Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ

Νταμπίζας: 100% θα σωθεί η ΑΕΛ

* ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ, ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2010 1:47 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:14
Η χθεσινή συνέντευξη τύπου του προπονητή της ΑΕΛ Μαρίνου Ουζουνίδη ενόψει του αγώνα με τον Ηρακλή το ερχόμενο Σάββατο στο Αλκαζάρ ήταν ουσιαστικά μία συνέντευξη που είχε ως στόχο να πούνε τις απόψεις του οι παίκτες και αυτό έγινε δια στόματος Νίκου Νταμπίζα του αρχηγού της ομάδας που μας είπε πολλά και ενδιαφέροντα.
Το πρώτο που έδωσε να καταλάβουμε είναι ότι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο Αθηνών οι παίκτες είχαν οδηγίες να μπούνε να αγωνισθούν επιθετικά αλλά αυτό δεν μπορούσε να γίνει καθώς κάποιοι παίκτες έχουν πολύ διαφορετική ψυχολογία.
Επίσης έμμεσα παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία τη φετινή χρονιά ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι 100% η ομάδα θα παραμείνει στην κατηγορία.
Στο πρώτο που απάντησε ο Νίκος Νταμπίζας ήταν για την πίεση που έχουν οι ποδοσφαιριστές και το άγχος που τους διακατέχει με βάση τη βαθμολογική θέση και απάντησε ως ακολούθως: «Όταν έχουμε να κάνουμε με 11 διαφορετικούς χαρακτήρες μπαίνοντας σε ένα παιχνίδι, είναι βέβαιο ότι άλλη αντιμετώπιση αλλά και ψυχολογία θα έχει ο καθένας. Το άγχος του Νταμπίζα, του Τουμέρ ή του Βενετίδη δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει το πώς λειτουργεί η ομάδα συνολικά. Διαφορετική, λοιπόν, ψυχολογία μπορεί να έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής λόγω του χαρακτήρα. Άρα επειδή βρισκόμαστε σε μία άσχημη βαθμολογική θέση, το ζητούμενο για μας είναι να μην βρεθούμε πίσω στο σκορ και λογικά οι κινήσεις όσο είμαστε στο 0-0 και δεν έχουμε χάσει το παιχνίδι και δεν είμαστε πίσω στο σκορ, είναι πιο συγκρατημένες. Αν για οποιοδήποτε λόγο η ομάδα είναι πίσω στο σκορ, σε μία επέμβαση στην άμυνα θα προσπαθήσεις να κατεβάσεις την μπάλα, θα προσπαθήσεις να τη δώσεις για να δημιουργήσεις κάποια επίθεση, ενώ στο 0-0 μπορεί να τη στείλεις στην κερκίδα. Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη αντιμετώπιση σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού, αλλά αυτό δεν είναι πάρα πολύ εύκολο. Αυτό που μας επηρεάζει ιδιαίτερα είναι ο τρόπος που βρισκόμαστε πίσω στο σκορ. Χωρίς να είμαστε σε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, βρισκόμαστε πίσω στο σκορ από στατικές φάσεις. Και όταν δεν έχεις κινδυνεύσει και βρίσκεσαι πίσω στο σκορ εξαιτίας μία προσωπικής αδράνειας υπάρχει απογοήτευση και ταυτόχρονα ξέροντας ότι τα περιθώρια στενεύουν παίρνεις περισσότερο ρίσκο στο παιχνίδι και αυτό δεν έχει να κάνει με αμυντικογενείς ή επιθετικογενείς τακτικές. Είναι δύσκολο όμως να μεταφέρεις έντεκα διαφορετικές ψυχολογίες σε μία. Στις δύσκολες στιγμές διαφορετικά μπορεί να αντιδράσω εγώ, διαφορετικά ένας άλλος συμπαίκτης μου, αλλά σημασία έχει πώς αντιδρούμε ως ομάδα. Και στα τελευταία παιχνίδια, δυστυχώς, η εικόνα μας δεν είναι αυτή που μπορούμε να έχουμε ως ομάδα».
Σχετικά με το γεγονός ότι δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του προπονητή στον αγώνα με τον Ατρόμητο είπε: «Ο προπονητής πριν από το παιχνίδι, έδωσε κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες. Αν εμείς αυτό θα μπορέσουμε σαν πλάνο να το βγάλουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δεν σημαίνει ότι επειδή μας το λέει ο προπονητής πάντα μπορούμε να το βγάλουμε στο απόλυτο. Υπάρχει μία συγκεκριμένη στρατηγική, ένα συγκεκριμένο πλάνο για κάθε παιχνίδι και εμείς οφείλουμε να κινηθούμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αλλά τελικά κάποιες φορές αυτό δεν γίνεται. Δεν είναι έλλειψη διάθεσης ή πάθους, αλλά αυτό που έχουμε δείξει στα τελευταία παιχνίδια – χωρίς να θέλω να διαχωρίσω άμυνα και επίθεση – είναι ότι αν και είμαστε καλά οργανωμένοι στην άμυνα και δεχόμαστε γκολ από στημένες φάσεις, επιθετικά είμαστε λίγο παθητικοί και δεν προβληματίζουμε τον αντίπαλο. Ο προπονητής έχει μία συγκεκριμένη τακτική, το θέμα είναι αν εμείς μπορούμε μέσα στο παιχνίδι, να το κάνουμε πραγματικότητα. Δεν είναι ότι παρακούμε τις εντολές του προπονητή ή υπάρχει φόβος. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι να αδικούμε όλη την προσπάθειά μας σε στιγμές αδράνειας και αυτό βαραίνει καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι και τα πρόσωπα που έχουν την ευθύνη να βγάλουν εις πέρας τις συγκεκριμένες φάσεις. Επίσης, είναι αστείο να λέγεται ότι φταίει η άμυνα για το γεγονός ότι στις στημένες φάσεις δεν αντιδρά καλά η ομάδα. Ο εκάστοτε αντίπαλος φέρνει πέντε, έξι ή επτά ποδοσφαιριστές στην περιοχή μας στα στημένα και δεν μπορούν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί να τους μαρκάρουν όλους αυτούς… Η ομάδα αμύνεται συγκεκριμένα στις στημένες φάσεις, με συγκεκριμένα πρόσωπα και θεωρώ ότι αυτό είναι που έχει φέρει την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη φάση, όσον αφορά στα αποτελέσματα. Σίγουρα δεν έχουμε την περσινή εικόνα, αλλά αδικούμε τους εαυτούς μας σε προσωπικά μαρκαρίσματα στις στημένες φάσεις».
 Σχετικά με το παιχνίδι με τον Ηρακλή το ερχόμενο Σάββατο είπε: «Να τους φέρουμε σε δύσκολη θέση από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, να είναι οι αντίπαλοί μας συνεχώς υπό το καθεστώς της πίεσης. Να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Και αυτό μπορείς να το πετύχεις με το πρέσινγκ. Να του δυσκολέψεις κάθε του κίνηση και παράλληλα να έχεις και μία λογική στο παιχνίδι σου. Είναι ένα, βαθμολογικά, οριακό παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να κοιτάμε και τα ατού του αντιπάλου και τα μειονεκτήματά του. Πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε για να κάνουμε το παιχνίδι πιο εύκολο για μας».
 Για τη διαιτησία και τον τρόπο αντιμετώπισης που έχει η ομάδα απ’ αυτήν είπε:«Δεν είναι η δουλειά μου να μιλήσω για τη διαιτησία. Η αντίδρασή μου στον αγωνιστικό χώρο είναι διαφορετική ως αρχηγός της ομάδας. Έχω πει ότι δεν θα μιλήσω για τη διαιτησία από τη στιγμή που έχω γυρίσει από το εξωτερικό και να ξέρετε ότι μου έχουν δοθεί άπειρες αφορμές τα τελευταία 4,5 χρόνια που είμαι στην ΑΕΛ. Δεν θα το κάνω ούτε και τώρα. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι και για τη διαιτησία πιστεύω ότι υπεύθυνη για να μιλήσει είναι η διοίκηση και ο προπονητής, που έχουν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους. Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε προσηλωμένοι στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και δεν μας ενδιαφέρει ο διαιτητής, έστω και αν βιώνουμε την αδικία. Αν δηλαδή σας πω ότι ναι, αδικηθήκαμε, μπορούμε να πάρουμε τους βαθμούς πίσω; Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό από τη στιγμή που δεν είναι στο χέρι μας για να το αλλάξουμε. Αν υπάρχει πρόβλημα στην ελληνική διαιτησία είναι κάτι που ο καθένας το αντιλαμβάνεται με τον δικό του τρόπο. Το θέμα είναι πώς αντιδράς σαν ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι».
Σχετικά με το αν σωθεί η ΑΕΛ ο Νταμπίζας είπε: «100%.... Χωρίς δεύτερη σκέψη. Θεωρώ ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ως ομάδα, με σαφή όμως και τα προβλήματα, όπως είναι οι προσθαφαιρέσεις παικτών που μας δυσκολεύουν στην απόκτηση συνοχής. Όμως, ακόμη δεν έχουμε φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο για να μην έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Έχουμε χάσει κάποια παιχνίδια, αλλά για μένα, στην ουσία μας λείπουν οι τέσσερις βαθμοί από τις ισοπαλίες με Ατρόμητο και Γιάννινα στο Αλκαζάρ. Αν είχαμε αυτούς τους βαθμούς, αν αυτές οι δύο ισοπαλίες ήταν νίκες, νομίζω ότι τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά και θα βλέπαμε και μία διαφορετική ομάδα. Η ΑΕΛ είμαι βέβαιος ότι θα παρουσιαστεί καλύτερη στα επόμενα παιχνίδια. Της έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
 
ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Μ. ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ
«Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε,
αλλά εν ολίγοις πολλά...»
* ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
 
Δεν ξέρουμε αν ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης διαβάζει αρχαίους φιλόσοφους αλλά σίγουρα η λιτότητα λόγων που τον διακρίνει δείχνει να τους ασπάζεται στη φιλοσοφία του.
Η χθεσινή συνέντευξη τύπου που έδωσε μας έφερε στο μυαλό τη ρήση του Πυθαγόρα «Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλά εν ολίγοις πολλά» (Ας μη λες λίγα με πολλά λόγια, αλλά πολλά, με λίγα λόγια), καθώς μίλησε λίγο αλλά αυτά που είπε ουσιαστικά έλεγαν πολλά (αφήστε που ήθελε να δώσει και το λόγο στους παίκτες).
Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή τόνισε τα ακόλουθα: «Το παιχνίδι με τον Ηρακλή είναι ένα από αυτά που στη σειρά αγώνων που ακολουθεί πρέπει να κερδηθεί, για να γίνουν πιο εύκολα για μας τα πράγματα στη συνέχεια. Παίζουμε με έναν αντίπαλο που είναι σχεδόν στην ίδια βαθμολογική θέση με μας, μιας και έχουμε μόνο έναν βαθμό διαφορά, οπότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι για όλους να κατακτηθεί αυτό το παιχνίδι. Αυτό που περιμένω από τους ποδοσφαιριστές μου είναι να δείξουν πολύ μεγάλη διάθεση και θέληση μέσα στο παιχνίδι και θα πρέπει να το δείξουμε από την αρχή του παιχνιδιού και όχι όπως στα τελευταία παιχνίδια στο δεύτερο ημίχρονο. Συνεπώς, πρέπει να μπούμε πάρα πολύ δυνατά μέσα στο παιχνίδι και να ξεκινήσουμε πάρα πολύ καλά με συγκέντρωση, όμως, και παράλληλα μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ο αντίπαλός μας είναι μία ομάδα που είναι πολύ επικίνδυνη κυρίως όταν βρει τον χώρο στις αντεπιθέσεις. Είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το προσέξουμε και παράλληλα θα πρέπει να επιδείξουμε και πολλή υπομονή στο παιχνίδι μας και εμείς, αλλά και ο κόσμος. Είναι λογικό, όταν μία ομάδα δεν είναι σε καλή βαθμολογική θέση, να υπάρχουν γκρίνιες, να υπάρχουν μουρμούρες, όμως όταν έχει έτσι η κατάσταση - τουλάχιστον την ημέρα του αγώνα και κατά τη διάρκειά του - θα πρέπει όλοι μαζί να είμαστε κοντά, ο καθένας από το πόστο που έχει και από τη θέση που έχει, να βοηθήσει. Όπως εμείς θα προσπαθήσουμε μέσα στο γήπεδο για να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, έτσι περιμένουμε – και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει – από τον κόσμο μας να αφήσει τα πάντα στην άκρη και να σταθεί κοντά στην ομάδα, κοντά στην προσπάθεια των παικτών, έτσι ώστε στο τέλος να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».
Σχετικά με τις μεταγραφές της ομάδας είπε: «Είμαστε πολύ κοντά σε κάποιους ποδοσφαιριστές, μιλάμε για μία ή δύο υποθέσεις. Ενδεχομένως μέχρι αύριο(σ.σ. σήμερα) να έχουμε εξελίξεις. Αυτό που επιθυμούμε είναι να τελειώσουμε πλέον γρήγορα τις συγκεκριμένες περιπτώσεις και από την Δευτέρα – αν είναι εφικτό – να τους έχουμε κοντά μας και να μας βοηθήσουν. Κάθε παιχνίδι που περνά μεγαλώνει ή μικραίνει το πρόβλημά μας, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι το πώς θα κερδίσουμε την αναμέτρηση με τον Ηρακλή».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass