ατυχία να χάσει το Βενετίδη που τραυματίστηκε και στα αριστερά τη θέση του πήρε ο Τουάμα. Η αλλαγή αυτή τελικά έκανε καλό στη λαρισινή ομάδα αφού ο Ισραηλινός μπήκε ορεξάτος και οι γηπεδούχοι άρχισαν να απειλούν κατά κύματα τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά (Φλάβιο Πίντο, Μετίν και Τουάμα ήταν μια ευθεία «φωτιά») δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά τα σουτ που έγιναν ήταν άστοχα ή έγιναν εύκολη λεία για τον Φερνάντες.
Η ουσία ήταν ότι στο πρώτο μέρος η Α.Ε.Λ. είχε σαφώς περισσότερη κατοχή από τον Ηρακλή αλλά δεν μπορούσε να «πατήσει» περιοχή (πλην μιας φάσης με τον Ρικάρντο Τζέσους) μια και τα δύο σέντερ μπακ του Ηρακλή ο Κατσιαμπής με τον Παπαζαχαρία πήγαιναν πολύ καλά.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Α.Ε.Λ., καθώς μόλις στο 46’ από ένα υπέροχο συνδυασμό Μετίν - Τουάμα - Ρικάρντο Τζέσους ο τελευταίος με κεφαλιά εκτελεί τον Φερνάντες και στη συνέχεια ο Ηρακλής προσπαθεί να απαντήσει (ο Μπόσνιακ αναδείχθηκε σε μοιραίο παίκτη...) προς στιγμήν, αλλά στη συνέχεια αρχίζει ένα «βυσσινί» πάρτι που κορυφώθηκε με το 2-0 που έκανε ο Ρομέου από πάσα του Μετίν.
Από κει και πέρα ο Ηρακλής όπως ήταν φυσιολογικό πήρε τα ηνία του παιχνιδιού με την ΑΕΛ να του δίνει χώρο και να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να αυξήσει το δείκτη του σκορ.
Η Α.Ε.Λ. στο 72’ μένει από αριστεροπόδαρους, καθώς ζητάει αλλαγή μετά τον Βενετίδη και ο Κατσιαρός, με αποτέλεσμα ο Ουζουνίδης να κάνει εσωτερικές αλλαγές και να πηγαίνει ο Βελάσκο αριστερά, ο Φλάβιο Πίντο να γίνεται δεξί μπακ και δεξί χαφ ο Κυριακίδης, που πήρε τη θέση του Κατσιαρού.
Στο 76’ ένα υπέροχο γκολ του Γιάντση δεν φέρνει σε κανέναν άγχος, καθώς η Α.Ε.Λ. με ηγέτη τον Μετίν ξέρει να «παγώνει» το παιχνίδι και παράλληλα προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ. Πέτυχε με τον Μελίσση, αλλά ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ. Η ουσία είναι ότι η Α.Ε.Λ. στο δεύτερο μέρος συνδύασε απόδοση και αποτέλεσμα, ενώ, αν θυμόμαστε κάτι από τον Ηρακλή είναι το πραγματικό υπέροχο γκολ του Γιάντση, ενώ η ευκαιρία του Μπόσνιακ έδειξε στη συνέχεια (στο σουτ του Μιλάνο) τις ικανότητες του Βιέρα.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
2’: Σουτ του Μπόσνιακ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βιέρα.
7’: Από δεξιά ο Φλάβιο Πίντο κάνει σέντρα και ο Ρικάρντο Τζέσους πηδώντας πιο ψηλά απ’ όλους κάνει κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή και στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Φερνάντες.
17’: Από μακριά σουτ του Μετίν στέλνει τη μπάλα άουτ.
23’: Κακό σουτ του Μιλάνο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια στέλνει τη μπάλα άουτ.
30’: Μακρινό σουτ του Κατσιαρού καταλήγει άουτ.
38’: Καλό σουτ του Τουάμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής ύστερα από σέντρα του Φλάβιο Πίντο και κεφαλιά απόκρουση του Κατσιαμπή σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ηρακλή.  
45’+1’: Ο Τουάμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει στην αγκαλιά του Φερνάντες. 
46’: Ο Μετίν από το ύψος της μεγάλης περιοχής τροφοδοτεί αριστερά στον Τουάμα που από τα αριστερά κάνει υπέροχη σέντρα προς τον Ρικάρντο Τζέσους που με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή κάνει το 1-0.
48’: Ο Επστάιν από δεξιά εκτελεί κόρνερ και ο Παπαζαχαρίας από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βιέρα. 
53’: Ο Μπόσνιακ μπαίνει μέσα στην μεγάλη περιοχή και αντί να σουτάρει μεταβιβάζει στον Ηλιάδη που δεν καταλαβαίνει καλά την μπαλιά του συμπαίκτη του και τη δίνει δύσκολα στον Μιλάνο που σουτάρει από το σημείο του πέναλτι αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Βιέρα.
56’: Ο Μετίν από δεξιά εκτελεί φάουλ αλλά αποκρούει σε κόρνερ ο Φερνάντες. Και το πρώτο κόρνερ που εκτελεί φέρνει ένα δεύτερο που λίγο έλλειψε να φέρει ένα δεύτερο γκολ όταν στην εκτέλεσή του από το Μετίν ο Μάρτος κάνει λάθος η μπάλα καταλήγει στο Ρικάρντο Τζέσους που από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια σουτάρει αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι άουτ.
57’: Ο Ρικάρντο Τζέσους αλλάζει τη μπάλα με τον Μετίν που μεταβιβάζει καταπληκτικά στο Ρομέου που μόνος απέναντι με το Φερνάντες κάνει το 2-0.
68’: Ο Μάρα βγαίνει στα πλάγια μόνος του προ του Βιέρα που κάνει έξοδο από την εστία του και κάνει ένα ψηοκρεμαστό σουτ που περνάει από τον τερματοφύλακα της λαρισινής ομάδας αλλά όχι από τον Μελίσση που αποκρούει.
69’: Σουτ του Μετίν από το ύψος της μεγάλης περιοχής στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας.
78’: Εκπληκτικό σουτ του Γιάντση λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 2-1.
79’: Χλιαρό σουτ του Ρομέου από το ύψος της μεγάλης περιοχής στην αγκαλιά του Φερνάντες.
83’: Ο Μετίν κλέβει την μπάλα στη μεσαία γραμμή και φθάνει λίγο έξω τη μεγάλη περιοχή, σουτάρει, η μπάλα βρίσκει στον Παπαζαχαρία και καταλήγει κόρνερ δίπλα ακριβώς από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
85’: Σουτ του Μετίν έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Καλύτερος από την Α.Ε.Λ. ο Μετίν που για μια ακόμα φορά είχε σπουδαίες εμπνεύσεις και εξέθεσε το δίδυμο των αμυντικών χαφ Ηλιάδη και Παπαστεργιανό, ενώ είχε συμμετοχή και στα δύο τέρματα.
Τον ακολούθησαν Τουάμα και Φλάβιο Πίντο, ενώ πολύ καλά πήγαν ο Ρικάρντο Τζέσους (που έχει καλό παιχνίδι με το κεφάλι) και Ρομέου. Ο Βιέρα δεν έχει ευθύνη στο γκολ και με τις μακρινές μπαλιές δημιουργεί παιχνίδι, ο Βελάσκο με τον Κατσιαρό πήγαν πολύ καλά, όπως και ο Νταμπίζας με τον Μελίσση. Ο Ιγγλέσιας ξεκίνησε πολύ νευρικά, αλλά μετά άρχισε να προσπαθεί περισσότερο, ενώ ο Βενετίδης είχε όρεξη, αλλά πάλι τραυματίστηκε. Οι δύο αλλαγές, ο Κυριακίδης βοήθησε, ενώ ο Κάσας μπήκε για να πάρει και αυτός και ο Μετίν το χειροκρότημα μια και ο ένας ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα και ο άλλος φεύγει, έχοντας προσφέρει έξι βαθμούς στην ομάδα με δύο σημαντικά γκολ κόντρα σε Καβάλα και Αστέρα Τρίπολης εντός έδρας.
Από τον Ηρακλή ο Γιάντσης με τον Μάρα, που μπήκαν ως αλλαγή, ήταν οι καλύτεροι και φάνηκε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Μιλάνο. Καλός και ο Παπαζαχαρίας κατά διαστήματα, ενώ ο Φερνάντες δεν ευθύνεται στα γκολ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου) για την οποία διαμαρτύρεται η Α.Ε.Λ. ότι στο 85’ ακύρωσε γκολ του Μελίσση χωρίς να υπάρχει φάουλ νωρίτερα, όπως υποστήριξε, αλλά κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει πρόθεση, γιατί πραγματικά ήταν μια δύσκολη φάση. Βέβαια, αν η Α.Ε.Λ. έχει δίκιο και το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο, τότε θα μιλούσαμε για αλλοίωση αποτελέσματος, οπότε θα θεωρήσουμε ότι είχε και την τύχη μαζί του.
Σωστοί στις υποδείξεις του οι δύο βοηθοί κ. Τρύφων (Δράμας), Γούκος (Ηπείρου).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Ιγγλέσιας (συμπλήρωσε επτά και θα λείψει από δύο παιχνίδια στα επόμενα τέσσερα), Ρικάρντο Τζέσους, Γιαννούλης, Ηλιάδης.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Βενετίδης (30' Τουάμα), Κατσιαρός (74' Κυριακίδης), Νταμπίζας, Μελίσσης, Βελάσκο, Ιγκλέσιας, Ρομέου, Φλάβιο, Μετίν (90' Κάσας), Τζέσους.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Κωφίδης): Φερνάντες, Γιαννούλης, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Μάρτος, Ηλιάδης, Παπαστεριανός (63' Μάρα), Μιλάνο, Κονέ (78' Βέλλιος), Επστάιν, Μπόσνιακ (63' Γιάντσης).
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2.461, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 17.749.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
*ΑΠΟ το επίσημο πρόγραμμα του αγώνα μάθαμε τις προτιμήσεις του Εσθονού Σαντέρ Πουρί. Του αρέσει να οδηγεί Πόρσε Καρέρα και θα ήθελε να συναντήσει τον πρόεδρο των Η.Π.Α. Μπάρακ Ομπάμα. Αγαπημένος του τόπος διακοπών η Χαβάη, ενώ δηλώνει έμμεσα τρελά ερωτευμένος με τη γυναίκα του, την οποία θεωρεί σύμβολο του σεξ. Θα ήθελε να είχε συμπαίκτη τον Μέσι και προπονητή τον Πεπ Γκουαρδιόλα και θεωρεί κορυφαίο αγώνα που έχει δει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ θα του μείνει αξέχαστο το φιλικό που αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα της χώρας του με αντίπαλο το αντίστοιχο συγκρότημα της Βραζιλίας.
Επίσης, αγαπημένος του συμπαίκτης είναι ο αδελφός του Είνιο που παίζει στη Λεβάντια.
* ΕΝΑ πανό που έγραφε «Εμείς ζούμε για σας παίξτε και εσείς για μας, μη μας γ... την Κυριακή είναι όλη μας η ζωή». Επίσης, ένα ακόμα έγραφε: «Αστυνομία ανίκανη, τα μέτρα σας γελοία τώρα φταίνε οι οπαδοί και για την οικονομία».
* ΣΤΟΝ αγώνα και ένας φίλος από τα παλιά. Ο πρώην υπεύθυνος μάρκετινγκ Γιάννης Κόρμπος, που δεν μπορούσε να λείψει και αυτός από τη μάχη του Αλκαζάρ.
* ΠΡΟΧΘΕΣ το βράδυ, ο πρόεδρος της Α.Ε.Λ. Κωστής Πηλαδάκης είχε συνάντηση με τους οργανωμένους της Α.Ε.Λ. για να ακούσει τις απόψεις τους, καθώς ο πρόεδρος πάντα σέβεται τους φιλάθλους.
* Η ΑΓΑΠΗ του πρώην παίκτη της Α.Ε.Λ. Θωμά Κυπαρίσση δεν κρύβεται, καθώς παρακολουθεί ακόμα και παιχνίδια των Νέων. Ήταν χθες μέσα στο κρύο στον αγώνα των Νέων με τον Ηρακλή.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass